Balbiana

Jäsen
  • Content count

    33
  • Joined

  • Last visited

About Balbiana

  • Rank
    Tavis
  1. Meillä oli sama ongelma kun otettiin istuin käyttöön kuukausi takaperin. Ostettiin pitkiä matkoja varten erillinen niskatyyny, mutta tyttö ei tykkää siitä. Ongelma ratkesi, kun laitoin tytön istumaan hieman alemmas istuimessa. Liian pysty istuma-asento näemmä saa pään heti retkottamaan. Käytännössä asetan lapsen istuimeen ja kun vyöt on kiinni, vedän tyttöä jaloista ihan vähän alaspäin. Tämä on helpottanut meillä, sillä nyt tyttö nojaa normaalisti taaksepäin nukahdettuaan.
  2. Jos ruotsin kieli taittuu, niin tästä blogista löytyy tietoa mm. Klippanin uudesta istuimesta ja yleensäkin turvaistuimista: http://bloggen.fi/bilstolslotsen/
  3. Me ollaan käytetty Tirsokkaan 1-koon taskuja viisiviikkoisesta lähtien, ja parhaillaan meidän 11-kuinen tyttö käyttää niitä keskimmäisillä säädöillä. Tyttö on sellainen keskivertokokoinen, vauvana vähän pullukampi ja nykyään hoikemman sorttinen. Menevät vielä pitkään meillä. Näitä en ole pahemmin nähnyt käytettynä, joten en ole raaskinut ostaa kuin muutaman uutena. Eka saatiin vauvalahjana ja on meidän ehdoton lempivaippa. Imuna riittää edelleen Mannamaan perhostaitto parin tunnin vaihtovälillä.
  4. Teillä on tismalleen samat vaatimukset matkarattaille kuin meillä. Mitä kautta hommasit nuo Oysterit? Vaikuttavat todella hyviltä. Brittisivujen perusteella näiden hinta ei ole ihan mahdoton. Meillä ei vielä matkiksia ole kun ei ole ollut tarvetta, mutta taaperon kanssa voi olla eri asia.
  5. Nuo two-way ja multi-tech ovat kahteen suuntaan käännettäviä istuimia, mutta on Britaxilla hi-way II, jonka saa pelkästään selkä menosuuntaan. Sitä saa ainakin Turun seudulla useammasta liikkeestä, ja tänä vuonna siitä kuulemma tulee uusi päivitetty versio max-way.
  6. Olen pessyt jauhemaisella Erisanilla kuukauden verran vaippoja, kun mies toi vahingossa väärää pesuainetta kaupasta. Tässä ajassa vaipat ovat alkaneet haista kastuttuaan. Ennen ei ollut mitään hajuhaittoja. Olen lilluttanut vaippoja etikkavedessä, tehnyt extrahuuhteluita ja keittopessyt, mutta haju ei lähde. Kannattaisikohan vaippoja vielä pestä ilman pesuainetta ennen kuin siirryn takaisin nestemäiseen Erisaniin? Ecoveria olisi myös kaapissa.
  7. Useampi äiti näytti viime keväänä treffaavan vauvan kera muita vieraita kuin lähisukua hissien edessä olevassa aulassa/käytävällä vierailuaikojen ulkopuolella.
  8. ^Kivan näköinen puuhamatto. Liputan värikkäiden lelujen ja puuhamattojen puolesta, vaikka ulkonäkö riitelisi pahasti oman maun kanssa. Meidän tyttö valitsee aina kirkkaimman väriset lelut hailakoiden tai pastellinväristen sijaan. Meillä on Tiny Love Kick and Discover -puuhamatto, joka oli käytössä 1,5 kk iästä vähän päälle puolivuotiaaksi. Ryömimään opittuaan tyttöä ei puuhamatto ole enää kiinnostanut, ja jälkikäteen ajateltuna oltaisiin pärjätty pelkällä lelukaarella. Puuhamaton mukana tuli simpukanmallinen paneeli, jossa on peili ja painikkeet, joista saa ilmoille ääniä, musiikkia ja valoja. Sen suurin ongelma on, että äänet ovat liian lujalla, eikä äänenvoimakkuutta voi säätää. Tyttö suorastaan pelästyi pienempänä, jos kokeiltiin leikkiä sillä. Paneeli voisi toimia hurisevassa autossa paremmin, mutta toistaiseksi paneeli on pois käytöstä, sillä vielä tyttö ei tajua mistä äänet saa esille. Tässä kun ei ole selkeitä koholla olevia painikkeita painettaviksi. Mukana tulleet roikkuvat lelut olivat ihan huippuja. Suosikkina on aina ollut kirahvi. Mattoa ei vielä olla siivottu pois, jos tuo 7,5-kuinen siitä vielä innostuisi.
  9. Kiitän vastauksista! Mä kärsin imetysdementiasta tai muuten vaan hatarasta päästä. Itse olin kuukausi takaperin lukenut tästä jauhemainen vastaan nestemäinen pyykinpesuaine. Tosiaan nestemäinen voi ehkä joskus jossain olosuhteissa tehdä vahinkoa PUL-kankaalle ja kestovaippainfolta tästä luin... Mä testaan sitä Vanishia noihin meidän maitokakkatahraisiin harsoihin. Joskus tuntuu, että meidän tytöllä on kakassa jotain ylimääräistä väriainetta, kun tahroja jää helposti. Sappisaippua auttaa, mutta ei sitä jaksa harsoja saippuoida joka kerta. Onneksi kiinteiden aloituksen myötä kakkavaippojen määrä on harventunut 4-5 kpl/ pvä tahdista kerran päivässä jos sitäkään...
  10. Pesuaineista oon huomannut, että Erisanin nestemäinen ei toimi meillä niin hyvin kuin vastaava jauhe. Onko vaipoille väliä peseekö nestemäisellä vai jauheella? Saatiin sukulaiselta purkki Vanish-jauhetta, enkä kehdannut kieltäytyä lahjoituksesta. Se pitäisi saada kulumaan (tai lahjoittaa eteenpäin). Voisikohan sillä kokeilla maitokakkatahrojen poistoa esim. harsoista..? Mitäköhän tuollainen aine tekee PUL-kankaalle?
  11. Pieni, vieno pyyntö: jos YouTubessa tulee vastaan hyviä videoita Manducan säätämisestä, linkittäkää tänne. Kun itse aloittelin Manducalla kantamista, pukemisesta (etenkin selkään) löysin monta videota, mutta niistä ei ollut suuremmin apua säätöjen kanssa painiskellessa. Voi kyllä olla vähän vaikea asia havainnollistaa videolla. Meille Manduca tuli käytettynä ja reppu säädettiin minulle valmiiksi. Kun mies puki Manducan ekan kerran päälleen, säädeltiin hölmöyttämme reppua joka remmistä ja sen jälkeen kesti pitkään ennen kuin saatiin reppu sopivaksi minulle. Nykyisin olen luovuttanut Manducan kokonaan miehen käyttöön ja itse käytän liinaa. Ei olla siis enää koskettu remmeihin pariin kuukauteen. Kuinka paljon olette joutuneet muuttamaan säätöjä lapsen kasvaessa? Rupesin nyt pohtimaan, että voivatko Manducan säädöt olla kovin haitalliset vauvalle vai vaikuttavatko ne enemmänkin kantajaan?
  12. Tutulla äidillä oli samankaltainen ongelma kuin Hernyólla eli heidän vauvansa peppu ei kestänyt kertiksiä. He toteuttivat ulkomaanmatkan ottamalla mukaan taskuvaippoja ja kertakäyttöisiä imuja. Taskuvaipat he pesi paikanpäällä itsepalvelupesulassa mukaan otetulla pesuaineella. En nyt tähän hätään muista tarkalleen mitä imuja he käytti, mutta joka tapauksessa vaikeaan virtsankarkailuun tarkoitettuja kertakäyttöpötkylävaippoja (oliskos ollut Tena, Attends tms.).
  13. Meillä on yksi käytettynä saatu bumgenius käytössä keskisäädöillä. Yritin parikuiselle vauvalle laittaa vaipan pienimmille säädöille, mutta se ei vain istunut. Keskisäädöillä vaippa istuu paremmin, mutta sitten vaippa jää reisistä vähän löysälle. Moneen muuhun vaippaan verrattuna kumpparit on jotenkin löysähköt. Ehkä olisivat uusimista vaille tai malli ei vain sovi meidän tytölle (tällä hetkellä). Meillä on myös pari Dimooo-vaippaa, joiden pitäisi olla BG-kopioita. Niissä on alusta asti ollut suoraan isoimmat säädöt käytössä, jotta istuisivat hyvin. Samanaikaisesti kotimaisista vaipoista on käytössä S- ja M-kokoiset.
  14. Alin ratkaisu on kyllä houkuttavin. Kiitos vastauksesta! En tiedä mistä olen saanut päähäni että ko. perhostaitto on pelkkää bambua. Tarkistin äsken ja siinähän on alimmat kerrokset bambuhamppucollegea. Eikös tässä tapauksessa tenceljf kannata pistää peppua vasten? Mun asiantuntemus kankaiden ja niiden imukyvyn suhteen on aika rajallinen.
  15. Meillä on perhostaittoimu, jossa on päällä kerros tenceliä ja alla kaksi kerrosta bambua. Imu on toiminut molemmin päin, mutta olisi kiva tietää kumpi puoli kannattaa laittaa lähemmäs peppua - tencel vai bambu?