akke

Aktiivijäsen
  • Content count

    99
  • Joined

  • Last visited

About akke

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 10/10/88

Profile Information

  • Location
    Varsinais-Suomi
  1. Meilla pitka hoikka poika s. 51cm 3670g 1kk 57,8cm 4960g 2kk 62,1cm 5870g 3kk 65cm 6870 5kk 71,2cm 8260g 6kk 74,4cm 9020g Neuvolassa sanottiin etta pituus nousi nyt +2,5 kayralle ja paino menee tasaisesti -10 kayralla.
  2. Meilla on toinen nimi tiedossa ja miehen sukulaisille ollaan se kerrottu kun heilla on tapana kertoa nimivaihtoehdot jo raskausaikana (eivat myoskaan paase ristiaisiin kun asuvat toisessa maassa). Mun sukulaiset ei sitten taas edes halua tietaa nimea ennen ristiaisia ja kun kerran sita suomalaista etunimea ei olla viela paatetty ni eipa ole kerrottavaakaan. Kaverit multa on valilla kysyny nimea ja kylla ma sen toisen nimen olen kertonu. Usein tulee myos mietittya nimi vaihtoehtoja kaveriporukalla.
  3. Meilla tuleviin ristiaisiin olen suunnitellut kutsuvani vanhempani (plus isan naisystava), mummini, enoni perheineen, kummit perheineen ja ehka siskoni (ei tulla oikein toimeen siskon kanssa ja han on minulle sanonut ettei "kakara" kiinnosta hanta yhtaan. Parempi mielestani jos han siis ei tulisi ristiaisiin ollenkaan.) Miehen puolelta ei paase kukaan tulemaan kun asuvat toisessa maassa.
  4. Täällä olis suomalais-puolalainen perhe johon esikoinen tulossa maaliskuussa. Me puhumme keskenämme englantia ja mieheni ymmärtää jonkinverran suomea. Lapsesta tulee kaksikielinen, ellei peräti kolmi, jo pelkästään siitä syystä että mieheni sukulaiset puhuvat vain puolaa. Ollaan myös sovittu että mieheni opettelee suomea kun kerraan täälä asutaan ja itse haluan myös oppia puolaa. Lapselle kummatkin puhuu omaa äidinkieltään. Mitään kummempia kulttuurieroja meillä ei ole ainakaan vielä ollut. Mies vaan hieman ihmetteli kun neuvolassa täytyy käydä niin usein kun Puolassa vauvaja vaan tehdään ja that´s it
  5. Pikkukylän paikallisessa baarissa. Mies on tullut töiden perässä Suomeen ja nyt taitaa olla ihan jäädäkseen
  6. Mä uskaltauduin jo täs vaihees ostamaan isälleni "pappa on paras" pyjaman kun ensimmäinen lapsenlapsi tulossa:)
  7. Tyttö pitäis sen kiinalaisen taulukon mukaan tulla mut lääkäri kovin lupaili poikaa:)
  8. Sanoin miehelle kun olin 8:lla viikolla: "olipahan ikimuistoinen juhannus kun tämäkin sai alkunsa" Tähän mieheni tokaisi: "mut eihän siitä ole kuin viisi viikkoa, kuin sä valehtelit et tuli jo seitsemän täyteen?" Eikä muuten millään meinannut mennä perille miten ne viikot lasketaan... Kaverini mies oli kuitenkin paras, pohjustuksena he asuvat ja ovat muutenkin onnelisesti yhdessä; Kun kaverini oli kertonut olevansa raskaana mies kysyi "paljonko ne elatusmaksut sitten ovat, et paljonko joudun maksamaan siitä?" Meinasin kuolla nauruun kun kuulin:))
  9. Mun äiti ei säästellyt sanojaan kun kerroin olevani raskaana; "ethän sä sitä aio pitää? minä en vielä ole mikään mamma-ikäinen!" Äitini kuitenkin on 50+... Kuulin pitkän saarnan miten painoa EI STTEN MISSÄÄN NIMESSÄ kuulu tulla enempää kuin vauvan paino. Viikko sitten äippä totesi että vatsan ei vielä tässä vaiheessa kuulu näkyä.. Lisäksi saan unohtaa kaikki menemiseni vauvan synnyttyä seuraavaksi 20:ksi vuodeksi kun ei niitä lapsenvahteja taivaasta tipu. Siis mähän todellakin teen lapsen vaan sen takia et joku muu saa sitä vahtia, prkl! Koska raskaus oli iloinen yllätys (pilleriraskaus) niin olen kuullut mm. kavereiltani vihjailuja että jätinkö sittenkin vaan tahallani pillerit ottamatta että saisin miehen loukkuun... todella kannustavaa Isäni kommentti kuitenkin piristi kaikkien negatiivisten möläytysten jälkeen. Mieheni on ulkomaalainen ja me keskustelemme englanniksi, niinpä isäni kysyi "puhuuko se muksu sitten pelkkää enklantia vai osaako se sanoa pappa?" Totesin vaan että pappa saa ihan itse opettaa ja kuitenkin me suomessa asutaan.. )
  10. Ihanaa mun joulu on pelastettu:) Suurinta herkkua nimittäin on maksalaatikko mis on paljon rusinoita!
  11. Mulla on ihan samanlainen olo. Neuvolassa sanottiin että vain repäisykipuja, jos sattuu kovon ota parasetamolia ja lepää..
  12. On vaan aika mielenkiintosia tuntemuksia... Nyt tuo hyrrä on viel oppinut potkimaan siihen suuntaan mis vihloo:))
  13. En muuten ole ennen huomannut kuinka yksi tupakka voin niin paljon haista! Enpä enää ihmettele miten itse jäin siitä nuorempana kiinni:))
  14. Ennen plussaa: -väsymys! (heti kun pääsi töistä kotiin niin nukkumaan) -aristavat rinnat -viiltävä ja kramppaava kipu vatsassa -turvotus (oli myös erittäin kuuma heinäkuu) Plussan jälkeen: -vieläkin väsyttää -vatsallaan olemisesta ei tule mitään kun tissit sattuu -kuvotus, yökötys ja oksentelu -huimaus -loputon parkuminen asiasta kuin asiasta En osannut epäillä olevani raskaana (ei ollut edes suunnitteilla miehen kanssa) ennen kuin kuukautiset jäivät pois, ennen olen ollut kellon tarkka. Piti vaan varmistaa tilanne ennen kun olisin aloittanut uuden laatan pillereitä...
  15. Ekan kerran tunsin potkun varmasti 16+4. Sitä ennen oli sellaisia tuntemuksia kuin olisi elohiiri vatsassa:) Nyt tuo "hyrrä" tuntuu vain enemmän ja enemmän.