Tiukuli

Aktiivijäsen
 • Content count

  884
 • Joined

 • Last visited

About Tiukuli

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Pirkanmaa
 1. ^Mä en oo koskaan mihinkään testiin saanu kontrolliviivan vahvuista toista viivaa. Ja liuskatesteis huomas eron about 3-4 neljän päivän ajan tehdyissä, että tummui. (Ja kyllä, mä oon täällä ihan vaan siksi kun näin bohemianin olevan viimeinen kirjoittaja ja piti tulla kurkkii onks lisää viivoja katteltavaksi )
 2. ^Plussa se on!
 3. Me kotiuduttiin noin 1,5 vrk:n ikäisen vauvan kanssa. Tyttö syntyi ke yöllä kahden aikaan ja torstaina lähdettiin kotiin. Perjantaina kävi lysy-seurannan kätilö kotona punnaamassa vauvan ja ottamassa vielä crp:n ja bilit, koska tulehdusriski oli vihreän lapsiveden vuoksi olemassa. Kaikki meni hyvin ja toivon, että vähintään yhtä nopsaan pääsen sitten joskus mahdollisen kakkosen kanssa kotiin
 4. ^Meillä oli Cybex Aton isofix-jalustalla. Käsittääkseni Mutsyihin saa vain Cybexin ja Maxi-Cosin kaukalot adaptereilla..? Niin ja tietty Mutsyn oman kaukalon. Me kyllä tykättiin Cybexistä, suosittelen siis sitä. Meillä muuten olis yhdet adapterit turhanpanttina, jos joku kaipailee
 5. o/ meillä on Selkänoja tekee alimmassa makuuasennossa pienen kulman vielä istuimeen, mutta jos sen jollain "kiilaa", niin menis varmaan pehmeällä kantokopallakin. Aika pitkät nuo rattaat kyllä ovat, kun istuin on makuuasennossa, koska akseliväli on aika reilu... Ja yhtenä miinuksena koko rattaille sanon vielä, että Evon renkaat ovat täysin slicksit — siis ihan kuviottomat. Pienessä sivuluisussa työntelin niitä tänäänkin, vaikka tiet oli aurattu. Ja alamäessä ei auta irrottaa rattaista edes jarrun ollessa päällä, jos alusta on sopivan liukkaaksi lanautunut Muoka, kävin mittaamassa että selkänoja ala-asennossa pisin mitta selkänojan päästä takarenkaisen taaimpaan kohtaan oli noin 88cm
 6. ^Olikohan edellisessä Mutsy-ketjussa just juttua tuosta ja kokeneemmat sanoivat että riippuu paljon työntäjän ja lapsen pituudesta, kun onhan se väli pystysuunnassa aika kapea työntöaisasta vaunukopan reunaan.. Me taidettiin vaihtaa vaunukopasta ratasistuimeen jossain 5kk tienoilla, vaikka neiti olisi sinne vielä mahtunutkin. Oisko mittaa ollut joku 64cm tuolloin? Jos en ihan hirveästi valehtele, tuon vaunukopan mitta olisi noin 74cm.
 7. Hmmm.... Tuo ei nyt kyllä ihan taida pitää paikkansa. Tässä kun olen viikon verran googlaillut tuoleja, olen törmännyt Klippanin myyjiiin mm. Ruotsissa ja Briteissä (ks. esim. http://www.securatot.co.uk/rear-facing-car-seats). Ai, no ei sitten myyjä tiennyt tätä. Enkä itsekään ollut vaivautunut asiaa tarkistamaan. Sori!
 8. Klippan Trifix ei tule koskaan näillä myyntimarkkinoilla pääsemään eurooppalaisiin testeihin (jotka Autoliittokin julkaisee) koska Klippania myydään vain Suomessa. Näin kertoi meille myyjä (joka muuten nurisematta kantoi tuolin autoon ja vielä kiinnittikin sen ennenkuin tehtiin ostopäätös).
 9. Onko joku jo ehtinyt tutustua tosielämässä Mutsy Evoihin? Mua himottais ne (4ridereiden tilalle), joten kuulisin mieluusti kokemuksia
 10. Minkälaista niskatukea sä tarkoitat? Hiton ääkkösongelma. En jaksa muokata. Joten selkokielellä: Katju, minkälaista retkahtamisen estävää niskatukea sä tarkoitat?
 11. Me ostettiin myös päihkäilyjen jälkeen viikko sitten Klippan Triofix. Onerva-neiti on nyt noin 70cm ja 8,5kg. Myyjä katseli, että kelpaa jo matkustaa, kun tärkein (eli pää) tulee tarpeeksi ylös. Sanoi muistaakseni, että suurin osa päästä pitäisi ylttää pääntuen korkeudelle. Onerva on kyllä tykännyt tuossa matkustamisesta nyt enemmän kuin kaukalossa. Ei tarvii huutaa koko matkaa Toivottavasti jaksaa myös ensi viikolla istua sitten pari tuntia tuossa, kun lähdetään Turun suuntiin. Huonoa tuossa Klippanissa on, että jää meidän autossa (Avensis) melko pystyyn. Toistaiseksi ainakaan ei ole vaikeuttanut nukkumista, mutta ei kyllä haittaisi vaikka olisi hiukan enemmän "makuuasennossa".
 12. Ei taida olla muita. Sirona olis muuten varmaan loistava, mutta sen hinta on täysin käsittämätön. Toi suunnitelma tässä varmaan alkaa olla kaikkein paras, kun asiaa oikein alkaa pohtia. Nyt kun mies vielä parantuisi, niin päästäisiin kokeilemaan ja tutkimaan noita istuimia ajan kanssa.
 13. ^ Mistäs sen sitten tietää mikä pallura on sama tuoli kasvot menosuuntaan ja selkä menosuuntaan? Aika nollafaktaa mun mielestä esittää taulukkoa, jota ei voi tulkita. En hetkeäkään meinaan usko, että kasvot menosuuntaan viisipistevaljaissa saa yhtä pienen niskarasituksen törmäyksessä kuin selkä menosuuntaan viisipistevaljaissa Muoks: Ahaa, olihan siinä alkupäässä aina kaksi palluraa päällekkäin Mikä tukee mun aiempaa tulkintaa siitä, että kasvot menosuuntaan matkustettaessa palkki-istuin on turvallisempi kuin viisipistevaljainen istuin. Ja tämä puolestaan vaikeuttaa taas istuimen valintaa, kun haluaisin, että se olisi käännettävä
 14. Kiva juttu, toivottavasti blogin pitäjä osaa selittää kuvaajan tarkemmin Ja siis tajuanhan minäkin, ettei tuo bloginpitäjä ole ainoa selkämenosuuntaan matkustamisen puolustaja. Mua vaan ihmetyttää se, että missä ikinä aiheesta keskustellaankin, tuo blogi on keskustelun "faktatiedon" lähde. Eikö Autoliitto ole puolueeton turvaistuinten testaajatahona? Miksei?
 15. Ja ilmeisesti toi paljon kehuttu Klippan Triofix on myös sellainen. Tai siihen vielä eilen illalla itse törmäsin. Pitäs tässä mennä kokeilemaan noita istuimia ja miehen kanssa ollaan puhuttu, ettei siinä olis niitä erillisiä kiinnityshihnoja. Ois paljon kätevämpi, mun meilläkin sitä satunnaisesti siirretään autosta toiseen.