Tiukuli

Aktiivijäsen
  • Content count

    884
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tiukuli

  1. ^Mä en oo koskaan mihinkään testiin saanu kontrolliviivan vahvuista toista viivaa. Ja liuskatesteis huomas eron about 3-4 neljän päivän ajan tehdyissä, että tummui. (Ja kyllä, mä oon täällä ihan vaan siksi kun näin bohemianin olevan viimeinen kirjoittaja ja piti tulla kurkkii onks lisää viivoja katteltavaksi )
  2. ^Plussa se on!
  3. Me kotiuduttiin noin 1,5 vrk:n ikäisen vauvan kanssa. Tyttö syntyi ke yöllä kahden aikaan ja torstaina lähdettiin kotiin. Perjantaina kävi lysy-seurannan kätilö kotona punnaamassa vauvan ja ottamassa vielä crp:n ja bilit, koska tulehdusriski oli vihreän lapsiveden vuoksi olemassa. Kaikki meni hyvin ja toivon, että vähintään yhtä nopsaan pääsen sitten joskus mahdollisen kakkosen kanssa kotiin
  4. ^Meillä oli Cybex Aton isofix-jalustalla. Käsittääkseni Mutsyihin saa vain Cybexin ja Maxi-Cosin kaukalot adaptereilla..? Niin ja tietty Mutsyn oman kaukalon. Me kyllä tykättiin Cybexistä, suosittelen siis sitä. Meillä muuten olis yhdet adapterit turhanpanttina, jos joku kaipailee
  5. o/ meillä on Selkänoja tekee alimmassa makuuasennossa pienen kulman vielä istuimeen, mutta jos sen jollain "kiilaa", niin menis varmaan pehmeällä kantokopallakin. Aika pitkät nuo rattaat kyllä ovat, kun istuin on makuuasennossa, koska akseliväli on aika reilu... Ja yhtenä miinuksena koko rattaille sanon vielä, että Evon renkaat ovat täysin slicksit — siis ihan kuviottomat. Pienessä sivuluisussa työntelin niitä tänäänkin, vaikka tiet oli aurattu. Ja alamäessä ei auta irrottaa rattaista edes jarrun ollessa päällä, jos alusta on sopivan liukkaaksi lanautunut Muoka, kävin mittaamassa että selkänoja ala-asennossa pisin mitta selkänojan päästä takarenkaisen taaimpaan kohtaan oli noin 88cm
  6. ^Olikohan edellisessä Mutsy-ketjussa just juttua tuosta ja kokeneemmat sanoivat että riippuu paljon työntäjän ja lapsen pituudesta, kun onhan se väli pystysuunnassa aika kapea työntöaisasta vaunukopan reunaan.. Me taidettiin vaihtaa vaunukopasta ratasistuimeen jossain 5kk tienoilla, vaikka neiti olisi sinne vielä mahtunutkin. Oisko mittaa ollut joku 64cm tuolloin? Jos en ihan hirveästi valehtele, tuon vaunukopan mitta olisi noin 74cm.
  7. Hmmm.... Tuo ei nyt kyllä ihan taida pitää paikkansa. Tässä kun olen viikon verran googlaillut tuoleja, olen törmännyt Klippanin myyjiiin mm. Ruotsissa ja Briteissä (ks. esim. http://www.securatot.co.uk/rear-facing-car-seats). Ai, no ei sitten myyjä tiennyt tätä. Enkä itsekään ollut vaivautunut asiaa tarkistamaan. Sori!
  8. Klippan Trifix ei tule koskaan näillä myyntimarkkinoilla pääsemään eurooppalaisiin testeihin (jotka Autoliittokin julkaisee) koska Klippania myydään vain Suomessa. Näin kertoi meille myyjä (joka muuten nurisematta kantoi tuolin autoon ja vielä kiinnittikin sen ennenkuin tehtiin ostopäätös).
  9. Onko joku jo ehtinyt tutustua tosielämässä Mutsy Evoihin? Mua himottais ne (4ridereiden tilalle), joten kuulisin mieluusti kokemuksia
  10. Minkälaista niskatukea sä tarkoitat? Hiton ääkkösongelma. En jaksa muokata. Joten selkokielellä: Katju, minkälaista retkahtamisen estävää niskatukea sä tarkoitat?
  11. Me ostettiin myös päihkäilyjen jälkeen viikko sitten Klippan Triofix. Onerva-neiti on nyt noin 70cm ja 8,5kg. Myyjä katseli, että kelpaa jo matkustaa, kun tärkein (eli pää) tulee tarpeeksi ylös. Sanoi muistaakseni, että suurin osa päästä pitäisi ylttää pääntuen korkeudelle. Onerva on kyllä tykännyt tuossa matkustamisesta nyt enemmän kuin kaukalossa. Ei tarvii huutaa koko matkaa Toivottavasti jaksaa myös ensi viikolla istua sitten pari tuntia tuossa, kun lähdetään Turun suuntiin. Huonoa tuossa Klippanissa on, että jää meidän autossa (Avensis) melko pystyyn. Toistaiseksi ainakaan ei ole vaikeuttanut nukkumista, mutta ei kyllä haittaisi vaikka olisi hiukan enemmän "makuuasennossa".
  12. Ei taida olla muita. Sirona olis muuten varmaan loistava, mutta sen hinta on täysin käsittämätön. Toi suunnitelma tässä varmaan alkaa olla kaikkein paras, kun asiaa oikein alkaa pohtia. Nyt kun mies vielä parantuisi, niin päästäisiin kokeilemaan ja tutkimaan noita istuimia ajan kanssa.
  13. ^ Mistäs sen sitten tietää mikä pallura on sama tuoli kasvot menosuuntaan ja selkä menosuuntaan? Aika nollafaktaa mun mielestä esittää taulukkoa, jota ei voi tulkita. En hetkeäkään meinaan usko, että kasvot menosuuntaan viisipistevaljaissa saa yhtä pienen niskarasituksen törmäyksessä kuin selkä menosuuntaan viisipistevaljaissa Muoks: Ahaa, olihan siinä alkupäässä aina kaksi palluraa päällekkäin Mikä tukee mun aiempaa tulkintaa siitä, että kasvot menosuuntaan matkustettaessa palkki-istuin on turvallisempi kuin viisipistevaljainen istuin. Ja tämä puolestaan vaikeuttaa taas istuimen valintaa, kun haluaisin, että se olisi käännettävä
  14. Kiva juttu, toivottavasti blogin pitäjä osaa selittää kuvaajan tarkemmin Ja siis tajuanhan minäkin, ettei tuo bloginpitäjä ole ainoa selkämenosuuntaan matkustamisen puolustaja. Mua vaan ihmetyttää se, että missä ikinä aiheesta keskustellaankin, tuo blogi on keskustelun "faktatiedon" lähde. Eikö Autoliitto ole puolueeton turvaistuinten testaajatahona? Miksei?
  15. Ja ilmeisesti toi paljon kehuttu Klippan Triofix on myös sellainen. Tai siihen vielä eilen illalla itse törmäsin. Pitäs tässä mennä kokeilemaan noita istuimia ja miehen kanssa ollaan puhuttu, ettei siinä olis niitä erillisiä kiinnityshihnoja. Ois paljon kätevämpi, mun meilläkin sitä satunnaisesti siirretään autosta toiseen.
  16. Tätä tais olla aiemminkin kysytty, mut ei mun silmiin sattunu vastausta. Tuleeko kaikkiin selkä menosuuntaan asennettaviin istuimiin noi alakiinnitysvyöt? Vai miten ne ankkuroituu, ettei lennä selkänojaa vasten? Tiedä alkaako tässä kaduttaa, että hämmennyin niitä vöitä niin, että kieltäydyin ostamasta edullista Britaxin istuinta
  17. Mua kiinnostaisi nyt tämä edelleen. Jaksaisitkohan heinäruusu selvittää mulle mitä on x- ja y-akselelilla? Kun tuota blogia luin joskus aiemmin, ymmärsin siitä, että pieni lapsi voisi saada jo kuolemaan johtavan vaurion yli 1000 Newtonin retkahduksesta. Silti tuossa on esitetty, että Suomessakin myytäisiin palkki-istuimia, joissa lapsen niskaan kohdituvat vammat ovat yli 2500 N. Käytännössä siis voitaisiin aina suurinopeuksisen nokkakilarin jälkeen sanoa, että taas kuoli lapsi ja sillähän oli taas tämmöinen istuin.. Mun on niin vaikea uskoa, että istuimia, join käyttäjät järjestään vammautuisivat tai kuolisivat, saisi myydä Suomessa. Tai edes EU:n alueella. Ja vielä haluaisin painottaa, että tuo on nimenomaan blogi. Blogi, jota kirjoittaa äiti-ihminen — ei minkään liikenneturvallisuuteen liittyvän alan asiantuntija. Mun mielestä on ihmisten aliarvointia väittää vaikkapa nyt Autoliiton turvallisuustestejä manipuloiduiksi tai harhaanjohtaviksi sen perusteella, että yhteenvedoissa ilmoitettu kokonaisarvosana ei koostu pelkästään turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä. Jokaisesta testatusta istuimesta kun kuitenkin löytyy tarkemmatkin arviot, joista käy ilmi onko hyvä tai huono arvosana tullut vaikkapa liiallisesta kemikaalikuormituksesta. Ja ei, meillä ei ole autossa palkki-istuinta jota mun pitäisi tässä puolustella. Sen verran olen kuitenkin turvaistuinasioita selvittänyt (kohtahan kaukalosta siirtyminen on meilläkin ajankohtaista), että näin terveellä maalaisjärjellä varustettuna kieltäydyn uskomasta täytenä totena kaikkea mitä netistä luen. Mä kyseenalaistan ja kaipaan enemmän faktaa. Ja mieluusti vielä sellaista faktaa, joka ei jätä aukkoja selitykseen.
  18. Ei leikattu epparia, vaan kätilö puudutti välilihan ja annettiin revetä luonnollisesti. Toisen asteen repeämä, joka tikattiin ja parani ennakkoluuloista huolimatta tosi nopsaan. Enemmän on jälkikäteen vaivannut emättimen seinämään tullut pieni repeämä (joka sekin tikattiin).
  19. Mulla on myös Brion suoja ja se on mielestäni hyvä; tarpeeks väljä että sen saa sujuvasti päälle, mut kuitenkin istuu passelisti. Ja siinä vaikuttaa olevan asialliset heijastimet, jos sellaiseen keliin joutuis tallustelemaan
  20. Kiitos kaikille noista vastauksista svo:n käytäntöjen suhteen. sit vielä yks kysymys olis: Onko TAYSissa langatonta nettiä potilaiden käyttöön? Sen verran aikaa viime käynnistä etten muista kuin että potilailla oli kyllä läppäreitä, mut tarjosiko talo netin? Puolitutun mamman kertomana, kesto oli noin puoli tuntia ja käteen ei jäänyt oikein mitään. Henkilökohtaisella tasolla en voi kommentoida, olisi edessä vasta n. kuukauden päästä. Olen käynyt tosin siellä kerran itse raskauden aikana epämääräisten supistuksen tunteiden takia, joten ainakin osaa löytää oikeaan paikkaan. Samat sanat. Ainut anti mulle oli Marianne-karkit No ei, kuulin siellä ekan kerran imetyskätilön olemassaolosta ja siitä miten sitä voi hyödyntää. Katottiin oikea ovi, josta tulee sitten sisälle, mut kun sekin oli jo tuttu, niin aika turha oli tilaisuus.
  21. Tässä joitain, mihin ite olen tykästynyt. http://www.bebaboo.com Tavallista ja vähän erikoisempaakin muksunvaatetta. Plus kohtuuhintaiset postarit £5. http://www.ziggys.biz Paljon Molo Kidsiä, Katvigia ja muita hiukan jännempikuosisia vaatteita. http://www.peterandjanestore.com/ Samaa kastia kuin yllä oleva. http://www.lekmer.fi Vaatteiden lisäks leluja ja muuta tarviketta. Muoks. Linkit toimimaan
  22. ^Ihan selkeä plussa!
  23. Mä ny kysäsen täällä, kun en koko ketjua jaksa lukea eikä viimeisillä sivuilla ollu aiheesta. Eli: Me kävästiin tänään miehen kanssa tutustumassa tuolla TAYSissa ja ainut "uus" juttu mikä mulle jäi mieleen oli että siellä vastaanotossa (0. krs) ei mies saa olla mukana kun itte makoilee siellä, vaan että miehen pitää odotella käytävässä. Siis onko se tosiaan ihan noin? Ja mitä sitten, jos joutuu pitkäänkin odottamaan esim. avautumista ennen kuin pääsee saliin? Niin mäkö siellä sitten makoilen ja mies hengailee käytävässä? Tottahan siinä mä varmaan pääsen käveleen ympäri sairaalaa jos tilanne sallii, mut entäs sit jos ei?
  24. Mä nään tossa sinisessä testissä mielestäni jo ihan selkeän, vaikkakin vaalean viivan. Toivottavasti vahvistuvat
  25. Mä en missään vaiheessa saanut juuri tuon vahvempia viivoja noihin testeihin. Varovaiset onnittelut siis muoks. opetellaan kirjoittamaan..