hmmm

Aktiivijäsen
 • Content count

  1285
 • Joined

 • Last visited

About hmmm

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kyllä ne siellä päiväkodissa kestoihin tottuu, ainakin näin haluan uskoa. Meidän lasten päiväkodissa ei ennen oltu kestoja käytetty (tai toki harsoja ja h-muoveja aikanaan). Mies vaan tutustumiskäynnillä oli kysynyt, millaista ohjeistusta kaipaavat KUN tyttö tulee kestovaippoineen. Eivät halunneet opastusta kun arvelivat oppivansa sitten käytännössä parhaiten (ja yhdellä hoitajista oli ollut oman lapsensa kanssa sisävaipat & villikset). Taskuvaipat saivat lähinnä ihailua kuosiensa takia ja kakkavaippojen käsittely oli hieman vaihtelevaa. Päiväkodin puolelta ollaan tuettu tosi paljon kuivaksioppimisessa ja keväällä vaipat jätettiin kun totesin, ettei mua ylimääräiset pyykit haittaa jos vahinko käy. Kesäloman jälkeen vietiin sitten vaipaton tapaus päiväkotiin
 2. Mun mielestä laiskuus ja kestovaipat sopii hyvin yhteen. Eipä ne kertiksetkään ihan vaivattomia ole kun aina pitää viedä roskista ja ostaa uusi paketti. Esikoisen ajoilta muistan senkin, että se kertispaketti tapasi tyhjentyä aina silloin kun miehen tiliin oli vielä aikaa ja omat hoitolisät oli menneet jo aikaa sitten.
 3. ^^^ Suosittelen kokeilemaan kestoja sen kakkosen kanssa. Veljenpoika aloitti kestoilun aika ennakkoluulottomasti n. 1-vuotiaana ja hyvin meni. Mä toin vaippoja testattavaksi ja samantien veljen vaimo totesi, että laita sille nyt sitten se vaippa. Lapsi oli ehkä eniten hämillään väärästä vaipanvaihtajasta (en ollut hälle ennen vaippaa laittanut), mutta kestovaipasta ei ollut millänsäkään. Jotenkin mä nyt ymmärrän, että pissaisia harsoja ei muka pestäisi. Toivottavasti ymmärrän väärin.
 4. ^ Oletko kestoillut tuon tulevan keskimmäisen kanssa? Jos et, niin nythän olis hyvä sauma testailla kestovaipatusta hänen kanssaan.
 5. Meilläkin oli pesukoneessa kerran sama "vika" kuin *OÄ*:llä eli liivinsuoja nukkasihdissä. Siinä vaiheessa oltiin jo avattu pesukone ja suunnitelmissa oli kantaa se kierrätykseen kun mies kysyi nukkasihdistä. Todellakaan en ollut tyhjentänyt kun siihen hommaan tarvitaan ruuvimeisseliä ja kauheita voimia. Ja imetyksen lopetuksesta oli siinä vaiheessa kulunut jo melkoinen tovi... Mä käyn täällä lueskelemassa kun alkaa olla vieroitusoireita kestoista. Tyttö pissaa nykyään vain yövaippaan ja siihenkin vain silloin kun isänsä hakee sängystä aamulla. Mies kun ei vieläkään tajua, että lapsi pitäisi aamulla laittaa potalle eikä esim. jättää hetkeksi leikkimään. Nyt pitää vaan toivoa, että joku lähipiiristä raskautuisi ja olisi innostunut kestoista.
 6. Vaipat haisee edelleen. Oikeastaan vika voi olla kyllä pesukoneessakin. Nukkasihti oli ihan puhdas eikä kone ole tunkkaiselle haissut aiemmin. Mutta nyt kun kävin hiukan nuuhkimassa haisulivaipat ripustettuani... Kone haisee ehkä kamalammalta kuin vaipat. Se on ehkä syönyt jotain sopimatonta. Aargh!
 7. Mäkin haluan eroon haisulivaipoista. Mieluummin jo tänään. Neidillä on kestovaippailua takana nyt tasan kaksi vuotta. Ekat kolme kuukautta käytettiin kestoja vain päivisin, mutta melkoisen pitkään on täyskestoiltu. Yhden haisulivaipan muistan ennen päiväkotia ja sekin oli meille käytettynä tullut ja lopetti haisemisen yhdellä keittopesulla. Kahden viikon päiväkotikestoilun jälkeen vaipat kaipasivat keittopesua ja hajut katosivat yhdellä pesulla. Nyt kuukauden päiväkotikestoilun jälkeen (n. 2 viikkoa edellisestä keittopesusta siis) vaipat haisee ihan järkyttävältä. Eilen keittopesin nestemäisen Erisanin kanssa. Tänään nappasin samat vaipat + kaksi päiväkodissa likaantunutta nestemäisen Erisanin ja ruokasoodan kanssa 90 asteessa ja laitoin huuhteluaineeksi etikkaa. Nyt ne samaiset vaipat pyörii 60 asteessa ja mukana hiukan sitä Erisania. Äsken kävin kurkkaamassa pesun etenemistä ja haju on ihan kuvottava. Ihan kuin tulisi tuolta pesukoneen kannen alta. Seuraavaksi mun on pakko laittaa ne vaipat kuivumaan vaikka miltä haisisivat ja napata aamulla pari taskua narulta päiväkotiin mukaan. Imut nyt ei muutamassa tunnissa kuivu, mutta onneksi on kaapissa harsoja. Ei meillä kertiksiäkään päiväkotia varten ole. Kamalalta tuntuu kyllä laittaa tytölle haiseviakaan vaippoja. Tyttö saattaa kerran päivässä pissata vaippaan ja melkein joka päivä kakkaa vaippaan päiväkodissa. Vaipat pestään suurinpiirtein joka toinen päivä (joskus on ollut väliä kolme päivää, mutta tosi harvoin). Luulisin, että mulla on ihan hyvä tuntuma koneen täytöstä ja pesuaineen annostelusta. Normaalisti meillä käytetään toista pesuainetta, mutta lähikaupan ainut kestovaippakelpoinen taitaa olla toi Erisan, joten sitä on viimeksi ostettu. Hajuongelmien syyksi epäilen vaippojen säilytystä. Nyt ei enää ihan joka osaa ole erikseen pakattu muovipussiin ennen pul-pussiin laittamista. Toisaalta ymmärrän, että paketoivat kakkavaipat päiväkodissa. Tässä vaiheessa ei tekis mieli ostaa kertispakettia, mutta kun ei tuo ihan kuivakaan ole niin vaippoja on pakko olla. Täällä nyt on paljon pesusta keskusteltu, mutta en nyt keksi, mitä voisin tehdä toisin.
 8. Meillä on nyt muutama viikko päiväkotikestoilua takana ja luulen, että päiväkodin takia vaipat kaipasivat keittopesua. Tyttö on tuon päiväkodin ensimmäinen kestoilija, mutta eivät halunneet mitään opastusta kun yksi hoitajista on käyttänyt omalla lapsellaan kestoja. Kerran on ilmeisesti vaatteet menneet kestovaipan takia vaihtoon, mutta muuten on mennyt tosi hyvin. Useimmiten vaippoja ei likaannu päivän aikana yhtään, mutta sitten jos likaantuu niin purkavat taskut osiin, huuhtelevat, laittavat kaikki osat omiin muovipusseihinsa ja ne muovipussit sitten pul-kankaiseen vaippapussiin. Luulisin, että tuo muovissa hautominen aiheutti sen, että varsinkin taskut haiskahtavat jo narulla kuivuttuaan. Tällä viikolla sanoin, että kaikki osat saa laittaa siihen tuomaani pussiin ilman muovipusseja kun kuitenkin koko setti menee pesuun. Vielä ei ole tuon jälkeen vaippapyykkiä tullut, mutta toivoisin, että ei enää tulisi haisulivaippoja.
 9. Mainitsin, että hajusteettomilla pesuaineilla pyykki alkaa meillä haista tunkkaiselta. Sanavalinta oli ehkä hiukan väärä. Eivät siis haise silleen tunkkaisilta, että olisi pesuainejämiä tai kone kaipaisi tehopuhdistusta. Mä en vaan pidä siitä tuoksuttomuuden tuoksusta, mikä pesuaineessa on ihan pullonsuusta haistaessakin. Myöskään etikan tuoksusta en tykkää. Sitäkin tuli koitettua jossain vaiheessa ja vaikka joku väittää, ettei pyykki haise milleen etikan jälkeen niin mä olen toista mieltä. Vauva-aikaan meilläkin oli käytössä nestemäinen Erisan koska en halunnut mitään ylimääräisiä hajusteita herkälle iholle. Ekat puoli vuotta taisi olla hajusteetonta. Ja jos joku perheenjäsenistä oireilisi tippaakaan hajustetusta pesuaineesta niin toki lopettaisin sen käytön oitis. Reilusti hajustettuja Arieleita, Omoja ja muita meillä ei käytetä, koska mä saan niistä päänsäryn enkä kyllä kaipaakaan tuollaista voimakasta hajua. Jos hajusteetonta haluaa niin sitten suosittelen tuota nestemäistä Erisania, mutta sen hinnasta ei ole mitään käsitystä. Meidän kestovaippailun alkaessa lähikaupan nestemäisistä pesuaineista vaippapyykkiin sopivia olivat X-tra ja Erisan. Jauheista en ole koskaan tykännyt vaikka edullisempia kaiketi ovatkin. Mä luulen, että me ollaan kohdattu ekaa kertaa vaippauran aikana todellisia yökestoiluongelmia. Usein vaippa on aamulla kuiva ja jos onkin märkä (pissat tulee jos ei riittävän ripeästi hae tyttöä potalle aamulla) niin imukyky kyllä riittää. Mutta nyt kun neiti on päivät pääosin ilman vaippaa niin ei ilmeisesti tykkää vaipoista yölläkään. Eilen oli sänkyyn mennessä puettu nepillinen vaippa, villahousut ja vielä yöhousut. Aamulla jalassa ei ollut mitään vaan kaikki oli mytyssä jalkopäässä eli illalla varmaan jo riisuttu. Pieni tippa oli ehtinyt sänkyyn tulla, mutta ne isoimmat onneksi päätyi pottaan. Lakanat toki vaihtuivat, mutta sänky ei lainehtinut kuitenkaan. Eli mitäs tuollaiselle näppäräsormiselle voi laittaa yöksi kun halutessaan osaa riisua kaiken? Nepilliset ja vetoketjulliset yöpuvutkin lähtee vauhdilla.
 10. ^ Nestemäinen X-tra Color (S-ryhmän kaupoista) on ainakin edullista jos ei halvinta. Ohjeen mukaan annosteltuna litran pullo riittää pariinkymmeneen pesuun, mutta kestovaippoihin ei noin paljoa pesuainetta laiteta eli jotain 30-40 koneellista ehkä pesee. Hintaa en muista. Plussaa miedosta tuoksusta. Hajusteettomat pesuaineet saa pitkään käytettynä mun mielestä pyykin haisemaan jotenkin tunkkaiselle, mutta toisaalta monet haisee aivan liikaa.
 11. Mä en ole kokenut sivunepillisiä hyviksi housuvaipoiksi. Toisaalta en esikoisenkaan kanssa osannut käyttää kertiksistä housuvaippoja. Jossain vaiheessa molempia muksuja on ollut hieman haastava saada pysymään paikallaan vaipanvaihdon ajaksi, mutta se vaihe meni ohi. Nykyinen vaipatettava hakee jopa vaipan itse ja menee sen päälle makaamaan vaikka joku aika sitten pinkoi karkuun, minkä jaloistaan pääsi
 12. Oon tehnyt myös itse noita. Pul + 2 krs bambufleece (nurja puoli ihoa vasten) oli mun lemppari. Äkkiseltään muistelisin, että parempi tuli kun pul oli alla, mutta en ole varma. Coolmaxia oli jossain ostosuojissa ja ihan ok sekin.
 13. Mä olen tullut siihen tulokseen, että tencel on kiva materiaali notkeutensa ansiosta. Kaipaa kuitenkin kaverikseen vaikka parikerroksisen bambutiiman niin ei falskaa.
 14. Meidän tyttö ei ainakaan ole hahtuvavilliksistä sanonut pahaa sanaa vaan illalla itse hakee "yöhousut" ja melkein pukeekin. Lanoliinissa uitetut vaippavillahousut on ihan erilaiset kuin villa normaalisti.
 15. Alkuun oli 10 paria käytössä ja imetyksen loppumetreillä meni pari/päivä ja nekin lähinnä varmistuksena ja illalla kuivana pyykkiin.