Päivikki

Aktiivijäsen
 • Content count

  177
 • Joined

 • Last visited

About Päivikki

 • Rank
  Aktiivi
 1. Myyn viime syksynä ostetun ja vain muutaman keran käytetyn mamalicious kevät/syysduffelin koossa m. Tosi ryhdikäs ja kaunis takki, menee koko raskausjan leikkauksen ja vyötäökiristsmahdollisuuden vuoksi. En saa kuvaa liitettyä tähän, kyseessä linkin takki http://www.amazon.de/MAMALICIOUS-PAULA-DUFFLE-COAT-BOOS/dp/B00HLCBCU2 Pyydä kuvia yv:lla. Hinta 40€ + pk:t.
 2. ^Entäpä jos et pura sitä Suomessa lainkaan? Sehän on hyvin pakattu toiseen laatikkoon, joten veisit sen sisällä sen, eli säilyisi varmasti hyvänä. Ja ei se niin paljon paina, että kilorajat paukkuu lentokoneessa, riippuu tietenkin paljonko sulla on muita tavaroita.
 3. ^Ainakin Tori.fissä & huuto.netissä pyörii myös näitä olematonta tavaraa kaupittelevia huijareita Ovat usein olevinaan pieneltä paikkakunnalta, hiljattain esim. Kittilästä, joten monikaan ei pääse hakemaan. Myyvät uudenveroista pilkkähintaan, esim. Emmaljungaa, ovat kuvat kopioineet netistä. Ennenkuin maksaa mitään kannattaa kysyä onnistuuko nouto, sanoa vaikkapa, että joku tuttu hakee, jos tämä ei onnistu kannattaa varoituskellojen soida. Kannattaa myös aina googlata tilinumerolla, nimellä ja kuvilla (usein samat kuvaa tupsahtaakin netistä), liian varovainen ei varmasti voi olla. En keksi montaakaan härskimpää tapaa huijata, kun lastentarvikkeet, ja ilmeisesti todella röyhkeä tämä kouvolainen, kun puhelimessa valehtelee ummet ja lammet, ei siis vain sähköpostissa. Ja tietysti ainahan parasta on, jos voi itse tsekata lastenvaunut paikanpäällä, silloin ainakin tietää mitä on ostamassa. Olen itse ostanut ja myynyt, aina noutanut ja multa on haettu, mutta ymmärrän kyllä sen, jos toisella puolella Suomea olisi kivat kiesit sopuhintaan. Toivottavasti nuo huijarit saa kunnon rangaistukset, niin kauan kun ne ei joudu euroakaan korvaamaan tai päädy edes istumaan, ne jatkaa tuota.
 4. ^^Ne lentokentän rattaat kannattaa ottaa heti sieltä turvatarkastuksen toiselta puolen, ja niihin mahtuu hyvin istumaan kaksi pientä yksiin vaunuihin. Näin ainakin minä olen pitänyt. Tai jos saat viedä portille saakka, niin sehän helpottaa kummasti, kaikille lennoillehan tämä ei kuitenkaan onnistu. Turvatarkastuksessa varmaan sun pitää mennä ensin ja houkutella esikoinen perässä, vauva siis sun sylissä ensin, yksinhän esikoisen on siitä portista kuitenkin kuljettava. Jos ovat yhtään työnsä tasalla auttavat sua kyllä siinä turvatarkastuksessa ja portilla. Mut autettiin portilta koneeseen saakka, kun menin lasten kanssa, henkilökuntaan kuuluva piti siis esikoisesta huolen, kun mulla oli kuopus ja meidän tavarat. Lapset 2,5v ja 1v, samoin koneessa sain apua henkilökunnalta, mutta sitä kyllä pyysin, useampi kanssamatkustaja tarjosi myös apua. Onhan se hurjaa ja vaatii itseltä pitkää pinnaa ja etukäteisvalmisteluja, mutta yölento menee varmasti hyvin.
 5. Vasta opettelevan kanssa en näkisi olenkaan hulluna pitää vaippaa vaikkapa autossa tai lentokoneessa. Jos tilanne on vielä siis se, että vahinkoja selvästi sattuu useasti ja lapsi ei itse kerro/välttämättä tunnista mikäli hänellä on tarve mennä vessaan. Meillä vaipoista luovuttiin todella nopeassa tahdissa, alle kk oltiin kokonaan vaipoitta ja lapsi sanoi myös itse ettei tahdo laittaa vaippaa autoon tai ulos, kun aluksi ajateltiin, että kodin ulkopuolella vaippa olisi vielä hyvä olla. Aluksi meilläkin oli autossa istuimen suojana muovifrotee, samahan voi pitää lentokoneessakin penkillä, se ei kassissa paljoa tilaa vie. Samoin vaihtopökät tietysti tavaroissa aina mukana. Meilläkin käydään aina ennen uloslähtöä, autoon menoa, lentokoneeseen menoa vessassa vaikka lapsi ei kertoisi, että tarvitsee mennä. Samoin kotona patistan tietyin väliajoin käymään vessassa, vaikka lapsi osaa itsekkin sanoa, kun on tarve käydä. Autossa meillä on varoiksi potta, jos pitää kurvata levikille pissalle, mutta toistaiseksi ei ole tarvittu. Itse en olisi lähtenyt ilman vaippaa reissailemaan siinä vaiheessa, kun lapselle sattui vielä useasti vahinkoja, mutta kyllä sen huomaa, kun lapsi alkaa olla valmis vaipattomuuteen. Ja muiden kanssa samaa mieltä siitä, että jos vahinkoja sattuu, ei tehdä niistä numeroa vaan kuivat päälle ja matka jatkuu.
 6. ^Mä olen ainakin huomannut, että eipä ole noista "omalääkäreistä" mihinkään korvatulehdusten kanssa. Jos yhtään enempää alkaa tulla tulehduksia niin yksityinen korvalääkäri on oikea osoite, julkisellehan ei helposti korvalääkärille pääse. Lasten korvatulehdusten diagnosiointi on vaikeaa ja siksi tuolla julkisella tulee noita huteja, ja vääriä diagnooseja, ja varmasti molempiin suuntii, eli määrätään toisaalta turhia antibiootteja, ja toisaalta jätetään hoitamatta. Meilläkin arvotaan nyt putkitetaanko vai ei, kesä näyttää mihin korvakierre kääntyy.
 7. ^Noissa kannattaa muistaa, että maksat laadusta ja käyttömukavuudesta (sekä työntäjälle, että lapsille). MB:t tai Bumbleridet on kyllä uusina reippaasti tuon 500€ yläpuolella, mutta käytettynä saattaa löytyä tietysti. Halvemmissa malleissa itse rattaiden materiaali ei ole samaa, joten ne on helposti painavammat ja mahdollisia säätömahdollisuuksia on vähemmän. Ite liikun rattailla niin paljon lasten kanssa, että halusin niin hyvät rattaat meidän tarkoituksiin, kun vain löydän ja MB:n duetteja en voi kun kehua.
 8. ^Se riippuu varmasti siitä miten vaunuja on pidetty ja kuinka "kovassa" käytössä ne on olleet. Osa pitää vaunuja hyvin ja osa ei niin hyvin, eli kannattaa katsastaa vaunut kunnolla, silmämääräisesti ja ihan kokeilla työntää, etteivät puolla ja järkysti nitise ja natise, ja että säädöt ja kasasmekanismit toimii. Kyllähän Emmaljungat laatuvaunuja on, että ei ne muutaman vuoden vanhatkaan normaalilla pidolla käytäkelvottomiksi kulu. Kangasosien kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ole hometta, siksi kannattaa kysyä missä on säilytetty ja ihan katsoa ettei näy homepilkkuja, mutta tämä nyt koskee mitä vain käyettyjen vaunujen ostamista. Samoin kannattaa tarkistaa kuomu, että se pysyy napakasti ylhäällä eikä lussahada vauhdissa alas. Eli rohkeasti katsomaan vaan, ite ainakin voisin ostaa käytetyt Emmaljungat, mutta en näkemättä ja kokeilematta, ja kannattaa muistaa muutoinkin et viimeaikoina esim. just Torissa & Huutonetissä Emmaljungan vaunuja on kaupitelleet useammat huijarit, joten jo senkin takia kannattaa vaunut itse katsastaa.
 9. Isommat kamppeet: sitterit, leikkikmatot, hoitoalustat, rattaat yms. kampe menee kaupaksi myös Torilla. Otat vaan kunnon kuvat ja varmasti pääsee eroon kamppeista.
 10. Ei, mutta kuvien perusteella en keksi kuin huonoja puolia. Jalkatuki näyttä aika olemattomalta. Renkaat on niin pienet, ettei niillä tee mitään talvella. Kuomu ei suojaa kumpaakaan kunnolla. Tuplamoodissa kumpikaan lapsi ei voi nukkua tai toisella ei ole tilaa... Itse en Suomen oloihin tuollaisia ostaisi, en edes harkitsisi. Tosin mulle on tosi tärkeää että kummatkin voi nukkua matkarattaissa. joo no meillä onki lähinnä etinnässä rattaat just johonkin kauppakeskuskäyntiin.. eli jos on oikeasti niitä kokemuksia nii ois kiva kuulla! Vaikka tulisivatkin vain kauppakeskuskärryttelyyn on tietty hyvä miettiä ennen kaikkea sitä käyttömukavuutta lapsilla, minun silmään nuo näyttää ainkakin tosi epämukavilta. Toimivat varmasti, jos molemmat käyttäjät vaikkapa jo +2 iässä ja ei pelkoa et nukahtavat kauppareissun aikana, mutta esim. eri ikäisille sisaruksille ei ikinä, jos toinen on vielä "vauvaiässä". Lisäksi nuo näyttävät kahden istuttavina aika pitkiltä, joten tuommoiset rimpulat kevytrakenteiset matkikset voi olla aika ikävät ja epävakaatkin työntää kahden kanssa.
 11. ^Toisaalta osa vauvoista on niin suuria, että pitävät jo tosi pienenä niitä 70-> vaatteita, toisilla ne jää sitten pitämättä. Mulla lokakuussa syntyneelle esikoiselle se toppapuku oli ihan turha, koska se oli pienikokoiselle vauvalle silloin ekana talvena ihan valtava ja yli vuoden ikäisenä piti olla jo teknisiä ominaisuuksia haalarissa, nyt toisella, viime huhtikuussa syntyneellä sitä on pidetty paljon ja se on edelleen 10 kk reilu päällä, menisi siis varmasti myös ensi talvena. Meilläkin ne kestot jäi käyttämättä, mutta annoin ne äidille jonka tiesin kestoja pitävän, ja jos ne jonkun kynnystä madaltaa ottaa kestot muuten käyttöön, niin sehän on hyvä juttu. Itselle ehkä ihan terälliset potkuhousut oli niitä turhimpia, koska en vaan osannut niitä vauvoilla pitää, pidin mielummin puolipotkareita, mutta nämä on niin makuasioita, mistä kukakin tykkää. Turhana pidin myös sitä pientä "muovitettua froteepalasta", se oli niin pieni, että sillä ei kyllä juuri petiä suojata, ehkäpä se kuitenkin äp laatikonsuojana meni.
 12. Riippuu varmasti siitä kuinka paljon sun on tarkoitus liikkua lasten kanssa. Jos liikkuminen rajoittuu pääasiass lyhyen kävelymatkan päähän puistoon tms. voi hyvinkin olla, että pärjäisitte seisomalaudalla. Mutta, jos liikut lasten kanssa kaupungilla, kaupassa yms. kyllä tuplarattaissa puolensa on. Kyllähän reilu 2 vuotias jo jaksaa kävellä, mutta on eri asia käveleekö ja ainin käveleekö sinne mihin äiti haluaisi. Meillä ei tulisi mitään vaikkapa kauppareissuista joilla käyn yksin kahden kanssa, jos ei olisi tuplarattaita. Näin saa molemmat kiinni, eikä kukaan säntäile mihinkään tai tapahdu mitään vaarallista. Mulle tuplat on ehdottomat, esikoinen on 2v3kk, mutta me liikutaan päivittäin ja pitkiäkin matkoja ja matkustetaan paljon bussilla, joten kahden mentävät kulkupelit on oltava.
 13. ^Falskaako sulla ne renkaat? Meillä ei ole kertaakaan tarttenut vielä kohta vuoden käytöllä niitä täyttää. Me saatiin ostettaessa ihan joku MB:n oma pumppu, mutta se on kyllä ihan samanlainen, kun meidän joku Bilteman pumppu, eli ei mikään ihmeellinen. Kyllä niihin siis ihan helposti silloin ilma meni. Noissa MB:ssa ehkä hämää aluksi se kapeus, se saattaa äkkiseltään tuntua lapsen istua kapoiselta kun hartiat ei humpsahakkaan siihen istuimen sisään kuten vaikkapa normaaleissa yhdistelmissä, vaan lapsi istuu ikäänkuin "rattaissa" nojaten selkänojaan. Kun istuinta kallistaa tai laittaa makuuasentoon sopii sinne kyllä isompikin pötköttelemään, ei siis varmaan kovinkaan monen hartiat ole niin leveät ettei sinne sopisi nukkumaan. Mä vertailin kanssa ihan mittoina eri vaihtoehtojen välillä just sen vuoksi et livenä en niitä rinnakkain saanu.
 14. ^Mulla on Dueteissa vauvalla (pian 9kk) jääkarhupussi, se sattuu siihen ihan hyvin ja vyöt on kätevä laittaa siitä läpi, ei valu tai tule liikaa yli mistään. Esikoisellekkin on kovemmille pakkasille sama pussi ja ihan hyvin sopi siihen vielä toppahaalari päällä (ikää nyt 2v 3kk). Meillä on myös nuo MB:n omat lampaankarvat ja nehän tietty istuu kun on tuohon tehty, ovat ihanan lämpöiset ja olleet jo syksystä asti käytössä. Joku okaisempi pussi voisi toimittaa jalkapeitteen virkaa tietty sitten läpimämmillä keleillä. Mä en ole käyttänyt sitä turvakaarta vielä lainkaan, koska esikon on paljon helmpompi kiivetä vaunuihin ilman sitä, ja kuopus on jokatapauksessa vöissä, eikä pääse sieltä tippumaan. Nuo vie bussissa ihan saman verran tilaa pituussunnassa kun meidän Emmaljungan City Crossit, eivät yhtään enempää. Siinä keskikäytävällä mahtuu hyvin kukemaan ohi, ovat olleet jopa lyhyemmät kuin osa ihan tavallisista yhdistelmävaunuista, kun bussissa ollaan vierekkäin matkustettu. Ja livenä oli hyvin samaa kokoluokkaa bussissa, kuin Bogaboot kun tässä taannoin vierekkäin bussissa mentiin.