Päivikki

Aktiivijäsen
 • Content count

  177
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Päivikki

 1. Myyn viime syksynä ostetun ja vain muutaman keran käytetyn mamalicious kevät/syysduffelin koossa m. Tosi ryhdikäs ja kaunis takki, menee koko raskausjan leikkauksen ja vyötäökiristsmahdollisuuden vuoksi. En saa kuvaa liitettyä tähän, kyseessä linkin takki http://www.amazon.de/MAMALICIOUS-PAULA-DUFFLE-COAT-BOOS/dp/B00HLCBCU2 Pyydä kuvia yv:lla. Hinta 40€ + pk:t.
 2. ^Entäpä jos et pura sitä Suomessa lainkaan? Sehän on hyvin pakattu toiseen laatikkoon, joten veisit sen sisällä sen, eli säilyisi varmasti hyvänä. Ja ei se niin paljon paina, että kilorajat paukkuu lentokoneessa, riippuu tietenkin paljonko sulla on muita tavaroita.
 3. ^Ainakin Tori.fissä & huuto.netissä pyörii myös näitä olematonta tavaraa kaupittelevia huijareita Ovat usein olevinaan pieneltä paikkakunnalta, hiljattain esim. Kittilästä, joten monikaan ei pääse hakemaan. Myyvät uudenveroista pilkkähintaan, esim. Emmaljungaa, ovat kuvat kopioineet netistä. Ennenkuin maksaa mitään kannattaa kysyä onnistuuko nouto, sanoa vaikkapa, että joku tuttu hakee, jos tämä ei onnistu kannattaa varoituskellojen soida. Kannattaa myös aina googlata tilinumerolla, nimellä ja kuvilla (usein samat kuvaa tupsahtaakin netistä), liian varovainen ei varmasti voi olla. En keksi montaakaan härskimpää tapaa huijata, kun lastentarvikkeet, ja ilmeisesti todella röyhkeä tämä kouvolainen, kun puhelimessa valehtelee ummet ja lammet, ei siis vain sähköpostissa. Ja tietysti ainahan parasta on, jos voi itse tsekata lastenvaunut paikanpäällä, silloin ainakin tietää mitä on ostamassa. Olen itse ostanut ja myynyt, aina noutanut ja multa on haettu, mutta ymmärrän kyllä sen, jos toisella puolella Suomea olisi kivat kiesit sopuhintaan. Toivottavasti nuo huijarit saa kunnon rangaistukset, niin kauan kun ne ei joudu euroakaan korvaamaan tai päädy edes istumaan, ne jatkaa tuota.
 4. ^^Ne lentokentän rattaat kannattaa ottaa heti sieltä turvatarkastuksen toiselta puolen, ja niihin mahtuu hyvin istumaan kaksi pientä yksiin vaunuihin. Näin ainakin minä olen pitänyt. Tai jos saat viedä portille saakka, niin sehän helpottaa kummasti, kaikille lennoillehan tämä ei kuitenkaan onnistu. Turvatarkastuksessa varmaan sun pitää mennä ensin ja houkutella esikoinen perässä, vauva siis sun sylissä ensin, yksinhän esikoisen on siitä portista kuitenkin kuljettava. Jos ovat yhtään työnsä tasalla auttavat sua kyllä siinä turvatarkastuksessa ja portilla. Mut autettiin portilta koneeseen saakka, kun menin lasten kanssa, henkilökuntaan kuuluva piti siis esikoisesta huolen, kun mulla oli kuopus ja meidän tavarat. Lapset 2,5v ja 1v, samoin koneessa sain apua henkilökunnalta, mutta sitä kyllä pyysin, useampi kanssamatkustaja tarjosi myös apua. Onhan se hurjaa ja vaatii itseltä pitkää pinnaa ja etukäteisvalmisteluja, mutta yölento menee varmasti hyvin.
 5. Vasta opettelevan kanssa en näkisi olenkaan hulluna pitää vaippaa vaikkapa autossa tai lentokoneessa. Jos tilanne on vielä siis se, että vahinkoja selvästi sattuu useasti ja lapsi ei itse kerro/välttämättä tunnista mikäli hänellä on tarve mennä vessaan. Meillä vaipoista luovuttiin todella nopeassa tahdissa, alle kk oltiin kokonaan vaipoitta ja lapsi sanoi myös itse ettei tahdo laittaa vaippaa autoon tai ulos, kun aluksi ajateltiin, että kodin ulkopuolella vaippa olisi vielä hyvä olla. Aluksi meilläkin oli autossa istuimen suojana muovifrotee, samahan voi pitää lentokoneessakin penkillä, se ei kassissa paljoa tilaa vie. Samoin vaihtopökät tietysti tavaroissa aina mukana. Meilläkin käydään aina ennen uloslähtöä, autoon menoa, lentokoneeseen menoa vessassa vaikka lapsi ei kertoisi, että tarvitsee mennä. Samoin kotona patistan tietyin väliajoin käymään vessassa, vaikka lapsi osaa itsekkin sanoa, kun on tarve käydä. Autossa meillä on varoiksi potta, jos pitää kurvata levikille pissalle, mutta toistaiseksi ei ole tarvittu. Itse en olisi lähtenyt ilman vaippaa reissailemaan siinä vaiheessa, kun lapselle sattui vielä useasti vahinkoja, mutta kyllä sen huomaa, kun lapsi alkaa olla valmis vaipattomuuteen. Ja muiden kanssa samaa mieltä siitä, että jos vahinkoja sattuu, ei tehdä niistä numeroa vaan kuivat päälle ja matka jatkuu.
 6. ^Mä olen ainakin huomannut, että eipä ole noista "omalääkäreistä" mihinkään korvatulehdusten kanssa. Jos yhtään enempää alkaa tulla tulehduksia niin yksityinen korvalääkäri on oikea osoite, julkisellehan ei helposti korvalääkärille pääse. Lasten korvatulehdusten diagnosiointi on vaikeaa ja siksi tuolla julkisella tulee noita huteja, ja vääriä diagnooseja, ja varmasti molempiin suuntii, eli määrätään toisaalta turhia antibiootteja, ja toisaalta jätetään hoitamatta. Meilläkin arvotaan nyt putkitetaanko vai ei, kesä näyttää mihin korvakierre kääntyy.
 7. ^Noissa kannattaa muistaa, että maksat laadusta ja käyttömukavuudesta (sekä työntäjälle, että lapsille). MB:t tai Bumbleridet on kyllä uusina reippaasti tuon 500€ yläpuolella, mutta käytettynä saattaa löytyä tietysti. Halvemmissa malleissa itse rattaiden materiaali ei ole samaa, joten ne on helposti painavammat ja mahdollisia säätömahdollisuuksia on vähemmän. Ite liikun rattailla niin paljon lasten kanssa, että halusin niin hyvät rattaat meidän tarkoituksiin, kun vain löydän ja MB:n duetteja en voi kun kehua.
 8. ^Se riippuu varmasti siitä miten vaunuja on pidetty ja kuinka "kovassa" käytössä ne on olleet. Osa pitää vaunuja hyvin ja osa ei niin hyvin, eli kannattaa katsastaa vaunut kunnolla, silmämääräisesti ja ihan kokeilla työntää, etteivät puolla ja järkysti nitise ja natise, ja että säädöt ja kasasmekanismit toimii. Kyllähän Emmaljungat laatuvaunuja on, että ei ne muutaman vuoden vanhatkaan normaalilla pidolla käytäkelvottomiksi kulu. Kangasosien kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ole hometta, siksi kannattaa kysyä missä on säilytetty ja ihan katsoa ettei näy homepilkkuja, mutta tämä nyt koskee mitä vain käyettyjen vaunujen ostamista. Samoin kannattaa tarkistaa kuomu, että se pysyy napakasti ylhäällä eikä lussahada vauhdissa alas. Eli rohkeasti katsomaan vaan, ite ainakin voisin ostaa käytetyt Emmaljungat, mutta en näkemättä ja kokeilematta, ja kannattaa muistaa muutoinkin et viimeaikoina esim. just Torissa & Huutonetissä Emmaljungan vaunuja on kaupitelleet useammat huijarit, joten jo senkin takia kannattaa vaunut itse katsastaa.
 9. Isommat kamppeet: sitterit, leikkikmatot, hoitoalustat, rattaat yms. kampe menee kaupaksi myös Torilla. Otat vaan kunnon kuvat ja varmasti pääsee eroon kamppeista.
 10. Ei, mutta kuvien perusteella en keksi kuin huonoja puolia. Jalkatuki näyttä aika olemattomalta. Renkaat on niin pienet, ettei niillä tee mitään talvella. Kuomu ei suojaa kumpaakaan kunnolla. Tuplamoodissa kumpikaan lapsi ei voi nukkua tai toisella ei ole tilaa... Itse en Suomen oloihin tuollaisia ostaisi, en edes harkitsisi. Tosin mulle on tosi tärkeää että kummatkin voi nukkua matkarattaissa. joo no meillä onki lähinnä etinnässä rattaat just johonkin kauppakeskuskäyntiin.. eli jos on oikeasti niitä kokemuksia nii ois kiva kuulla! Vaikka tulisivatkin vain kauppakeskuskärryttelyyn on tietty hyvä miettiä ennen kaikkea sitä käyttömukavuutta lapsilla, minun silmään nuo näyttää ainkakin tosi epämukavilta. Toimivat varmasti, jos molemmat käyttäjät vaikkapa jo +2 iässä ja ei pelkoa et nukahtavat kauppareissun aikana, mutta esim. eri ikäisille sisaruksille ei ikinä, jos toinen on vielä "vauvaiässä". Lisäksi nuo näyttävät kahden istuttavina aika pitkiltä, joten tuommoiset rimpulat kevytrakenteiset matkikset voi olla aika ikävät ja epävakaatkin työntää kahden kanssa.
 11. ^Toisaalta osa vauvoista on niin suuria, että pitävät jo tosi pienenä niitä 70-> vaatteita, toisilla ne jää sitten pitämättä. Mulla lokakuussa syntyneelle esikoiselle se toppapuku oli ihan turha, koska se oli pienikokoiselle vauvalle silloin ekana talvena ihan valtava ja yli vuoden ikäisenä piti olla jo teknisiä ominaisuuksia haalarissa, nyt toisella, viime huhtikuussa syntyneellä sitä on pidetty paljon ja se on edelleen 10 kk reilu päällä, menisi siis varmasti myös ensi talvena. Meilläkin ne kestot jäi käyttämättä, mutta annoin ne äidille jonka tiesin kestoja pitävän, ja jos ne jonkun kynnystä madaltaa ottaa kestot muuten käyttöön, niin sehän on hyvä juttu. Itselle ehkä ihan terälliset potkuhousut oli niitä turhimpia, koska en vaan osannut niitä vauvoilla pitää, pidin mielummin puolipotkareita, mutta nämä on niin makuasioita, mistä kukakin tykkää. Turhana pidin myös sitä pientä "muovitettua froteepalasta", se oli niin pieni, että sillä ei kyllä juuri petiä suojata, ehkäpä se kuitenkin äp laatikonsuojana meni.
 12. Riippuu varmasti siitä kuinka paljon sun on tarkoitus liikkua lasten kanssa. Jos liikkuminen rajoittuu pääasiass lyhyen kävelymatkan päähän puistoon tms. voi hyvinkin olla, että pärjäisitte seisomalaudalla. Mutta, jos liikut lasten kanssa kaupungilla, kaupassa yms. kyllä tuplarattaissa puolensa on. Kyllähän reilu 2 vuotias jo jaksaa kävellä, mutta on eri asia käveleekö ja ainin käveleekö sinne mihin äiti haluaisi. Meillä ei tulisi mitään vaikkapa kauppareissuista joilla käyn yksin kahden kanssa, jos ei olisi tuplarattaita. Näin saa molemmat kiinni, eikä kukaan säntäile mihinkään tai tapahdu mitään vaarallista. Mulle tuplat on ehdottomat, esikoinen on 2v3kk, mutta me liikutaan päivittäin ja pitkiäkin matkoja ja matkustetaan paljon bussilla, joten kahden mentävät kulkupelit on oltava.
 13. ^Falskaako sulla ne renkaat? Meillä ei ole kertaakaan tarttenut vielä kohta vuoden käytöllä niitä täyttää. Me saatiin ostettaessa ihan joku MB:n oma pumppu, mutta se on kyllä ihan samanlainen, kun meidän joku Bilteman pumppu, eli ei mikään ihmeellinen. Kyllä niihin siis ihan helposti silloin ilma meni. Noissa MB:ssa ehkä hämää aluksi se kapeus, se saattaa äkkiseltään tuntua lapsen istua kapoiselta kun hartiat ei humpsahakkaan siihen istuimen sisään kuten vaikkapa normaaleissa yhdistelmissä, vaan lapsi istuu ikäänkuin "rattaissa" nojaten selkänojaan. Kun istuinta kallistaa tai laittaa makuuasentoon sopii sinne kyllä isompikin pötköttelemään, ei siis varmaan kovinkaan monen hartiat ole niin leveät ettei sinne sopisi nukkumaan. Mä vertailin kanssa ihan mittoina eri vaihtoehtojen välillä just sen vuoksi et livenä en niitä rinnakkain saanu.
 14. ^Mulla on Dueteissa vauvalla (pian 9kk) jääkarhupussi, se sattuu siihen ihan hyvin ja vyöt on kätevä laittaa siitä läpi, ei valu tai tule liikaa yli mistään. Esikoisellekkin on kovemmille pakkasille sama pussi ja ihan hyvin sopi siihen vielä toppahaalari päällä (ikää nyt 2v 3kk). Meillä on myös nuo MB:n omat lampaankarvat ja nehän tietty istuu kun on tuohon tehty, ovat ihanan lämpöiset ja olleet jo syksystä asti käytössä. Joku okaisempi pussi voisi toimittaa jalkapeitteen virkaa tietty sitten läpimämmillä keleillä. Mä en ole käyttänyt sitä turvakaarta vielä lainkaan, koska esikon on paljon helmpompi kiivetä vaunuihin ilman sitä, ja kuopus on jokatapauksessa vöissä, eikä pääse sieltä tippumaan. Nuo vie bussissa ihan saman verran tilaa pituussunnassa kun meidän Emmaljungan City Crossit, eivät yhtään enempää. Siinä keskikäytävällä mahtuu hyvin kukemaan ohi, ovat olleet jopa lyhyemmät kuin osa ihan tavallisista yhdistelmävaunuista, kun bussissa ollaan vierekkäin matkustettu. Ja livenä oli hyvin samaa kokoluokkaa bussissa, kuin Bogaboot kun tässä taannoin vierekkäin bussissa mentiin.
 15. Meille tuli kanssa tuolta practicalpushchairista, tuli nopeasti ja kotiovelle saakka, sillä paketilla mikä me ostettiin tuli säästöä yli 300€ Suomen hintoihin verrattuna. Siellä on myös niitä Duettien villaisia istuinalusia (hinta todella paljon halvempi kuin Suomessa). Meillä oli kanssa tuo koppa ja suosittelen sitä kanssa. Meillä superaktivinen isoveli olisi kyllä ollut niin kiinnostunut sisaruksesta, että olisi kyllä vauvaa onnistunut härkkimään. Nyt niiden kanssa oli tosi helppo mennä ja vaikkapa tuttia asetella, kun vauva oli työntäjään päin ja vauva sai olla ihan rauhassa. Lähes joka kerta, kun olen lasten kanssa liikkeellä kaupungilla käy joku kysymässä mitkä rattaat meillä on (yleensä pienen lapsen äiti ja toinen tulossa).
 16. Meillä on kanssa ihan jatkuvassa käytössä. En halua kuraa, hiekkaa tai heinää asuntoon. Joudutaan kanssa kuljettelemaan välillä talon läpi ja en ajelisi ilman rengassuojia, Ite en ole kokenut hankaliksi, menee hetki ja ovat paikoillaan, meillä on Brion suojat, joista neljästä kappaleesta kaksi on avattavia, niin että menevät myös renkaisiin, joissa menee se kiinnitysmekanismi renkaan päälle molemmin puolin. Ovat hyvät ja edukkaat. Meillä lisäksi esikoista jouduttiin nukuttamaan sisälläkin vaunuihin ja heijattiin eteistä pitkin, ei olisi ilman suojia onnistunut ulkona ajetuilla renkailla.
 17. ^Hiljattain käytin ekaa kertaa tuota duettien sadesuojaa ja se oli kyllä oikein hyvä. Se on ihan tismalleen mittojen mukaan tehty noihin rattaisiin, joten istuu kun hanska, saa tarroilla kiristettyä, mistää ei kastu lapset tai vaunut, kun se päällä on. Olin siis tosi tyytyväinen, ja se ei olleu ollenkaan niin semmoista jäykkää, kun ajattelin sen olevan. Sehän tulee siinä omassa pussukassaan, mutta ite en enää edes yrittänyt taitella sitä sinne, vaan kuivatin ja taiteltuna laitoin sinne alakoriin, aika pieneksi se meni. Ite siis kyllä suosittelen tuota lämpimästi, ja etenkin esikoinen tykkäsi kun näki ympärilleen sieltlä, pienempi nukkui, joten ei kyllä tiennyt mitään koko suojasta. Tekisi mieli ostaa se yksöissuojakin, jos joskus tulee ajeltua vain toisen lapsen kanssa. Ja tavallisten tuplien suoja saattaa olla aika hankala asetella tuohon aisan ja sen jalkaosan takia.
 18. ^Minkä levyiset nuo Carenat on? Tuskinpa prismassa jäät kassalle, monessa isossa marketisshan on lisäksi merkitty se kassa jossa on enemmän tilaa, eli just vaunujen tai pyörätuolin kanssa voi siitä mennä helpommin. Eri asia on sitten kaikki Siwat sun muut pikkukaupat sekä vaatekaupat, meillä menee MB duetit just siwan käytävillä ja kääntyvät etupyörät pitää avata, muuten asiointi on mahdotonta. Muuten olen noilla päässyt ihan jokapaikassa, en mihinkään ole jäänyt, ja luulen et kyllä melkein joka paikasta pääsee ns. tavallisillakin tuplilla, eri asia on semmoiset pirulliset ovet joita pitää pitää auki ja on hankala itse avata ovea ja samalla työntää vaunuja, täällä Tampereella väki kun ei liiemmin auttele vaunujen kanssa liikuvaa. Samoin olen huomannut, että monesti ei tehdä tilaa hissiin, kun yrittää vaunujen kanssa tulla, olenkin alkanut ihan törkesti pyytämään tilaa sanomalla aika äänekkäästi, että voitteko tiivistää, että mahtuu vielä yhdet vaunut kyytiin, ja aina on tilaa tullut, tosin välillä melkoisen murmutuksen kera.
 19. ^En tiedä missä vaiheessa tuuo uudistus tuoleihin on tehty, mutta meillä nyt siis kaksi tuolia, vanhempi ostettu keväällä 2012 ja nyt uusi tänä syksynä. Tuohon keväällä 2012 ostettuun käy tuo puinen kaari, siinä on siis ne lovet sille. Siihen sopii siis sekö vanhan- että uudenmallinen babysetti (eli joko vanha puukaari, nahkaremmi+selkänoja, tai uudenmallinen muovinen setti) ja tähän uuteen ei todellakaan sovi tuo vanha, siinä ei siis ole mitään paikkaa sille puukaarelle, vaan vain uudenmallisen babysetin saa siihen kiinni. Noissa pitäisi ehdottomasti lukea kumpaa mallia nuo on, kun noita ilmeisesti myydään edelleen rinnakkain, ja osa saattaa haluta mallin johon kävisi tuo puukaari uudenmallisen sijasta.
 20. Ja plussana näistä pitää vielä sanoa, että kasaus- ja kokoonpanomekanismi on älyttömän helppo. Nämä saa koottua yhdellä kädellä. Menevät lisäksi aika pieneen tilaan istuinosilla. Koppa vie tietysti tilaa, mutta vain istuinosineen ovat tosi lituskat. Lisäksi kääntyvät etupyörät on tuolla ihmisten ilmoilla liikkuessa ehdottomat, pääsee kaupungissakin pujottelemaan mistä vain. Etupyörien lukitus-vapautusmekanismi on myös tosi helppo, ei vaadi voimia tai taiteilua, vaan on helppo vapauttaa, tai lukita, eikä mene vahingossa pois/päälle.
 21. Mä olen kanssa nyt puolisen vuotta käyttänyt duetteja, ja olen niihin hirmu tyytyväinen. En ole kans kokenut tota jarrua hankalaksi ja meillä se ei kyllä ponnahda ylös ilman vapauttamista. Toki meni aikaa ensin tottua siihen et missä jarrut sijaitsee, että vaikkapa bussissa saa nopsaan jarrun päälle. Meillä kanssa nyt siis käytetty yhdistelmänä vaunukoppa ja istuin, välillä vaunukoppa ja ostoskassi. Meillä ei myöskään ole kertaakaan nuo nepparit irronneet tuosta rungosta itsekseen vaan pysyvät kyllä tosi napakasti, saa ihan kunnon ottein ottaa irti kun tuota ostoskoria vaihtaa paikoilleen. Meillä myös pian kaksi vuotias esikoinen sopii loistavasti kyytiin ja voi nukkua päikkärit myös nukahtaessaan vaunuihin. Vaunukoppa on kätevä laittaa paikoilleen, voi myös laittaa niin, että vauva on jo kyydissä. Kuitenkin helpompi laittaa tyhjänä, mutta ei ole vaikeaa, ihan muutaman sekunnin homma. Itseä harmittaa se, ettei ostettu sadesuojaa vain istuvalle lapselle, tuplasuoja meillä on, mutta se ei sovi vaunukopan kanssa. Vaunukopan mukanahan tuli sille oma sadesuoja. Nyt siis hankkisin ehdottomasti myös tuon yhdelle istuimelle olevan suojan, nyt olen värkännyt brion sadesuojan kanssa tarvittaessa ja on ollut säätöä, onneksi ei ole montaa kertaa tarvittu. Nyt ajattelin ostaa vielä molemmille ne mountain buggyn omat lampaantaljaistuin pehmusteet talveksi, olisi sitten lämpimämpi istua, vaikka lämpöpussi olisikin käytössä lisäksi. Itse kuljin näillä raskaana ollessa esiokoisen kanssa niin lumessa kuin loskassa ja hyvin kulkivat, ovat tosi keveät työntää ja rakenteeltaan sirommat kun monet tuplat. Ei kuitenkaan ole mitkän heppanat rimpulat, vaan tosiaan kunnon menopelit. Itse suosittelisin sisaruksille lämpimästi, meillä ikäeroa 1,5v, parin kk sisällä meillä siirtyy vauvakin istuimeen, ja koppa jää pois käytöstä. Tuo koppa ja erilliset kuomut on kyll hyvät, sillä vauva on saanut olla uteliaalta esikoiselta rauhassa ja suojaava kuomu on taannut unirauhan esikoisellekkin.
 22. Meillä uudenmallinen tuoli (ostettu 2012) ja siihen kyllä kävi, en sitten tiedä onko noissa puisissa kaarissakin eroja. Tuo kaari on vuosimallia 2010, tai siis ostettu silloin tuolin kanssa. Lainaus syöttötuoliketjusta: Eli siinä uuden mallisessa tuolissa ei ole niitä lovia, joihin se puinen etukaari tulee. Siksi vanha baby set ei käy uuteen tuoliin. Tai kertokaa ihmeessä, jos joku on saanut onnistumaan, mutta meidän kokemuksen perusteella vaikuttaa mahdottomalta.
 23. Leveyden lisäksi mulla vaikutti päätökseeen valita noista kahdesta MB oli se, että kuomut oli astetta napakammat ja suojaavammat. Tulee siis pidemmälle ja on enemmän säädettävissä, lisäksi ovat asteen verran luonnossa sirommat. Hirveitä hyökkäreitähän ne on molemmat, mutta rakenteeltaan MB:t on oiekasti kevyemmät ja pienemmät. Lisäksi etupyörän lukitussysteemi on helpompi, sen siis saa todella helposti MB:ssa päälle/pois, vahingossa se ei kuitenkaan vapaudu/lukitu. Mulle oli itelle tärkeetä et pääsen säällä kuin säällä liikkeelle ja liikun paljon kaupungissa, joten siksi MB:t oli meille sopivimmat verrattuna Easywalkereihin. Tosin ensin päädyin Bunblerideihin, mutta sitten löysin MB:t ja ne täytti suurimman osan toiveista. Tähän varmasti mulla vaikutti se, että saan tarvittaessa noista rattaat yhdelle käyttämällä ostoskoria, ja se on ollut kyllä kätevä kun olen liikkunut vain vauvan/esikoisen kanssa yksin. Ei siis tarviste työntää sitä "tyhjää istuinta" mukana, jos mukana on vain yksi lapsi. Mitkään isokokoisen ipanan rattaat MB:t ei kyllä ole, painorajahan on kyllä reilu 36kg yhteensä, mutta talvikamppeissa uskon isompikokoisen ipanan olevan ahtaalla/tiukassa. Tiukkaa ei siis varmasti tee pituudesta, van nimenomaa leveydestä. Omat ipanat on mallia "rimpula", joten senkin puolesta nämä kävi meille, meillä sopi viime talvena esikko nukkumaan hyvin jääkarhupussissa tuossa istuimessa ja ikää silloin vajaa 1,5v.
 24. ^Meillä halusi poika istua 8 kk iästä eteenpäin kasvot menosuuntaan. Roikkui siis ulkona vaunuista, jos työnsi kasvot työntäjään päin. Siksipä meillä ei ole ollut 1,5 v ikäerolla ongelma tuo esikoisen istuminen kasvot menosuuntaan, lisäksi MB duettine kuomu on aika suojaava kun sen vetää ihan pitkälle ja sadesuojalla saa kyllä tosiaan pahinta viimaa plokattua, sekun suojaa hyvin siitä edestä. Muutoinkin menevät kun juna, ihan yhtä hyvät lenkillä kun esikoisella käytössä olleet emmaljungan yhdistelmät.