sarah

Aktiivijäsen
  • Content count

    70
  • Joined

  • Last visited

About sarah

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Mulla on testit edelleen vessan kaapissa ja vauva on kohta 7kk.. En kyllä mitenkään tarkoituksellisesti ole niitä näin pitkään säästänyt, vaan ne on unohtunut. Voishan ne jos pois heittää.
  2. Mä vähän veikkaan, et vieras xxx yritti provosoida siinä kuitenkaan onnistumatta. Varmaan harmillista, kun kukaan ei vetänyt hernettä nenään:D Itse aiheesta, meikit oli mukana, mutta missään vaiheessa en niitä kuitenkaan käyttänyt. Ei käynyt edes mielessä, kun keskityin niin täysillä vauvan ihasteluun. Ehostukseksi riitti siis suihku ja dödö vaikka normaalisti meikkaan lähes päivittäin edes vähän(aurinkopuuteri, ripsari).
  3. Olikohan sulla Jokipaltio sama lääkäri vastassa, kuin minulla. Oli nimittäin juuri samanlainen. Murisi vain ja yritti väkisin suostutella alasynnytykseen ennen mitään mittailuja tai magneettikuvia. Pidin pääni leikkauksen suhteen, eikä se miellyttänyt lääkäriä yhtään.
  4. Pikkuprinsessa olen tietoinen tuosta:) Mun mielestä vaan tuo 37+3 oli liian myöhään.
  5. Mulla perätila huomattiin rv32. Vauvalle annettiin aikaa kääntyä itse rv36 asti ja kun mitään ei tapahtunut, niin sain ajan ulkokäännökseen rv37+3. Menin ulkokäännökseen, jossa lääkäri ultrasi ja totesi, että vauva on iskenyt pyllynsä niin kiinni lantioon ettei käännöstä edes yritetä. Mun mielestä tota pitkitettiin vähän turhan pitkään ja synnytinkin sitten sektiolla.
  6. Suosittelen sykemittarin pois heittoa:) Sä oot varmaan netistä lukenut, niinkuin mäkin aikoinaan ja perustelut tais olla, että jos syke on kauemmin kuin 15min 150 tai sen yli, niin sikiön hapensaanti heikkenee. Silkkaa höpöhöpöä sanon mä Kyselin neuvolasta noista sykkeistä joskus raskauden puolivälin jälkeen ja siellä oltiin samaa mieltä. Mä ainaskin sain täysin terveen vauvan vaikka sykkeet oli varmasti paljon päälle 150 monta monta kertaa viikossa. Rohkeasti vaan kuuntele omaa kroppaas=)
  7. Mä en tuijotellut sykkeitä ollenkaan, vaan vedin niin lujaa, kuin hyvältä tuntui. Oma olo on mun mielestä se paras mittari!
  8. Mä lopetin joskus rv20 vatsalihasten teon, kun tuntui pahalta, mutta jatkoin uudestaan joskus rv30 jälkeen, kun ei rnään tuntunutkaan pahalta. Tein siis ihan pieniä perusnostoja ja vinoja vatsoja. En usko, että niistä on mitään haittaa synnytyksen tai palautumisen kannalta. Mä en nyt enään oo raskaana, vaan sain vauvani kuukaisi sitten, mutta liikuntaa harrastin ihan loppuun asti. Lopetin 6 pvää ennen sektiota ja huomenna taas kuntosalijäsenyyteni jatkuu. Lajeina mulla oli mm. Zumba, tehomuokkaus spinning ja kuntosali ja käyntejä viikossa n.5. Suosittelen neulanen tutustumaan kuntosalin puolelle, siellä pystyy kuitenkin tekemään niin paljon hyödyllisiä liikkeitä ihan raskauden viime metreilläkin:) Mulla liikunta raskauden aikana piristi todella paljon ja luulen, että vältyin kaikilta suuremmilta vaivoilta liikunnan ansiosta. Painon nousuun liikunta ei vaikuttanut, vaan sitä tuli aivan älyttömästi, mutta nyt taas alan lähentelemään omia lukemiani. Vartaloni myös on palautunut lähes omaksi ja vatsakin alkaa näyttämään jo ihan kivalle. Uskon, että tämäkin on runsaan liikunnan ansiota:) Tsemppiä ja jaksamista kaikille liikkujille!
  9. ^Mun mielestä lääkäriltä ihan turhaa liiottelua jos raskaudessa ei mitään ongelmia. Mulla tällä hetkellä sylissä täysin terve 3 viikkonen lapseni vaikka tuli matkusteltua raskausaikana:)
  10. Raskausviikko.
  11. Tjottailu= tulee jos on tullakseen
  12. ^ Minä kuitenkin suosittelen todistuksen hankkimaan, koska Finnairin sivuilla sanotaan selkeästi, että vkosta 28 lähtien pitäisi semmoinen olla ihan varmuuden vuoksi ja Finnairille vielä laitoin sähköpostia ja varmistin asian. Lisäksi tuttavani on Finnairilla lentoemäntänä ja sanoi, että vielä lentokoneessa purseri voi todistusta tai äitiyskorttia kysellä ja jos niitä ei löydy, jää ilmailulääkärin päätettäväksi joutuuko poistumaan koneesta vai ei. Tuskin kovin montaa on koneesta käännytetty pois, mutta ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi minä ainakin meinaan sen lappusen hommata.
  13. Samisa, kyllä all inclusive hotelleissa yleensä ruoan taso on sen verran hyvä, että uskaltaa syödä melkein mitä vain. Jos tuntuu, ettet salaatteja uskalla syödä, niin sitten jätät syömättä ja keskityt muuhun hyvään ruokaan:) Jääpaloja ei juomiin kannata ottaa, koska ne on yleensä tehty hanavedestä. Rv28 riittää lentoyhtiölle todistus raskauden normaaliudesta. Itse olen lähdössä ensi viikolla reissuun rv29+1 ja juuri selvittelin Finnairilta kyseistä asiaa ja heille riittää ihan pelkkä terveydenhoitajankin todistus. Todistus täytyy toimittaa viimeistään vuorokautta ennen matkalle lähtöä. Äitiyskortti kannattaa myös ottaa matkalle mukaan. Itse en oikein ymmärrä miksei noilla viikoilla voisi matkustaa jos voinnissa ei ole mitään erikoista, mutta kaikkihan me olemme erilaisia:)
  14. ^ Mun järjen mukaan ei tarvitse rajoittaa selinmakuulla tehtäviä liikkeitä, ellei sitä pahaaoloa tule. Itse teen edelleen selällään makaen liikkeitä. Kyllä sen oikeesti sitten huomaa, kun jotain liikettä ei enään pysty tekemään tietyssä asennossa:)
  15. Minä käyn 1-2x/vko Zumbassa ja voin sitä lämpimästi suositella!! Nyt menossa rv27+1 ja ainoa, mitä Zumbassa joudun rajoittamaan, on nopeat lantionpyöritykset. Ne aiheuttavat kipua mahassa, mutta muuten kaikki onnistuu. Sykkeiden seuranta on minunkin mielestäni melko turhaa. Spinningissä itselläni varmasti nousee todella korkealle, mutta kun ei tunnu pahalta, niin miksi turhaa lopettaa.