silvis

Aktiivijäsen
 • Content count

  510
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by silvis

 1. Silmät on itsellä ollut nyt ns. Uusi vähän erilainen ongelma. Ensinnäkin silmät kuivuu paljon ja toinen on nämä ns. Pölypallot/lentävät madot silmissä. Huomaa varsinkin töissä kun katsoo paljon näyttöä, tuntuu että kokoajan jotaib leijailee,se on ärsyttävää ja väsyttää entisestään silmiä.
 2. Samanlainen viiva Nelimolla minkä sain ekana päivänä kun testasin ja plussa oli
 3. En ole salannut, mutta en ole vielä huudellutkaan. Varsin moni kyllä asiasta tietää, olen kertonut jos siitä on ollut jotain hyötyä/selventanyt asioita.
 4. Kullannupulla näyttää kyllä tosi lupaavalta
 5. Sanghillahan ihan selkeä plussa sieltä pilkistää!! Muoks: hah nyt vasta hoksasin
 6. Miten muuten kantarellien kanssa? Saako sitä syödä hyvillä mielin?
 7. Mulla oli oikeestaan oviksesta lähtien mahassa ihme juilimista, vähän väliä jotain ihme poltteluita ja kipuja. Tissit tuli kipeeksi muutama pvä oviksen jälkeen ja nyt ihan parin päivän aikana ne on tullu ihan sikakipeeksi. Aamulla oleva etova olo alkoi jo kp 25/28-30, pakko aamulla syödä jotain niin tulee hyvä olo. Kurkkukipua (tosin voi johtua flunssasta), sitä perus palelua on kyllä ollut. Viikon ajan olen nähnyt ihan järkyttävästi unia jotka on ollu todella todentuntuisia!
 8. Kaksi oli suunnitelmissa, koskaan ei edes mietitty kolmatta kunnes pikkuhiljaa kummankin kasvaessa alkoi haave kolmannesta hiipimään mieleen. Kolmas on vasta tekoasteella, katsotaan miten käy mutta tervetullut lisä olisi Eli tuli todistettua, ettei sitä aina kannata niin tarkkaan suunnitella
 9. Kuparikierukka oli ja meni, otettiin pois kp 24 ja normaalisti kierto on26-28pvä nyt kp 30 alkoi menkat joten vähän venähti mutta ei niin pahasti.
 10. Emmaljungan edge duo kopassa on tuo selkänojatoiminto (ainakin kun 2011 ostin vaunut). itsellä tuli käytettyä sitä monesti, tosin ehkä ihan nuin istuvaksi ei saa, mutta siinä vaiheessa kun nuin haluaa jo istua niin sama siirtyä istuinosaan.
 11. Olin kommentoimassa ihan jotain muuta kunnes huomasin olevani parin sivun päässä No salamanterin testissä valitettavasti en näe mitään
 12. Nostetaampas tätä aihetta, haluaisin kuulla kokemuksia sterilisaatiosta, kuinka helposti sen on saanut? Onko kellekkään tehty synnytyksen yhteydessä vai sitten milloin? Toinen mikä kiinnostaa onko jälkikäteen tullut mitään ongelmia? Tässä pohdiskelen kun kolmannelle on lupa annettu tulla ja tämä tulisi olemaan se viimeinen, että pitäisikö tehdä tämä jotta ei koskaan tarvisi pohtia enää ehkäisyä. Kuparikierukka on tällähetkellä, se on kyllä toiminut ja ollut ihan ok, lukuunottamatta ensimmäisen puolen vuoden aika olleita järkyttäviä kipuja oviksen aikaan sekä runsaat menkat.
 13. Ompas kiva aihe (vaikkakin varmasi tunteita herättävä ). Ymmärrän täysin aloittajaa, todellakin voi yhtäaikaa rakastaa lapsiaan ihan yli kaiken, haluaa niiden kanssa touhuta ja antaa kaikkensa, mutta toisaalta myös haluaa edetä urallaan ja tykkää työstään. Itsekin kamppailen jatkuvasti asian kanssa, meillä on kaksi lasta ja pohdinnassa että tehdäkkö kolmas vaiko eikö. Viihdyn todella hyvin työssäni, mutta toisaalta viihdyin todella hyvin kotona kun olin äitiyslomalla ja nytkin kaipaan aikoja, että saan rauhassa viettää lasten (ja mieheni) kanssa aikaa yhdessä ja rauhassa. Tottahan se on, että paljon joutuu töitä kantamaan kotia ja iltaisin tekemään, mutta kääntöpuolena on, että ylityöt saa pitää vapaana eli niitä ihan miellään tekeekin ja näinollen työpäivät eivät veny mahdottoman pitkiksi. En lue itseäni uraäidiksi (en oikein tiedä mitä se todellisuudessa tarkoittaa), mutta olisi kiva lueskella uraäitien selviytymistarinoita, miten arjen saa pyöritettyä ja niin edespäin (vai onkohan, että ovat niin kiireisiä ettei tänne palstalle kerkeä tulla vieraileen )
 14. Meillä lapset ovat eri ryhmissä ja se on toiminut tosi hyvin! Pakkaspäivinä kun eivät näe edes ulkona on illalla kotona ihan parhaimmat leikit yhdessä. Päivän aikana jos toisella tulee ikävä niin välissä ei ole kuin yksi ovi ja hoitajat kyllä päästävät käymään toisen luona, tosin eipä tähän ole jouduttu turvautumaan kuin pari kertaa silloinkun aloitettiin tarhassa. Ulkonahan sitten näkevätkin jos haluavat yhdessä leikkiä. Tämä on meillä toiminut hyvin kun tyttö on vähän "hitaasti lämpenevä" niin auttanut todella paljon kaverisuhteiden luomista, saattaisi muuten jäädä helposti pikkuvelun kanssa leikkimään eikä lähtisi niin rohkeasti omia kaverisuhteita luomaan, nykyään ei edes tarhasta haettassa ulkona nämä leiki yhdessä vaan omien kavereidensa kanssa.
 15. Kauan aikaa mietin, että uskallanko omalla nimimerkilläni aloittaa keskustelua, mutta tosielämässä minut tunnistavat toivottavasti kertovatkin itsestään privalla. Vähän ikävä ja arka aihe, mutta elämän tosiasioita. Jokainen vanhempi varmasti ajattelee "ei meidän lapsella mitään kasvainta voi olla", niin ajattelimme mekin, kunnes todellisuus löi vasten kasvoja. En halua tästä mitään suretusketjua vaan haluaisin keskustelua ja vertaistukea toisille. Lapsella kun on todettu sairaus oli se sitten WHO I tai IV niin se pysäyttää ja aiheuttaa loppuelämän ajan epävarmuuden "uusiutuuko kasvain" "onko kaikki nyt varmasti hyvin". Olisi mukava kuulla tositarinoita miten leikkausten/ hoitojen jälkeen on selvitty normaali arjen pyörityksessä ja pystytty pistämään taka-alalle lapsen oireiden tarkkailu. Itse sorrun tosi paljon siihen, että heti jos lapsi käyttäytyy vähän erikoisemmin alan miettimään onko kaikki hyvin. Miten aloitte epäillä, että kaikki ei ole hyvin? Voisin tietenkin itse kertoa meidän tarinan aluksi niin jos joku muukin uskaltautuisi tekemään saman. Syksystä 2013 asti tyttö oli vähän itkuisempi, ei leikkipuistossa halunnut mennä liukumäestä jne...Joulukuussa 2013 alkoi aamuisin pahoinvointi ja päänsärky. Neuvolaankin soitin, mutta sain vain vastauksen että tytöllä voi olla korva kipeänä ja sekoittaa sen vain pääkipuun, "ei kaksivuotias lapsi osaa paikallistaa pääkipua". Loppukuusta uskaltauduin käymään ihan yksityisellä lääkärillä jossa ei vieläkään mitään ihmeellistä löytynyt (lukuunottamatta silmänpohjia, joita lääkäri ei päässyt näkemään). Monien mutkien kautta päädyin 20.12 tyttären kanssa menemään päivystykseen, josta yöllä tyttö magnettikuvattiin ja löydöksenä oli kananmunan kokoinen kasvain pikkuaivoissa. Kasvain oli aiheuttanut jo suuren kallonsisäisen paineen joten hänelle asennettiin shuntti päähän. Koska oli joulunaika ei häntä alettu leikkaamaan viikonloppuna vaan odotettiin maanantaihin. Maanantaina tyär leikattiin, elämäni pisimmät 9 tuntia. Siitä lähtikin toipuminen, kaksi viikkoa sairaalassaoloa ja pääsimme jo kotia. Toipuminen oli ihan hurjan nopeaa. Histologisessa vastauksessa kesti melkein 3 viikkoa ja kasvain todettiin hienolta nimeltään Pilomyksoidi Astrosytooma luokka 2. Nyt tuosta episodista on mennyt puoli vuotta ja meillä asustaa varsin normaali iloinen tyttö, leikkii, juoksee, kiikkuu ja pomppii. Välissä on ollut yksi kontrollimagneettikuvaus joka oli puhdas, mitään merkkejä kasvaimen uusiutumisesta ei ole! Seuraava kontrolli on syyskuun lopulla, nuita kontrolleja varmasti aina pelkää.
 16. Voi miten minä en osaa tuota hakua käyttää kun en löytänyt tuota! Tämän ketjun voi poistaa joku joka siihen pystyy
 17. Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe, pitää ihan kirjoittaa siitäkin syystä että jää merkintä. Meillä esikoisen kanssa, (tyttö 2.5 vuotta) ei ole koskaan tarvinnut edes miettiä mitään jäähypenkkejä tai muitakaan rangaistuskeinoja, ollut "lempeäluontoinen" siinä suhteessa että on totellut kun kielletään. Sitä miten tulevaisuudessa käy niin on tietenkin mahdoton sanoa. Poika joka nyt 1v3kk alkaa jo nyt näyttämään ihan eri luontoiselta, ollut aina kovapäinen (oppinut taistelemaan asemastaan siskonsa kanssa). Lapsesta näkee, että hän kyllä tietää ja ymmärtää sanan "ei" ja tietää mikä on kiellettyä mutta silti sitä pitää tehdä.Olen kuitenkin kovin toiveikas tämänkin kovapäisyyden kanssa kun on jättänyt joitakin kiellettyjä tekemisiä kuitenkin pois eikä tee niitä kuin silloin kun oikein kiukuttaa. Tosin itse olen huomannut, että todella monet tottelemattomuudet johtuu siitä, että poika vain haluaa huomiota. Tuo jäähypenkki joskus itselläkin kävi mielessä, että missä iässä sitä voi alkaa hyödyntämään.
 18. Meilläkin vauva siirtyi taaperon huoneeseen siinä 8kk iässä. Se oli todella hyvä ratkaisu, iltaisin he vain pelleilevät jonku aikaa ja pistävät sitten nukkumaan. Ei taapero herää yöllä/aamulla jos toinen huutaa. Jotenkin tämä ratkaisu tuntui lähetävänkin heitä, nykyään ei toinen osaa laittaa nukkumaan ennenkuin toinenkin on sängyssään.
 19. Esikoinen siirtyi vähän päälle vuoden ikäisenä, kuopus ei kerennyt edes vuotta täyttää ja nyt nukkuu junnusängyssä. Meillä kummankin kohdalla yöunet parantuneet kun vaihdettiin pois pinniksestä.
 20. Täällä oltiin aika nihkeitä laittamaan jälkitarkastuksen jälkeen. Piti olla papa puhdas ja en ollut lääkärin "top prioriry" listalla kun kaksi kertaa siirrettiin jopa aikaa. Synnytin 10/12 ja kierukan sain vasta 02/13. Itse kierukkaan olen ollut ihan tyytyväinen, edelleen sen tunteee varsinkin kuukautisten alkamisen aikaan sekä kierron puolivälissä. Aloinkin miettimään muiden puhuessa tarkastuskäynnistä, että annettiinko teille jo valmis aika vai pitikö se itse varata? En ollut muistanut (vai puhuttiinkohan siitä edes laiton yhteydessä) moista. Muistan vain että ´puhui jostain narujen lyhennyksestä jos tarve..
 21. From the album myydään

 22. Kehtaankohan edes kysyä kun varmasti tästä on keskusteltu enkä millään jaksaisi koko ketjua kahlata läpi No jos joku jaksaa vastata olen hyvin kiitollinen! No tyttö on 1v10kk, pöntölle tehdään isommat tarpeet pissit nyt tulee vaippaan välillä suuremmaltikin kun leikkien lomassa ei muisteta käydä tekeen oikeaan paikkaan. Käytössämme on KVK:n sivunepillisiä kestoja, ne on ihan mielettömän mukavat muuten mutta nyt on vähän ongelma tuo imut. Mitä imuja ja minkä verran käytätte tuon ikäisellä taaperolla jotta vaippa pysyisi kuivana parinkin tunnin jälkeen, vai onko edes sellaista yhdistelmää olemassa?
 23. Takuuasiaan: Se on enemmänki kauppakohtainen vissiin, meillä laitettiin takuu alkamaan siitä päivästä kun oli vauvan laskettu aika
 24. Jotenkin vain itselle tuli pieni rahastuksen maku kun kysyin hinnasta "no ratasosa sen ja sen verran, sitten lopullinen hinta riippuu mitä osia haluat. Sinähän nyt tarvisit koppaosan ja istuinosan kun on tuo vauva ja sitten taaperolle istuin". Ei sillä ihanan näköset oli kyllä luonnossa, jos olisin ollut tuplia hommaamassa "ykkösvaunuiksi" niin olisi saattanut olla aika vahvana vaihtoehtona
 25. Emmaljungan Edge Duot, oli Emmaljungan Scooterit mutta saivat väistyä tuplien tieltä eli nyt on vielä lisäksi Z-line Jule Twin:t