Amanta

Aktiivijäsen
 • Content count

  571
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Amanta

 1. Onko keitään muita, jotka taistelevat taaperon kakkaamisfobian kanssa? Elämä on ollut tuskaa koko syksyn ajan. Tämän pitäisi kuulemma olla yleinen ongelma, mutta ei oikein ole löytynyt vastaavanlaisia kokemuksia netistä selaamalla. Löysin jenkkikirjan, itsehoito-oppaan (The Ins and Outs of Poop: A Guide to Treating Childhood Constipation) jonka avulla meidän ongelma alkaa nyt helpottumaan.
 2. Tuossa on kakkaamisfobiaan ratkaisuna (fobia yleensä syntyy kivuliaista kakkaamiskokemuksista ummetuksessa) laksatiivit ja palkitsemisjärjestelmä suunnitelmallisessa potalla ohjatusti kakkaamista yrittämisessä. Meidän taaperolla alkoi ongelma 2-vuotiaana kun oli kovia kakkoja. Poika itki kakatessaan ja sitten alkoi alitajuisesti välttämään kakkaamista. Kirjassa kerrotaan miten ummetus kroonistuu kun lapsi tahdonalaisesti pidättää kakkaa pitkiä aikoja. Peräsuoli venyy säilyttämään enempiä määriä kakkaa. Meillä pojan olo oli tuskainen kun oli ummetusta, ja hän tunsi kauhua kun meinasi kakka tulla. Välillä suoraa huutoa, välillä vain huonotuulisuutta, ei viihtynyt muualla kuin sylissä tai sohvalla. Itse ei saanut kotitöitä tehtyä, kun lapsi roikkuu paidan helmassa. Kakan jälkeen poika aurinkoinen, touhukas oma itsensä, sen muutaman tunnin ajan kunnes taas alkoi kakattaa. Se... oli... ihan... hirveää... Muutamien vaiheiden jälkeen olla tässä, poika 2v 5kk, että poika saa laksatiivia ja kakka tulee lähes normaalisti vaippaan joka toinen päivä ilman itkukohtausta, ja hän saa siitä leluauton palkaksi. Potalla hän suostuu istumaan kauan jos ei kakata ja vain n. 5 sek jos kakattaa. Olo itsellä on helpottunut kun hän vihdoinkin on pitempiä ja pitempiä aikoja iloinen, leikkii ja on suht omatoiminen. Mutta hän pidättää edelleen kakkaa, sen näkee käytöksestä kun varpistaa ja vetää mahaa sisään ja tepsuttaa. Hän vaan alitajuisesti suostuu antamaan kakattamisen tunteelle nyt nopeammin periksi kun aloitettu tämä lahjontahomma (tai using incentives, kuten hienosti kirjassa sanotaan). Meidän oma lääkäri Pulssissa sanoi että potalle vaan, ja keksit ja kirja ja sellaiset pois... Ihan päinvastaista kuin kirjassa ja se ei toiminut meillä.
 3. Tämähän on se virallinen tietosivu kai tällä hetkellä. Toivottavasti päivittäisivät sen heti kun saavat tietää että miten pitkään remontti ainakin kestää... http://www.tyks.fi/fi/486/59133/
 4. Onko lastenhuoneessa lapselle mitoitetut pöytä+tuolit vain sistustusjuttu, vai onko niille oikeasti käyttöä?
 5. Kiitos avuista!
 6. Vau, no ehkä voisi hommata sitten. Kiitos vastauksista. Onko joku niin ehtiväisellä päällä, että mittaisi, mitkä on sopivat mitat 1,5-vuotiaalle (pituus 81 cm) vesselille tuolin istumakorkeus + pöydän korkeus?
 7. Nostain topicin, koska on aika tärkeä tieto vauvakuumeilijoille, että ibuprofeenit voi haitata munasolun irtoamista ja myöhemmin kiinnittymistä.
 8. Ihanaa Pamsu, onnea ovisplussasta Tulin kertomaan, että haaleammallakin testiviivalla voi ovuloida (nimittäin ovuloitu on, koska plussa kerta siihen toiseen testiin) Testasin kahdesti päivässä kun huomasin että pitkin kiertoa jatkunut haalea viiva alkoi hieman vahvistumaan. Ja testasin vähän aikaa ovisplussankin jälkeen. Kuvassa vihreä Pregcheck ja pinkki mammaksi.fi testi.
 9. Sanokaas pojannimiä, jotka mielestänne ovat vanhoja, rehtejä ja reippaita suomalaisnimiä (semmoisia oikeen talonpoikaisia ja tulee mieleen metsät, saunat, koivut ja järvet, mutta siis ovat olleet oikeastikin yleisesti käytössä)
 10. Eikös ovistestin mukaan o-plussan jälkeen ovulaatio tapahdu 24-36 tunnin kuluessa, eli esim. 1.1. klo 08 aamulla plussattu -> ovis on 2.1. klo 08 - 2.1. klo 20 välisenä aikana. Ja vaikka näyttää plussaa useamman päivän, niin LH-huipun jälkeen se ovulaatio triggeroituu, vaikka LH-huippu kestäisikin niin sitten kun se on saavuttanut sen huipun niin siitä se alkaa o-kello tikittämään muoks. tarkistin Pregcheck, siinä on 24-48 tuntia, eli ovulaatio yllä olevassa esimerkissä voisi tapahtua siis 2.1. klo 08-3.1.klo 08 aikana. Mutta muistattehan että sillä ei ole merkitystä että minä päivänä tasan tarkkaan ovis tapahtuu, vaan sillä että ennen ovista hedelmällisen ja siittiöitä elossapitävän liman aikana talletellaan ja kyllä ne siittiöt siellä sitten eleskelevät ja ryhtyvät toimeen kun se ovis tapahtuu.
 11. TaGG, Kuulostaisi valitettavasti siltä että ovis vasta tuloillaan sulla, koska oviksen jälkeen pitäisi koittaa kuivempi kausi ja tuo kuulostaa kyllä ihan ovista edeltäviltä kunnon limoilta. Itse en tosin odottaisi niitä ns. egg-white limoja kun niitä ei kaikille tule. Hedelmällistä limaa on jo sellainen juokseva kermakin.
 12. TaGG, kohdunnapukan pitäisi myös olla tosi ylhäällä ovista ennen ja sen aikana. Pehmeyttä ja aukinaisuutta on hankalampi tarkkailla, mutta tuo ylhäälle nouseminen on tosi selkeää.
 13. nöpö, sori ei ole vastausta! Gabriel, eikös noissa o-testeissä ole ettei saisi mielellään juoda 2 tuntiin ennen testausta. Kannattaisi varmaan testata uudestaan kun on mennyt ohjeen mukainen aika. Thrid, kannattaa jatkaa testaamista kunnes tulee plussa Khadeija, voi olla ovis vasta kp 25 --- Mä olen tulkinnut kontrolliviivan vahvuiseksi sellaisenkin viivan, jonka toinen syrjä on tosi tumma ja toinen syrjä saattaa olla hitusen haaleampi kuin kontrolliviiva.
 14. Onko kellään tietoa ovulaatiovuodosta? Netistä googlaamalla siitä on kahdenlaista tietoa. Että se tulee ovulaation aikana tai sen jälkeen. Ja että se johtuu estrogeenitason noususta tai laskusta. Otappa selvää. Onko kokemuksia?
 15. Kiitos Lilly Myllymuksut vaippa vastauksistasi
 16. Ostin just Anttilasta työkaluosastolta mustia 3 e 10 kpl (10 pieces spring clamps 50 mm) tasarahalaatikoista. Ne on varmaan jotain sähkötarvikkeita tai jotain... Tuntuisi toimivan, kun testasin. Tosikäytössä ei ole vielä ollut
 17. Tutut kehuivat kovasti, että sellainen värikäs hymiöjuliste on ihan ykkönen, vauva tykkää kovasti katsella. Sellainen missä on punaista ja keltaista. Mistä sellaisen saa? Äitiyspakkauksesta ei sitten ainakaan, vaikka kovasti luultiin että sieltä sen saa? En muista tarkkaan minkälainen on, voisikohan sen tulostaa jostain? Ihan tavallinen hymiö se ei ollut.
 18. Myllymuksujen verkkokaupassa olinkin jo käynyt ihmettelemässä, mutta siellä on asiaa tuntemattomalle käsittämätön buffet -valikoima erilaisia ominaisuuksia taskuvaipoille... Eli jos yrittäisi tilata just samanlaisen, niin mitkä ominaisuudet pitää valita? Eli tämä http://www.myllymuksut.com/taskuvaippa-p-179.html sivu.. neppi vai tarra, mikä sisäpinta? Mikä väri? Ja täältä: http://www.myllymuksut.com/kestovaipat-imut-kuivaliinat-c-8_28.html mikä imu?
 19. Onko jossain verkkokaupassa myytävänä uutena noita samoja 2011 kestovaippoja? Vai onko ne teetetty varta vasten Kelaa varten... Suora linkki olisi kiva, jos löytyy Imse Vimse all-in-one-kestovaippasetti, 1 kpl, 5-8kg, valkoinen Myllymuksut taskuvaippa, 1 kpl, 5-10kg, vihreä, lisäksi taiteltava imuosa Sitten vielä sarjassamme tyhmä? kysymys. Eli kun pesette kestovaippoja imukuntoon, niin kuivaatteko välillä vai annatteko vaan koneen pyöriä pesuohjelman kahteen kertaan ottamatta niitä välillä ulos koneesta? Entä käytättekö enää toisella kertaa edes pesuainetta?
 20. Mulle voi kaupata 2011 vaippoja. Asun Turussa, mutta myös postitus ok. Joko rahalla tai koska vaatteita on jo niin paljon niin mitä vaan 2010 pakkauksesta voin kyllä myös vaihtaa vaippoihin kunhan sovitaan oikea vaihtosuhde Ja otathan yhteyttä y-viestillä jos kiinnostaa.
 21. Onko kokemuksia Cam Volare -setistä? siinä on hoitopöytäkin samassa.
 22. ^Kiinnostaisi tietää? Ja: onko nyt näin, että osasto 310 on edelleen 6. krs:ssa ja 311 on evakossa 7. krs:ssa saneerauksen tieltä noin vuoden 2011 loppuun asti?
 23. Mun mielestä pakkaus on sukupuolineutraali, kun ajattelee että pojan 60 cm laivabody + 70 cm sininen nallekuvio-bodyt kumoavat tytön liilarantuisen 50 cm bodyn + -kokopotkarit. Jäljelle jäävät vaatteet ovat unisexejä. Tosin kyllä mä voisin pukea liilaakin pojalle. Tai sinistä tai laiva-aiheista tytölle. Että sinänsä ymmärrän varmasti ä-pakkausta koostavien tuskan. Kaikkia ei varmasti voi miellyttää.
 24. Ar-ultrassa tosiaan pöksyt pois sermin takana ja sitten siihen tutkimustasolle kiipeäminen. Lekuri laittoi geeliä siihen anturin päähän ja kumihanskan anturin päälle ja taas geeliä. Vähän voi kirpaista se puikon tuikkaaminen ja pari kertaa se kääntely sisällä. Kyllä ar-ultrassa käynti oli sen arvoista, että sai tietää kaiken olevan hyvin.
 25. Voin suositella V-S Lääkäripalvelun Jussi Savonlahtea. Ihan mukava ja asiantunteva lääkäri. En ole koskaan halunnut mennä miesgynelle, mutta tää oli ihan ok. Tällä hetkellä ar-ultran hinta (joulukuu 2010) oli 80 e omavastuuta.