nonna-marie

Aktiivijäsen
 • Content count

  956
 • Joined

 • Last visited

About nonna-marie

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. NKL

  Mua kiinnostaa, millaiset ne uudet perhehuoneet on, mitä remontoitiin silloin kun olin lokakuussa itsekin perhehuoneessa (sekin oli uusin siihen astisista tehdyistä)?
 2. NKL

  No niin, itse pääsen kirjoittamaan tuoreita kokemuksia. Pari viikkoa sitten NKL:lla synnyttäneenä: -on täyttä (ollessani siellä kaveri yritti päästä synnyttämään normisynnyttäjänä, mutta sanottiin ei oota koska koko NKL oli aivan täynnä) -pääasiassa ottavat vain riskiraskaudet, muut pääsevät jos on tilaa, kannattaa soittaa ja kysyä, kun on h-hetki päällä ellei ole riskitapaus ja "merkittynä" NKL:lle. -suunnitellut sektiot tehdään pääasiassa NKL:lla -odoteltiin perhehuonetta hetki tavallisessa huoneessa, siellä oli 4 vuodepaikkaa mutta 3 äitiä, eli 1 paikka oli sillä hetkellä tyhjä tuossa "ryhmähuoneessa". -perhehuoneita on, mutta varattuja toki kun porukka niihin toivoo, lukumäärää en valitettavasti huomannut kysyä --> perhehuoneita tulee muutama lisää kun otetaan uusi siipi (sitä remontoidaan, ennen ollut osa osastoa ja tavallisia huoneita, muistaakseni) käyttöön keväällä. Toki rempan valmistuessa taas tavissynnyttäjien määrä kasvaa, kun NKL:lle otetaan taas normisynnyttäjiä ihan normaalisti. Kannattaa kysyä perhehuoneen mahdollisuutta heti synnyttämään tultaessa. -remppa valmistuu vuoden vaihteessa -Henkilökunta oli aivan ihanaa, yhtään negatiivista kokemusta ei sattunut kohdalle, oikein sympaattisia hoitajia -Apua sai heti kun pyysi, samoin kipulääketta / hoitajan tai lääkärin konsultaatiota ei tarvinnut odotella kauaa -Vauvojen lääkärintarkastus oli hyvin organisoitu, ei joutunut odottelemaan sitäkään vaan se oli erinomaisesti aikataulutettu (viimeksi muistelen, että odottelimme käytävällä jonkin aikaa) ja yksi hoitaja oli kokonaan varattu siihen hommaan -Vanhempien mielipidettä kuunneltiin ja kyseltiin, koko ajan sai olla myös täyttämässä jotain kyselyä iPadilla, -Ruoka OK, jotain säätöä oli annoksissa välillä, perhehuoneiden isien annokset oli välillä kateissa, mutta homma toimi kuitenkin ihan OK. Keittiöhenkilökunta kävi huikkaamassa perhehuoneisiin lounaalla ja päivällisellä, että "syömään!" Itsellä oli nyt positiivisempi kokemus kun edellisellä kerralla pari vuotta sitten. Silloinkin oli ihan jees, mutta pari hieman epäystävällistä hoitajaa sattui kohdalle ja pientä säätöä. Nyt kaikki meni hyvin.
 3. En muista olenko vastannut. Molemmilla kerroilla suoraan raskaaksi keskenmenon jälkeen, ei yksiäkään kuukautisia välissä. (Mun gynen mukaan johtuu hormonimääristä, että on monilla helpompaa tulla heti keskenmenon jälkeen raskaaksi. On kannustanut heti yrittämään uudelleen. Sanoi, että yksien kuukautisten odottaminen km:n jälkeen on vanhanaikainen neuvo, sitäkin joskus kuulee ihmisille sanottavan, itse asiassa aika useinkin.)
 4. NKL

  No mä nostelen taas. Noin isoksi sairaalaksi täällä löytyy yllättävän vähän kokemuksensa jakaneita... Vuodesosaston remppatilanne kiinnostaa, samoin perhehuonetilanne...
 5. NKL

  Mä taas täällä kyselen, onko kukaan synnyttänyt hiljattain NKL:lla ja kokemuksia siitä? Ja onko perhehuoneiden lisäksi siis nykyään vain 2hh huoneita, vai onko isompiakin vielä...?
 6. NKL

  ^jees, kiitti tiedosta,
 7. NKL

  ^ ok, kiitos! Oliko mitään tietoa, koska tuo lapsivuodeosasto menee remonttiin?
 8. NKL

  ^mua kanssa kiinnostaa ihan vakkariin tää aihe, kun on niin hiljaista... Eikö kukaan muka ole naikkarilla hiljan synnyttänyt?!
 9. ^miten kävi, paraniko? Mä eksyin tänne pitkästä aikaa, mulla tuo haava aikanaan parani, jouduin käymään Naistenklinikalla kylläkin tuon vikan viestini kirjoittamisen jälkeen, jossa haava putsattiin, sitten alkoi parantua. Arpi on tosi siisti. Tulehdus ei vaikuttanut arven ulkonäköön mitenkään.
 10. NKL

  Mites toi NKL:n remppa edistyy? Tehdäänkö sinne enemmän perhehuoneita, ja saako sektiolla synnyttäneet myös perhehuoneita nykyään?
 11. NKL

  Mielenkiinnosta kysyn, vaikkei mulle ajankohtaista olekaan: pitääkö nykyään ottaa vauvalle omat vaatteet sairaalaan?! Koskee siis koko HUS aluetta varmaan, kun kaverille Jorvissa oli näin sanottu...onkohan käytäntö levinnyt jo mm.Naistenklinikalle ja kättärillekin...???
 12. NKL

  Tuoreita kokemuksia?
 13. NKL

  http://yle.fi/uutiset/naistenklinikan_remontti_viivastyy_ainakin_vuodella/7844379 Tässä alla sama kopioituna, jos netistä poistuu jossain välissä: " Naistenklinikan remontti viivästyy ainakin vuodella Helsingin Naistenklinikan remontti pysähtyi joulukuussa urakoitsijan konkussiin. Työmaan seisahtuminen aiheutti työmaalla mittavia vesivahinkoja. Helsingin Naistenklinikan remontti koki mittavan takaiskun kun työmaasta vastaava urakoitsija meni konkurssiin joulukuussa. Rakennustyömaan seisahtuminen aiheutti monenlaista ongelmaa, rakennustelineet olivat vaarassa sortua ja rakennus koki mittavia kosteusvaurioita. – Osa rakenteista joudutaan purkamaan ja tekemään uudelleen, HUS kiinteistöjohtaja Hannu Lähteenmäki sanoo. Konkurssi nostaa myös kustannuksia. Lähteenmäen mukaan ne paikataan leikkaamalla muita investointeja. Uusi urakoitsija työmaalla on SRV, joka on jo ottanut työmaan haltuun. Urakoitsijan vaihtuminen viivästyttää Naistenklinikan remontin valmistumista. – Se viivästyy vuodella. Näillä näkymin remontti on valmis syyskuussa 2016, Lähteenmäki päättää. Yle Helsinki"
 14. Ja siis nimenomaan ensisynnyttäjille mielestäni tärkeä mahdollisuus käydä, eihän tuonne pakko kenenkään ole mennä, mutta se, että nyt ei ensisynnyttäjä pääse vaikka haluaisi... ja kaikkeen kun ei saa vastausta aina neuvolasta.
 15. http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2015031019331920_rb.shtml Vierailut korvataan youtube -videoilla... Kannattaa siis käydä laittamassa palautetta asiasta, mikäli siltä tuntuu... http://www.hus.fi/potilaalle/palaute_hoidosta/Sivut/default.aspx