P.L.

Aktiivijäsen
 • Content count

  916
 • Joined

 • Last visited

About P.L.

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä en nukuttaisi päikkäreitä kuppi-istuimessa. Meillä kaupunkivaunuissa on kuppi-istuin ja päikkärivaunuissa normaali. Kyllähän tuossa jalat jää sellaiseen asentoon, että lapsi ei saa niitä niin hyvin siirreltyä ja painetta kohdistuu samaan kohtaan.
 2. Itsekin vastaan. Meillä siis kolme lasta: 6v., 4v. ja 10kk. Jätän kuopuksen pois tästä, mutta pyykinpesumäärään vaikuttaa toki hänenkin osuutensa Esikoinen on eskarissa arkisin 8-12, muuten kotihoidossa. Hänellä on vaatetta seuraavasti: - 14 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön - 7 arkihousut - 2 siistit farkut - 3 siistit housut/chinot - 3 kauluspaitaa - 3 slipoveria - 3 neuletakkia - 2 hupparia/collegetakkia - 1 neule - 7 paria sukkia - 7 alushousut - 4 pitkät kalsarit - 4 yöpaitaa Vaatetta on juuri tarpeeksi, en voi sietää, jos vaatetta on liikaa ja pyykkikorit ehtivät täyttyä. Olen havainnut, että meille kierto on juuri sopiva, kun paitoja ja alusvaatteita on 2 x viikonpäivien määrä ja housuja sitten yhdet per viikonpäivä. Ostan tarkan suunnitelman mukaan ja hyvin päämäärätietoisesti, pyrin välttämään turhaa kulutusta, joten fiilisosteluja en harrasta. Esikoisen vaatteita joutuu harvoin päivän aikana vaihtamaan, housuja saattaa välillä päästä käyttämään seuraavanakin päivänä, mutta paidat ovat yleensä ulkonajuoksemisen jäljiltä vähintään hikisiä ja siirtyvät pyykkikoriin, samoin alusvaatteet. Pitkiä kalsareita ja yöpaitoja käytetään useampi päivä putkeen. Keskimmäinen on kotihoidossa, hänen osuutensa vaatekaapista täyttyy seuraavasti: - 12 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön - 4 arkihousut - 2 siistit farkut - 3 siistit housut/chinot - 3 kauluspaitaa - 2 slipoveria - 2 neuletakkia - 2 hupparia/collegetakkia - 2 neuletta - 7 paria sukkia - 7 alushousut - 4 pitkät kalsarit/sukkahousut - 8 yöpaitaa Keskimmäinen on juuri jättänyt yhden vaatekoon taakseen ja siitä johtuen arkihousuja on liian vähän. Paita menee välillä vaihtoon kesken päivän, poika on auttamattoman sotkuinen ruokailija ja poikkeuksetta pesuun päivittäin Yöpaitoja on periytynyt isoveljeltä, joten niitä on aivan liikaa Koska isommat lapset pysyvät samassa koossa jo vuoden/vuosia, en osta vaatteita varastoon odottamaan, toisin kuin nuorimman kanssa teen. Pesen lastenvaatteita n. joka kolmas päivä, osan koneesta täyttää myös pikkuveljen väripyykki. Jaottelen lämpötilan ja värin mukaan ja pesen vain täysiä koneellisia.
 3. Tämä tuli tänään mieleen, kun perkasin lasten vaatekaapista taas pieneksi jääneet säilytykseen/myyntiin ja viikkasin uudet, tilalle ostetut paikoilleen. Eli, miten monta vaatekappaletta teillä on kierrossa? Arkihousut ja -paidat nyt ehkä eniten kiinnostavat. Minkä ikäisellä lapsella? Onko lapsesi kotihoidossa vai päiväkodissa? Onko vaatteita liikaa, tarpeeksi vai liian vähän? Ostatko tarkan suunnitelman mukaan vai fiilispohjalla? Onko tärkeää, että kaikilla lapsilla on saman verran vaatteita vai hankitko vaatteita kunkin tarpeen mukaan? Kuinka usein pyykkäät? Ja riittääkö se pesumäärä vai tulvivatko korit välissä yli äyräiden?
 4. Mutta jos vastustat turhaa kulutusta, niin eikö silloin ole hyvä, että ihmiset sentään kierrättävät omansa, vaikka ostavatkin uutena? Ihan ot, mutta kyllä niitä jalkoja pilataan enemmän varmastikin huonolestisillä kengillä kuin käytetyillä. Tai muuten varmasti sujuvasti suurin osa maailman ihmisistä olisi "jalkavikaisia", jos käytetyissä se paha piilisi
 5. Ostan käytettynä hyväkuntoisia, laadukkaita nahkakenkiä yleensä yhdeltä ja samalta ystävältäni ja muuten sitten uutena. Meillä käytetään pääsääntöisesti jatkuvaan käyttöön vain laadukkaita nahkakenkiä (Bisgaard, Arauto rap, Angulus, Pediped, Timberland) tai teknisiä kenkiä/urheilukenkiä (Viking, Kuoma, Adidas, Crocs), kaupunkihienostelukenkiä löytyy myös ja näitä harvemmin käytössä olevia ostan ihan laidasta laitaan Zarasta Converseen/Vansiin, kirppariltakin, jos löytäisin. Kierrätän omille lapsille ne, mitä jaksan säilöä ja myyn eteenpäin tai vaihtoehtoisesti lahjoitan. Mä en ymmärrä, miksei joku kierrättäisi kenkiä, jotka itselle tuntuvat huonokuntoisilta, tosiaan kyllä niillekin ottajia löytyy. Kaikilla sitä valinnanvaraa ei ole Meillä on aina käytössä niin monet kenkäparit esim. nyt kumpaisellakin on yhteensä kuudet talvikengät, että kulutus on hyvin eri luokkaa vrt. lapseen, jolla on käytössä yksi tai kaksi kenkäparia. Minulle muuten kenkäkauppiastuttavani sanoi, että se "ei käytettyä kasvavalle jalalle" -on täyttä huuhaata ja enimmäkseen myyntispiikki. Kuulemma laadukas kenkä kyllä pitää lestinsä ja jos ulkopohjassa ei ole käynnistä tullutta kulumaa, on kenkä täysin turvallista kierrättää Tarvittaessa sisäpohjallisen voi vaihtaa uuteen. Joten itse siis olen ehdottomasti sen kannalla, että mieluummin se laatu kuin alkuperä.
 6. Aivan järkyttävää! Toivottavasti muistuttaa ihmisiä siitä, että kaksivuotiaan paikka ei todellakaan ole ulkona ellei joku aikuinen vahdi häntä herkeämättä...
 7. Mä miettisin tuossa vauvan kanssa matkustamisessa enemmän niitä olosuhteita paikan päällä. Jos lähdette siinä vaiheessa, kun lapsi on 2-3kk, niin vauva alkaa kaivata jo muutakin kuin sängyssä/rattaassa pötköttämistä. Motoristen taitojen harjoittelu lattialla on tärkeää ja ainakin jokainen meidän muksuista on tuossa vaiheessa alkanut protestoida pitkää rattaissa/kantovälineessä oloa vastaan. Me olimme juuri 1kk reissussa, vauva oli 7-8kk ja luonteeltaan hyvin lungi tapaus. Lennot menivät hienosti, samoin kaikki muukin reissulla, mutta nyt kotiin tultua vauva on reagoinut. Yöunet ovat ihan kuraa ja rytmi täysin sekaisin. Mä henk.koht. en varmaan lähtisi ihan noin pienen kanssa pitkään reissuun, joka vauvaakin tod. näk. jossain määrin stressaa. Pienihän vasta totuttautuu omaan ympäristöönsä ja uuteen elämään kohdun ulkopuolella. Lisäksi ainakin mulle olisi tärkeää, että tuollaisen kohteeseen matkustettaessa olisi vauvalla edes ne tärkeimmät rokotukset annettuna. Meidän neuvola antoi juuri keväällä varoituksen hinkuyskästä, tauti oli tullut alueellemme juurikin matkustaneen perheen vauvan välityksellä ja iski nimenomaan niihin pienokaisiin, jotka eivät vielä olleet ehtineet saamaan rokotusta. Muuten mun mielestä vauvan kanssa reissaamisessa ei ole mitään ongelmaa.
 8. Esikoinen 40+4, keskimmäinen 40+5 ja kuopus 38+4.
 9. 39+0 oli suunniteltu päivä, mutta lähti syntymään itsekseen 38+4.
 10. Kävin allekirjoittamassa. Itse olen ollut kotihoidontuella Vantaalla ja sen jälkeen itä-uusimaalaisessa kunnassa, jossa maksettiin 200e per alle kolmivuotias lapsi ja nyt nykyisessä kotikunnassani ei kuntalisää ole lainkaan. Täällä ehdin asua viimeiset 5kk ennen kuin keskimmäinen lapseni täytti kolme ja palasin takaisin työelämään ja kyllä se 200 euron tulopudotus oli hyvin radikaali siinä vaiheessa, kun puhuttiin niinkin pienistä tuloista.
 11. Mä olen käynyt kaikki kolme 4D-ultraa Brunolla. Meininki on kyllä muuttunut aikalailla kuudessa vuodessa Melkoista liukuhihnatouhuahan tuo tällä viimeisimmällä kerralla oli. Mutta kerrottuani huolestani ja taustastamme, otti Bruno asian eri kantilta ja kiire hävisi. Aikakin venyi pitkäksi. Mutta tosiaan valmis tekstihän hänellä on ja siihen ei ihmeesti vaivaudu tekemään kaikkia muutoksia esim. mulla oli viimeisimmässä eteisistukka, mutta tekstissä lukee "istukka normaalisti takaseinässä" Hauska tyyppi, mutta tosiaan saattaa joutua erikseen mainitsemaan, jos haluaa muutakin kuin vain "katsoa vauvaa". Muuten hoitaa tutkimukset aika pikaisesti, pyynnöstä kuitenkin ultrasi esim. sydämen uudestaan ja huolellisemmin sekä lievitti omaa huoltani todella ammattitaitoisesti
 12. Tai viikot ja kuukaudet menneet käännöksessä sekaisin?
 13. Meillä esikoinen matkusti 4kk otetulla passikuvalla nelivuotiaaksi asti. Ainakin Suomessa sanoivat, että ovat koulutettuja katsomaan kasvojen ns. muuttumattomia piirteitä, mutta kaipa nuo periaatteessa voisivat rajalta käännyttää sen perusteella etteivät tunnista. Kävimme ottamassa kuopuksen passikuvat viikko sitten paikallisessa Tunnin kuvassa ja heillä ainakin oli sellainen takuu, että mikäli kuvat eivät jostain syystä kelpaisi, niin uudet kuvat olisi saanut ilmaiseksi.
 14. Kiitos vinkeistä Ursa!