P.L.

Aktiivijäsen
  • Content count

    916
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by P.L.

  1. Olen joutunut (omasta mielestäni) lähes mahdottoman tehtävän eteen. Lapseni kasvoi auttamattomasti ulos MacLarenin Quest Sport matkiksistaan viime syksynä ja nyt olen yrittänyt pärjätä pelkillä Brion Raceilla, mutta huonoin tuloksin. Kaupungilla yksinkertaisesti tarvitsen sitä, että rattaat liikkuvat ja kääntyilevät kevyesti (ja ostoskassit saa roikkumaan kahvoihin _). Lisäksi liian usein mies on lähtenyt aamulla töihin rattaat takakontissa, joten sikälikin olisi näppärää, että Racet voisi pitää parkissa katoksessa ja matkarattaat kulkisivat auton mukana... Olen kolunnut nämä kaikki rataskeskustelut läpi, mutta niissä lähinnä puhutaan Brion Raceista/Ponyista/vastaavista tai Spineistä ja nämä eivät vain sovi meidän tarpeisiimme. Mun siis pitäisi löytää matkarattaat, jotka a. ovat tilavat b. tukevat, mutta ketterät (kääntyvät etupyörät ovat ehdottomat) c. muuntautuvat tulevaisuudessa travel systemiksi ja nimenomaan Maxi Cosin kaukalon kanssa (ihan vain siltä varalta, että pikkusisarus vielä joskus saadaan, niin haluan ostaa rattaat jotka menevät myös hänen käytössään) d. riittävä painoraja Oman tutkailuni perusteella olen tykästynyt seuraaviin. Löytyisiköhän joltain omakohtaista kokemusta näistä kärryistä? Quinny Zapp Xtra + hinta + istuin kääntyy makuuasentoon ja istuinosan voi kääntää kasvot meno- tai selkä menosuuntaan + muotoilu + erittäin pineen tilaan taittuva + travel system MaxiCosin kaukalon kanssa - painoraja 15kg on vain 2 kg:n päässä - istuimen tilavuus? - ketteryys painavamman lapsen ollessa kyydissä? MaxiCosi Loola + istuimessa monta eri asentoa ja lisäksi istumissuuntaa voi vaihtaa + ihanan trendikäs ulkonäkö ja väri + taittuu pieneen tilaan + travel system MaxiCosin kaukalon kanssa + runkoon saa kiinni myös vauvankopan + painoraja 50lbs eli n. 22kg - hinta - istuimen tilavuus? (löysin jostain arvostelusta maininnan, että kuomun saattaa joutua poistamaan yli 2,5 -vuotiaan käytössä, joten kynnyskysymys on selkänojan korkeus) - ketteryys painavamman lapsen ollessa kyydissä? Hartan I-Go + todella edullinen hinta + vaikuttaisi tukevalta ja tilavalta + travel system MaxiCosin kaukalon kanssa - ei kovin kaunis - istuimen suuntaa ei voi vaihtaa - painoraja? Millaisia matkarattaita teiltä kotoa löytyy? Löytyykö markkinoilta ylipäätään muita yli 2 -vuotiaalla toimivia matkarattaita kuin Brion Spinit?
  2. Mistä syystä? Kenen toimesta (synnytyssairaala vai nla-lääkäri)? Mitä tehtiin/tutkittiin? Miten jatkot? Päädyttiinkö synnytystapaan yhdessä tuumiin vai tekikö päätöksen lääkäri synnytystapa-arvion pohjalta? Entäpä miten synnytystapa-arvio vaikutti synnytykseen?
  3. Joulukuussa lähdetään Pariisin hotelli sijaitsee suht ytimessä, yhden metropysäkin päässä Louvresta ja Disneylandissä majoitutaan hotelli New Yorkiin. Kaikki kiinnostaa aina rattaiden kanssa liikkumisesta ruokailupaikkoihin ja must see lapsikohteisiin talviaikaan. Pariisissa olen ollut kolmesti aiemmin ja Disneylandissä myös, mutta ikinä en talvella tai näin pienten lasten kanssa... Kokemuksia?
  4. Tämä tuli tänään mieleen, kun perkasin lasten vaatekaapista taas pieneksi jääneet säilytykseen/myyntiin ja viikkasin uudet, tilalle ostetut paikoilleen. Eli, miten monta vaatekappaletta teillä on kierrossa? Arkihousut ja -paidat nyt ehkä eniten kiinnostavat. Minkä ikäisellä lapsella? Onko lapsesi kotihoidossa vai päiväkodissa? Onko vaatteita liikaa, tarpeeksi vai liian vähän? Ostatko tarkan suunnitelman mukaan vai fiilispohjalla? Onko tärkeää, että kaikilla lapsilla on saman verran vaatteita vai hankitko vaatteita kunkin tarpeen mukaan? Kuinka usein pyykkäät? Ja riittääkö se pesumäärä vai tulvivatko korit välissä yli äyräiden?
  5. Mä en nukuttaisi päikkäreitä kuppi-istuimessa. Meillä kaupunkivaunuissa on kuppi-istuin ja päikkärivaunuissa normaali. Kyllähän tuossa jalat jää sellaiseen asentoon, että lapsi ei saa niitä niin hyvin siirreltyä ja painetta kohdistuu samaan kohtaan.
  6. Itsekin vastaan. Meillä siis kolme lasta: 6v., 4v. ja 10kk. Jätän kuopuksen pois tästä, mutta pyykinpesumäärään vaikuttaa toki hänenkin osuutensa Esikoinen on eskarissa arkisin 8-12, muuten kotihoidossa. Hänellä on vaatetta seuraavasti: - 14 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön - 7 arkihousut - 2 siistit farkut - 3 siistit housut/chinot - 3 kauluspaitaa - 3 slipoveria - 3 neuletakkia - 2 hupparia/collegetakkia - 1 neule - 7 paria sukkia - 7 alushousut - 4 pitkät kalsarit - 4 yöpaitaa Vaatetta on juuri tarpeeksi, en voi sietää, jos vaatetta on liikaa ja pyykkikorit ehtivät täyttyä. Olen havainnut, että meille kierto on juuri sopiva, kun paitoja ja alusvaatteita on 2 x viikonpäivien määrä ja housuja sitten yhdet per viikonpäivä. Ostan tarkan suunnitelman mukaan ja hyvin päämäärätietoisesti, pyrin välttämään turhaa kulutusta, joten fiilisosteluja en harrasta. Esikoisen vaatteita joutuu harvoin päivän aikana vaihtamaan, housuja saattaa välillä päästä käyttämään seuraavanakin päivänä, mutta paidat ovat yleensä ulkonajuoksemisen jäljiltä vähintään hikisiä ja siirtyvät pyykkikoriin, samoin alusvaatteet. Pitkiä kalsareita ja yöpaitoja käytetään useampi päivä putkeen. Keskimmäinen on kotihoidossa, hänen osuutensa vaatekaapista täyttyy seuraavasti: - 12 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön - 4 arkihousut - 2 siistit farkut - 3 siistit housut/chinot - 3 kauluspaitaa - 2 slipoveria - 2 neuletakkia - 2 hupparia/collegetakkia - 2 neuletta - 7 paria sukkia - 7 alushousut - 4 pitkät kalsarit/sukkahousut - 8 yöpaitaa Keskimmäinen on juuri jättänyt yhden vaatekoon taakseen ja siitä johtuen arkihousuja on liian vähän. Paita menee välillä vaihtoon kesken päivän, poika on auttamattoman sotkuinen ruokailija ja poikkeuksetta pesuun päivittäin Yöpaitoja on periytynyt isoveljeltä, joten niitä on aivan liikaa Koska isommat lapset pysyvät samassa koossa jo vuoden/vuosia, en osta vaatteita varastoon odottamaan, toisin kuin nuorimman kanssa teen. Pesen lastenvaatteita n. joka kolmas päivä, osan koneesta täyttää myös pikkuveljen väripyykki. Jaottelen lämpötilan ja värin mukaan ja pesen vain täysiä koneellisia.
  7. Mutta jos vastustat turhaa kulutusta, niin eikö silloin ole hyvä, että ihmiset sentään kierrättävät omansa, vaikka ostavatkin uutena? Ihan ot, mutta kyllä niitä jalkoja pilataan enemmän varmastikin huonolestisillä kengillä kuin käytetyillä. Tai muuten varmasti sujuvasti suurin osa maailman ihmisistä olisi "jalkavikaisia", jos käytetyissä se paha piilisi
  8. Ostan käytettynä hyväkuntoisia, laadukkaita nahkakenkiä yleensä yhdeltä ja samalta ystävältäni ja muuten sitten uutena. Meillä käytetään pääsääntöisesti jatkuvaan käyttöön vain laadukkaita nahkakenkiä (Bisgaard, Arauto rap, Angulus, Pediped, Timberland) tai teknisiä kenkiä/urheilukenkiä (Viking, Kuoma, Adidas, Crocs), kaupunkihienostelukenkiä löytyy myös ja näitä harvemmin käytössä olevia ostan ihan laidasta laitaan Zarasta Converseen/Vansiin, kirppariltakin, jos löytäisin. Kierrätän omille lapsille ne, mitä jaksan säilöä ja myyn eteenpäin tai vaihtoehtoisesti lahjoitan. Mä en ymmärrä, miksei joku kierrättäisi kenkiä, jotka itselle tuntuvat huonokuntoisilta, tosiaan kyllä niillekin ottajia löytyy. Kaikilla sitä valinnanvaraa ei ole Meillä on aina käytössä niin monet kenkäparit esim. nyt kumpaisellakin on yhteensä kuudet talvikengät, että kulutus on hyvin eri luokkaa vrt. lapseen, jolla on käytössä yksi tai kaksi kenkäparia. Minulle muuten kenkäkauppiastuttavani sanoi, että se "ei käytettyä kasvavalle jalalle" -on täyttä huuhaata ja enimmäkseen myyntispiikki. Kuulemma laadukas kenkä kyllä pitää lestinsä ja jos ulkopohjassa ei ole käynnistä tullutta kulumaa, on kenkä täysin turvallista kierrättää Tarvittaessa sisäpohjallisen voi vaihtaa uuteen. Joten itse siis olen ehdottomasti sen kannalla, että mieluummin se laatu kuin alkuperä.
  9. Aivan järkyttävää! Toivottavasti muistuttaa ihmisiä siitä, että kaksivuotiaan paikka ei todellakaan ole ulkona ellei joku aikuinen vahdi häntä herkeämättä...
  10. Mä miettisin tuossa vauvan kanssa matkustamisessa enemmän niitä olosuhteita paikan päällä. Jos lähdette siinä vaiheessa, kun lapsi on 2-3kk, niin vauva alkaa kaivata jo muutakin kuin sängyssä/rattaassa pötköttämistä. Motoristen taitojen harjoittelu lattialla on tärkeää ja ainakin jokainen meidän muksuista on tuossa vaiheessa alkanut protestoida pitkää rattaissa/kantovälineessä oloa vastaan. Me olimme juuri 1kk reissussa, vauva oli 7-8kk ja luonteeltaan hyvin lungi tapaus. Lennot menivät hienosti, samoin kaikki muukin reissulla, mutta nyt kotiin tultua vauva on reagoinut. Yöunet ovat ihan kuraa ja rytmi täysin sekaisin. Mä henk.koht. en varmaan lähtisi ihan noin pienen kanssa pitkään reissuun, joka vauvaakin tod. näk. jossain määrin stressaa. Pienihän vasta totuttautuu omaan ympäristöönsä ja uuteen elämään kohdun ulkopuolella. Lisäksi ainakin mulle olisi tärkeää, että tuollaisen kohteeseen matkustettaessa olisi vauvalla edes ne tärkeimmät rokotukset annettuna. Meidän neuvola antoi juuri keväällä varoituksen hinkuyskästä, tauti oli tullut alueellemme juurikin matkustaneen perheen vauvan välityksellä ja iski nimenomaan niihin pienokaisiin, jotka eivät vielä olleet ehtineet saamaan rokotusta. Muuten mun mielestä vauvan kanssa reissaamisessa ei ole mitään ongelmaa.
  11. Esikoinen 40+4, keskimmäinen 40+5 ja kuopus 38+4.
  12. 39+0 oli suunniteltu päivä, mutta lähti syntymään itsekseen 38+4.
  13. Kävin allekirjoittamassa. Itse olen ollut kotihoidontuella Vantaalla ja sen jälkeen itä-uusimaalaisessa kunnassa, jossa maksettiin 200e per alle kolmivuotias lapsi ja nyt nykyisessä kotikunnassani ei kuntalisää ole lainkaan. Täällä ehdin asua viimeiset 5kk ennen kuin keskimmäinen lapseni täytti kolme ja palasin takaisin työelämään ja kyllä se 200 euron tulopudotus oli hyvin radikaali siinä vaiheessa, kun puhuttiin niinkin pienistä tuloista.
  14. Mä olen käynyt kaikki kolme 4D-ultraa Brunolla. Meininki on kyllä muuttunut aikalailla kuudessa vuodessa Melkoista liukuhihnatouhuahan tuo tällä viimeisimmällä kerralla oli. Mutta kerrottuani huolestani ja taustastamme, otti Bruno asian eri kantilta ja kiire hävisi. Aikakin venyi pitkäksi. Mutta tosiaan valmis tekstihän hänellä on ja siihen ei ihmeesti vaivaudu tekemään kaikkia muutoksia esim. mulla oli viimeisimmässä eteisistukka, mutta tekstissä lukee "istukka normaalisti takaseinässä" Hauska tyyppi, mutta tosiaan saattaa joutua erikseen mainitsemaan, jos haluaa muutakin kuin vain "katsoa vauvaa". Muuten hoitaa tutkimukset aika pikaisesti, pyynnöstä kuitenkin ultrasi esim. sydämen uudestaan ja huolellisemmin sekä lievitti omaa huoltani todella ammattitaitoisesti
  15. Tai viikot ja kuukaudet menneet käännöksessä sekaisin?
  16. Meillä esikoinen matkusti 4kk otetulla passikuvalla nelivuotiaaksi asti. Ainakin Suomessa sanoivat, että ovat koulutettuja katsomaan kasvojen ns. muuttumattomia piirteitä, mutta kaipa nuo periaatteessa voisivat rajalta käännyttää sen perusteella etteivät tunnista. Kävimme ottamassa kuopuksen passikuvat viikko sitten paikallisessa Tunnin kuvassa ja heillä ainakin oli sellainen takuu, että mikäli kuvat eivät jostain syystä kelpaisi, niin uudet kuvat olisi saanut ilmaiseksi.
  17. Kiitos vinkeistä Ursa!
  18. Vinkkejä Bathiin lasten kanssa matkustaville?
  19. Meillä on positiivisia kokemuksia kaikista muista vaatteista paitsi farkuista - ne eivät ainakaan meillä kestä. Ja farkkukangaskin on kyllä noissa ollut huomattavan ohutta vrt. esim. PO.P:n farkkuihin, joita meillä yleensä on. Toisaalta farkut ovat hinnaltaankin tosi huokeita...
  20. Otsikko ei ole paras mahdollinen, mutta ajanee asiansa... Vauvakino-ketjussa heräsi mielestäni mielenkiintoinen keskustelu siitä minne ja milloin vauvan voi viedä. Miten siis teillä, vietiinkö pienikin vauva supermarkettiin? Entäpä "hupi"ostoksille? Minkä aikaa sinusta on hyvä rauhoittua neljän seinän sisällä? Miksi? Jos lähdit vauvan kanssa "suoraan synnäriltä" tutustumaan ympäröivään maailmaan, niin miksi niin? Millä perusteilla taas joku bunkkeroituu koko vauvavuodeksi neljän seinän sisälle? Millaisia ärsykkeitä vauvan on sopivaa ensimmäisinä kuukausinaan saada?
  21. Juurikin näin Meillä kaikki lapset ovat olleet suht aikaisin liikenteessä, mikään päämäärä se ei ole ollut, vaan ehkä enemmänkin sattumaa. Esikoinen syntyi sunnuntaina ja perjantaina käytiin ensi kertaa läheisessä ostoskeskuksessa ostamassa mulle imetyspaitoja, kun totesin aukolliset imetyspaidat käytännössä hankaliksi. Vauva nukkui koko puolen tunnin reissun ajan vaunukopassaan. Keskimmäinen syntyi toukokuun lopussa ja ensimmäisellä kävelyllä kävimme kotiutumista seuraavana päivänä. Rannalla oltiin viikon iässä ja ravintolassa samoin. Ihan normimenoa siis alusta alkaen. Kuopus kävi ensimmäisen kerran supermarketissa heti synnäriltä kotiutuessa (en vain kokenut mielekkääksi, että olisimme vauvan kanssa nököttäneet autossa sen aikaa, saatika että olisimme ensin ajaneet kotiin ja sitten mies olisi lähtenyt erikseen kauppaan ja minä olisin jäänyt yksin kotiin vastasyntyneen ja isoveljien kanssa heti kättelyssä), neljän päivän iässä hän käväisi nopean keikan ostoskeskuksessa, kun kävin ostamassa lisää imetysliivejä. HopLopissakin hän kävi suht uunituoreena, kun isoveljet yksinkertaisesti tarvitsivat jotain tekemistä ja minä ja mies olimme niin flunssaisia ja öiden jäljiltä väsyneitä, että kotona lasten viihdyttäminen ei onnistunut... Muuten sitten varsinaiset ulkoilut aloitettiin 1,5 viikon iässä, kuten synnäriltä talvivauvan kanssa ohjeistettiin (meille vielä erikseen sanottiin, että siirtymät kauppaan yms. ovat ok heti kättelyssä talvivauvankin kanssa eli vaunulenkeistä oli vain kyse). Perhekerhoon uskaltauduin vauvan ja isompien poikien kanssa ensi kertaa pojan ollessa kuukauden vanha. Näissä melukäyrä nousee välillä aika huikeaksi, mutta niinpä toisaalta kotonakin... Ollaankin miehen kanssa todettu, että jos pitäisi meluärsykkeitä vauvan kanssa vältellä, niin pitäisi kyllä rakentaa hänelle oma bunkkeri, sillä veljistä kyllä tuota ääntä lähtee ja paljon - eipä pikkuveli vaikuta ihmeemmin panevan pahakseen Joo, nyt kun noi listasi niin aika aikaisinhan meidän lapset ovat liikenteessä olleet... En kuitenkaan ikinä ole huomannut, että he olisivat häiriintyneet. Vastasyneenä ovat aina nukkuneet omassa vaunukopassa tai turvakaukalossa ja harso edessä tai sitten kulkeneet minun tai isän sylin turvassa. Kuitenkin se perusarki pikkuvauvaiässä on ollut sitä kotona oloa, sylissä pitämistä, tuttuja rutiineja, omassa sängyssä/vaunukopassa nukkumista jne. ja uskon, että kun se perusarki on turvallista, niin se ei vauvaa vahingoita, jos välillä tehdään "tutkimusretkiä" johonkin vähemmän tuttuun
  22. ^Mä olen kyllä hyvin eri mieltä. Mun mielestä usein hoikemmilla se raskaus näkyy paljon aiemmin, koska ei tosiaan ole mitään mihin piilottaa. Ja vaikka laihtuisikin, niin kyllähän se kohtu ja vauva kasvaa ihan samalla tavalla ja sitähän se raskausmaha alussa on. Mä uskon, että pikemminkin kyseessä on noi erittäin treenatut vatsalihakset, joiden takia raskausmasu pysyy kauemmin piilossa... Korsettilihakset vaikuttaa myös siihen, miten se kohtu työntyy eteenpäin.
  23. ^Jep, ja jenkkilässä ei ole mitenkään epätavallista, että lapselle annetaan nimeksi esim. juurikin äidin tyttönimi tai isän toinen nimi. Rajat tyttö- ja poikanimien sekä sukunimien välillä ovat hyvinhyvin häilyviä
  24. Taulukon mukaan meillä pitäisi olla kaksi tyttöä ja yksi poika. Eli 2/3 väärin.