Skrållan

Aktiivijäsen
  • Content count

    44
  • Joined

  • Last visited

About Skrållan

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Etelä-Suomi
  1. Tulipa tänään yhtäkkiä mieleeni, että miten on suomalaisten leikkeleiden, esim. savustettu kalkkuna leikkeleenä. Olen sitä syönyt, mutta tänään luin, että esim savustettu kala ei ole riittävästi kypsennetty listerian hävittämiseksi. Siis miten on savustettujen leikkeleiden suhteen? Makkaraa en ole syönyt 15 vuoteen, mutta kalkkunaviipaleita laitan joskus leivän päälle. Suomalaisia tuorejuustoja (niitä levitettäviä) olen syönyt, koska ovat pastaroidusta maidosta tehtyjä. En edes ajatellut, että niissä vois olla jotain. Ystäväni (on itse raskaana, mutta ei vielä tiedä minun raskaudesta) sanoi, että kaikissa lihoissa joiden sisälämpötila ei ole kypsennyksen jälkeen yli 72 astetta (esim. paahtopaisti ja kebab) on listeriavaara. Sitäkään en tajunnut aiemmin. Tämähän pistää miettimään pääsiäisen ruokia. Ai niin, vielä piti kysyä liivatteesta, voiko liivateruokia syödä?
  2. Onnea kaikille plussanneille!! Itse sain vihdoinkin keskiviikkona yk 6/ kp 35/ dpo 12 sen positiivisen raskaustestin!!! Ihanaa!! Testailuaon toki harrastettu senkin jälkeen ja jatkan vielä ainakin ensi viikon loppuun. Kävin tyhjentämässä yhden apteekin raskaustesteistä
  3. On se selvä plussa!!! Onnea Lilly!
  4. Olen näemmä vähän yli-innokas! No, vaihdan oikeaan annoskokoon heti huomenna. evie, ei se nyt niiiiiin kamalaa ole, kun siihen tottuu ja sitä pitää jääkaapissa. Mutta ei se hyvää ole.
  5. Hitto! Pitikö sitä sontaa ottaa vaan TEElusikallinen????? Meikä on vetäny RUOKAlusikallisen joka aamu ja kuten Heluna aina jotain muuta päälle, jotta ei laatta lennä. No, kuukauden jälkeen olen jo aika tottunut. Mutta jääkaappikylmää sen on oltava.
  6. Täälläkin öljyä "nautitaan". Olen varmaan jotenkin nirso, mutta kyllä se mun mielestä maistuu aika p***lle. Pakko juoda jotain heti sen päälle, että saa sen maun pois suusta. Mutta jos se voi mahdollisesti auttaa asiaa niin kyllähän meikä sitä nauttii
  7. Kävinpä minäkin kaupassa tänään ja jotenkin eksyin luontaistuoteosastolle. Viimeinen pullo vehnäalkioöljyä tarttui mukaan. EI ollut mitään suurta herkkua, mutta kyllä meikäläinen sitä voi kokeeksi nauttia ties vaikka auttais asiaa
  8. Meillä on kyllä ihan sama tyttö vai poika, kunhan sais lapsen ja lapsi olis vielä terve. Miehen suvussa on tosi paljon poikia. Pojalle olis nimi-ideoitakin, mutta jos tyttö tulee niin ihan yhtä hyvä. Kyllä tytöllekin nimi keksitään
  9. Yhdessä yli kymmenen vuotta ja naimisissa pari kuukautta. Koira meillä on ollut muutama vuosi ja nyt tuntuu siltä, että me ja elämämme olisivat valmiina uuteen tulokkaaseen.
  10. Huomasin viikonloppuna juhlissa, joissa en halunnut juoda ainakaan paljoa. Olisin voinut huijata kaikkia juomisesta vain istumalla tölkki kädessä ja käymällä välillä vessassa kaatamassa tölkin sisältöä. Nyt naukkailin useammain tölkin, mutta todellisuudessa join yhden pienen siiderin verran sidukkaan. Kävin aina välillä vessassa kaatamassa osan sisällöstä viemäriin. Pyysin aina välillä kaveria tuomaan minulle uuden siiderin jääkapista. Ihan hyvin meni. Yökerhossa minä kävin usein tilaamassa kavereillekin juomia ja itselleni colaa.
  11. Olen yllättynyt (puuta koputtaen) oireiden vähyydestä. Iho onneksi on vielä ihan hyvä, joku extra finni tuli. Halut nousi kovasti, yleinen mieliala on positiivisempi, paino ei noussut ja rahaakin säästyy (kai). Olimme keskustellet pillereiden syönnin lopettamisesta kesän jälkeen mikäli työtilanne ei ole ihan kaaottinen. Asiaa helpotti huomattavasti työpaikan terveystarkastus, jossa minulla todettiin korkea maksa-arvo. Kaikki muut arvot oli tosi hyviä paitsi toinen maksa-arvo, joka voi kuulemma olla sidoksissa pitkäaikaiseen pillereiden syömiseen. Pillereiden ohjeissakin sanottiin, että ei saa syödä näitä pillereitä (Yasmin) jos on kohonnut maksa-arvo. Joten lopettaminen monen monen monen pillerivuoden jälkeen oli heppoa. Pelkäsin kovasti ihoni reaktiota, koska pillerit aloitin osaksi iho-ongelmieni helpottamiseksi. Nyt olen ollut hieman yli kuukauden ilman pillereitä.
  12. Tällä hetkellä ärsyttää eniten tädin odottaminen. Siis en uskalla vielä testata ja juoksen vessassa tarkastassa pikkareita, että joko on täti tullut kylään. Siis kauheaa. Tuleeko täti vai uskallanko mennä ostamaan testin. Tuntuu, että jos pistän apteekin ovesta jalkani sisään niin negaa tulee heti. Toisaalta sitten saisin tietöö eikä tarttis arvuutella. Eli hieman positiivisempaa asennetta minulle, kiitos!!
  13. Kiitos kuitenkin kaikille ihanaisille vastaajille avusta ja vastauksista.
  14. Oviksen bongailuun en tiedä auttoiko. En ole mitenkään varma koska se olis tapahtunut (vai tapahtuiko ollenkaan). Halut tosin nousi alkupuolella ihan potenssiin, mutta epäilen, että greippimehu aiheutti lähes ylikosteutta. Mikä ei ollu ihan hyvä juttu. Eli jätän greippimehun toistaiseksi, koska olen ilmeisen kostea ilman sitäkin.
  15. Voiko greippimehu lisätä yleisesti limoja/kosteutta? Siltä tuntuu sen jälkeen kun aloin juoda greippimehua... Voi tosin olla ihan mun omia kuvitelmia.