Manouche

Jäsen
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Manouche

 • Rank
  Aloittelija
 1. Tekokuituasut - jollaisia myös tec-vaatteet ovat, ja joita ei saa pestä yli 40 asteisessa vedessä - kannattaa pestä väljässä vedessä, eli mahdollisimman vähän tavaraa pyykkiin. Ei missään nimessä huuhteluainetta, sillä se "imaisee" jo irronneen lian takaisin kuituihin ja pyykki kannattaa huuhdella kaksi kertaa. Tällä tavalla saa myös aikuisten hieltä haisevat tekokuituiset jumppavaatteet puhtaaksi 40 asteessa. (Tekokuituja - ellei pesuohje niin salli - ei voi pestä 60 asteessa sillä kuitu sulaa ja menettää kaikki hyvät ominaisuutensa)
 2. Kiitos! Olenpas hömelö kun MLL ei tullut mieleen . Löysin netistä Kodinavuxin sivut, mutta sieltä saa hoitajan vain jos työnantaja on tehnyt ko firman kanssa sopparin.
 3. ^varmaan näyttääkin hassulta kun mä askartelen siellä pimeässä takapuoli pystyssä
 4. Mä kysyn täältäkin kun "terveys"-osiossa en saanut vastausta eli "Mistä hoitaja sairaalle lapselle Helsingissä? Onpas harmillinen tilanne, lapsi (3+ wee) flunssassa, mies matkoilla eikä kukaan turvaverkostakaan ole käytettävissä. Mun pitäisi ehdottomasti päästä töihin sillä kiireisimpiä hommia ei voi nyt tehdä etätyönä, vaan vaativat läsnäoloa kustannuspaikalla. Kellään kokemusta hoitajan hommaamisesta jostain muutaman tunnin varoitusajalla, mistä?" Tämä tilanne meni jo ohi (eli mä jäin kotiin työnantajan kiristellessä hampaitaan) mutta jatkossa näitä tilanteita varmaan meille tulee, varsinkin kun mies matkustaa työnsä takia aika paljon.
 5. Nykyään saa leikata jo ihan sopuisasti ja meillä hoidetaan homma kylppärissä lavuaarin päällä. Varpaankynnet leikkaan edelleen useimmiten pojan nukkuessa, koska mun mielestäni niitä on vähän vaikeampi toiselta leikata. Poika nukautetaan meidän sänkyyn ja kun hän on sikeässä unessa niin mä hiippailen paikalle saksien, otsalampun ja talouspaperipalan kanssa. Poika selälleen, polven alle rullattu pikkupeitto tms että jalka pysyy hyvässä asennossa, ja jalan alle talouspaperinpala, niin roskat ei jää pyörimään meidän sänkyyn. Otsalampulla saa hyvin täsmävalon varpaisiin ja se jättää kädet vapaaksi.
 6. Mulla oli raskausaikana (ja vieläkin toisinaan kun turvottaa pahasti) käytössä tämä Expanderi. Alussa se tuntui vähän oudolta (pelotti että housut putoavat ), mutta äkkiä siihen tottui. Loppuraskaudesta pukeuduin pitkiin tunikoihin tai puseroihin ja mustiin verkkareihin, vaikka olin töissä, jossa vaaditaan asiallista pukeutumista. Mä ajattelin että kaikki kuitenkin vain tuijottavat valtavaa mahaani, eivätkä kiinnitä huomiota millaiset housut siellä pitkän tunikan alla loppujen lopuksi on - musta on onneksi hämäävä väri . Verkkareissa ei siis ollut mitään resoria lahkeessa. Ne tais olla H&M:n BIB mallistoa. Rintsikoita löytyi samasta paikasta, nämä pehmoliivit oli/on mun mielestä sikahyvät, eivätkä edes kalliit!
 7. OK, asia selvisi. Mä oletin että oltuani vuosikausia kiltti ja kunnollinen sisarfoorumin jäsen, olisin tänne päässyt suoraan sen varjolla.
 8. HeidiJohanna, saako kysyä mitä kautta sait lähetteen? Kunnalliselta vai yksityiseltä? Täytyykin laittaa pikapikaa asia vireille.
 9. Meillä on myös noita Euroteamin lappuja ja merkkaustussi käytössä. Kauhea vaiva ompelussa, mutta hyvin on pysyneet merkatut tavarat tallessa. Just vietiin merkkaamattomat ulkohanskat päiväkotiin ja ne sitten lähtivätkin samantien omille teilleen.
 10. Meidän päiväkodissa saa viedä ainoastaan keksejä, ja on vielä toivottu, että olisivat LU Carneval-keksejä tai niiden variaatioita (merirosvokeksit jne) koska ne sopivat myös kananmuna-allergikoille.
 11. Mistä hoitaja sairaalle lapselle Helsingissä? Onpas harmillinen tilanne, lapsi (3+ wee) flunssassa, mies matkoilla eikä kukaan turvaverkostakaan ole käytettävissä. Mun pitäisi ehdottomasti päästä töihin sillä kiireisimpiä hommia ei voi nyt tehdä etätyönä, vaan vaativat läsnäoloa kustannuspaikalla. Kellään kokemusta hoitajan hommaamisesta jostain muutaman tunnin varoitusajalla, mistä?
 12. Meillä poika oli hienosti kuiva kunnes piiitkän kesäloman jälkeen aloitti elokuussa uudessa päiväkodissa. Vanhan päiväkodin kiinteistö meni pariksi vuodeksi remonttiin, joten vaihto oli pakollinen. Osittain samat lapset siirtyivät mukana, mutta hoitajat ovat kaikki uusia. Vähän aloituksen jälkeen tuli selvä taantuma pissa- ja kakka-asioissa eli vaikka kuinka kyseli ja patisteli lasta vessaan, niin ei ollut hätä, mutta vartin kuluttua kaikki tavara housuissa . Nyt alkaa jo näyttää paremmalta. Päiväkodissakin asiasta juttelimme ja he olivat myös sitä mieltä että asia johtuu varmaan päiväkodin muutoksesta. Poika kovasti kyseli koko elokuun ajan koska pääsee vanhaan päiväkotiin takaisin, mutta nyt on ilmeisesti alkanut viihtyä uudessa paremmin.
 13. Me kävimme viime kesänä Lastenklinikan päivystyksessä lapsen pitkittyneen vatsataudin vuoksi. On pelkästään hyvää sanottavaa henkilökunnasta.
 14. Kiitos vastauksesta! Nyt kun sais aikaiseksi vielä tuupata itsensä lääkärille......
 15. Jälkikasvu tehty ja ikääkin jo sen verran että ym voisi olla mahdollinen. Tiedän kokemuksesta että hormonaalinen ehkäisy ei käy enkä halua edes kokeilla rankkojen sivuvaikutusten takia, kuparikierukkaa en huoli runsaiden kuukautisten takia ja vakiparisuhteessa tuntuu vähän tyhmältä käyttää kumia...... Mies on mua sen verran nuorempi että tuntuisi hassulta vaatia vasektomiaa. Kellään kokemusta naisen sterilisaatiosta? Miten helposti sen saa, millaista se on kun ei ole tehty synnytyksen yhteydessä ja millaista elämä on sen jälkeen: kuukautiset, kuukautiskivut, pms?