midra

Aktiivijäsen
  • Content count

    368
  • Joined

  • Last visited

About midra

  • Rank
    Aktiivi
  1. Suositus ainakin jossain päin Suomea on, että käytäis osaavalla taholla ultrassa ennen rv 15 selvittämässä montako istukkaa ja montako vesipussia sikiöillä on. Tämä kaksosraskauden muoto vaikuttaa erittäin paljon riskeihin ja sitä kautta myös seurantoihin äitiyspoliklinikalla. Jos terveyskeskuksessa tehdään ultria ja siellä on kokenut lääkäri, joka osaa arvioida luotettavasti monikkoraskauden muodon, niin sitten ei tätä varten tartte käydä äitiyspoliklinikalla. Myöhemmin voi olla vaikea selvittää luetattavasti, koska istukat voivat kasvaa yhteen ja kohtu on niin suuri, että ultra-anturin alle jää siitä vain pieni osa, jolloin hahmotus voi olla työläämpää. Jos neuvolasta ei saa luotettavia ohjeita, niin mikään ei estä sinua itsenäisesti soittamasta äitiyspoliklinikalle ja kysymästä, että onhan hoidettu oikein ja milloin sulla pitäisi olla siellä eka kontrolli. Monikot on neuvolassa kuitenkin kohtalaisen harvinainen tapaus, niin asiat saattaa jäädä hoitamatta.... Varmistamisella et menetä mitään. Mutta toki jos neuvolassa asia on hoidossa, niin sittenhän ei ole mitään ongelmaa.
  2. Meille syntyivät eilen pojat. A alateitse 2080g. B sektiolla koska napanuora tuli eteen, B painoi 2205g. Hyvin jaksavat syödä ihokontaktissa ilman hengitysongelmia, sokeritippakin menee aika pienellä. Kunhan vähän vahvistuvat, niin pitäis päästä kohtalaisen pian kotiin.
  3. 34+3. A:n vedet menivät jo 33+2, mutta saatiin vähän aikaa odoteltua ja tärkeitä päiviä pienille. Pienet kohtalaisen hyvässä kunnossa, eivät tarvitse esim hengitystukea.
  4. A alateitse. B:lle ei riittänyt supistuksia ja kun vihdoin vähän laskeutui, tuli napanuora ensimmäiseksi kalvorakkulassa. En halunnut lähteä yritykseen, jossa salissa hätäsektio valmiudessa B:n kalvot ois puhkaistu ja sitten kiireesti vedetty ulos imukupilla, joten mentiin sektioon. Ihan hyvä lopulta, kun ei se kohtu jaksanut supistaa ja istukatkin jouduttiin käsin irrottamaan.
  5. Kotona tietokoneella ollessa rv 33+2
  6. Ennenaikaisten supistusten ja kaksosraskauden vuoksi olen ollut saikulla rv 21 lähtien ja tulen olemaan loppuun asti.
  7. Modulisairaalan synnytyssalit on jo käytössä. Linkki Ylen uutiseen http://yle.fi/uutiset/moduulisairaalan_ensimmainen_vauva_on_syntynyt/6162018
  8. Mä ostin kaupassa tuorejuustoa ja sen eräpäivä oli 13.8. Aloin siinä sitten itkemään, koska silloin meillä voi jo hyvinkin olla pienet sylissä. Varokaa vain tuorejuustojen päiväyksiä, ne voi yllättää :-)
  9. En osannut arvata. Toki itsekin tein päiväpissasta digitestin niin, että ois pitänyt tulla 1-2, mutta tulikin "Raskaana 2-3". Ja heitin miehelle vielä 'hyvän' vitsin, että se on sitten sikiöiden määrä. No, ei mennyt läpi se. Mutta ultran jälkeen mies sanoi hississä ultrasta poistuttaessa, että "Siinä testissähän luki, että tulee 2" Meillä ei tosiaan ole oikein mitään tunnettuja monikkoraskauden riskitekijöitä. Niitähän on ainakin äidin puolen kaksosraskaudet, äidin korkea pituus, hedelmällisyyshoidot (vain tietyt hoidot vaikuttavat), hyvä ravitsemustila, musta rotu, äidin ikä (hieman vanhemmat saa herkemmin)... Eli näin 27v 160cm valkoihoisena ilman kaksosia suvussa ja ilman helmällisyyshoitoja olen ilmeisesti syönyt todella laadukkaasti Onneksi kuitenkin tuplaonni meitä kohtasi.
  10. Onnea Norsu kaksosista!
  11. Onnea Lioni tuplapotista! En osaa sanoa oikein mitään sun varsinaiseen kysymykseen, mutta kaksosraskautta ajatellenhan on hyvä, että omat pussit nähtiin. Silloin riskejä on jo 60% vähemmän kuin vain yhdellä pussilla pärjäävillä. Mä kyllä asennoiduin jo heti alkuraskauden uä:n jälkeen kahden vauvan tuloon. Itse pyrin ajattelemaan niin, että kyllä niitä suruja ja murheita ehtii sitten murehtia kun ne on ajankohtaisia. Ei se aina helppoa ole, mutta pyrin olemaan positiivisella kannalla.
  12. Meille tulee kummit. Ei siis kasteta pieniä. Ja molemmille tulee omat kummit. Kaksosilla on niin kovin paljon samaa, että on mukavampi, että on omaakin juurikin esim kummien muodossa. Valitettavasti moniin kummeihin on pitkä välimatka, mutta nähdään sitten harvakseltaan. Ja sitten kun nähdään, toivoisin, että kummi huomioisi juurikin kummilastaan enemmän kuin lapsia sitten yhteisesti. Pariskuntia ollaan suunniteltu, kaikilla on jo lapsia ja hyvissä väleissä ollaan molempien puolisoiden kanssa. Ei meidän kummisuunnitelmista vielä kukaan tiedäkään, joten ei ole kritiikkiä tullut. Toisaalta kummankaan suvussa ei olla kovin kirkon sääntöjen mukaan eleleviä, vaikka kaikki lapset onkin kastettu ennen meidän pieniä.
  13. Meille tulee nimijuhlat, mutta puetaan pikkuiset kuitenkin kastemekkoon. Anopeille noi kastemekot on jotenkin tosi tärkeät, ja itse näen niiden roolin enemmän nimijuhlaan kuuluvana kuin varsinaisena kasteeseen liittyvänä. Mun anoppi esitteli suvun kastemekkoa jo ekalla käynnillä, kun oltiin sen luona oltu joku 1h verran. Ja siis silloin oltiin miehen kanssa oltu yhdessä n 3 kk... Joten koska mulle ja miehelle on sama, tehdään sitten niin kuin anopit haluaa. Ja nyt kaksosten kanssa ei tule ees ongelmaa, et kumman puolen suvun perinnemekkoa nyt sit käytetään. Toki sitten on jotkut juhlavaatteet virallisen osuuden jälkeen. Poikia on povattu, joten luultavasti jotain slipoveri + kauluspaitabody -tyyppistä molemmille.
  14. Tähän on pakko vähän tarttua. Vaikka monissa vakuutuksissa onkin tälläinen mahdollisuus, kannattaa huomioida, että monissa vakuutuksissa on myös mainittu maksimikorvaus sairautta tai vakuutusta kohden. Toki ne summat on aika isoja (useita kymmeniä tuhansia yleensä), mutta jos on sairaus, johon kuuluu mm kalliita lääkkeitä, ei summa niin kovin pitkälle riitä. Ja toki tulee sitten myös vakuutusmaksut päälle (siis jopa 65 vuotta). Itse otettiin vakuutukset lapsille, saatiin ilman rajoituksia. Kaksosilla on kuitenkin ennenaikaisen synnytyksen uhka aika paljon suurempi kuin yksösellä, joten voi niitä vakavia sairauksia sitten olla helpommin juurikin keskosuuteen liittyen.
  15. Uutta synnytysosastoa ollaan jo rakentamassa. Pitäisi olla synnytyskäytössä toukokuussa 2012. http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2012/03/jyvaskylaan_terassairaala_kahdeksassa_paivassa_3348752.html