Aalto

Jäsen
  • Content count

    45
  • Joined

  • Last visited

About Aalto

  • Rank
    Tavis
  1. Voihan sen nimen "varata" kertomalla ystäväpiirille nimisuunnitelmistaan jo hyvissä ajoin. Silloin on muiden tehtävä se päätös, että ottaako saman nimen käyttöön vai keksiikö uuden, jos on samoja nimiä ollut suunnitteilla. Mutta tämä ei tietystikään onnistu jos haluaisi paljastaa nimen vasta ristiäissä/nimenantojuhlissa. Itse ainakin aloin kutsumaan lasta julkisesti omalla nimellään heti kun se päätettiin osittain juurikin sen takia, että samaan aikaan syntyi muitakin vauvoja ystäväpiirissä.
  2. Onkohan nuo Urban Riderit siten tulossa takaisin myyntiin jossain vaiheessa? Kun eikös jossain lukenut, että ovat väliaikaisesti poissa tuotannosta. Onko tästä kenelläkään mitään lisätietoa?
  3. Kiitoksia suosituksista, kävimme Femedassa Olavi Ylikorkalalla ja olimme ihan tyytyväisiä. Kela korvaus tuli automaattisesti ja maksettavaa jäi 76,50 euroa. En tiedä laskuttiko Olavi lyhyemmän ajan mukaan kun oli puolisen tuntia myöhässä aikataulusta vai miksi oli edullisempi kuin Lålalla. Mullakaan ei siis ollut mitään syytä kelakorvaukselle mutta sain sen silti.
  4. Mainitsen muuten vielä, että meidän vakuutusyhtiössä (Tapiola) lääkäri ym. kulut voi ilmoittaa nettipalvelussa samantien kun ne on maksettu ja yleensä korvaus on tilillä seuraavana arkipäivänä. Eli jos maksaa lääkärilaskun luottokortilla saa rahat vakuutusyhtiöstä ennen kuin luottokorttilasku lankeaa maksettavaksi.
  5. ^ Kiitos vastauksestasi ja anteeksi kun kyselen henkilökohtaisia mutta oliko sinulla joku erityinen syy, että sait tuon kelakorvauksen? Tosiaan silloin pari vuotta sitten sain korvauksen Femedasta suoraan, vaikkei minulla mitään varsinaista syytä ollut mennä ar-ultraan (muuta kuin oma malttamattomuus siis)
  6. Kiitoksia vastauksista, tuossa tulikin monia hyviä pointteja pohdittaviksi. Ehkä ne tuplat voisi kuitenkin olla ihan tarpeeliset. (Ajattelinkin, että aiheesta on varmaan keskusteltu aiemminkin mutten laiskuuksissani jaksanut heti selata ketjua kokonaan... lisäisin tähän sen punastuvan hymiön, jos padilla pystyisin...)
  7. KOS

    Kiva kuulla, että homma pääsääntöisesti toimii edelleenkin. Ekan lapsen sain Haikaranpesässä ja sillä kertaa ainakin jäi ihan hyvät muistot. Ainoan miinuksen annan yllättäen imetysohjauksesta joka meidän kohdalla jäi aika vajavaiseksi ja johti vauvan painonlaskuun ja lisämaitoon... Toivottavasti toisella kertaa on helpompaa.
  8. Sehän on vähän "tuurista" kiinni, että onko vakuutuksesta hyötyä vai ei. Me otettiin pojalle (nyt 1v 8 kk) vakuutus ennen syntymää ja se on maksanut itsensä takaisin jo kahtena vuonna. Myös siis ensimmäisenä vaikkei se ollut kokonainen vuosi. Pojalla vakuutus on "kannattanut" maitoallergia vuoksi mutta helposti voisi tulla esim. korvakierre ja putkitus jolloin vakuutus maksaisi itsensä takaisin moninkertaisesti. Toki kaikki vaivat hoidettaisiin myös julkisella puolella mutta esim. juurikin tuohon maitoallergiaepäilyyn suhtauduttiin neuvolassa tosi nuivasti ("kaikilla vauvoilla on vatsavaivoja, seuraillaan tilannetta....") ja korvien putkitukseen pääseen heti eikä ensi vuonna.
  9. Esikoinen tulee olemaan 2 v 4 kk kun kuopus syntyy mikäli kaikki menee hyvin. Luuletteko, että tuplarattaat ovat tarpeen vai riittäisiköhän seisomalauta esikoiselle? Millaisilla ikäeroilla olette vielä ostaneet tuprarattaat? Poika ei enää nuku rattaissa päikkäreitä, joten sen puolin ei ole tarvetta.
  10. Ekan kerran plussatessa kuvasin ja heitin sen jälkeen roskiin. Tällä kertaa lensi suoraan roskikseen. Piilotettuna tyhjän kahvipussin sisään, etteivät mahdolliset vieraat huomaa testiä roskiksesta... Heh.
  11. Oletteko jo käneet ultrassa? Millaisilta lääkärit vaikuttivat? Mitä jäi hintaa? Onko nyt siis niin, ettei Kela-korvausta enää saa ar-utrasta kuin poikkeustapauksissa? Viimeksi kävin Femedassa Frederika Forsskåhlilla ja sain kela korvauksen käynnistä ja nyt mietin käyntkä ar-ultrassa ollenkaan eli onko se sen rahan arvoista...
  12. Ajattelin tässä raskaudessa yrittää lievittää pahoinvointia kaikin mahdollisin keinoin jo ennen kuin se alkaa. Viimeksi alkoi viikolla 6 ja kesti raskauden puoliväliin ja vähän ylikin. Kävin siis apteekissa ostamassa b6-vitamiinia mutta kun en muistanut suoaiteltua annosta niin ostin 200 mg tabuja. Onkohan sillä merkitystä, jos otan 1x100 mg /vrk (enkä siis 3x25mg)? pitäisiköhän tuon jakautua tasaisemmin päivälle?
  13. Mulla alkoi tekeen mieli piimää, mitä ei ole tapahtunut sitten viime raskauden... Lisäksi paleli koko ajan. Silloin kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa nipisteli vatsasta vähän saman tyylisesti kuin ennen kuukkareitakin muttei kuitenkaan aivan. Täsmälleen samat oireet oli ennen esikoisen plussaakin.
  14. Viime kerralla pahoinvointi alkoi viikolla 6 ja jatkui viikolle 21 asti. Alussa ja lopussa lievänä ellotuksena mutta jossain välissä olin kolme viikkoa sairaslomalla töistäkin. Söin Postafenia ja se auttoi niin, etten pahinpinakaan aikoina oksentanut montaakaan kertaa kunhan vain söin ja maksani sohvalla. Muuta ei pystynyt tekemään oksentamatta. Pahinta oli kun yritin sinnitellä töissä ennen sairauslomaa ja välillä piti työmatkoilla nousta metrosta laiturille kesken matkan kun siellä on roskikset joihin saattoi oksentaa tarvittaessa. Eilen sain plussa testiin, eli jos tämä raskaus tästä nyt jatkuu niin samaa lienee odotettavissa. Aargh.Tosin nyt olen kotona esikoisen kanssa, joten työmatkat ja töissä kärvisteleminen jää pois. Harmi vain kun tuo esikoinen ei vielä oikein hyväksy sitä, että makoilisin sohvalla ja hän leikkisi kiltisti vieressä.
  15. Pakko päästä jonnekin kertomaan, kun ei vielä viitsi livenä kylille huudella! Jee, raskasutestissä kaksi viivaa (vaikkakin toinen hiukan hento vielä) ja muutenkin täysin samanlainen olo kuin ensimmäisessä raskaudessa alkuviikkoina. Tällä kertaa tärppäsi vielä suht nopesti yk6, kun viimeksi tärppäsi vasta yk16.