Tinja

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Tinja

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 12/19/80
  1. Mulla kierto on raskauden jälkeen pysynyt todella tasaisena, mutta vuoto on ollut huomattavasti runsaampaa. Yksi päivä kuussa on aina yhtä vessassa ravaamista. Mulla on isompi kuukuppi ja sitä saa käydä tyhjentämässä tuolloin tunnin-parin välein.
  2. Meillä puhkesi siitepöylyallergia vajaa parivuotiaana. Kaksi kertaa oltiin yötä taysissa hengenahdistuksen kanssa. Sitten saatiin astmalääkitys ja nyt kesät vedetään zyrteciä. Ei ole enää ollut ongelmia, ja astmalääkettäkään ei tarvita enää säännöllisesti. Pojalla on vauvasta lähtien ollut myös kaikki mahdolliset ruoka-aineallergiat. Vieläkin on esim. maito ja muna poissa käytöstä. Olen 95% varma että seuraava lapsukainenkin on yhtä allerginen... Hänellä on eri isä, mutta ennusmerkit eivät ainakaan sen paremmat. No, nyt osaa varautua paremmin ja tietää mistä saa apua. Ja että kaikesta selviää hengissä. Tsemppiä allergiaperheille, se suo on todella syvä ja raskaskulkuinen.
  3. Tällä hetkellä voisin jotakin maksaakin. Ensimmäisen aikaan ei ollut varaa. Synnytys päättyi kuitenkin sectioon, joten koen turvallisemmaksi synnyttää isossa sairaalassa seuraavankin. Tietysti jo ensimmäisen aikaan houkuttelivat nämä "pehmeämpiä" metodeita käyttävät sairaalat.
  4. n. 4kk muistaakseni. En osannut vielä odottaa, kun poika oli täysimetyksellä.
  5. Minun poikani ei juuri puhunut mtään alle kolmevuotiaana. Kukaan ei kuitenkaan maininnut puheterapeutista mitään. Kolme täytettyään puhetta alkoi tulla, lyhyessä ajassa alkoi puhumaan todella paljon. Nyt mielestäni puhuu paremmin kuin jotkut ikätoverinsa, jotka alkoivat puhumaan paljon aiemmin. Poika on nyt 4,5-vuotias. R ja S-kin tulevat lähes täydellisesti. Joissain sanoissa on vielä taivutusongelmia, mutta muuten puhe on selkeää ja rikasta. En siis huolestuisi alle kolmivuotiaan puhumattomuudesta.
  6. Poika syntyi vuonna 2006 40+2. Vedet menivät edellisenä iltana. Synnytys kesti 17,5h pysähdyttyään ensin useaksi tunniksi 8cm:n. Lopulta päädyttiin sectioon.
  7. Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää ensi elokuussa. Esikoinen on syntynyt sectiolla taysissa ja se kokemus oli pääosin ihan hyvä. Toivotaan että toiminta olisi edes jotakin näiden kertomusten väliltä. Toisaalta osaa ehkä eri tavalla vaatia asioita kun ei ole ensisynnyttäjä.
  8. Minä plussasin itsenäisyyspäivänä. Tänään 7+3. Viikko sitten käytiin pientä jo ultrassa kurkkaamassa. Olo ei tunnu kovin raskautetulta vielä, vain lievää äklötystä ajoittain ja kova väsymys. Odotan jo kovasti että masu alkaa näkyä. Ensi kesänä olenkin sitten bikinikunnossa!
  9. Meillekin tulossa uusperheeseen vauva elokuussa, jos vain kaikki menee hyvin. Nyt menossa rv 7+3 vasta, eikä olla vielä lapsille kerrottu. Miehellä on kaksi lasta ja minulla 4-vuotias poika. Lapset tulevat hyvin toimeen keskenään, ja vauhtia riittää kun ovat kaikki paikalla. Hiukan jännittää lasten suhtautuminen. Miehen exä ei jännitä niinkään, mutta oman exäni kanssa välit ovat viileät. Hän saattaa ottaa asiasta nokkiinsa, vaikka asia ei hänelle sinäänsä millään tavalla kuulu. Kerrotaan varmaankin np-ultran jälkeen. Alkuraskauden ultrassa ollaan jo käyty tulokasta kurkkaamassa.