Mariah

Aktiivijäsen
 • Content count

  125
 • Joined

 • Last visited

About Mariah

 • Rank
  Aktiivi
 1. Täällä on muuten toinenkin keskusteluketju aiheeseen liittyen. Muistelin että jossain tästä yksin jättämisestä on kirjoiteltu aiemminkin, niin oli pakko kaivaa tuo esille.
 2. Roskiksella/postilaatikolla saatan minäkin kipaista pojan nukkuessa. Joskus olen käynyt pojan ollessa hereilläkin, jos on vaikuttanut siltä että malttaa leikkiä sen pari minuuttia itsekseen. Joskus kun olin myöhään illalla pojan kanssa kahdestaan kotona ja poika oli jo yöunilla, mulla teki hirveästi mieli karkkia. Lähikauppaan on muutama sata metriä, hyvinkin alle puolessa tunnissa olisin selvittänyt tieni sinne karkkihyllylle ja takaisin kotiin, mutta ei sitä vaan voinut lähteä... Vaikkei poika yleensä herääkään alkuyöstä kesken unien, niin mitäs jos se olisi herännyt kuitenkin juuri sillä kertaa? Tai jos olisin jäänyt vaikka auton alle sillä matkalla? Tai avain unohtunut kotiin? Tai tullut tulipalo? jne. jne...
 3. Tämän saa poistaa: http://www.vauva.info/foorumi/topic/21151-saa-poistaa/?p=1686257 Kiits!
 4. ^ Ainakin Britaxin B-smartissa ja B-dualissa voi ilmeisesti kääntää istuinosan joko kasvot tai selkä menosuuntaan. Mitenkähän ehdottomia nuo rattaiden painorajat on? Meillä puolitoistavuotias painaa n. 12,5 kg ja monissa rattaissa painoraja näyttää olevan 15 kg. En kyllä osaa yhtään hahmottaa millaista vauhtia poika kasvaa tästä eteenpäin ja missä iässä tuo kilomäärä menee rikki, mutta olisiko tuollaisten rattaiden ostamisessa mitään järkeä? Joo-o, isokokoiset yhdistelmät alkaa pikkuhiljaa tökkiä täälläkin ja olisi kiva vaihtaa kärryt vähän ketterämpiin ja pienempiin, mutta mihin... Joku Brion Race olisi varmaan just perushyvä ja jotain semmoista varmaan lopulta ostankin (sit joskus puolen vuoden päästä kun vihdoin saan pohdinnat päätökseen ), mutta kaupassa ne näytti niin tylsiltä...
 5. Noista pesuainejäämistä taisi hajuongelmassa tosiaan olla kysymys, koska pesin kaikki vaipat ja imut viime viikolla kertaalleen ilman pesuainetta kuudessakympissä, ja siitä tuntuisi olleen apua. En osaa ihan varmaksi sanoa, kun nyt on viime päivinä ollut tavallista enemmän kaikkea lakana- ja pyyhepyykkiä ja olen sitten pyörittänyt vaippoja niiden joukossa aina muutaman kerrallaan eli vaippoja ei ole ehtinyt kasaantua pyykkikoriin samalla tavalla isoa läjää kuin yleensä. Välillä tuntuu että vaipat haisee edelleen, välillä ei, joten voi olla että joukossa on vaippoja joissa noita pesuainejäämiä on yhä? Pitää varmaan pestä lähiaikoina vielä toinen kerta ilman pesuainetta niin josko se siitä. Mutta kiitos siis paljon avusta!!!
 6. Minä olen neulonut yhdet villavaippahousut Purosta (Vaippailmiö-kirjan ohjeella) ja ne oli kyllä mukavan pehmeät, mutta nyppääntyivät tosi paljon. Eipä se käyttöä haitannut, mutta jos haluaa että housut pysyy siistin näköisinä, niin sitten en Puroa suosittelisi. Meillä jäi aika vähälle vaippakäytölle nuo villikset, mutta viime syksynä tuli käytettyä niitä vauvalla sitten ihan muuten vaan lämmikkeenä.
 7. Hyödynnä! Hyvin toimivat imuina taskuvaipoissa, meillä on käytössä edelleen 1-vuotiaalla. Sen kuoren kanssa ei tullut käytettyä vastasyntyneenä kuin ehkä kerran tai kaksi kokeeksi.
 8. Elkku & Forgetmenot, kiitos vinkistä! Eipä tulleet nuo pesuainejäämät mieleenkään, mutta onhan se mahdollista että haju johtuukin siitä. Täytyypä kokeilla pyörittää vaippapyykki kerran tai pari ilman pesuainetta ja katsoa josko siitä olisi apua!
 9. Kannatti hehkuttaa tänne vähän aikaa sitten ettei vaippapyykkikori haise. No nyt haisee. Pojan pissa on nyt muuttunut pahan hajuiseksi ihan vastikään (alkuun luulin monta kertaa että onko se kakannut kun vaipasta leijuu niin paha haju, mutta eihän siellä "mitään" ollut, paitsi pissat siis). Lisäksi muutimme joku aika sitten ja nykyinen kylppäri on viileämpi kuin entinen, joten vaipat eivät pääse kuivamaan pyykkikorissa yhtä tehokkaasti kuin ennen, vaan haisevat siellä märkinä. Yääh. Meillä on käytössä sellainen muovinen (Orthexin?) pyykkikori, jossa on paljon reikiä. Ilmastointi korissa pelaa siis, ja lisäksi jätän aina märät vaipat korin reunalle kuivahtamaan ja tiputtelen koriin vasta kuivina tai kun reunalla alkaa olla ahdasta. Ennen tämä systeemi toimi, nyt kori ja sen myötä koko kylppäri haisee. Hyviä neuvoja vastaanotetaan... Meillä on useampi Tuhinatuvan taskuvaippa ja minusta ne on kyllä pikemminkin kapeita?! Ehkä meillä on sitten jotain eri mallisia? Noihin Tuhinatuvan taskuihin oon kyllä nyt ihastunut, ne on jotenkin mukavan pehmeitä. Tilasin niitä just lisää kun Tuhinatuvan sivuilla oli jotain poistuvia (?) kuoseja tarjouksessa.
 10. Hyvä, muittenkin täytyy siis tavalla tai toisella tutkia onko pissa tullut vai ei. Minä jo kuvittelin että täällä Vaukkareissa pyörii äitejä joilla on jokin salaperäinen kuudes aisti tai äidinvaisto joka sanoo milloin vaippa on vaihdettava. Aamuaurinko, joko kokeilit? Miten sujui? Mulla oli vähän sama juttu. Olin niin iloinen kun se vaippa jäi pojalle pieneksi. Mutta tuli mullakin sitä käytettyä, just vähän semmoisena varavaippana.
 11. Valaiskaapa tyhmää, mistä tietää että lapsi on pissannut vaippaansa? Siis nimenomaan kestovaippaan? Olettaen ettei lapsi itse ala kitistä märkää vaippaa tms.? Olen ihmetellyt tätä, kun jotkut kertovat vaihtavansa vaipan aina heti pissan tultua. Ei mulla ainakaan ole mitään tietoa onko pissa tullut vai ei, ellen riisu vaippaa ja tutki! Meillä imuina on yleensä esim. Bumgeniouksessa vain se BG:n isompi imu, muissa taskuissa esim. Myllymuksujen bambuhampputaitto yksistään tai mikrokuituimu jossa on 4 (?) kerrosta. Meillä nämä on tiheällä vaihtovälillä (max. 2 h) riittäneet hyvin. Joskus imu on jo aika läpimärkä vaippaa vaihtaessa, toisinaan siihen on tullut ehkä just yhdet pikkuiset pissat. Vähän kyllä houkuttelisi kokeilla yökestoiluakin. Toistaiseksi se on jäänyt, kun epäilen onko olemassa mitään sellaista kangasvaippaa jonka imukyky riittäisi koko yöksi ilman että kangasta tarvitsee olla 100 kerrosta... Enkä haluaisi että lapsi heräisi aamulla aivan läpimärässä vaipassa joka jo varmasti tuntuisikin inhottavalle. Toisaalta oppisipahan ehkä nopeammin kuivaksi... Eikä se kertiskään varmasti kivalta tunnu päällä, sekin kun painaa aamuisin varmaan kilon... Mutta jos täällä on yökestoilijoita, niin vaihdatteko vaippaa yöllä, vai riittääkö sama vaippa koko yöksi?
 12. ^ Mä kans kippaan kakat kertiksistäkin pönttöön, mutta haisee se vaipparoskis silti, enemmän tai vähemmän... Ja välillä pottaan, jos onnistuu tulkitsemaan lapsosen ähinät oikein ja ehtii kiikuttaa potalle!
 13. Täytyy muuten hehkuttaa kestoilua: se on tosi kivaa! Enpä olisi ennen lapsen syntymää osannut kuvitella että vaipanvaihto voisi olla kivaa, mutta kiitos kestoilun, on se! Pelkkiä keskenään samannäköisiä muovivaippoja olisi tylsää vaihtaa... (Toivottavasti vaippafirmat ei nyt keksi alkaa valmistaa vaippapaketteja, joissa jokainen kertisvaippa on erinäköinen. ) Meillä siis osittaiskestoillaan, yöllä käytössä kertikset, päivällä tilanteen mukaan. Pääasiassa päiväaikaan on käytössä kestot. Ennen vauvan syntymää ajattelin että haluan kokeilla kestoilua, mutta pelkäsin että se olisi hankalaa, lähinnä ajattelin siis sitä pyykinpesua ja että likaisten vaippojen huuhtominen ja säilöminen tuntuisi jotenkin sottaiselta tai ällöttävältä. No, eihän se vaippapyykkikori nyt mikään ihana ole, mutta eipä ole vaipparoskiskaan. Eikä se likapyykkikori juurikaan haise - toisin kuin vaipparoskis! Lisäksi tietysti erilaisten vaippatermien viidakko tuntui aivan käsittämättömältä, vaikka loppujen lopuksi ei noita vaippoja nyt niin monia erilaisia ole eikä niitä ole todellakaan pakko kaikkia käyttää. Esim. meillä on enimmäkseen käytössä taskuvaipat, helppo käyttää ja kuivuvat nopsaan. Ekan kerran kokeilin kestoja vauvan ollessa muutaman päivän ikäinen. Alkuun kestoilu oli tosiaan vain yksittäisiä kokeiluja, ne ihan ekat viikot esikoisvauvan synnyttyä olivat sen verran kaoottisia, ettei kestoilu sitten kuitenkaan ollut prioriteettilistalla aivan ykkösenä. Kuukauden iässä innostuin kuitenkin käyttämään kestoja jo vähän enemmän ja joskus parin, kolmen kuukauden iässä ihan "systemaattisesti". Ei siis enää niin, että "laitan keston jos sellainen sattuu olemaan puhtaana", vaan hankin niitä lisää ja järjestin pyykinpesut niin, että kestoja oli jotakuinkin aina puhtaana. Alkuun vauva tuotti pyykkiä muutenkin sellaista tahtia, että harsoista, vaipoista ja vaatteista sai helposti koneellisen ainakin joka toinen päivä. Alkuun kestot vuotivat aika usein, jossain vaiheessa tuntui että joka ikinen vaippa vuosi ja aina sai olla vaihtamassa vaatteita, ja se vähän rajoitti kestojen käyttöä esim. kauppareissuilla. Kotona kuitenkin käytin kestoja vuodoista huolimatta, kun ajattelin että pyöriipä se pyykkikone kuitenkin... Ärsytti se jatkuva vaatteiden vaihto tietysti silti. Jälkikäteen ajateltuna vuodot johtuivat varmaan siitä, etteivät taskuvaipat sitten kuitenkaan olleet pienelle vauvalle aivan istuvia, vaikka kuinka asettelin ne huolellisesti ja yritin saada säädöt kohdilleen. Nykyään vuotoja ei enää juurikaan ole ja kestoilu on sikäli aika huoletonta. Pyykinpesu ei tunnu työläältä tai ylimääräiseltä vaivalta, tai siis en mieti sitä sen kummemmin - se nyt vaan kuuluu asiaan. Vaippoja oon ostanut sekä uusina että käytettyinä (täältä vaukkareista ). Tällä hetkellä meillä on käytössä viitisentoista vaippaa ja oikeastaan pitäisi hankkia muutama lisää, mulla kun tulee välillä vaihdettua vaippaa tosi usein niin se puhtaiden pino hupenee äkkiä...
 14. ^ Joo, vaippojen koot tuntuu vaihtelevan ihan yhtä lailla kuin vaatteidenkin koot. Meillä esim. oli käytössä yksi Royal-kestojen M-koon sisävaippa, jonka piti nettisivujen mukaan mahtua vauvalle 11 kg painoon asti. Ei todellakaan mahtunut! Toki vauvoissa on eroja ja jollakin toisella se olisi voinut mennä pidempään, mutta meillä vaippa oli kyllä aika nafti jo silloin kun sen hommasin pojan ollessa alle 2 kk vanha! (Vauvalla oli painoa silloin n. 6 kg tai jotain, en muista enää tarkkaan...) Jäi siis vaipan käyttöikä aika lyhyeksi kun alkoi tosiaan peppuvako vilkkua ja vaippa meinasi pudota päältä (sisävaippa kun oli, niin sentään kuoren avulla pysyi paikallaan!).