Gaby

Aktiivijäsen
  • Content count

    101
  • Joined

  • Last visited

About Gaby

  • Rank
    Aktiivi
  1. Meillä myöskin etsinnässä vaunut esikoiselle, joten kokemusta ei vielä itseltä vaunuista löydy. Haluttaisiin löytää ns. joka paikan vaunut ja säästyä erillisten matkarattaiden ostolta (saa nähdä jääkö haaveeksi... ) Toivelistalla tällä hetkellä: - 2 kääntyvää, mutta lukittavaa etupyörää - hyvä jousitus, jotta pystyy kulkemaan myös sorateillä - riittävän iso kuomu, jotta rattaista saa suojaisat tuulisilla keleillä ulkoilua varten Meillä siis ulkoillaan paljon, mutta kaupoissakin tulee pyörittyä. Koiria ei ole, lenkkeily tapahtuu pääasiassa asfaltti- ja sorateillä. Lumessakin olisi kiva päästä liikkumaan, tosin tiet aurataan meillä päin ihan hyvin. Suosikkeja tällä hetkellä Teutonian Be You, Gessleinin f2 ja f6 sekä P&T:n Verve. Viimeisin vaikuttaa aika pitkältä kärryltä, ehkä turhaa yhdelle lapselle. f2:sta en ole nähnyt livenä tai muutoinkaan myynnissä Suomessa (asutaan tällä hetkellä ulkomailla). Be You:n ja f6:n plussina heittoaisa, joka voisi helpottaa kulkua pienien etupyörien kanssa kun niistä tuleekin takapyörät vai onko harhakuvitelmaa? Kevyitähän noista ei ole mitkään autoon nostelua ajatellen... Onko kellään kokemuksia f2:sta tai Be You:sta? Tai lisää kerrottavaa f6:sta, sen kokoontaittuvuudesta tai talviominaisuuksista? Kiitos paljon jos jaksatte ottaa kantaa, vaunuviidakossa kahlaaminen on hankalahkoa näin kokemattomana!
  2. Dpo 15 selkeä plussa, melkein yhtä vahvat viivat
  3. Eli joka firmassa omat käytännöt noiden hakemusten reitin suhteen! Tuo lauantaiden mukaan ottaminen (ellei satu olemaan pyhäpäivä) on Kelan käytäntö ja koska työnantaja saa ainoastaan siltä ajalta Kelasta äitiyspäivärahaa, noudattaa palkallinen aika tuota samaa laskentatapaa. Näin joka paikassa missä mä oon ollu töissä. Harmi kun ei ole työnantajan puolesta Låla sulle selvitetty!
  4. Vuoden aktiivisen tikuttelun ja yrityksen tuloksena tuli. Kyllä tätä on odotettu! Voi tämän onnen määrää!
  5. Meilläkin äitiysrahahakemukset tulee toimittaa henkilöstöhallinnon kautta. Me sit täytetään ne työnantajan maksaman palkan kohdat. Koska työnantaja maksaa palkkaa tuon 72 arkipäivää (vähän vajaa 3 kuukautta), maksaa Kela siltä ajalta äitiysrahan työnantajalle (ellei se jostain syystä ole suurempi kun sun palkka, esim. jos olet viimeksi valmistuneen verotuksen mukaan tienannut enemmän kun nyt). Sit sen 72 palkallisen jakson jälkeen Kela alkaa maksaa sulle ensin sitä äitiys- ja sitten vanhempainpäivärahaa. Eli ei kun päätöstä odotteleen, ovat siellä palkkiksessa hoitaneet ilmoittelun sun puolesta niin kun sanoitkin!
  6. Caelialla on ihana masu! Ja loisteliaan omaperäiset kuvauspaikat...
  7. Testasin ensimmäisen kerran vasta klinikan määräämänä testipäivänä kp 30/29, dpo 15 ja vahva viiva tuli!
  8. Ihania masukuvia make, almukka ja minnie!
  9. Kyllä mäkin oon lukenu, että ali- ja ylipaino vaikuttavat hormonitoimintaan ja sitä kautta voivat vaikeuttaa tai jopa estää raskaaks tulemisen. Alipainon (tai jos laihtuu hurjasti lyhyessä ajassa) takia voi jäädä menkat tulematta kokonaan ja ylipaino voi osaltaan aiheuttaa PCO:ta. Oma BMI 21 eli ihan normaali.
  10. ^Kiva kun jaksoit laittaa kuvia! Eli noi aiemmat vasta enteili plussaa? Kuinka pitkiä sun kierrot yleensä on? Mä oon saanu parissa kierrossa kp 21 plussan ja kierrosta on silloin tullu 36 päiväinen.
  11. ^ Hih, sama juttu! Mä en oo uskaltanu vielä ostaa mitään, välillä vähän hypistelly ohimennen jotain. Aluks ajattelin, että se tois "huonoa onnea" mut eipä se näköjään ole tärpännyt vaikken olekaan ostellut. Pari vauvalehteä olen ostanut, siinä se. Pääsispä pian osteleen senkin edestä!
  12. ^^ Mäkin testaisin vielä huomenna, siitä näkee aika hyvin et tarkoittaako toi sun kohdalla plussaa vai saatko huomenna vielä tummemman viivan. Mahdollisen oviksen hyödyntäminenhän kannattaa aloittaa jo tänään! Ootko just pillerit lopettanut vai jo aiemmin? Useinhan se eka kierto niiden jälkeen voi olla normaali/lyhyempi ja sit hakee vähän paikkaansa....
  13. KuivaOmena Ehdottomasti plussa!!! Komea sellainen! Mä en koskaan noihin Davidin (eikös noi niitä ole? vai onko jollain muullakin v-punasia?) liuskoihin noin selkeetä plussaa. Niinkun lavellakin sanoi, mullakin plussa on toisesta reunasta tummempi ja toisesta vähän vaaleempi, mut ultralla silti todistettu et ihan oikeesti oviksesta kertoivat. Nyt eikun talletuksia kehiin!!
  14. Juuri näissä ajatuksissa täälläkin... Mun iPhone ihanasti ilmoittaa millä viikoilla olisin jos olisin vielä raskaana kun mulla on siellä vaun la-laskuri auki ja joka kerta se lataa eka siihen sen vanhan tiedon... Muutama viikkoa sitten päätin lakata kiduttamasta itseäni niillä viikottaisilla uutispläjäyksillä, jotka mun sähköpostissa julisti samaa asia et mitä olis tapahtumassa tällä viikolla tuolla mahassa jos...
  15. ^^ Piti vielä sanoa, että ilmeisesti kovin yksilöllistä kuinka pitkään testit näyttää plussaa, joissain kierroissa oon mielenkiinnosta jatkanu testaamista vielä plussan jälkeen ja mulla näkyy 2 päivää. Ja toisilla tosiaan alle vuorokauden.