Anqu

Aktiivijäsen
 • Content count

  605
 • Joined

 • Last visited

About Anqu

 • Rank
  Aktiivi
 1. Tässä tokassa synnytyksessä pyydin pudendaalin, koska pelkäsin ponnistusvaihetta. Ekan kohdalla ei ollut kuin ilokaasu käytössä, kunnes piti puuduttaa epparin leikkausta varten ja tyttö piti auttaa imukupilla ulos. Enkä pystynyt kunnolla ponnistamaan kun sattui niin kamalasti ja sit tuli vielä kamalat repeymät. Tokan kohdalla ei olis kerennyt mitään muuta laittaakaan, pyysin siis joko pudendaalia tai kohdunkaulanpuudutetta. Olin jo 8cm auki kun päästiin sairaalaan ja pudendaali ja ilokaasu ainoat "lääkkeet". Laittaminen sattui ihan järkyttävästi! Toki mulla oli supistukset todella voimakkaita enkä oikein saanut tällä kertaa ilokaasusta sellaista apua mitä ekalla kertaa. Mutta ponistusvaihe oli huomattavasti helpompi kuin ekalla kerralla, kun ei ollut puudutetta!
 2. Lisäänpä omat kokemukset vielä tähän. Lopulta toka synnytys käynnistyi itellään, toki lääkäri hieman manipuloi edellisenä päivänä yliaikakontrollissa. Supistuksilla alkoi, ja vedet puhkaistiin vasta salissa, että vauvalle saatiin "pinni" päähän. Supistukset oli tässä tokassa todella voimakkaita mutta yllättävän hyvin kestin samat 2h kotona, mitä esikoisenkin kohdalla. Ekan kanssa olin sairaalaan mentäessä muistaakseni 4cm auki ja nyt tokan kanssa 8cm! Toka synnytys oli kyllä kaikinpuolin räväkämpi ja supistukset voimakkaampia kun synnytys oli kunnolla käynnissä.
 3. Danni: Mulla oli ongelmana oikeastaan vain noi aamun paastoarvot. Huomasin, että omalla kohdalla auttoi jos söin illalla tarpeeksi myöhään, ettei aamupalaan/mittaukseen tullut liian pitkää väliä. Vaalean leivän jätin pois suosiolla, kun mulla nosti sokereita seuraavallekin päivälle. Arvot pysyi hyvinä kun söin avocadoja/kananmunia/rahkaa, ja varsinkin jos näitä söin iltapalaksi. Kannattaa tosiaan kokeilla mikä sopii omalla kropalle.
 4. JS

  Mekin saatiin auto suoraan siihen äitiyspolin/synnytysosaston oven eteen. Onneksi! En olis pystynyt kävelemään metriäkään pidemmälle! Oltiin aamulla ysin jälkeen liikkeellä, mutta oli pyhä niin varmaan sen takia vähemmän autoja/ihmisiä liikkeellä. Parkkipaikat kyllä näytti muuten olevan täysiä kuitenkin. Mäkin olin kolmen hengen huoneessa, ja pääsääntöisesti yksi sänky oli koko aika tyhjä. Mukavan rauhallista oli. Ollaankohan me oltu kaikki siellä samaan aikaan
 5. Mä en voinut käydä saunassa ollenkaan kummankaan raskauden aikana. Ekan kohdalla koitin pari kertaa, mutta verenpaineiden takia piti lopettaa. Saunahan vaikuttaa verenpaineisiin, ja mulla on muutenkin todella matalat paineet jotka vaan aleni raskauden aikana. Normaalitilassakin meinaan välillä pyörtyä saunassa tai viimeistään sen jälkeen…
 6. Kiitos onnitteluista Lääkärikin sanoi jorvissa, että oli hyvä kun itellään kuitenkin käynnistyi. Ei olis muuten varmaan mennyt niin vauhdilla. 2 tuntia ja 50min meni supistusten alkamisesta syntymään. Jorvissa kerettiin olla just reilu puoli tuntia. On muuten varsin kummallinen fiilis kun ei tarvi koko ajan miettiä mitä saa syödä.
 7. Meidän suloinen tyttö syntyi perjantaina, eli yliaikakontrolli "teki tehtävänsä" Supistukset alkoi kyllä vasta silloin perjantaina aamulla, eli just ennen kun olisin soittanut Jorviin milloin saa tulla käynnistykseen. Vauva oli tosi iso, 4400g ja 49cm. Mutta onneksi kaikki sokeriarvot pysyi koko ajan yli kolmosen, mikä on se raja-arvo. Paino tippui parina ekana päivänä, mutta lähti onneksi hyvin nousuun niin päästiin jo sunnuntaina kotiin. Hieman lisämaitoa piti antaa Jorvissa kuitenkin.
 8. Noniin, yliaikakontrollissa käyty. Tehtiin lääkärin kanssa kompromissi: Jos ei käynnisty yön aikana itellään niin huomenna käynnistetään kalvojen puhkaisulla. Pääsiäisvauva meille siis Vauvalla on kaikki hyvin ja tilanne on kuulemma ihan lupaava. Vauva on hyvin hollilla ja paikat auki jo 3cm. Esikoisesta taisin olla ton verran auki, kun mentiin synnyttämään Katsotaan nyt jännityksellä saako lääkärin manipulointi mitään aikaiseksi illan ja yön aikana. Vielä ei ainakaan ole mitään ihmeempiä tuntemuksia. Ainiin ja kokoarvio oli 4,1kg. Auts! Helpottava olo kuitenkin, kun tietää että huomenna viimeistään alkaa tapahtumaan! Aamupäivällä saan soittaa milloin saa Jorviin mennä. Ja helpottaa stressaamista, kun huomenna on pyhä ja esikoisen vahtija valmiiksi vapaalla tietysti. Josko saisi jo ensi yöksi valmiiksi sinne yökylään Kiitos cathys ja Belgemine tsempeistä
 9. Vitsit, just muistin, että piti tänään neuvolassa kysyä noista pitkistä supistuksista. Mutta yllättäen unohdin täysin. Noh, nyt on yliaikakontrolli varattuna torstaille (kun perjantaina on pääsiäispyhä), sillon on rv 41+4. En saanut puhuttua itteäni sinne heti huomiseksi Tiukka täti puhelimessa! Kuulemma millään aikaisemmilla kokoarvioilla ei ole enää tässä vaiheessa merkitystä! En käsitä. Eivät vauvat enää näillä viikoilla kuulemma kasva niin paljoa… Maha näyttää kuitenkin kasvavan. Tuntuu oikeasti siltä, ettei kukaan ole kiinnostunut tästä kokonaistilanteesta: oma jaksaminen viidettä viikkoa kestävän flunssa kanssa + radi + isot kokoarviot läpi raskauden. Olis pitänyt niitä mittausarvojakin lähettää Jorviin alkuviikosta… tuli vaan mitattua niin huonosti viime viikolla etten tiedä kehtaanko lähettää
 10. Edelleen kasassa… Toki nyt on viimeisen tunnin aikana tullut toooodella pitkiä supistuksia, jotka jopa tuntuvat jossain. Supistusten kesto on 3-9min Normaalia..? Ja näitä tulee sen noin 10min välein. Seiskan jälkeen alkoi tulla noita "normaaleja ennakoivia supistuksia" sen 10min välein. Ehkä tässä jossain vaiheessa tää vauva tulee uloskin. Onneksi tuntuu koko ajan liikkeitä pitkistä supistuksista huolimatta. Lotta_ : Mua on kyllä varoitettu liian matalista sokereista! Sille tilalle oli ihan oma sanakin, eikä ole mitenkään hyvä juttu sekään. Kannattaa soittaa huomenna neuvolaan tai jollekin diabeteshoitajalle, jos sulla on sellaselle numeroa. Ite olen saanut matalia arvoja vain silloin, jos olen just ennen syömistä esim. käynyt kaupasta kävellen hakemassa sitä ruokaa ja heti sen jälkeen mitannut sokerin.
 11. ^ Jännä miten en ole ainakaan itse törmännyt tähän ilmiöön missään aikaisemmin. Ei ole varmaan vaan tullut puhetta kenenkään kanssa. Mutta ihan on erilaisia tuntemuksia tässä raskaudessa nää supistukset, mitä oli esikoisen kanssa kun ne kunnolla alkoivat. Silloin ei ollut epäilystäkään, että nyt on menoa. Tämän kohdalla on arvuuteltu nyt jo 4 iltaa ja viides ilta jatkuu… onkohan "oikea" supistus vai ei…pitääkö alkaa soittamaan esikoiselle hoitajaa paikalle. Ei sovi mun luonteelle (rv 40+5)
 12. Belgeminelle täältäkin tsemppiä tuohon tilanteeseen! En voi edes kuvitella miten stressaavaa noi yhdistelmät on. Toivottavasti kasvu jatkuu hyvänä!! Omat sokeriarvot on edelleen pysyneet hyvinä, paitsi jos olen sortunut syömään jotain mitä ei pitäisi… Siitä sain noottia jorvin diabeteshoitajaltakin. Onhan tässä tää flunssakin, mikä saattaa osaltaan vaikuttaa arvoihin, mutta yllättäen kehoitti jättämään herkuttelut siihen kun vauva on syntynyt…"ei siihen enää kauaa mene…". Niinpä… Täällä siis edelleen koitan häätää vauvaa ulos (rv 40+4). Eilen kiertelin taas kaupoilla neuvolan jälkeen ja tänään käytiin äidin ja esikoisen kanssa Ikea-kierroksella. Eikä juuri mitään tuntemuksia mistään. Toki tuntuu, että vauva on koko aika vaan matalammalla, mutta eihän se nyt enää pääse tästä juuri alemmas, jos ei jo tule ulos Maha on varsin koomisen näköinen jo. Seuraava neuvola on ensi viikon tiistaina rv 41+2, ja silloin vasta saa soitella Jorvista yliaikakontrollia. Mä en vaan käsitä miten tällaisissa tilanteissa ei seurata yhtään tarkemmin vauvan kasvua. Neuvolassakaan ei enää mitata sf-mittaa kun on yli rv 40+0!
 13. ^ Hyvä, että sait noin hyvän painoarvion Mulla hajoo pää tähän raskauteen ja tohon viime viikon kokoarvioon. Kuinka paljon vauvat voi kasvaa vikoina viikkoina..? Jos oma paino ei nouse kuitenkaan. Toki parina päivänä olen jo sortunut ihan totaalisesti johonkin hyvään…. Argh! Sokerit sekaisin vikana viikkona. Tosi hyvä. Olen tänäänkin käynyt kauppakeskuksessa kyllä kävelemässä/shoppailemassa ja koittamassa häätää tätä rv 40+2-tyyppiä ulos. Katotaan mitä Jorvista sanotaan mun edellisen viikon mittausarvoista, jotka jo tänään jopa muistin sinne lähettää.
 14. JS

  MiniM: Aika jännä! Mulle sanoivat suoraan ettei sinne pääse. Vaikka tosiaan koko paikka on ihan vieras mulle. Della: Puhelimessa varoittivat tuosta parkkipaikkojen vähyydestä, kun soittelin tosta tutustumisesta. Pitää varmaan itekin harkita tota taksia, riippuen vuorokaudenajasta. Viimeksi kun kävin synnytystapa-arviossa reilu viikko sitten tuolla, niin oli siinä aamupäivästä ehkä yksi paikka vapaana siinä äitiyspolin edessä. Ja monta autoa kiertelemässä siellä parkkipaikalla. Kuitenkin koko aika sieltä myös joku lähti pois.
 15. ^ Näinhän se voi olla myös. Tuli siskonkin kanssa vertailtua supistuskokemuksia ja vahvisti mun epäilyjä siitä, että vesien menon jälkeen supistukset on kovemmat mitä ne on avautuessa ilman vesien menoa. Hänellä siis ainakin… Toivottavasti näin mullakin, että noi eilisen illan supistukset ja tämän päivän supistukset olisivat tehneet jotain asian etenemisen suhteen. Tänään heräsin tosiaan siihen, että selkääkin särki muutaman supistuksen aikana. Päivän mittaan tullut muutama supistus, joka on melkein jo tuntunutkin joltain. Mutta ei muuta huomattavaa edistymistä tai muutosta supistuksiin.