Nirppu

Aktiivijäsen
 • Content count

  1264
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nirppu

 1. Poika aloitti leikkipuistossa 1,5-vuotiaana, jos ei olisi muutettu niin tytöllä olisi ollut sama edessä. Päiväkotiin menivät 4,5-vuotiaana ja 2v3kk:n iässä. Poika olisi ollut paljon aiemminkin valmis, mutta mentiin kerhon ja puiston varassa muuttoon ja sitten puoli vuotta kerhon voimin. Nyt molemmat viihtyvät päiväkodissa tosi hyvin ja menevät sinne mielellään.
 2. JoHe, Mountain Buggyn Duetit (ne yksöisvaunuiksi tuunattavissa olevat) on istuinosaltaan suunnilleen saman levyiset kuin Bugaboot. Duot on sitten leveämmät, mutta jos Bugikset on pienet, ei kannata Duettejakaan harkita. Meidän kapea pojanluikkumme meni niihin 3-vuotiaaksi, mutta sen jälkeen alkoi tehdä tiukkaa talvivaatteiden kanssa. Bumbleriden Indie Twinissä oli ainakin pari vuotta sitten markkinoiden suurimmat istuimet ja isoin painoraja. Ja ne on kuulemma erinomaiset työntää. Meillä ne ei mahtuneet ovesta (joka osoittautui normaalia kapeammaksi), muuten ne olis olleet vahva ehdokas.
 3. Nelisen tuntia. Ovat osapäiväisinä ainakin tämän kevään, katsotaan sitten syksyllä uudestaan.
 4. Meillä lapset ovat samassa ryhmässä, ja ollaan tyytyväisiä ratkaisuun. Pienemmälle tuo turvaa lähellä oleva isosisarus, ja isommalta saa selvitystä siitäkin, miten pienemmän päivä on mennyt. Kuitenkin osa jutuista tehdään eriytettyinä, esim. ulkoilu on usein eri aikaan tai isommille voi olla retkiä tai juttuja, joihin pienet eivät pääse mukaan. Ja erikseen ne siellä leikkivät, joten kyllä niitä omia kaverisuhteita pääsee syntymään.
 5. Meillä lapset kävi sen läpi, sitten mä ja nyt lopulta vissiin mies. Lapsilla ja mulla nousi korkea kuume päiväksi tai pariksi, pienempi sai muutaman näppylän, isompi ei mitään. Mulla kurkku on ollut tuskaisen kipeä. Ilman noita kuopuksen rakkuloita ja tietoa siitä, että esikoisen kerhossa oli tautia liikkeellä, en olisi kyllä edes osannut yhdistää enteroon. Oltiin vielä isovanhemmilla kyläilemässä, mutta onneksi ainakaan nyt viikkoa myöhemmin ei isovanhemmilla ole ollut mitään oireita. Mä laskin pojan tällä viikolla jo takaisin kerhoon, koska pojalle ei tosiaan noussut näpyn näppyä, kuume oli laskenut jo päiviä sitten ja sieltä kerhosta se oli lähtöisinkin. Eiköhän siellä olleet kaikki sen jo saaneet, jotka olivat saadakseen. Ja lääkäreiden ohjeistukset tosiaan näkyvät olevan, että kuumeettomana voi viedä hoitoonkin.
 6. 650 m, väärään suuntaan, mutta ei se tossa matkassa haittaa. Seuraavaan olisi ollut jo kilometrejä. Päiväkoti on vasta alkamassa, joten kulkuväline on vielä vähän arvoitus, mutta varmaan kävellen, pyöräkärryllä, autolla tai bussilla sen mukaan, kumpi kuljettaa ja millainen sää on.
 7. ^ Meillä katsotaan myös vaikka millä kielellä. Barbapapaa on katsottu ainakin ranskaksi ja ruotsiksi, ja poika kaivaa jollain ihme taidolla kännykästä venäjänkielisiä piirrettyjä. Pikkusisko näppärästi sitten toistaa sanoja perässä kuin papukaija konsanaan. Hienosti tulee krrrasnaja mashina ja muut vastaavat. Viikonloppuna katsottiin Late Lammas, se oli huippu. Toy Storysta tykkäsivät, Frozen oli vähän liian jännä. Nalle Puhista ja Mikko Mallikkaasta tykkäävät myös molemmat. Seuraavaksi listalle varmaan Madagascar tai Postimies Pate -elokuva. Onko Aristokateissa tai Kaunottaressa ja Kulkurissa jänniä kohtia? Meillä lapset ovat 4 ja 2, ja nelivuotiaskin on katsonut lähinnä Pikku Kakkosen piirrettyjä, joten jännät kohtaukset saattavat oikeasti pelottaa.
 8. Meidän kuopuksella oli joulukuisissa ristiäisissä hihaton mekko ja sen kanssa söpö minikokoinen bolero. Musta vauvan käsivarret viileni tosi herkästi, joten ilman mitään pitkähihaista en uskaltaisi talvella pitää, mutta neuletakit on kyllä näppärä ratkaisu siihen.
 9. Lekmerillä on tämän päivän ajan ilmaiset postikulut ja kasa synttäritarjouksia päälle. Outlet-puolella on kaikki ota 4, maksa 3 -tarjouksessa, siellä on ulkovaatetta ihan kohtalaisesti.
 10. Myydään kahdessa raskaudessa käytetyt, aivan ihanat 1-koon Seraphinen äitiysfarkut sekä Anitan musta XS-kokoinen Baby Belt. Hinta 7,5€/kpl tai molemmat kympillä. Nouto Turusta kahden viikon sisällä tai postikulut ostajalle.
 11. Olen käynyt täällä aikaisemminkin lukemassa, mutta jospa nyt kirjoittaisin, miten meillä kävi. Meidän poikamme oli siis parivuotiaana puheterapeutin ja psykologin arvioitavana, ja todettiin, että puheen kehitys on selvästi viivästynyt. Käytössä oli joitain kymmeniä sanoja, ja niistäkin suurin osa eläinten ääntelyä tai pojan omia nimityksiä asioille. Lauseita ei ollut todellakaan, ja miltei kaikki sanat olivat substantiiveja, mitään esim. tekemistä kuvaavia sanoja ei ollut juuri ollenkaan. Nyt 3,5-vuotiaana poika oli uudelleen arvioitavana, ja viivästymä oli kurottu täysin kiinni. Itse asiassa puheterapeutti pahoitteli, että asteikossa ei ollut mahdollista antaa arvioksi yli ikätason. Poika siis puhuu monimutkaisia lauseita, sanavarasto on laaja, kaikki äänteet ovat käytössä, poika tuntee kaikki kirjaimet ja kirjoittaa mielellään esim. tekstiviestejä, jos joku luettelee kirjaimet. Jotkut tavut kääntyvät vielä väärin päin ja jotkut pitkät sanat ääntyvät väärin, mutta edistys siitä parivuotiaan kielen tasosta on kyllä näin sivusta seuratessa ollut huikea. En olisi uskonut, että se kehitys voi olla näin hurjan nopeaa, mutta ilmeisesti sanat ovat olleet passiivisessa sanavarastossa, ja nyt sitten poika vaan on ryhtynyt käyttämään niitä aktiivisesti. Meidän kohdallamme kyse oli ilmeisesti perinnöllisestä viivästymästä - mies on ollut myös myöhäinen puhumaan oppija, mutta mitään laajempia häiriöitä siihen ei ole liittynyt. Ja ilmeisesti kyse oli vain pojasta - tyttäremme puhuu nyt 1,5-vuotiaana samantasoisesti, mitä poika puhui 1-1,5 vuotta vanhempana.
 12. Kyllä ainakin Cameleonien kantokahvasta saa palojakin irti. Mä oon nimittäin kaivanut niitä lapsen suusta... Tosin toi meidän hammasninja myös irrottelee näppärästi kaikki pikkuautojen rengaskumit hampaillaan. PayPal on muuten tosi hyvä, mutta jos valuutta on eri (siis esim. punta tai dollari), niin niiden kurssi on aika suolainen. Pienissä summissa sillä ei tietty ole väliä, mutta satojen eurojen kohdalla se alkaa jo tuntua. En tiedä, miten paljon Cameleoneissa ja Buffaloissa on eroa, mutta ainakin Cameleoneissa on tilaa matkustaa seisomalaudalla ihan kohtalaisesti. Meillä on Mountain Buggyn Free Rider, ja se jättää kivasti jalkatilaa myös työntäjälle (ja pojan isoille jaloille ).
 13. ^ Toi on kyllä totta. Ja tosi usein muuten kelpoon unisex-vaatteeseenkin lisätään jotain paljetteja tai lentokoneita jotta saadaan ne koodattua tytölle tai pojalle. Onneksi noilla pienemmillä merkeilläkin on kunnon alennusmyynnit.
 14. Mä puen lapseni aika samantapaisesti. Tytöllä on hameita, mekkoja, tunikoita ja röyhelöitä kyllä, mutta kuosit ovat usein samoja kuin pojan vaatteissa ja väriskaala on molemmilla sama. Samoin pojalla on sitten pikee- ja kauluspaitoja, joita tyttö ei käytä. Housut ovat pitkälti saman mallisia ja neuletakit ja hupparit periytyvät pojalta tytölle. Nyt molemmilla on Blaan harmaat lintupaidat (tytöllä tunika), keltaiset housut ja neuletakki tai huppari. Kumpikin käyttää mustaa, harmaata ja keltaista, ja usein hankin molemmille samaa kuosia olevan vaatteen. Mitään hahmopaitoja ei juuri ole, kummallakaan. Ja ulkovaatteet ostan niin, että käyvät kummalle vaan. Tykkään siitä, että monet valmistajat (esim. se mainittu Blaa, Papu, Metsola, Mainio, Mini Rodini, Beau Loves, Bobo Choses, Aarrekid...) tekevät samasta kuosista eri mallisia vaatteita, joten ostan mieluusti jonkun kuosivaatteen molemmille ja sitten yhdistän sen yksivärisiin perusvaatteisiin.
 15. Mä suosin eniten mustaa, harmaata ja keltaista, jonkun verran myös punaista. Ja tämä siis molemmilla lapsilla. Tietty yksittäisiä on muitakin, mutta noi tuntuvat todennäköisimmin eksyvän päälle. Ja mä puen mieluusti lapset keskenään yhteensopivasti, ostan usein samaa kuosia olevat vaatteet molemmille (esim. pojalle paidan ja tytölle hameen tai tytölle tunikan ja pojalle housut). Merkeistä eniten ovat edustettuina H&M, Lindex, Benetton, Next, Beau Loves ja Name It. Jonkun verran kaapissa ovat saaneet jalansijaa myös Blaa, Shampoodle, Bobo Choses, Mayoral, Mini Rodini ja Zara. Yksittäiskappaleita on muiltakin. Perusvaatteita ostan eniten H&M:ltä, Benettonilta ja Nextiltä, Beau Lovesista tykkään mallistosta toiseen ja muuten sitten valikoin kivan kuosin ja värin mukaan enkä ole kovinkaan merkkiuskollinen. En tykkää mistään hahmojen kuvista, retrokuoseista tai muuten kovin hallitsevista kuoseista. Raitoja, ruutuja ja palloja on jonkun verran. Ja toistaiseksi lapset antavat mun päättää, mitä puetaan.
 16. Mä olen testannut pojalla nyt Name Itin (oli hyvä vielä parivuotiaana, nyt lahkeet jäävät lyhyeksi vaikka selässä vielä riittää mittaa), Popin (sama juttu) ja Reiman. Reima on näistä ollut mitoitukseltaan paras, Pop on kestänyt käyttöä kaikkein parhaiten. Kevääksi odottaa Molo, jospa se nyt sitten olisi pitkäraajaiselle, hoikalle lapselle hyvä. Edit. Niin ja mä pyrin ostamaan mahdollisimman unisex-värejä ja yksivärisiä, jotta ne menevät sitten pikkusiskollakin. Tää vaikeuttaa valintaa yllättävän paljon ja esim. Ticketiltä on ollut vaikea löytää sopivaa, vaikka muuten olisin varmaan jo testannut sen.
 17. Mä nostelen tätä kun valvon lapsen yskää kuunnellen. Sitä itseään se ei tunnu kauheasti häiritsevän, kerran tai pari yössä yskii, mutta kun ne on sellaisia reilun tunnin pätkiä, niin mä en saa itse nukuttua. Korvatulehduksiin ei vissiin ole taipumusta, koska oon varmaan puolen tusinaa kertaa käyttänyt sen turhaan lääkärissä korvia tarkastuttamassa. Ja kyse ei siis ole mistään pitkittyneestä yskästä. Täytyy varmaan kokeilla, josko hunaja auttaisi meilläkin.
 18. Tyttö tekee poskihampaita. Se herää öisin valvomaan 2-5 tunniksi, särkylääkkeen kanssa se vain valvoo ja ilman lääkettä valvoo ja huutaa. Ja jokaista hammasta tehdään useampi viikko. Heti kun hammaskipu helpottaa, nukkuu tyttö taas täydet yöt. Enää 6,5 poskihammasta ja kulmat päälle. Huoh. Muoks. Tänään tökkäsin sormen sen suuhun, ja siellähän on vielä yksi tulossa läpi. Sitä se valvominen taas oli.
 19. Ainakin mun tuntemillani yrittäjillä on näin. Mä en tunne naisia, jotka pyörittäisivät esim. kaupallisen alan suurehkoja yrityksiä, vaan esim. kampaajia, hierojia ja muita pienyrittäjiä, jotka yrittävät äitiysloman ajan luovia jotenkin (esim. tekemällä viikonloppuisin töitä), jotta asiakkaat pysyvät. Miesyrittäjät taas pyörittävät suurempia yrityksiä, joissa alaisia on enemmän ja toisaalta myös johtoportaan töihin kykeneviä henkilöitä vähemmän. Toki voi kysyä, miksi yrittäjät ovat niin eri tyyppisiä, miksi naisia on vähemmän suurempien yritysten johdossa ja pitäisikö siihen koittaa vaikuttaa myös, mutta se taas ei kuulu tähän ketjuun eikä sitä kotihoidontuen muutoksilla ratkaista.
 20. Mä oon tykännyt Wallaboon pussista. Se on ainakin tosi lämmin, ja tarpeeksi avoin ylhäältä jotta sai kaikki söpöt pikku takit käyttöön. Reunuksen saa kuitenkin käännettyä tosi suojaavaksi tuulisella tai tosi kylmällä säällä.
 21. Kuopus tämäytti hampaansa kaatuessaan, joten meillä on syöty paljon sosekeittoja. Listalla ovat olleet mm. peruna-purjososekeitto, porkkana-kikhernesosekeitto ja peruna-kukkakaalisosekeitto. Noista peruna-purjo oli molempien lasten suosikki.
 22. Meillä poika oli jouluna 1v4kk, ja käveli jo ihan sujuvasti millä vaan kengillä, joten Stonzit olisivat olleet turhat. Näyttää siltä, että lokakuussa syntyneellä tytöllä tahti on ihan sama, eli jalkojen päälle pitää päästä ja nopeasti liikkeelle. Jos lapsi on verkkaisemmin liikkeelle lähtevää sorttia, voivat Stonzit olla tosi näppärät. Ja saa niihin mahtumaan ainakin reilummin lämmintä alle kuin varsinaisiin kenkiin, tosin itsessäänhän ne ovat kyllä ohuet.
 23. Meillä on nyt ollut kolmatta kesää käytössä Laveran lapsille tarkoitettu aurinkovoide, jossa on suojakerroin 30. Kertaakaan eivät ole lapset palaneet, enkä mäkään, vaikka tunnun olevan jopa lapsia herkempi auringolle.
 24. Tarve riippuu aika paljon siitä, kuinka innokkaita ulkoilijoita olette. Meillä ei ole esim. ulkoilutettavia lemmikkejä, joten esikoisen kanssa ei todellakaan oltu millään kehnolla ilmalla ulkona. Kuopuksen kanssa tilanne tulee olemaan toinen, joten mun listallani ovat seuraavat: - talvihaalari, 1-2 paria toppahanskoja, kypärämyssy, pipo, ohuet villasukat ja villalapaset, villahaalari, lämpimät ulkoilukengät (esim. Kuomat) - välikausihaalari, 1-2 pari vk-hanskoja, tukevat ensiaskelkengät, ohuehko pipo - sadeasu, kumisaappaat, kurarukkaset, sadehattu - siisti talvitakki + vk-takki kaupunkireissuja tai haalareiden kastumista varten, housut näiden kavereiksi Käytännössähän mulla on varmaan kolme vk-haalaria, pari talvihaalaria, kasa pipoja ja puolet tusinat kengät. Mutta noi on ne, mitä katson oikeasti tarvitsevani. Kauhean kovaa kulutusta ei tossa iässä vielä vaatteisiin tule, mutta jos turvautuu paljon konttaamiseen tai istuu mielellään, on vedenpitävyys tärkeää. Meillä poika halusi vain kävellä kortteleita ympäri, joten kulutus oli tosi vähäistä.
 25. Esikoisella on ollut yksi, kymmenkuisena. Sen jälkeen ei ole ollut ainoatakaan, vaikka olen käynyt tarkistuttamassa korvat varmaan viidesti. Nyt lapsi on siis kolme.