Laurell

Aktiivijäsen
  • Content count

    452
  • Joined

  • Last visited

About Laurell

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Location
    Vantaa
  1. Mulla oli jo ekasta kipeitä jälkisuppareita, muistaakseni n.viikon verran ja aina imettäessä. Ei kuitenkaan useampaa supparia per imetyskerta. Nyt kakkosen kohdalla jälkisuppareita saattaa tulla 2-3kpl per imetyskerta?! Ja ovat niin mojovia, että en pysty paikoillani olemaan. Ja välillä niitä tulee vaikka en imetäkään, ei tarvitse kuin katsoa vauvaa ja alkaa alavatsaa kouristamaan... ?! Sairaalassa ollaan siis edelleen (vauva syntyi just ja just 48h sitten) ja oon saanu burana+panadol yhdistelmää ja litalginia vuoron perään... Ja pakko vähän ennakoida, että kun edellisestä särkylääkkestä aikaa ja syöttö lähenemässä niin käydä jo ennakkoon hakemassa dropit, että ehtis vähän vaikuttamaan! Toivottavasti helpottaisivat pian! Lisäys: Kotiuduttiin sairaalasta melkein heti edellisen kirjoitukseni jälkeen eli kun vauva oli 2pv vanha. Muutamia jälkisupistuksia tuli vielä seuraavan vuorokauden aikana kotonakin, mutta lähinnä kipu muuttui ns.jatkuvaksi menkkajomotukseksi alavatsalla. Sitä kesti päivän~parin verran. Nyt 6vrk synnytyksestä ja kremppoja tietty vähän sitä sun tätä, mutta jälkisupparit onneksi helpotti yllättävänkin nopeasti sit loppujen lopuksi!!
  2. Synnytys käynnistettiin 42+1 laittamalla cytotecia suoraan kohdunsuulle. Kunnon supistukset alkoivat n.1-2h siitä ja vauva oli syntynyt alle 6h käynnistyksen aloittamisesta! Koko kokemus oli loppujen lopuksi aivan loistava! Jos pitäisi valita kumpi synnytys oli enemmän hallinnassa ja kummasta oikeasti nautin enemmän, niin ehdottomasti tämä käynnistetty!
  3. Huomenna aamulla käynnistys, ei ole vielä siis liian myöhäistä Kiva kuulla kokemuksia vastaavanlaisesta tilanteesta. Itsehän elättelen edelleen toivoja, että kroppa haluaisi ryhtyä itse toimiin tässä yön aikana! Jos ei huomenna vauvalla tai mulla ilmene jotain, minkä takia pitäisi käynnistää niin haluaisin pyytää käynnistyksen siirtoa ylihuomiselle... Saas nähdä mitä mieltä ovat, jos siihen asti päästään! En vaan voi uskoa, että kroppa ei tällä kertaa toimi kun kerta viimeksi toimi?! Nooh, huomenna ollaan viisaampia!
  4. Esikoisen synnytys käynnistyi spontaanisti 41+1, syntyi 41+2. Tässä tokassa raskaudessa.. Nyt ollaan jo 42+0 ja tää ei vaan suostu tulla ulos itekseen. Huomenna käynnistys tiedossa Jorvissa, 42+1. Milläköhän tavalla lähestyvät "auki sormelle ja kanavaa 2cm"-tilannetta? Eli mitä metodia veikkaatte käynnistystavaksi? Koko raskaudessa, ei vauvan eikä mun voinnissa ole ollut mitään hälyyttävää.
  5. Esikoinen syntyi 41+2 (synnytys käynnistyi spontaanisti supistuksilla 41+1). Vauva syntyi n.11h kuluttua ensimmäisistä kunnon supistuksista. (Sitä ennen kärvistelin kotona toiset 11h). Kuopuksen synnytys käynnistettiin cytotec:lla suoraan kohdunsuulle 42+1 ja vauva synty alle 6h siitä.
  6. Caddycat, suosittelen lukemaan tuplaratas-ketjua. Siellä monet just pohtineet millä ikäerolla tuplat oikeasti on tarpeen ja milloin riittää seisomalauta. Suurin ero tulee tietysti että mihin tarpeeseen rattaat ovat tulossa... Meiän käytössä ja tulevalla 1v7kk ikäerolla ei seisomalauta tulisi kuuloonkaan! Pakko saada esikoinenkin kiinni rattaisiin välillä. Ei me muuten liikuttais kuin ehkä 10metriä/tunnissa!! Täällä on tuplaratas-valikoima kunnossa ja odotellaan kovasti pikkuveikkaa syntyväksi...!! BJ City Selectit on auto/matkarattaina ja ulkoilurattaina Donkeyt. (Ja vielä varalla on sit myös P&T Navigatorit, heh ) Jos jollain on muuten myydä vaunukoppa-kankaita Selecteihin niin mulle saa tarjota!!
  7. Meillä on nyt P&T Navit kans odottelemassa kakkosta, näiden on tarkoitus toimia auto/matkarattaina ja Donkeyt sit ulkoilu yms. ei-autoilu-rattaina Molemmat käytössä jo tällä hetkellä "monona" tulevalla isosiskolla ja hyvin toimii! Paitsi... Onko Donkeyn valjaat oikeesti noin lyhyet??? Että siro vajaa 1,5v tyttö mahtuu niihin just ja just toppahaalarissa? Pakkohan mun on toi neiti saada niihin köytettyä, sehän melkein valuu sieltä toppahaalareineen muuten pois Ja mitä tapahtuu kun tungen istuimeen juuri tilanneeni footmuffin, joka vie sen pari senttiä kuitenkin lisää valjaiden käytettävyydestä?! Kyllä kai tää ongelma on muillakin? Miten ootte ratkaisseet? Nim.en ole kovin näppärä sormistani, että alkaisin jotain saumoja ratkomaan ja uudestaan ompelemaan :/
  8. ^mä oon suunnitellut meiän tuplat juuri noin kuin -My- kirjoitti! P&T Navit autoon/matkarattaiksi ja Bugaboo Donkeyt ilman autoa liikkumiseen/ulkoilurattaiksi. 3-pyöräisten kanssa mä en kahta koiraa ala ulkoiluttamaan kuin poikkeustilanteissa! Kokeiltua tuli viime talvena, eikä toiminut mitenkään ideaalisesti...
  9. Vauvakino taas to 3.10 klo11 Elokuvana : The Way Way Back http://www.vauvakino.fi/ Vauvabio:n sivuille lukee edelleen, että joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 14:00. http://www.biorex.fi/info/vauvabio/
  10. Joo, oon lukenu kans et sopis, mutta sitkun niitä kuomuja on 2kpl vierekkäin niin välillä tuntuu jo nyt että ne ottaa kiinni toisiinsa niin en usko, että se yhtään helpompaa ois jos ois Buffaloiden aavistuksen leveämmät kuomut Mutta voi että mua houkuttais kokeilla! Toi kuomun uudistus on kyllä tosi hyvä juttu nimittäin!! Ehkä me tullaan piipahtamaan joku päivä?
  11. Kyllä mä uskoisin et Buffaloihin tulee kans seuraavat special edition kankaat! Miten Camien ja Buffaloiden kankaat sopii keskenään? Onko ne niin eri kokoisia? Onko tietoa koska tulee seuraavat special editionit? Mä kaipaisin lähinnä yksivärisiä, en kuviollisia Ja Donkeyyn siis. Onko kukaan muuten tuunannut Camien/Donkeyn tms kuomua Buffalomaiseksi? Eli niin, että siinä oli se pidennysläppä? Mitenköhän sellanen onnistuis? Mä haluaisin kokeilla, mutta en oo mitenkään kovin sorminäppärä, että en tiiä miten onnistuisin...
  12. Mä oon kyllä myös kuullut, että ois jonkinlainen "tyyppivika" Donkeyssa, että rengas tyhjenee. Ei nyt ehkä ihan kauheen nopeesti, mutta hitaasti siis.... Eli päästäis ilmaa pihalle, ei olisi niinkään selkeesti puhki. Mutta en tiedä, meillä ei onneksi ongelmaa ole ollut!
  13. Buffisten kuomuun on kyllä laitettu vähän enemmän ajatusta kuin "vanhempien mallien kuomuihin". Oisko ideoita voisko sellasen "lisäkuomun" tilata jostain? Tai osaisko joku tehdä? Vai ostanko vaan jonkun Dookyn/Kurtisin tms vaunusuojan Donkeyhin kun vauva syntyy?
  14. Okei, hyvä tietää! Onneks meillä on Maxi-Cosin kaukalo esikoisen jäljiltä
  15. Prinsessan, donkeyn saa kasaan yhtenä kappaleena, mutta vie mun mielestä ihan sikana tilaa eli pienempään menee jos nappaa istuimet pois. En osaa sanoa Gracon kaukalosta. Kaipa niihin on adapterit olemassa, luulisin Ja siklarallaa matkiakseni... Mulle sais tarjota Donkeyn pinkkiä kuomua, jos joku haluais luopua?! Tai keltaista? Tai jotain värikästä Ja hei, kertokaa mikä idea niissä Fleece-kuomuissa/kankaissa on? Niissä ois ne tuuletus-/kurkistusluukut joista mä tykkäisin! Niistä oon etityisen kiinnostunut Donkeyyn! Jos niitä edes on ollu Donkeyyn??