höpöli

Aktiivijäsen
 • Content count

  5462
 • Joined

 • Last visited

About höpöli

 • Rank
  Ei muuta elämää

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3859 profile views
 1. NKL

  Kaverini synnytti vähän yli viikko sitten kolmannen lapsensa Naistenklinikalla. Sinne pääsi ainakin silloin, vaikka oli normisynnyttäjä. Soitti vaan sinne, kun synnytys käynnistyi ja he toivottivat tervetulleeksi
 2. Minä kerroin, etten saanut lounasta, vaan sillä aamupalalla, joka tuodaan synnytyshuoneeseen, piti pärjätä. Me oltiin siellä synnytyshuoneessa siihen saakka kunnes päästiin kotiin. Jos olisi ollut enemmän ruuhkaa, meidät olisi siirretty jollekin osastolle, jotta synnytyssali olisi saatu toisen synnyttäjän käyttöön. Mulle mies toi kahviosta berliininmunkin, niin pärjäsin ihan hyvin siihen asti kunnes pääsin kotiin syömään.
 3. Mä ponnistin kolmannen juuri tällaisessa sängyssä. Verrattuna jakkaraan, en oo ihan varma, pääsikö siinä samaan asentoon. Kätilöllä oli varmasti parempi työskentelyasento, mutta mies ei päässyt samalla tavalla tukemaan kuin jakkaran kanssa. Asento ei ollut ihan sama, mutta hyvin siinäkin sain ponnistettua. Eli ei ollut huono kokemus sekään.
 4. Nyt, kun meillä on ne 3 lasta ja nuorinkin on jo 1v8kk, voin sanoa, että selkeästi riippuu lapsesta, mikä on suurin mullistus. Meillä suurimmat mullistukset olivat esikoisen ja kuopuksen syntymät. Tämä siksi, että molemmat nukkuivat huonosti. Tyttö nukkui hyvin, joten hän ei mullistanut meidän elämää, vaan solahti suoraan mukaan. Meillä kaikki ovat muuten olleet suht helppoja, ei koliikkia tai sairauksia, niin toi nukkuminen on se, joka on vaikuttanut eniten. Tietenkin elämä muuttuu, mutta raskaaksi sen olen kokenut esikoisen ja kuopuksen kanssa juuri tuon nukkumisen takia. Kolmatta odottaessani olen tähän ketjuun kirjoittanut huolestani siitä, ettei saada 3 lasta hoitoon, kun tyttö ei ollut 1v4kk:n ikäisenä ollut vielä yötä erossa minusta. No, me saatiin jo viime keväällä ja kesällä kahteen otteeseen jätettyä lapset hoitoon (jaettiin lapset 2 eri paikkaan) ja päästiin miehen kanssa viikonloppureissuille
 5. ^ Nyt kun teillä on kolmas tulossa, niin voin kertoa, että meillä on käynyt tuuri ja ollaan saatu kaikki kolme lasta hoitoon muutamankin kerran. Ollaan 2 otteeseen oltu viikonloppureissulla ulkomailla (viime toukokuussa ja kesäkuussa). Lapset ovat olleet jaettuna kahteen paikkaan. Ekalla kerralla 2 pienintä oli anopin luona (anoppi oli vielä pyytänyt serkkunsa avukseen) ja isoin oli veljeni perheen luona ja toisella kerralla kaksi isointa oli maalla mun vanhempien kanssa ja pienin oli anopin luona. Anoppi on myös pariin otteeseen hoitanut kaikkia kolmea niin, että on tullut meille yöksi ja yleensä me ollaan lähdetty ulos vasta aika myöhään, niin anoppi ei ole joutunut pitkään olemaan yksin kolmen hereillä olevan lapsen kanssa. Ennen nuorimman syntymää ei oltu tehty yhtään ulkomaan reissua tai muutenkaan sellaista reissua, että lapset olisivat olleet 2 yötä hoidossa. Nyt niin tuli tehtyä parikin kertaa viime kesänä.
 6. ^ Tai ainakin, miten mies voi jäädä heti kotiin, kun äidille on varattu ekat 2-3 kuukautta ja vanhempainvapaa alkaa vasta sen jälkeen.
 7. Hassua, miten ne ihmiset, joihin on vuosien aikana törmänny vaikuttaa omiin ajatuksiin nimistä. Mä tiedän yhden aikuisen Kirtan, joten en oo osannu ajatella sitä hirveän harvinaisena
 8. OT. Auton osista Akseli taitaa olla yleisin etunimi
 9. Nimipalvelusta piti vielä harvinaisuus tarkistaa, ja alle parikymmentä näyttäisi kyseistä nimeä olevan annettu. Mutta olisiko kenelläkään ideaa, mikä nimi sopisi Eviannan kanssa toiseksi nimeksi? Olen pyöritellyt nimiä päässäni, ja Evianna tuntuu sointuvan aina paremmin jälkimmäiseksi nimeksi.. Tästä syystä meillä on lapsilla (ja mulla) toinen nimi kutsumanimenä. Kutsumanimenä 3-tavuiset nimet ja ekana nimenä sit lyhyemmät nimet, kun sointuu paremmin niin päin.
 10. ^ Ootteko kokeilleet vessanpönttöä? Tai sit pottaa niin, että tyttö saa olla rauhassa vessassa yksin potalla? Mä nyt oon huono neuvomaan, kun meidän päälle 3-vuotiaalla tytöllä on edelleen vaipat, eikä meillä oo samaa ongelmaa ollut, mutta olen kuullut, että joillain on auttanut. Meillä on se tilanne, että tyttö kyllä tekee tarpeensa pottaan, jos sattuu sillä hetkellä istumaan potalla, muttei ilmoita hätäänsä millään tavalla, häntä ei häiritse, jos pissaa tai kakkaa housuun, vaan jatkaa leikkejään jne. kuin mitään ei olisi tapahtunut. Oltiin kesällä viikko ilman vaippaa, mutta edistystä ei tapahtunut ollenkaan, joten luovutettiin. Se stressi oli meille vanhemmille liikaa (oltiin maalla, jossa oli mun vanhempien antiikkihuonekaluja kaikkialla jne). Nyt tyttö aloitti päiväkodissa, mutta sieltä ei olla oikein saatu mitään käsitystä siitä, miten siellä on pottailu sujunut...
 11. ^ Lindexin tossut on netissä alusvaatteissa ei asusteissa Ne on sellaiset sukka-malliset. Lindexilla tosin on pienille myös sellaisia eri mallisia tossuja asusteissa (mutta vain baby-mallistossa).
 12. Jos näin kävisi, niin pitäisi soittaa neuvolaan ja selittää tilanne, ettei tiedä ollenkaan, millä viikoilla mennään ja silloin yleensä saa lähetteen ylimääräiseen ultraan (alkuraskauden ultra), jossa osataan määritellä laskettu aika.
 13. Urppis, mun gyne ei uskonut, kun kerroin saaneeni haalean viivan dpo10. Sanoi, ettei niin aikaisessa vaiheessa pitäisi vielä mitään näkyä testeissä. Mä en siis heittäisi kirvestä kaivoon, vaikkei vielä näkyisi kunnon viivaa
 14. NKL

  Vuosi sitten sai NKL:ltä molemmat laatikot. Joskus aiemmalla kerralla on jonain päivänä ollut jommat kummat loppu osastolta, kun muistan luulleeni, etten toista niistä saa, mutta jouduttiin jäämään vielä päiväks ja sit niitä taas oli.
 15. Meillä ei tätä ongelmaa ole ollut, mutta kaverin lapsi ei suostunut potalle. Kaveri kokeili sit pönttöä ja se kävi. Aluks pienentimen kanssa.