JRP

Aktiivijäsen
 • Content count

  156
 • Joined

 • Last visited

About JRP

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Espoo
 1. Myin parisen viikkoa sitten pois meidän yhdistelmät ja tilalle ostin B-Motionit sillä ajatuksella, että mitään muita rattaita ei tarvitse enää ostaa. Tällä vähäiselläkin käyttökokemuksella voin sanoa ihastuneeni siihen, miten ketterästi menee hiekkateillä ja kaupoissa ja saa taitettua kasaan samalla kun vauva on sylissä. Esimerkiksi parkkihalleissa, missä tilaa on todella naftisti kasailla vaunuja useassa osassa samalla kun lapset pyörivät jaloissa, niin motionit menevät yhdellä napin painalluksella ja kahvasta nostamalla nippuun. Korkeasaaren reissulla pääsimme kokeilemaan miten renkaat ja jousitus toimivat. Heti saarelle saavuttaessa ns. eturinne on täynnä isoa kiveä työmaan takia, niin motionit liikkuivat pehmeästi ja vaivatta poluilla, lapsi ei pomppinut kyydissä holtittomasti puolelta toiselle. Motionin huonoiksi puoliksi voisi sanoa, että selkänoja jää aika takakenoon, tavarakoriin on hankala saada ostoskassia omituisesti muotoillun reunan takia ja turvakaaren ollessa kasattuna paikoillaan hankautuu auton tavaratilan lattiaan ja vie syvyyssuunnassa turhaa tilaa. Lisäksi jalkatuki ei pysy lepoasennossa kovin hyvin, koska siinä ei ole tukena mitään muovia tms. vaan kangas täytyy painaa saumoistaan takaisin alas tai ylös. Sinällään nämäkin ongelmat ovat vältettävissä ja meillä lapsi nojailee muutenkin selkänojan asennosta riippumatta turvakaareen. Rattaiden 5-pistevöitä voi käyttää ilman hartioiden yli meneviä vyönosia, jolloin lapsi ei valu istuimessa, mutta pääsee istumaan kunnolla turvakaareen nojaten. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen ja käyttäjäkin on vielä aika pieni (11kk), joten parhaimmat käyttöpäivät ovat todennäköisesti vielä edessäpäin.
 2. Lisäys vielä aikaisempaan viestiin, että poikaa rupesi ahdistamaan istuimen vyöt niin voimakkaasti, että siirryttiin suosiolla turvavyöistuimeen. Satsattiin (tai no, mummi sponsoroi..) suhteellisen kalliiseen penkkiin, mutta on testattu hyvillä arvosanoilla ja käyttäjäkokemukset vakuuttivat, että Kiddy CruiserFix Pro löysi meiltä uuden kodin. Lisäksi ajetaan kymmeniä tuhansia kilometrejä vuodessa, joten hinta ei ollut tässä se ratkaiseva tekijä. On todella jämäkkä ja pää-ja hartiasuojia saa nostettua todella korkealle, eli sen puitteissa pitäisi olla pitkäkestoinen. Poikakin viihtyy ja itselläkin on luottavaisempi fiilis tähän penkkiin, kuin edeltävään pilipali-versioon...
 3. Juniori käyttää edelleen koon 50 bodeja ja vähitellen ollaan siirrytty 56 puolipotkareihin. Tuli yllätyksenä, että näinkin pitkään on pienimmät vaatteet olleet käytössä ja on joutunut ostamaan lisääkin. Veljensä oli melkein samankokoinen syntyessään, mutta neuvolakortin mukaan kasvanut huomattavasti nopeammin pituutta sekä painoa suhteessa kuopukseen. Isoveljellä ei muistaakseni nuo 50 vaatteet kestäneet kuukauttakaan, siksi en kovin isoon vaatepinoon osannut nyt varautua.
 4. ^ Juurikin noiden kehujen takia ihan vakavissani harkitsinkin kyseistä haalaria ja olin valmis tinkimään pikkaisen, noh, ei-niin-silmiä-miellyttävästä ulkonäöstä (se ihmeen k-kirjain siinä etumuksessa?!). Lisäksi tutkailin yhden jos toisenkin merkin haalarivalikoimaa, niin melkeinpä 90% saa vähintään sen satasen lyödä tiskiin, jos meinaa talveksi lapselle saada ulkovaatetta päälle.
 5. Ostin hätäpäissäni läheisestä Prismasta pojalle Cirafin gollegehousut ja olin varma, etteivät montaa pesua kestä menemättä nukkaiseksi tms. Mitäs vielä, aivan unelman pehmeät useamman pesun jäljiltä eikä mitään nukkaan viittaavaa! Vyötäröllä narukiristys ja lahkeissa kuminauharypytys, joka on todella hyvä, koska ei ole liian tiukka, mutta ei myöskään mene kantapään alle. Kympin housuiksi mahtava löyty ja näitä täytyy hamstrata lisää. Kokonsa puolesta ovat reiluja, poika on about metrin mittainen ja pitkäraajainen, jolla on vaatteet normaalisti kokoa 104, mutta näistä housuista riitti 98 ja vielä on kasvunvaraa. Småfolkin paitoja ei enää tähän talouteen tule. Ovat laatuunsa nähden ylihinnoiteltuja ja meillä näitä paitoja on joku kymmenisen kappaletta. Joka ainoa on parista pesukerrasta joko haalistunut ja/tai nukkaantunut. En tiedä kehtaanko edes kirpparille laittaa, kun meinasin käyttää näitä vielä nuorimmaisella ja pestäväkin niitä olisi. Aluksi ei haitannut, mutta pitemmän päälle kun ajattelee, niin aikamoinen summa rahaa on näihin uponnut ja ei enää parempina paitoina voi edes kuvitella pitävänsä. Aikoinaan pari Maxomorran paitaa ostin ja heti ensimmäisen pesun jälkeen molemmat venyivät muodottomiksi (lyhenivät ja levenivät), sekä värit haalistuivat. Eipä niitä sen jälkeen käytetty kuin yöpaitana talvisaikaan. Lindexin gollegehousut ovat pelittäneet päiväkotikäytössä todella hyvin! Hamstrasinkin näitä pari kertaa, kun ovat niitä ota 3, maksa 2 -tarjouksessa olevia. Ainoastaan vyötärön kiristysnauhat ovat turhan paksut, eivätkä pysy millään rusetilla. Onneksi mitoitus on ollut sellaista, ettei hoikallekaan pojalle naruja ole pahemmin tarvinnut solmia ja muutenkin mielestäni vastaavat kokoaan. Kasvunvaraa saa sitten ottamalla kokoa isomman.
 6. Kovasti tässä pohdiskelen minkä merkin toppahaalari meidän pojalle ostettaisiin ja Molon lisäksi rupesi kiinnostamaan tuo Kappahlin haalari. Käväisin äsken lafkan nettisivuilla ja olipas sillä haalarilla hintaa, 89,90€! Tai no, jos olen valmis yli satasen toppapukuun laittamaan, niin halvemmallahan tuon ostamalla pääsisi. Mutta oletin tietenkin, että jonkun 60 saisi maks. Kappahlin versio kustantaa, että voisi toimia ns. kakkosahaalarina. Nyt sitten on melkein sama laittaa se muutama kymppi enemmän tuohon Molon haalariin ja käyttää sitä pelkästään talven ajan. Edellinen snow denim -haalari kesti kaikenlaisen käytön ja kokonsa puolesta meni tosiaan koko talven.
 7. Esikoisen kohdalla vietin sairaalassa kaikkiaan viisi päivää (to-ti), vauvan kanssa neljä. Ehkä elämäni tuskaisimmat hetket, kun jaetussa huoneessa ääniä riitti ja herkkäuniselle se olikin yhtä painajaista. Lisäksi ensimmäisen lapsen kohdalla stressasin ihan kaikesta ja keltaisuusarvojen takia oltiin seurannassa ylimääräinen yö. Voi ehkä todeta, että viikonloppu on huono aika synnyttää, jos haluaa nopean kotiutumisen, koska sunnuntaisin ei ainakaan Jorvissa ollut päivystävää lääkäriä, joka olisi voinut kotiinlähtötarkastuksen tehdä. Kuopus syntyi keskiviikkona aamuyöllä ja pääsimme kotiin torstaina iltapäivästä. Mitään sokeri-, paino- tai keltaisuusseurantoja ei ollut ja vauvan yleinen vointi mahdollistivat nopeahkon kotiutumisen. Imetyksen aloitus oli huomattavasti rauhallisempaa ja maitoa riitti hyvin heti syntymästä lähtien. Ehkä ruuhkalla oli jotain osuutta asiaan, että vuodepaikkoja riittää tuleville. Ei kyllä yhtään haitannut.
 8. JS

  En muista, että esikoisesta olisi tarvinnut mitään esitietolomaketta täytellä eikä nyt kuopuksenkaan kohdalla. Oletin Jorvissa olevan huomattavasti kiireisempää, mutta aika sujuvasti sitä pääsi huoneesta toiseen. Omalla kohdalla ei ollut paniikkia, joten odottelimme aulassa maanantaina pitkänkin aikaa, mikä ei kylläkään haitannut. Käyrillä tuli pötköteltyä joka kerta ainakin se puoli tuntia (käytiin kolmesti ennen synnytystä) ja silloin huomasi, että kätilöillä piti kiirettä. Synnytyshuoneessa apua sai lähes heti, kun sitä tarvitsi. Henkilökunta oli jälleen kerran mukavaa ja avuliasta.
 9. Hmm, mitenköhän VW muuttaa noita sisätiloja, kun meillä on -08 ja on periaatteessa päivitetympi versio pari vuotta vanhemmista. Eli täytyy mennä jalustakauppaan auton kanssa, kun ajatus jalustan käytöstä tosiaan vesittyy, jos ei penkin muotoon istu.
 10. ^ Minkä vuoden Passatti teillä on? Pistin Cabriofixin tilaukseen, mutta jalustaa en vielä hommannut ja tuosta kommentista tuli mieleen, että kannattaako sittenkin ottaa se FamilyFix-jalusta tuon kaltevuuden säädön takia.
 11. Tämmöistä kyselin tuolla turvaistuin-keskustelussa, mutta tietäisivätkö vaunujen omistajat tähän vastausta? Maxi-Cosin adaptereista olisi sitten seuraava kysymys, että Gessleiniin F-sarjan malleihin vuodesta -12 eteenpäin tarvitaan ko. kaukalomerkille adaptereiden lisäksi adapteriteline. Pitääkö silloin turvakaukalon olla myös vuosimallia 2012 tai uudempi vai onko sillä merkitystä? Tilasin sitten varmuuden vuoksi uuden kaukalon, niin ei tarvitse yhteensopivuutta sen tarkemmin pohdiskella.
 12. Maxi-Cosin adaptereista olisi sitten seuraava kysymys, että Gessleiniin F-sarjan malleihin vuodesta -12 eteenpäin tarvitaan ko. kaukalomerkille adaptereiden lisäksi adapteriteline. Pitääkö silloin turvakaukalon olla myös vuosimallia 2012 tai uudempi vai onko sillä merkitystä?
 13. Mahtavaa ruveta näin kesähelteillä pohtimaan ensi syksyn ja talven istuinongelmaa, mutta nykyiseen turvaistuimeen esikoinen ei tule talvivarusteet päällä mahtumaan. Jo keväällä teki tiukkaa, vaikka ei kaikista paksuinta varustusta päällä ollutkaan. Turvavyöistuimen painorajoitus alkaa ymmärtääkseni poikkeuksetta 15 kilosta, minkä painoinen poika syksyllä todennäköisesti olisi, mutta tässä tärkein tekijä on lähinnä tuo pituus, jota tällä hetkellä löytyy 95 cm ja rapiat päälle (lisäksi pitkäselkäisyys tuo omat haasteensa). Olen nyt ruvennut sivusilmällä tutkimaan valikoimaa ja kiinnostaisi etenkin sellaiset, missä saa kallistuskulmaa säädettyä ja istuimen muutettua istuinkorokkeeksi ajan myötä. Britaxilla on pari hyvää vaihtoehtoa, mutta kauhistuttaa ajatus alle kolmen vanhaa laittaa turvavyöistuimeen. Muilla kokemuksia hyvistä istuimista tai muutan ajatuksia aiheeseen liittyen?
 14. ^ Täysin sama tuote, kuin aiemmin lähettämässäni viestissä Näin vain huomiona, jos alkuperäiselle kyselijälle olit tuotetta vinkkaamassa
 15. http://www.babyhuyswebshop.nl/Maxi-Cosi-Cabriofix-Summercover-Cool-Grey/en/product/31767/ <- Tuolta ensi hätään löysin kesäksi kaukaloon sopivan suojan ja meinasin itsekin tämmöisen hankkia. Olin kuitenkin ihan varma, että joku aika sitten suomalaisestakin verkkokaupasta/kivijalkaliikkeestä olen näitä bongannut?