Aurora

Aktiivijäsen
 • Content count

  729
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aurora

 1. Aiotko tehdä jotain elämäntapamuutoksia tai jotenkin muuten valmistautua raskauteen? Itselläni on seuraavia suunnitelmia: - alan ottaa rautaa ja foolihappoa - lisään tuoreiden hedelmien, vihannesten ja marjojen syömistä - muutenkin kiinnitän tarkempaa huomiota saamani kuidun määrään - juon greippimehua - käyn hammaslääkärissä ennen raskautta (ja raskauden aikana poistattamassa hammaskiveä) - nykyiseen rapakuntoon on tultava muutos! Hyvässä kunnossa olevien äitien synnytykset ovat keskimäärin kaksi tuntia lyhyempiä, muista hyväkuntoisuuden eduista nyt puhumattakaan. - luen äitiys-ja vauvaoppaita - opettelen jo ennen raskautta syömään pieniä aterioita 3-4 tunnin välein (kaveri kokeili tasaista ruokarytmiä ja vakuuttui: olo oli energisempi ja muutama häiritsevä kiloa hävisi itsestään) Nautintoaineiden käyttöön ei tarvitse kiinnittää huomiota, sillä en polta, alkoholia käytän vain vähän ja kahvia en juo ollenkaan. Lisäksi olen hoikka, joten painoa ei ole tarvetta pudottaa.
 2. Kysymys äideille ja odottaville: olitteko raskausaikana sairaslomalla. Kuinka pitkään? Mihin vaiheeseen sairasloma(t) ajoittui?
 3. Luin tuon alkoholittomuus-ketjun läpi ja sainkin sieltä hyviä vinkkejä, jotka täytyy laittaa korvan taakse tulevan varalle. Mutta... Jäin miettimään miksi tuossa ketjussa ja laajemminkin alkuraskauden salaaminen on niin itsestäänselvä asia? Miksi uutisia ei voi kertoa kavereille ja sukulaisille heti kun itsekin tietää? Keskenmenoja tapahtuu, kaikki sen tietää. Halutaanko kertomatta jättämisellä poissulkea ei-toivotut myötätunnon osoitukset, jos raskaus päättyisi. Vai halutaanko suojata itseä vahingonilolta ja kateudelta? Mä ymmärrän sen, että ei ole kiva kertoa töissä kovin aikaisessa vaiheessa. Vaikka niin ei pitäisi käydä, tiedon leviämisellä voi olla ikäviä seuraksia. Mutta entä ne kaverit ja sukulaiset? Mitä vahinkoa olisi heille kertomisesta? Miksi alkuraskaus on niin yksityinen asia? En yritä sanoa, että raskaudesta pitäisi kertoa kaikille ja heti. En varmaan itsekään kertoisi. Mutta miten siitä salaamisesta on tullut niin itsestään selvää? Ihan hyvinhän me voitaisi elää kulttuurissa, jossa asia jaettaisiin heti. Vai voitaisiko?
 4. Aloitin tämän ketjun seitsemän vuotta sitten. Enää en hämmästele mikseivät ihmiset heti kerro suvulle ja ystäville.
 5. DPO 12-13: vahva plussa Clearbluella DPO 15-16: vielä vahvempi plussa Clearbluella DPO 17-18: digi näyttää "Raskaana, 3+"
 6. Tänään tuli taas uudet kilpirauhasarvot. Mutta mitähän niistä pitäisi ajatella? TSH on aivan samaa tasoa kuin ennen lääkitystäkin, mutta T4-V korkeampi. Syyskuu 2014: TSH 3.3 ja T4V 14. Tammikuu 2014: TSH 4.1 ja T4V 17.4. Maaliskuu: TSH 3.1 ja T4V 15.9. Toukokuu: TSH 3.4 ja T4-V 18.6.
 7. Tänään uudet tulokset. TSH 3.1 ja T4V 15.9. Ei tämä 1,5 kuukautta tyroksiinia nyt mitään ihmeitä ole saanut aikaan. Varsin pitkä matka vielä sinne ns. hyviin arvoihin. Mietin pitäisikö annosta suurentaa. Reilu kuukausi tyroksiinia isommalla annoksella ja arvot ovat TSH 3.4 ja T4-V 18.6. Ei vaan tajua.
 8. LiljaLi, Sanghi, Papukaija, Hunaja ja Anjusha, kiitos onnitteluista!
 9. Tässä tänään tehty testi. DPO: t joko 12 tai 13: http://aijaa.com/h2eRpG . Minusta tuo näyttää vahvalta!
 10. Mä pääsin inssiin kun folleja oli kaksi. Jos hoidot jatkuvat, femarit on käytössä vain päivinä 3, 5 ja 7.
 11. Eka femar-kuuri tuotti neljä isoa follia ja nyt inssi on vaarassa peruuntua. Sivuvaikutukset oli vähäisiä.
 12. Tänään uudet tulokset. TSH 3.1 ja T4V 15.9. Ei tämä 1,5 kuukautta tyroksiinia nyt mitään ihmeitä ole saanut aikaan. Varsin pitkä matka vielä sinne ns. hyviin arvoihin. Mietin pitäisikö annosta suurentaa.
 13. Moi Mymmeli! Mulla on kotona femarit ostettuna. Alan napsia niitä yhden päivässä seuraavan kierron päivinä 3-7. Tulen sitten tännekin raportoimaan kokemuksesta. Ei kai ole mitään estettä ottaa niitä iltaisin? Jos mahdolliset sivuvaikutukset olisi silloin vähemmän häiritsevät.
 14. Tämä on kolmas päivä tyroksiinia ja mulla on ollut tänä aikana vatsakipuja, jotka alkaa olla aika pahojakin. Onko muille tullut tällaista sivuvaikutusta?
 15. Tänään alkoi lääkitys, saapa nähdä näkyykö vaikutus jossain. 25 mikrogrammaa annoksena. 4-6 viikon päästä sitten kontrolliverikokeisiin.
 16. Tulipahan käytyä. Oma kokemukseni on, että kipu oli voimakasta ja inhottavaa, mutta sitä kesti vain muutaman sekunnin per puoli, joten kokonaisuutena tutkimus ei ollut paha. Putket olivat auki. Eli jäljessä tulijoille: ota särkylääkkeet, mutta ei se välttämättä mikään sellainen kärsimysnäytelmä ole josta riittäisi jälkipolville kerrottavaa. Lisäys: etukäteen oletin, että vettä tihkuisi runsaasti tutkimuksen jälkeen, mutta siitä ei ollut vaivaa. Neljän tunnin jälkeen tuli lievää menkkamaista kipua, mutta mitään puutumisia ei ollut.
 17. Lääkäri haluaa aloittaa lääkityksen, koska mun TPO-vasta-aineet on positiiviset.
 18. Mun uudet kilppariarvot on TSH 4.1 ja T4V 17.4. Tiedä näistä nyt sitten. Syksyllä arvot oli TSH 3.3 ja T4V 14. Onko noi eri labrojen tulokset edes vertailukelpoisia?
 19. Mun pitäisi mennä ensi viikolla (?) aukiolotutkimukseen, mutta polille ei pystynyt tänään soittamaan ja varaamaan aikaa. Mä olen ihan uusi kasvo työpaikallani niin vähän stressaa mitä tästä seuraa kun näitä poissaoloja alkaa tulla jatkuvalla syötöllä.
 20. Kiitos paljon seikkaperäisestä kuvauksesta! Oli kiinnostavaa lukea sinun kokemuksesi omaa ensikäyntiä odotellessa.
 21. Kiitos! Voisiko mun lievät keskittymis-ja muistiongelmat johtua kilpparista? Lisäksi mulle tuli lyhyessä ajassa 6 kiloa painoa, jonka tosin laihdutin pois. Äh, mä en tiedä mitä ajatella. Lääkäri oli myös epävarma siitä pitäisikö lääkkeet aloittaa vai ei, mikä ei yhtään auttanut.
 22. Uudet kilpparitulokset olivat TSH 3,3 ja T4V 14. Mä en osaa tulkita tuota jälkimmäistä arvoa ollenkaan.
 23. Mutta lääkitys ei siis entisestään heikennä kilpirauhasen toimintaa vaan lääkkeiden lopettamisen jälkeen tilanne palaa entiselleen, mutta ei huonommaksi.
 24. Nyt mä olen tavannut lääkärin ja hän haluaa tutkia kilppariasiaa tarkemmin. Menen viikon päästä uusiin verikokeisiin ja nyt otetaan useampi kilppariarvo. Vähän mietityttää mitä siitä seuraa, jos näissäkin arvoissa on häikkää. Joutuuko kilpparilääkkeitä syömään lopun elämäänsä jos ne aloittaa?
 25. Siinähän se onkin, etten ole lääkärin kanssa puhunut. Vastaukset sain printtinä labrasta.