Ruusukaali

Aktiivijäsen
 • Content count

  480
 • Joined

 • Last visited

About Ruusukaali

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Espoo
 1. Nadda, kiitos vastauksesta! Kävin työterveyshuollon kautta labroissa tänään (sieltä eivät vaatineet paastoamista, vaikka muistaakseni maksa-arvot otettiin aina neuvolan kautta 12 tunnin paaston jälkeen) ja tulokset saan torstaina työterveyslääkäriltä. Toivotaan nyt kuitenkin, että johtuisi vaikka ihon kuivumisesta näin pakkasella! Minusta tämä on juuri sellaista sietämätöntä "joka paikasta tekisi mieli raapia" kutinaa, jota minulla ei ole koskaan muuten ollut, kuin hepatokestoosin aikana. Kiva, että tämä ketju oli olemassa, sillä kun 2005 "sairastin", löytyi aika huonosti asiasta tietoa.
 2. Nostelen tätä vanhaa ketjua, koska asia kiinnostaa. Minulla alkoi ekassa raskaudessa hepatokestoosi noin viikolla 32 ja adursalilla arvot laskivat. Synnytys käynnistettiin lopulta viikolla 38. Toisessa raskaudessa arvot kohosivat, mutta lääkitystä ei aloitettu, sillä ne eivät kohonneet samalla tavalla pilviin, kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt odotan kolmatta (vasta rv 13+2), ja viime yönä alkoi tuttu kutina. En saanut edes unta, sillä iho kutisi voimmakkaasti jaloista, käsistä, vartalolta, jalkapohjista ja milloin mistäkin. Sama jatkuu nyt töissä. Iho ei ole kuiva eikä näy mitään ihottumaakaan. Kuitenkin viikkoja on vielä hurjan vähän. Viime keväänä kävin työterveyshuollon kautta labroissa ja maksa-arvot olivat silloin jonkin verran kohollaan, joten taidan pyytää labroja työterveyshuollon kautta. Luulen, että ovat neuvolassa nihkeitä laittamaan labroihin vielä näin varhaisilla viikoilla. Perjantaina on neuvolalääkäri, joten toivottavasti ehdin käydä labrat sitä ennen. Onko kenelläkään muulla alkanut hepatokestoosi vielä näillä viikoilla?
 3. Ihan sama täällä kuin muillakin; ärsyttää odottelu ja oma kärsimättömyys. Miksi ei osaa vaan TJOT:tailla...
 4. Olen nyt pudottanut painoa aika reilustikin viimeisen puolen vuoden aikana. Nyt yritän syödä kuitenkin vähän enemmän ja kiinnitän huomiota erityisesti ruuan laatuun, jotta raskaaksi tuleminen ei ainakan siitä jäisi kiinni. Syön myös monivitamiineja ja kalkkitabletteja varmuuden vuoksi. Liikun myös paljon, jotta olisin hyvässä fyysisessä kunnossa.
 5. Minulla oli 3,5 vuotta hormonikierukka ja toimi ihan hyvin. Kuukautiset jäivät käytännössä pois ja homma toimi ihan hyvin. Kierukan langat olivat kuitenkin kääntyneet kohdun sisään ja poistaminen ei onnistunut tavallisin keinoin. Ensin kaksi eri gynekologia yritti pihdein kaivella sitä poist, mutta lopulta sitten kolmas yritys onnistui kohdun tähystyksen avulla. Olisi pitänyt ottaa reilusti särkylääkettä noihin yrityksiin. Lisäksi se harmitti, että julkisessa terveydenhuollossa oli niin pitkät jonot, että tuo poistaminen kesti 5kk, vaikka yksityinen gyne teki heti lähetteen. Asennus tehtiin aikanaan opetustilanteessa, joten taisi mennä vähän pieleen homma. Tuostakin episodista huolimatta haluaisin uuden kierukan, jos joskus olemme saaneet vauvan, koska oli todella vaivaton. Kierrot poiston jälkeen ovat olleet sekaisin, mutta en tiedä johtuuko kierukasta vai siitä, että olen laihtunut aika paljon.
 6. Meillä ei myöskään saa viedä yhtään mitään. Aiemmin vietiin yleensä muumikeksejä, mikä ei minun mielestäni ole kyllä mitään kohtuutonta ja epäterveellistä herkuttelua.
 7. - Meillä on aikamoinen vilinä villien 5- ja 4-vuotiaiden kanssa, millainen sekasorto tulisi, jos meille tulisi taas vauva - Olen taas tottunut nukkumaan yöt, miten sitä taas jaksaa valvoa - Olen saanut laihdutettua viimeaikoina, lihoanko taas hirveän isoksi äitiysloma-aikana, kun olen kotona jääkaapin ääressä - Ehtisikö enää liikkumaan riittävästi - Töissä olisi tulevina vuosina paljon hommia, joissa minua tarvittaisiin. Miten töissä suhtauduttaisiin ja olisiko vaikea palata? - Meidän lapset ovat olleet suurikokoisia, tulisiko tästä myös iso ja miten loppuraskaus sujuisi
 8. Meillä oli tällä kertaa sellainen kuvapalvelu, jossa kuvat sai nähtäväksi nettiin ja sieltä sai sitten tilata haluamansa kuvat. Tilasimme 10-koossa molemmista lapsista meidän mielestä kivoimmat ilmeet, ryhmäkuvan ja kaverikuvan. Oli mielestäni tosi hyvää palvelua, tosin kuvat eivät ole vielä tulleet, kun viime viikolla tilattiin. Kahden lapsen kuvat maksoivat noin 20€, mikä on paljon halvempi, kuin aikaisempina vuosina. Olen laittanut lapsille vähän siistimmät vaatteet päälle (tänä vuonna oli sammarit ja cars -paidat, joista kovasti tykkäävät) ja olen sitten yrittänyt molemmat pukea vähän saman tyyliin, jotta kaverikuvat näyttäisivät kivoilta.
 9. Minä olen 29- vuotias, mies 34-vuotias. Meillä on 5- ja 4-vuotiaat lapset, nyt kuumeillaan kolmosta.