Soap

Jäsen
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Soap

 • Rank
  Tavis
 1. Tuosta raskausajan matkavakuutuksesta sen verran, että op-pohjola oli ainut viime kesänä jolta löytyi vakuutus joka kattoi raskauteen liittyvät kulutkin. Otinkin siksi sieltä matkavakuutuksen vaikka muita vakuutuksia meillä ei sieltä olekaan
 2. Mulla on ollut kahdessa aikaisemmassa raskaudessa istukka todella kalkkeutunut. Molemmilla kerroilla syy / seuraus on ollut raskausmyrkytys. Molemmissa raskauksissa istukan huono kunto on näkynyt jo viikon 30 ultrassa ja toisella kerralla lääkäri sanoikin että todennäköisesti vauva tulee syntymään pienenä ja liian aikaisin. Molemmat synnytykset on käynnistetty raskausmyrkytyksen takia. Istukoiden kuntoa on sitten ihmetelty synnärillä mutta ei se ole mitenkään vaikuttanut seuraavan raskauden seurantaan. ( ei edes nyt tämän kolmennen raskauden ) Tässä raskaudessa raskausviikolla 30 istukka näytti ultrassa aika hyvältä, kalkkeumaa oli vain vähän....joten jospa nyt toimisi loppuun asti kunnolla.
 3. Maspalomasissa ei ainakaan ollut paljoa korkeuseroja...paitsi jos ottaa hotellin sieltä rinteiltä vähän kauempaa rannasta. Jokapaikassa oli varsin helppoa kulkea rattaiden kanssa meidän mielestä. Puerto Ricossa ei olla itse käyty mutta juuri siitä syystä että on kuulemma todella mäkinen paikka, siellä on paljon korkeuseroja ja juuri rappusia sen vuoksi.
 4. Meidän tytön silmälasien vahvuudet ovat +4.0 ja +4.25....en sitten tiedä ovatko vahvat vai ei, mutta itse en niillä näe mitään kun kaikki sumenee...ja lasit ovat melkoisen paksut vaikka ovatkin ohennetut. Me ollaan saatu nyt kolme kertaa laseihin maksusitoumus kaupungilta. Ei olla kertaakaan otettu niitä laseja jotka kuuluvat korvauksen piiriin vaan ollaan maksettu niihin itse lisää että tyttö on saanut mieleisensä lasit. Nyt alkukesästä otettiin lasit joihin maksettiin ylimääräisenä myös auringossa tummuvat linssit ja ovat olleet kyllä tosi hyvät. Mietittiin ensin että otetaanko aurinkolasit vahvuuksilla vai nämä tummenevat, mutta todennäköisesti toiset lasit olisivat sitten aina jossain muualla kuin hienosti koppaan laitettuna. Meillä tyttö sai lasit juuri täytettyään 4 vuotta ja on alusta asti pitänyt niitä mielellään ja haluaakin ne aina heti aamulla päähänsä. Kiusaamista ei ole laseista tullut...alettiin kyllä itse käyttämään välillä laseista sanaa rillit, koska sillä nimellä niitä sitten varmaan koulussa sanotaan...on sitten niin tottunut siihen sanaan ettei toivottavasti tunnu kiusaamiselta. Käytössä on myös laiskan silmän vuoksi peittohoito ollut nyt alusta asti ja sitä jatketaan edelleen.
 5. Mulla käynnistettiin viikoilla 40 ja 38, eli ihan täysiaikaisina. Raskausmyrkytys tuli nopeasti ja niin että vauva oli saatava ulos nopeasti, koska molempien tilanne oli heti huono. Molemmilla kerroilla jouduttiin tehohoitoon vielä synnytysten jälkeen. Minulla on siis tilanteet edenneet niin nopsaan että käynnistystä ei ole odoteltu vaan se aloitettiin melkein heti. Mitäs sinulle nyt mahtaa kuulua ?
 6. Mulla on käynnistetty kaksi synnytystä raskausmyrkytysten vuoksi ihan täysin epäkypsästä tilanteesta. ( Kohdunsuu ollut visusti kiinni, eikä yhtään lyhentynyt, vauva ei ole ollut laskeutunut lainkaan ) Mitään pehmittäviä tabletteja ei ole uskallettu antaa epätasapainossa olevan astman vuoksi joten synnytykset on käynnistetty suoraan oksitosiinitipalla. Ensimmäistä käynnisteltiin 17 tuntia kunnes päädyttiin kiireelliseen sektioon ja toinen syntyi alakautta 20 tunnin oksitosiinitipan jälkeen. Toisaalta hyvä jos tilanne ei ole niin paha että vauva olisi saatava pois pian, silloin voidaan varmasti käynnistellä synnytystä paikkoja pehmittävillä lääkkeillä. On pitänyt muutenkin tulla taas tänne kertoilemaan omasta tilanteesta....Viime kerralla neuvolassa oli verenpaineet nousseet ja turvotusta löytyy jaloista. Päätäkin särkee melkein päivittäin mutta se nyt voi särkeä miksi vaan. Nyt käyn tihennetysti neuvolassa ja lähettävät sitten äitipolille seurattavaksi jos tilanne etenee. Kurja, että viikkoja on vasta näin vähän ja nyt jo tämä taas alkaa....
 7. Vaikkei tästä nyt varmaankaan ole kyse niin kerron silti...meidän tyttöä tutkittiin neurologilla päänsärkyjen ja nopeasti alkaneen karsastuksen vuoksi. Häneltä löytyi borrelioosi joka hoidettiin pitkillä antibiootti kuureilla ja ihan perinteinen karsastus ja huono näkö. Nyt hänellä on käytössä vahvat silmälasit ja peittohoito silmään. ( neuvolan näkötesteissä ei koskaan löytynyt mitään huonoon näköön viittaavaa ) Postiiivinen borrelioosinäyte otettiin aikoinaan selkäytimestä ja kontrollinäyte ihan tavis verinäytteestä ja näytti negatiivista. Lopputulos oli se ettei oltu varmoja mistä nuo oireet johtuivat mutta tuollaiset olivat löydökset meidän päänsärky lapsella. ( Ja koskaan ei ole nähty lapsella edes kävelevän punkkia iholla mutta silti voi olla mahdollista että on saanut borrelioosin. Yliopistollisen sairaalan borrelioosiin erikoistuneen lääkärin puheiden mukaan sen voi saada vaikka siten että punkki kävelee iholla jossa on haava)
 8. Voi tuo onkin kamalaa Meillä toinen lapsista kärsi aina silloin tällöin kasvukivuista rajusti. Yöt meni itkien kunnes särkylääkkeet helpottivat. Alkoivat varmaan juuri tuon ikäisenä ja niitä jatkui pari vuotta. Olivat aina muutaman yön kerrallaan ja sitten jäivät taas pois joksikin aikaa. Pahoina aikoina annettiin särkylääkettä kun itku alkoi, muuten käytettiin kylmägeeliä ja relaxant geeliä. Joskus joku neuvoi nukkumaan pitkät villasukat jalassa niin että pysyy polvet lämpimänä. Meillä käytettiin tuolloin myös säärystimiä polvien kohdalla. Hyvin auttoi myös hieronta niin kauan kunnes kylmägeeli tai särkylääke alkoi vaikuttaa. On aika sydäntäsärkevää hieroa pieniä särkeviä polvia keskellä yötä kun ei tiedä miten auttaisi....Onneksi nuo säryt ovat tosiaan jo kokonaan jääneet pois
 9. Ensimmäisessä raskaudessa raskausmyrkytys tuli vaikeana. Oli todella pahat kasvoturvotukset jne. Hoito viivästyi koska proteiinit eivät olleet koholla, mutta verenpaineiden takia neuvolsta lähetettiin synnärille jossa käynnistysyritys heti. Ei kuitenkaan lähtenyt edistymään ja tehtiin kiireellinen sektio. Vauva hoitajien hoidossa pari päivää ja minä tehohoidossa pimeässä huoneessa. Toisessa raskaudessa en osannut edes pelätä raskausmyrkytyksen mahdollisuutta, ja koko raskausajan neuvolassa sanottiin että ei voi uusia koska edes mies ei ole vaihtunut. Oireet kuitenkin paheni taas ja vaikka kuinka valitin neuvolassa vointiani niin ei....oli kuulemma poskiontelontulehdusta tms.....neuvolan terkan mukaan. Rv 38 oli vointi niin huono että menin synnärille suoraan. Tuolta ensimmäisenä minut lähetettiin pään kuvaukseen kun pelkäsivät aivoverenvuotoa ( kova päänsärky, tajunnan ongelmat, oksentelu jne...) Kuvassa näkyi vain raskausmyrkytykseen sopiva aivoturvotus ja synnytys käynnistettiin heti. Lapsi syntyi ihan sinisenä ja pienin pistein. Pari ensimmäistä vuorokautta hän oli keskolassa ja minä tehohoidossa taas pimeässä huoneessa. Synnärillä hämmästeltiin tuota väitettä ettei voisi uusia, asiasta lähti liikkeelle myös jokin selvitys, mutta siitä en mitään tiedä. Toisessa rauskaudessa ei siis mitenkään huomioitu sitä että oli aikaisemmin ollut raskausmyrkytys, saa nähdä miten käy tässä kolmannessa....
 10. Täällä yksi todella tyytyväinen käyttäjä Testi näyttää plussaa heti ensimmäisestä öljykierrosta
 11. Meillä tällä hetkellä mietitään sitä että kuinka paljon on liikaa tokaluokkalaiselle...lapsella on soittoharrastus 1 krt viikko, kerta viikko käy myös tanssiharrastuksessa ja se mikä eniten vie vapaa-aikaa on tuo jalkapallo. Pelaa omassa aluejoukkueessaan jossa harjoitukset 2 krt viikko, ja lisäksi oman aluejoukkueen pelit ja turnaukset. Nyt "pääsi" pelaamaan kaupungin edustusjoukkueeseen joten niitäkin harkkoja tällä hetkellä 2 krt viikko....hyvin on jaksanut tähän asti eikä uupumisen merkkejä ole näkynyt. Myöhemmin tulee mukaan vielä edustusjoukkueen pelit ja turnaukset ja turnausmatkat. Jatkaa myös omassa aluejoukkueessaan. Harrastuksia on siis jonain päivinä enemmän kuin yksi. Mistään harrastuksesta lapsi itse ei ole valmis luopumaan joten luulen että saa jatkaa tätä kaikkea niin kauan kuin ei uuvu liikaa, tai koulujaksaminen ei kärsi ( tai me vanhemmat ei uuvuta kuskaamiseen )
 12. Meillä käydään kovaa pohdintaa tällä hetkellä koulun valinnassa. Asia olisi nyt ajankohtainen....eskarilaisen haku ekaluokalle jossa vaihtoehtoina lähikoulu tai kauempana oleva kieliluokka. Tuonne kieliluokkakouluun pitäisi kulkea linja-autolla joten se vähän mietityttää. Tokaluokkalaisen haku kolmannelle luokalle ja vaihtoehtoina ovat musiikkiluokka ( jonne itse haluaa) tai lähikoulu. Jokatapauksessa koulu vaihtuu koska nykyisessä koulussa ei ole kuin eka ja toka luokat. Musiikkiluokalle pitäisi kulkea bussilla kaupunkiin, mutta tuo lähikoulu oliskin sitten ihan melkein vieressä.
 13. Meidän eskarilaiselle tuli kouluun hakupaperit Kovasti on eskariin kaivannut nyt kun on ollut joululomalla kotona, on kuulemma kavereita ikävä. Tää kuulostaa niin hyvältä meidän neidin suusta ( ei ole ollut ennen eskaria missään hoidossa ) kun syksyllä jännitti kovasti eskariin meno. Kouluun on lähdössä syksyllä ihan innoissaan. Oppi lukemaan ja kirjoittamaan jo 5 vuotiaana niin odottaa jo kovin että pääsee niitä taitoja käyttämään.
 14. Meillä ovat lapset olleet kotona kouluun menoon asti. Ollaan todella tyytyväisiä tähän valintaan. Ovat kyllä käyneet kerhossa joten jossain sentään . Kovasti jossain vaiheessa saimme kuulla ihmettelyä ja arvostelua siitä miten lapset ei pääse sosiaalistumaan jne. Nyt alkavat olla jo isompia ( eskari ja koululainen) niin nähtävissä on että osaavat ottaa toiset hyvin huomioon ja pärjäävät sosiaalisuudessa ihan mennen tullen.
 15. Tää ei nyt täysin liity synnytykseen mutta kuitenkin, ennemminkin harmittaa neuvolan tietämättömyys. Eka raskaus päättyi vaikeaan raskausmyrkytykseen ja sektioon. Toisen raskauden loppupuolella alkoi samat vaivat, mutta neuvolassa kovaa väitettiin ettei voi uusia. Kävin siellä monta kertaa mutta eivät uskoneet vaan sanoivat oireiden olevan vaikka mitä muuta ( poskiontelontulehdus jne) No, tilanne meni siihen että menin itse synnärille ja sanoin että nyt on liian paha olla ( oksentelua, tajuton päänsärky ym ) Olinkin sitten jo niin huonossa kunnossa että minut lähetettiin suoraan pään tt-kuvaan, josta ei onneksi muuta löytynyt kuin paha aivoturvotus johtuen raskausmyrkytyksestä. Synnytys käynnistettiin heti ja sen jälkeen oltiin molemmat tehohoidossa. Ekasta synnytyksestä jäi hampaankoloon se, että ihan 0 tilanteesta alettiin käynnistämään pelkästään oksitosiinillä ( vauva ei ollut laskeutunut, paikat ihan kiinni , ei pehminneet edes ) Ja kun tätä oli jatkettu 12 tuntia niin lapsi syntyi sektiolla ja molemmat tehohoitoon. No mutta silti kuumeillaan kolmatta lasta