SnoWhite

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About SnoWhite

  • Rank
    Aloittelija
  1. Synnytin raskausviikolla 41+4. Lapsivedet meni 41+3. Kiirelliseen sectioon päädyttiin 9tunnin synnyttämisen jälkeen, kun vauvalla sydänäänet heikkeni supistusten aikaan. Napanuora oli "henkselimäisesti hartioiden ympärillä", joten siksi ei ollut syntynyt alakautta.
  2. Me ostettiin ensikengät sitten, kun neiti oppi kävelemään kävelykärryn kanssa sisällä. Kengät ostettiin sitä varten, että voidaan aloittaa ulkona kävelyn harjoittelu. Neiti oli silloin noin 6kk, kun ensikengät siis ostettiin. Kengät ostettiin Jumbon K-kengästä. Merkki oli Superfit, koko 17. Ne oli oikein hyvät ensikengät, kun olivat niin tukevat ja sai kiristettyä hyvin narujen takia. Ensikengät kannattaa ostaa uutena (niin kuin kyllä kaikki kengät), että muotoutuvat pienen jalkaan. Vartta kannattaa olla jonkun verran, jotta tukee nilkkaa hyvin.
  3. Pesen kaikki lastenvaatteet ennen käyttöönottoa. Pesen omatkin vaatteet ennen kuin otan ne käyttööni.
  4. Mulla oli la 12.12.2009, neiti syntyi 23.12.2009. Kotiintulohaalarina oli tutan nallehaalari koossa 56cm ja oli AIVAN LIIAN ISO. Kotona oli onneksi odottamassa mummun hommaama talvihaalari kokoa 50cm. Sitä neiti sitten käyttikin pari kuukautta, jonka jälkeen siirtyi takaisin tuohon nallehaalariin. Niin joo ja neiti oli syntyessään 53cm pitkä. Yleensähän nuo haalarit on reilumpaa mitoitusta, joten ei kannata ainakaan mitään 80cm haalaria ostella..Onneksi ekan haalarin ei tartte olla kuin lämpimä, niin ne ei kovin paljoa maksa kuin sellaiset, joissa on heijastimia ja kosteussuojia jne.
  5. 50cm-> noin 1-2kk 56cm-> noin 2-5kk 62cm-> noin 5-8kk 68cm-> noin 8-? Eli meillä neiti 10kk ja vielä on käytössä 68cm housut ja joitakin bodeja ja kaikki 68cm hupparit käy vielä. 10kk neuvolassa pituutta oli 71,5cm ja painoa 8460grammaa.
  6. Meillä tippui vauva ensimmäisen kerran noin 4-5kk iässä meidän sängyltä. Pää edellä tais tipahtaa, onneksi matolle. Itkuhan siinä pääsi ja pieni kuhmu tuli. Muuten ei mitään. Tietty seurattiin päivä ja yö, että tuliko mitään. Meidän terkka sanoi, että noi tippumiset on ihan normaaleja ja että yleensä ennen vuoden ikää vauva putoaa väh. kerran jostain (yleensä hoitopöydältä). Kannattaa vain seurata vauvaa, ettei tuu aivotärähdystä tms.
  7. Minä oon itse sen verran mukavuuden haluinen, etten vielä tässä iässä (vauva 10kk) viitsi ulkoilla sateessa. Tai no, pienen pienessä tihkusateessa voin kyllä ulkoilla, mutten suurempaan sateeseen lähde. Ihan senkään takia, ettei neitille ole vielä sadevaatteita ostettuna. Ensi keväänä sitten ostetaan sadevaatteet neitille ja itsellemme myös, joten sitten olisi tarkoitus myös vesisateella ulkoilla. Kyllä ne vaunujen sadesuojien pitäisi pitää lapsi kuivana, eli ei niiden pitäs vettä päästää läpi.
  8. En tiedä, oliko tämä jo täällä, mutta itse laulan vauvalleni ihme ja kumma-laulua: Auringossa aina Varjo seuraa kulkijaa Kun päivä painuu pilveen Niin varjo katoaa CHORUS: Maailmassa monta On ihmeellistä asiaa, Se hämmästyttää, kummastuttaa Pientä kulkijaa Siilillä on piikit, Linnulla on höyhenet, Pupulla ja oravalla Turkit pehmoiset Muurahaiset aina Rakentaa ja rakentaa, Vaan eivätkö ne koskaan Valmihiksi saa? Matkamies käy rantaan Lammen vettä juodakseen, Niin peilikuva katsoo Alta tyynen veen Mitenkähän lumpeet Kelluu veden pinnalla, Ja yhtä kevyt korento On niiden rinnalla? Kalat asuu vedessä Ja kuu ja tähdet taivaalla, Mut lapset voivat purjehtia Unilaivalla Maailmassa monta On ihmeellistä asiaa, Se hämmästyttää, kummastuttaa Pientä kulkijaa
  9. Raskauskilja kertyi hieman päälle 8kg. Synnäriin jäi vain vauvan paino + muut synnytetyt eli noin 4-5kg