Sisu

Aktiivijäsen
 • Content count

  241
 • Joined

 • Last visited

About Sisu

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 08/05/82
 1. LKS

  Uusia kokemuksia?
 2. Esikoista teimme sen kaksi vuotta mutta parin kuukauden vehniskuuri sai aikaan plussan.
 3. Mie olen saanut kolme lasta alulle 10 päivän luteaalivaiheista vehnänalkioöljyn avulla. <3 Mun kolme ihmettä. Tai siis vehniksellä sain pidennettyä luteaalivaiheita tuohon kymmeneen päivään.
 4. Meillä esikoinen,juuri 5v täyttänyt, käyttää öisin vaippaa. Viimeisen vuoden aikana on alkanut olla useampia kuivia vaippoja, mutta enemmän niitä märkiä. Yökastelu on tosi tavallista viisi vuotiailla ja johtuu hormonitoiminnasta! Meillä ei neuvolassa oltu yhtään huolissaan ja sanoivat että koska kuivia vaippoja on alkanut olla, on hormonitoiminta kehittymässä. Esikoinen on tosi sikeäuninen nykyään ja kun ollaan muutaman kerran oltu ilman vaippaa, on poika herännyt aamulla märästä sängystä eli on nukkunut pissojensa päällä kun ei ole herännyt siihen että pissa on tullut.
 5. Meidänkin natiainen on varsin kovakourainen ja harrastaa juuri läpsimistä, kovasti tarttumista, silmien ja korvien kourimista ym. mukavaa tutustuessaan uuteen ihmiseen. Toivottavasti on ohimenevää eikä jatku enää pitkään! :/
 6. Rv 33 lääkäri arvioi vauvan koon olevan lasketunajan tietämillä neljän kilon luokkaa. Poika painoi syntyessään rv 40+0 4,8kg.
 7. Rv6 varhaisraskauden ultra keskusäitiysneuvolassa. Rv12 np-ultra keskusäitiysneuvolassa. Rv 19 rakenneultra situssa.
 8. Minulla kolmosen kohdalla sf-mitta kasvoi yläkäyrällä ja lopussa yläkäyrän yläpuolella. Viimeisin sf-mitta rv 39 oli 39cm. Poika syntyi tasan rv 40+0 ja mitat olivat huikeat 4820g ja 55cm.
 9. Esikoiselta meni lapsivedet spontaanisti rv 40+0, supistukset käynnistyivät hitaasti. Lopulta hän syntyi rv 40+3. Tosikko syntyi rv 41+1, synnytys käynnistyi edellisenä päivänä spontaanisti supistuksilla.
 10. Meidän Juuso syntyi 6/2011 (rv 41+1). Hänellä oli yksivaltimoinen napanuora ja tämä todettiin synnytyksen jälkeen samoin kuin kaikki muut poikkeavuudet. Juusolla oli Cri du chat oireyhtymä (tämä selvisi 1,5 viikkoa synnytyksen jälkeen kun kromosomipoikkeavuus vastaukset tulivat). Juusolla oli myös täydellinen (ja laaja) vasemmanpuoleinen huuli-suulakihalkio, joka sekin vasta selvisi synnytyksen yhteydessä. Juuso kuoli kahden viikon ikäisenä vietettyään koko pienen ja arvokkaan elämänsä lasten teho-osastolla. Eli meidän tapauksessa ei rakennepoikkeavuuksia ja yksivaltimoista napanuoraa huomattu ultrissa. Muoks. Juuso oli hyvän kokoinen yksivaltimoisesta napanuorasta huolimatta: 4150g ja 53cm.
 11. Hieman ennen 2-v syntymäpäiviä.
 12. Esikoisesta tuli alavatsalle kunnon raidoitus.
 13. Esikoisesta ei ollut pahaa oloa tai oksentelua lainkaan. Tästä pikkukakkosesta olen kärsinyt huonovointisuudesta rv 7+0 lähtien. Oksentaa ei ole tarvinnut, mutta ei tämä jatkuva ällötyskään mikään mukava vaiva ole!
 14. Minulla on ollut taaksepäin kallistunut kohtu. Nykyistä tilannetta en osaa sanoa. Esikoisen aikaan taaksepäin kallistunut kohtu ei vaikuttanut muutoin kuin että maha alkoi näkyä kunnolla vasta joskus rv 22 +. Sydänäänten kuunteluun se ym. kohdun asento ei vaikuttanut haittaavasti.
 15. Ennen plussaa oireina oli palelu, jano, vessassa ramppaaminen