Lyta

Jäsen
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Lyta

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Onko päiväkodeissa yleensä aikuinen "Nukkarihuoneessa" koko päiväunien ajan? Onko jotain lakisääteistä velvoitetta, että lapsia ei saisi jättää valvomatta päiväunien ajaksi? Minulle tuli yllätyksenä, että lapset ovat nukkarissa keskenään ja jäin pohtimaan onko tämä ihan yleinen tapa (kyseessä 3-5 vuotiaiden ryhmä).
  2. Kaivoin esiin tämän vanhan ketjun, kun aihe on nyt meillä ajankohtainen. Poika siirtyi noin kuukausi sitten pinnasängystä tavalliseen sänkyyn. Aluksi sujui suht hyvin, mutta nyt ei tahdota saada nukkumaan päiväunia. Eilen taisteltiin kaksi tuntia, jonka jälkeen nukahti miltei kahdeksi tunniksi. Tänään tuntuu, ettei ole edes väsynyt. Illalla myös venyttänyt nukkumaan menoa. Yli tunnin saa nykyään taistella. Poikaa aletaan nukuttamaan klo 21 ja herää aamulla yleensä siinä seitsemän aikaan. Näin menty jo monta kuukautta (ennen nukahtanut iltaisin noin vartissa). Tuttia ei ole koskaan käyttänyt. Mitens teillä muilla. Onko kukaan jättänyt tällaiselta vähän alle kaksi vuotiaalta päiväunia kokonaan pois? (Ymmärrän, jos lapsi on väsynyt, että päiväunet pitäisi saada nukkumaan. Meillä vaan tuntuu, ettei ole väsynytkään)
  3. Kannattaako päivähoito aloittaa suoraan täydellä päivällä vai totutella ensin muutama viikko lyhennetyllä päivällä? Minun pitää pitää muutama viikko vuosilomaa ennen varsinaisten töiden alkua. Nyt mietin laittaisinko lapseni hoitoon jo vuosiloman ajaksi, jotta hän voisi totutella lyhemmällä päivällä. Arkijärjellä ajattelisin, että tietenkin lyhempi päivä on parempi, mutta toisaalta mietin olisiko päiväkodin rytmiin helpompi tottua aloittamalla heti täyspäivisenä. MItäs mieltä olette?
  4. Meillä mennään pitkälti samoilla linjoilla Mammelin lapsosen kanssa. Kiinteät aloitetiin 5,5kk iässä. Vasta 9kk iässä hoksasi, että suun voisi avata, kun lusikalla ruokaa tarjotaan. Miltei 10kk iässä menee kerrallaan hyvässä tapauksessa pieni purkillinen ruokaa. Isoja purkkeja ei olla edes kokeiltu vielä.
  5. Ei tiedetty sukupuolta etukäteen. Kaikki vanhan kansan merkit (sykkeet yms.) ennustivat tyttöä, mutta poikapa sieltä putkahti
  6. Minua ärsytti raskausaikana kaikkien tuttujen hokema: "Ai kun toi on ihanaa aikaa. Nauti nyt". Sinällään tuossa mitään pahaa ole, mutta alkoi ärsyttämään, kun samaa asiaa toisti miltei jokainen vastaantulija ja aina se sama leveä hymy kasvoilla. Juu hormoneilla oli osuutensa tässä ärsytyksessä.
  7. Ei mitään oireita. Synnytys käynnistyi vesien menolla laskettua päivää seuraavana yönä. Olin jo aivan varma, että odotusta olisi vielä se pari viikkoa edessä käyknnistykseen asti.
  8. Kolmen kuukauden iässä aloitettiin myös me vauvauinti. Ihan mukavasti meni alusta asti. Tosin niin kuin Rellu tuossa aiemmin sanoi, niin selvästi meidänkin vauva alkoi nauttimaan uinnista enemmän vähän vanhempana.