Caddycat

Aktiivijäsen
  • Content count

    1099
  • Joined

  • Last visited

About Caddycat

  • Rank
    Addikti
  1. Nostellaanpas tätä ketjua. Onko jollain kokemusta Elitestä seisomalauden kanssa? Meille on toinen tulossa ja ikäeroa tulee aika tarkkaan 2 v. Pähkäilenkin tässä nyt sitten seisomalauden ostoa vai tuplien vai...??? Meidän esikoinen on aika pieni kooltaan (lyhyt), enkä itsekään ole pituudella pilattu. Pitäis mennä Ozbabyyn kokeilemaan kyseistä yhdistelmää esikoisen kanssa, mutta ajattelin nyt kysellä onko täällä jollain kokemuksia, kun sinne kauppaan ei olla vielä ennätetty.
  2. Plussaan meni 1v10kk ehkäisyn lopetuksesta, toinen plussa tuli ensimmäisestä kierrosta. Julkisella ollaan hoidossa.
  3. Ponnistauvaiheesta tulin kommentoimaan. Mulla kesti ponnistusvaihe n. 2h25min. Ihan aluksi oli pari harjoitusta, mutta sen jälkeen mentiin apinan raivolla. Koko homman jälkeen ajattelin, että menipä se aika nopeasti. En sitten tiedä mikä siihen pitkään ponnistusvaiheeseen vaikutti, aluksi oli epiduraali vielä voimissaan. Oliko se se vai n. tuntia aiemmin noussun 38 asteen kuume. Muistaakseni ennätin pikaisesti hengähtää ponnistusten välissä. Jossain vaiheessa meinasi usko loppua, mutta mulle tuotiin peini, mistä näin jo vauvan pään tuloillaan. Huutamisesta mulle sanottiin, että ei kannata kuluttaa voimia siihen, vaan keskittyä ponnistamiseen. Mun mielestä se oli hyvä neuvo.
  4. Ei mullakaan imetys mitenkään laihduttanut. Tuntui vaan, että kilot "jumittui" lujemmin kiinni. Raskausaikana tuli 7 kg, mitkä lähti parin viikon sisällä ja kun imetys alkoi kunnolla sujumaan (oli takkuinen alku), niin samat 7 kg tuli takaisin. Kyse ei ole siitä, etteikö mulla olis valmiiksi vararavintoa, mutta jotenkin ne kilot vaan oli ja pysyi. Imetyksen lopetuksen jälkeen alkoi kilot vähitellen tippumaan.
  5. Nostelen nyt tätä ketjua. Meillä tänään nt-ultrassa nt oli 2,4. Jotenkin en siinä nyt kauheesti huolestunut, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että todennäköisesti veriseulasta "jää myös kiinni" ja istukkabiopsia on edessä (ensi viikolla). Ihana lukea muiden "vääriä hälytyksiä". Huomasin, että on muitakin lapsettomuushoidoissa olleita tänne kirjoittanut. Meillä raskaus on sanaut alkunsa PAS:lla. Sulatuksessa alkiosta oli kuollut yksi solu, mutta loput kolme solua olivat jakautuneet siirtopäiväksi. Meillä siis alkio siirrettiin 6 soluisena. Nyt tulee väkisinkin mieleen, että voiko tuolla yhdellä solulla olla jotain tekemistä asian kanssa? Järki sanoo, että ei, mutta tunteet ei kuuntele järkeä.
  6. Mulla on Medelan Swing. Medelan pumppuihinhan saa ostettua eri kokoisia tötsiä, eli just nännin koon mukaan. Oon tykännyt itse tosta tosi paljon. Pumppaan nykyisin päivittäin, koska tehdään puuro mun omaan maitoon. Aikasemmin pumppasin pakkaseen jemmaa ja siellä onkin maitoa toista litraa odottamassa syöjää.
  7. Meinasin kans lisätä, että noi soittoajat on ärsyttävimmät tyks:ssä, mutta aina läpi pääsin, kun oli asiaa, vaikka siihen menikin melkein koko puhelinaika.
  8. Teepannu, julkisella puolella tosiaan tulee poliklinikkamaksut n. 28€/kerta, jos punktio tulee kyseeseen, niin tulee päiväkirurgian maksu vajaa 100€. Itse sain hoidot TYKS:ssä ja olen tyytyväinen saamaani hoitoon, eikä mua haitannut, vaikka lääkärit vaihtuivatkin. Me saimme ajan ensikäynnille 2,5 kk lähetteen saamisen jälkeen. Meille sanottiin, että se oli ylimääräinen polkinikka ja siksi saimme ajan niin ajoissa, tiedä sitä sitten. Vähän siinä tehtiin lisätutkimuksia, lähinnä labrakokeita (niistä ei tule lisämaksua). Suurin vika oli siittiöissä, VL:lta saimme jo tietää, että ICSI on ainoa vaihtoehto. Varsinaiset hoidot (piikitykset) päästiin aloittamaan pari kuukautta ensikäynnin jälkeen ja melkein tasan 6kk lähetteen saamisesta. Tietenkin nämä ajat riippuvat paljon lisätutkimuksista ym, mutta ymmärtääkseni, kun lapsettomuuspolille pääsee, niin asiat lähtevät hyvin rullaamaan eteenpäin (meillä ainakin kävin näin). Alkiot saavat olla pakkasessa 5/2014 asti tällä sopimuksella, eikä mitään vuosimaksuja tule siitäkään. Sopimustakin saa kuulemma jatkettua tarvittaessa. Hinnoista, meillä meni julkisen puolen hoitoihin varmaan jotain 1000€ (ehkä vähän enemmän). Tuohon on laskettu mukaan lääkkeet, eli maksukatto täyttyi heti ja lääkkeistä se suurin osuus tuli. Meillä meni näin. Onnea hirmuisesti matkaan ja toivottavasti saatte yhtä hyvää hoitoa, kun me saimme.
  9. Ei täällä ole näkynyt sellaisia "perinteisiä" yhdistelmävaunuja, mitä Suomessa pääasiassa käytetään. Ne on enemmän sellaisia bogaboo-tyyppisiä. Tosi paljon on just tota kaukalo + matkis-tyyppisiä systeemejä. Mä en vaan halua pikkuvauvaa työntää pääasiassa kaukalossa. Meillä ei myöskään ole (vielä) autoa täällä ja rattaat saa viedä bussiin vain kokoon taitettuna, siksi ollaan päädytty tähän ratkaisuun. Ei sinne sitä BJ:n omaa kantokoppaa tai kaukaloakaan saa silloin helposti otettua. No mutta tänne on luvattu taas ennätyshelteistä kesää, eli ei mun varmaan kauheasti tarvitse vauvan kanssa ulkoilla ensalkuun. Eikä täällä voi kuitenkaan nukuttaa vauvaa ulkona, koska se ei vaan ole suotavaa, eikä meillä ole edes parveketta. Lähdetään nyt noilla liikkeelle ja katsotaan, toimiiko toi systeemi vai päädytäänkö noihin BJ:n tarjoamiin vaihtoehtoihin. Sori on nyt vähän OT.
  10. ^ Juu, ei me kantokassia laiteta kasvot työntäjään päin, sen verran täytyy itse tulla vastaan. Vain ne niiden omat kopat saa kasvot työntäjään päin. Meillä ei ole mitään niitä adaptereitä vielä hankittuna, edes kaukaloon, hankitaan siis jos koetaan tarpeelliseksi. Mun kaveri sanoi, että adapterin kanssa koppa/kaukalo on kauhean korkealla. Itse olen lyhyt, joten se ei olisi varmaan kauhean käytännöllinen mulle siinä mielessä. Tosi tyytyväinen olen hankintaan ja innolla odottelen heinäkuuta, että päästään käyttämään tosi toimissa, eikä vaan täällä sisällä tarvitse niitä työnnellä.
  11. Meillä City Elite tönöttää tossa vieressä. Odottaa vielä vaan käyttäjää. Meillä ne tulee ainoiksi rattaiksi/vaunuiksi. Asutaan ulkomailla ja todettiin ne nyt meidän tarpeisiin juuri sopiviksi. Tosiaan miinuksena on se, että vauvan kasvot on menosuuntaan, mutta jos tohon ostaa sen kopan tai työntää kaukalon kanssa, niin silloin kasvot on työntäjään päin. Ollaan Suomesta ostettu Carenan pehmeä kantokassi, mikä mahtuu sinne sisään tosi hyvin ja selkänoja menee melkein vaakasuoraksi. Vähän isommat ovat, kun City Minit, mutta kaupassa mielle sanottiin minien olevan enemmän kaupunki-malli ja eliten olevan all-terrain-malli, eli joskus kun palataan Suomeen, niin talvellakin on varmaan helppo työntää. Renkaiden koossa on 4 tuumaa eroa, eli sen verran isommat on ainakin pituussuunnassa. Meillä myös ostopäätökseen vaikutti mineihin verrattuna se, että työntöaisan korkeutta saa säätää. Hinta vaikutti myös ostopäätökseen, ne oli puolet halvemmat, kuin Suomessa, eli joskus voidaan hyvällä omallatunnolla ostaa kunnon yhdistelmät, jos toinen lapsi saadaan ja ollaan takaisin kotona. Mun käsittääkseni noihin eliteihin ei kuitenkaan saa sisaristuinta kiinni. Se taitaa olla vaan selectissä.
  12. Pakko tulla myös kommentoimeen tota "älä stressaa"-kommenttia. Pääsin meinaan yhdelle työkaverille (tai olin hänen äitiyslomasijainen) sanomaan kyseisen kommentin jälkeen, että "Ei se mun stressaaminen kauheasti niihin miehen siittiöihin vaikuta. Niissä se vika on." Nainen jäi vähän hiljaiseksi sen jälkeen ja taisin kertoa meidän hoidoista siihen perään. Toivottavasti ei ton jälkeen kehota ihmisiä olemaan stressaamatta. Täytyy lisätä...hänelläkin oli raskautumiseen mennyt n. vuosi, eli ihan helposti ei heilläkään se käynyt.
  13. Hui...mä tulin fb-kaapista äsken ulos. Vaihdoin profiilikuvan ja siinä näkyy mahakin. Mitään en ole kirjoittanut statukseen enkä mitään tekstiä kuvan yhteyteen. Ei kai se raskaus muutenkaan mikään salaisuus tässä vaiheessa ole. Paljon on kavereissa sellaisia jotka tietävät jo tilanteen ja paljon on niitä, jotka ei tiedä.
  14. Me ei salata nimeä. Ensi viikolla on rakenne uä, niin katsotaan saadaanko tietää sukupuolta. Täällä JEnkeissä ei kuulemma pääse sairaalasta, ellei lapsella ole nimeä ja syntymätodistus kirjoitetaan siellä. Meillä on siis nimet jo tiedossa, enkä niitä salaa, jos joku kysyy. Olen muutenkin huono päättämään asioista, niin musta on kiva pyöritellä eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia jonkun kanssa (esim. äitini). Mieheni ei ole tossa niin hyvä. Me kyllä nimet päätettiin, mutta vielä pyöritellään mahdollisuutta nimi väliviivan kanssa jne. Pojan nimi on aivan varma, mutta tytön etunimi saattaa muuttua, jos keksimmekin sopivamman.
  15. Sitruuna, tiedän tunteen. Kyllä ne oireet sieltä tulevat. ON: Toivoin myös tossa vaiheessa oireita, oikeastaan pahaa oloa, niin tietäis, että kaiken pitäis olla hyvin. Nyt mulla pn sitten ollut paha olo yli viikon ja edellispäivänä oksennuskin lensi aamupalan jälkeen. Eilen en siis syönyt aamupalaa ja koko aamupäivä/päivä oli aivan kauheen paha olo ja nälkä. Nyt siis viikkoja 6+3. Tänään olen siiten hereillä 4:35 ja syön suolaisia voileipäkeksejä, jos aamulla ei olisi niin paha olo. Onni onnettomuudessa, asun jenkeissä eikä mulla ole vielä työlupaa, eli en käy töissä. Saan siis "sairastaa" pahaa oloani kotona päivät pitkät. Huono puoli on teitenkin se, ettei tarvitse skarpata missään vaiheessa tai ole muuta ajateltavaa pahan olon syrjäyttämiseksi.