Thobie

Aktiivijäsen
  • Content count

    75
  • Joined

  • Last visited

About Thobie

  • Rank
    Tavis
  1. ^Wau, upeat orkideat, aivan näköiset!
  2. Esim. Veli-Matti lyhenee helposti Vessuksi (tai Velluksi).
  3. Ääh, osaakohan kukaan neuvoa tai onko kellään samaa. Mulla alkaa "sisuskaluja" vihloa ja kivistää aina kun ollaan suojaamattomassa yhdynnässä, ts. kun siemenneste pääsee kulkemaan vapaasti minne ikinä kulkeekaan. Tämä siis tuntien viiveellä ja saattaa kestää parikin päivää. Tuntuu että munasarjoja ja kohtua särkisi, supistaisi, vihloisi ja kipuilisi miten milloinkin. Välillä tulee pientä kuukautiskipujen kaltaista hentoa kouraisuakin. Ei olla käytetty ehkäisyä muutamaan vuoteen, mutta meininki on meillä hyvin rentoa, eikä raskauden alkamisesta tai alkamattomuudesta juurikaan pingoteta. Tuskin aina muistetaan koko asiaakaan. En siis usko, että kivut olisivat psyykkisiä. Onko kellään samaa "vikaa" tai mitään tietoa tällaisesta?
  4. No höm, menkat tuli kyllä ajallaan 28 päivän jälkeen edellisvuodosta, mutta oli tooodella niukkaa ja kesti vain kolme päivää. Ehkä mä vaan jatkan normaalielämää ja annan näiden juttujen olla, koska ei mikään kuitenkaan vaivaa ja voin hyvin. Mitäpä mä ketään lääkäriä siis vaivaamaan.
  5. No niin, tarkennusta edellisviestiin. Totesivat ultrassa, että mitään toimenpiteitä ei kuitenkaan enää tarvita ja loput tulevat mitä luultavimmin seuraavien kuukautisten yhteydessä ulos. En osaa sanoa että oliko noista Cytoteceistä sitten kuitenkaan mitään riemua, kun suurin osa tuli ilmeisesti spontaanisti jo aikaisemmin ulos, mutta loppujen lopuksi selvisin sittenkin tosi helpolla (viidessä päivässä ja suhteellisen vähillä kivuilla/hyvillä kipulääkkeillä) koko tästä ruljanssista. Näinkin voi siis käydä!
  6. Mun keskenmeno (rv 10+5) alkoi spontaanisti perjantaina ruskealla tuhruttelulla ja kunnon verisellä vuodolla varhain lauantaiyönä. Melko runsas vuoto kesti pahimpine kipuineen sunnuntaille siihen saakka, kunnes isompi köntti tuli pihalle. Tämän jälkeen pieni tiputteluvuoto jäi päälle. Menin seuraavana päivänä päivystykseen, ja lääkäri totesi ultrassa ettei kaikki raskausmateriaali ole tullut ulos. Sain lääkkeet kohdun tyhjennykseen, jotka otin eilen, mutta vuosin hyvin vähän noin kuuden tunnin ajan (yhdelläkin siteellä olisin varmaan pärjännyt), jonka jälkeen loppuivat supistukset ja vuoto muuttui taas pikku tiputteluksi ja loppui yöllä kokonaan. Joten eiköhän tässä ole kaavintaan meno edessä. Soittelen sairaalalle huomenna uudelleen, kun niin ohjeistivat (jos vuoto ei ala tai on hyvin niukkaa). Otin nuo Cytotecit suun kautta (2 kpl kielen 15 min alla liuottaen, jonka jälkeen heti perään toiset 2 kpl), koska vuosin kuitenkin edelleen vähäsen. Ensimmäisten tablettien aikana vielä tiskasin, mutta supistelut alkoivat kipeinä jo ennen kuin ehdin ottaa toisen satsin. Onneksi älysin ottaa kipulääkettä niiden välissä, koska se alkoi ihan tosissaan sattua supernopeasti. Olin siinä mielessä kyllä onnekas, että lääkäri määräsi minulle suosiolla tujut kipulääkkeet kun kerroin ettei viikonloppuna 3 g parasetamolia riittänyt mihinkään. Nyt ei siis juurikaan tarvinnut kivuista kärsiä. Tällainen kokemus lääkkeellisestä tyhjennyksestä minulla. Näillä näkymin ei tainnut oikein toimia kuten piti, ja veikkaan tosiaan että pitää vielä kaapia. Voin palata kertomaan että miten kävi!
  7. Kiitos nopeasta vastauksesta, Mirdja! Joo en voi kyllä minäkään kehua puhelimitse saamaani palvelua (varsinkaan kuunneltuani luurin läpi kanslian henkilökunnan kähinää ja selostusta jonkun migreenista ym. kivaa ). Sinänsä ihan hyvät neuvot sain että koska olisi hyvä soittaa uudelleen, joten enköhän mä tässä pärjäile sinne maanantaihin. Ehkä tässä on vaan niin ymmällään kun on uusi tilanne.
  8. Mulle taisi tulla keskenmeno. Osaako joku sanoa miksi ne eivät kovin hanakasti ota sairaaloihin vastaan? Ymmärrän kyllä viikonloput ja muut pyhät, mutta ainakin Kätilöopistolta oltiin jotenkin nihkeinä jo ylihuomista käyntiä ajatellen. Vuoto alkoi ruskeana tuhruna eilen illalla ja on voimistunut mielestäni melko runsaaksi veriseksi vuodoksi (hyytymillä ryyditettynä) tämän päivän aikana, ja kivut ovat kovemmat kuin kuukautisissa. Eihän keskenmenoa voi mitenkään hoitaa, mutta kiinnostaisi tietää että saanko syödä kourakaupalla särkylääkkeitä vai en.
  9. Tuosta pellavansiemenestä terkka mainitsi mulle muistaakseni, että sitä saa käyttää pieniä määriä kokonaisena, mutta ei esim. pellavansiemenliman muodossa tai pieneksi rouhittuna.
  10. Mua on tähän mennessä ärsyttänyt muiden suhtautuminen mun raskauteen, vaikka ei tästä moni vielä tiedäkään. En osaa asennoitua sellaiseen "lässyttämiseen" oikein mitenkään, ja yksinkertaisesti vaan ärsyynnyn vaikka kuinka hyvää tarkottaisivat. Mielellään en puhuisi (livenä) muiden kanssa mistään asiaan liittyvästä kuin omasta aloitteestani, joita ei ole tähän mennessä montaa kertaa ollut, vaan turha toivo. Katsotaan miten tää lähtee käsistä kunhan maha kasvaa ja oon vapaata riistaa... muoks. Mun mielestä siis raskaus on niin jumalattoman henkilökohtainen asia, että musta on kiusallista keskustella siitä muiden kanssa jossain kahvipöydässä.
  11. Mä kävin eilen kirjastossa ja hoksasin, että voihan siellä hyllyjen välissä kulkea nimiäkin etsimässä.
  12. Mä kävin eilen kirjastossa ja hoksasin, että voihan siellä hyllyjen väkissä kulkea nimiäkin etsimässä.
  13. Sarjassamme "ois vaan kiva tietää". Sanotaan, että sikiö tuntee samat fiilikset kuin äitikin ja siksi odottavan äidin pitäisi pysyä stressittömänä ja hyväntuulisena. Kuinkas aikaisin tää synkronointi oikein alkaa tapahtua? Tuli mieleen jonain vähän huonompana päivänä, kun mietin että onkohan meidän lapsen ensimmäinen fiilis vitutus... Ja missä vaiheessa sikiö alkaa nukkua? Tai siis että missä vaiheessa sillä alkaa olla hereillä ja tajuttomana olemisen vaihtelevia kausia. Osaiskohan joku fiksu vastata näihin?
  14. Joo. Onhan tätä vaivaa ollut ennenkin raskautta, mutta nyt tää vaivaa ihan tosissaan. Eli jos nukun pitkät yöunet (yli 12 tuntia), niin heräämisen jälkeen saisi olla heti kittaamassa litratolkulla juotavaa ettei alkaisi kirvellä. Hieman on rasittavaa (varsinkaan kun en erityisemmin pidä vedestä, ellei se ole huoneenlämpöistä ja seissyt pitkään - ja tuollaista vettähän kun ei hanasta saa..). Toisaalta oon tyytyväinen että tää menee suhteellisen helposti ohi. Raivorunsas juominen ja alle kuuteen tuntiin vaiva on jo ohi. Mutta silti, aargh!
  15. ^Multi Tabsin raskausvitamiiniahan minä...