Nappi

Aktiivijäsen
 • Content count

  224
 • Joined

 • Last visited

About Nappi

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Pk-seutu
 1. Ajattelin raapustaa muutaman jutun meidän Kreetan matkasta, jos olisi jollekin hyötyä. Olimme siis 23.-30.5. Kreetalla Agia Marinan lomakylässä, Haniasta noin 7 km. Hotellimme Stefan Village oli taaperoperheen paratiisi!! Hotellista löytyi kaksi matalaa lastenallasta, joissa 2 v tyttömme olisi viihtynyt vaikka koko päivän. Toisessa altaassa oli kaksi pientä vesiliukumäkeäkin, juuri sopivia 2-4 vuotiaille. Löytyi myös kaksi aidattua leikkipuistoa, joista toinen oli lastenaltaan yhteydessä. Ihan loistopaikka! Isommille lapsille löytyi hurjempia vesiliukumäkiä ja toki normi iso allas ja isojen lasten allas. Lisäksi hotellilla oli isohko nurmialue, jossa oliivipuut varjostivat sopivasti niin vauvakin viihtyi siellä viltillä kun sisko viiletti viereisessä leikkipuistossa. Itse kohde oli ihan ok, se vähän harmitti kun rannalla ei mennyt mitään kävelytietä vaan olisi pitänyt hiekkaa pitkin taapertaa. Kylässä meni yksi iso tie, joka oli vähän meluisa ja jalkakäutävä oli huonossa kunnossa. Sen varrella oli sitten vieri vieressä turistikauppoja. Liikuimme vain Plataniaksen ja Agia Marinan alueella, joten en tiedä josko kauempana olisi ollut niitä idyllisiä pikkukujia. Kaupoista löytyi kyllä vauvansoseita ja vaippoja,mutta hinnat oli aika karmeat. Lihasose maksoi 3-4 e/iso purkki, hedelmäsoseet 2 e/pikkupurkki. Onneksi meillä vauva oli jo 10 kk niin sai välipalaksi kreikkalaista jugurttia. Vaipat oli pikkupaketti eli 20-30 kpl noin 10-15 euroa. Ravintoloissa syöminen oli halpaa ja helppoa, lastentuoli löytyi joka kerta ja lapset olivat pidettyjä ruokavieraita. Sellaiset ravintolat kuin Nostos ja Raeti jäivät mieleen mukavina paikkoina. Monissa ravintoloissa oli (aidattu) leikkialue, esim. hotellin lähellä oleva iso ja hieman kalliimpi ravintola Nymfi (hyvää ruokaa!) oli varustettu todella isolla leikkialueella. Lastenannokset maksoivat 4-5 euroa, alkuruoat 2-5 euroa ja pääruoat 6-15 euroa perustavintoloissa. Ajankohta oli loistava matkaan, sillä luonto oli vehreimmillään. Lämpötila oli joka päivä n. 25-27 astetta. Illoiksi sai kullä varata pitkähihaista, jos meni syömään kreikkalaiseen tapaan vasta klo 21 jälkeen. Paras vaatetus vauvalle vaikutti olevan ohut pitkähihainen paita, pehmeät sortsit ja pitkät sukat. Ja sitten vielä vauvoihin liittymätön vinkki varsinkin äideille: Hanian lentokentän duty free- myymälästä saa tosi halvalla Korres- kosmetiikkaa. Maksaa mansikoita Suomessa, mutta siellä ei paljon mitään. Ihanan tuoksuisia voiteita ja muita juttuja. Kaikenkaikkiaan Kreeta oli mukava paikka, ehkä vielä enemmän paikasta olisi saanut irti auton vuokraamalla.
 2. Meidän lapsille tuli ikäeroa 1 v 8 kk. Ihan ok, vaikka hommaa kyllä riittää enemmän kuin olisin etukäteen kuvitellut. Luulen, että jos oltais maltettu vaikkapa vuosi lisää, niin elo olisi sujunut huomattavasti kitkattomammin... Minulla ja 7 v nuoremmalla siskollani on tosi läheiset välit, joten en ollenkaan allekirjoita sitä että pieni ikäero olisi hyvän sisarussuhteen syntymiselle jonkinlainen edellytys.
 3. JS

  Kuopus syntyi nyt heinäkuussa Jorvissa niinkuin isosiskonsakin. Jälleen kerran annan ko. paikan lääkäreille ja kätilöille 10 pistettä. Osastolla oli valitettavasti tosi kuuma kun oli niin kovat helteet, mutta muuten kaikki meni oikein mallikkaasti. Sain samaisesta paikasta hyvää hoitoa synnytyksen jälkeiseen kohtutulehdukseen.
 4. Meidän tyttö meni 1 v 2 kk ikäisenä päiväkotiin. Siihen mennessä sairastamissaldona oli yksi nuha. Päiväkodin aloittamisen jälkeisinä kuutena kuukautena ( tyttö nyt siis 1 v 8 kk) saldo oli neljä flunssaa joista seurauksena korvatulehdus, yksi tavallinen flunssa ja norovirus. Uskon siis siihen, että hoitoonviemispäätös on se ratkaisevin juttu sairasteluissa, ei imetys, kotieläimet tai muukaan sellainen. Toki näillä on merkitystä, mutta eniten vaikuttaa se onko lapsi kotihoidossa vai isossa päiväkotiyksikössä.
 5. Mä olen silloin tällöin, ehkä kerran kuussa, juonut pikkulasin viiniä/kuoharia tai sitten saunajuomana 0,33 l tölkin jotain 2,6-% lonkeroa tai siideriä. Esikoisen kohdalla oli sama linja. En usko, että noin pienistä määristä on mitään haittaa.
 6. Esikoinen aloitti päiväkodissa 1 v 2 kk ikäisenä. Kaikki on tähän mennessä sujunut paremmin kuin hyvin. Tyttö jää aamulla iloisesti vilkuttamaan ja on hoitajien mukaan pärjännyt tosi hyvin mukana menossa. Uusia taitoja on opittu roppakaupalla, mm. käsien pesu, syöminen, pukeminen. Ainoa huono puoli on ollut sairastelukierre, nyt alle puolen vuoden sisään on ollut kolme korvatulehdusta, noro ja muutama perusflunssa.
 7. Jos miehelle tulisi työtarjous ulkomailta, niin mä kyllä joutuisin aika kovan paikan eteen. Jos työ olisi miehelle unelmapaikka, avaisi ihan mielettömästi ovia ja jos se sitä kautta vaikuttaisi mahdollisesti meidän perheen taloudelliseen toimeentuloon todella tuntuvasti , niin ehkä, mahdollisesti, jossain tilanteessa olisin valmis myöntymään ja lähtemään. Mutta kynnys olis kyllä todella korkea. Lähtökohtaisesti haluaisin pysyä Suomessa missä meidän kaikki turvaverkostot on. Mutta jos lopputulos olisi se, että mies ottaisi paikan vastaan, niin kyllä me tultais koko konkkaronkka mukaan!
 8. Mä päädyin ostamaan Easywalkerit ja kopan käytettynä huutiksesta. Bumbleja kävin vielä viime viikolla katsomassa Babystylessa (uusia värejä muuten tulossa kesä-heinäkuussa sen iänikuisen mustan sijaan) mutta kun noi Easyt irtosi alle 400 euron niin otettiin ne.
 9. Päivikki, no niinpä. Voi hitsi. Mietinnässä meillä on joko Bumbleridet, Easywalkerit tai Mountain Buggy Duetit, noissa on hyvin pitkälti samat ominaisuudet kaikissa. Missasin noi huutiksen Bumbleridet parilla päivällä, huomasin ne itsekin viime viikolla. Easywalkereita jonkun verran liikkuu käytettynäkin, mutta Bumbleja ja Buggyja ei juurikaan...
 10. Äh, sielua riipii kun nuo Bumbleridet näyttävät maksavat jenkkien webshopeissa reilun 500 dollaria eli reilusti alle 500 euroa. Saako noita tilattua mistään ulkomailta? En ainakaan ole löytänyt edes eurooppalaisia nettikauppoja jotka noita tarjoavat.
 11. Me olimme viime viikolla Silja Symphonylla risteilyllä, ja ei voi kuin kehua laivaa. Ei mitään örvellystä, lapset hyvin huomioitu ruokapaikoissa (varsinkin Bistro Maximin lastenbuffet oli tosi hyvä! ), rattaita sai hyvin lainaksi ja matkasänky oli sopivan kapea, mahtui hyvin sänkyjen viereen. Mennään ehdottomasti toistekin!
 12. Mä olin pari viikkoa sitten elämäni ekoilla meandi-kutsuilla, ja tilasin kokeeksi pandatunikan ja itselle mustat magig knickersit, vähän niinkuin äitiyshousuiksi ja synnytyksen jälkeen pidettäviksi. Hyvät oli, ja pandatunika on tosi kiva. Mutta en kuitenkaan ihan hurahtanut tähän merkkiin, ovat pikkuisen liian kalliita mun makuun. Yksittäisiä herkkuja tulen ehkä tilaamaan jatkossakin.
 13. Minulla ja pikkusiskollani on ikäeroa himpun yli seitsemän vuotta, ja ollaan tosi läheisiä. Mä en usko, että ikäero vaikuttaa sisarussuhteeseen.
 14. Meidän pk:ssa on pakkasraja pienille eli alle 1,5-vuotiaille -12 astetta, mistä olen kyllä iloinen. Voi kuulostaa alhaiselta, mutta kun ei ne pienet oikeasti tee siellä ulkona muuta kuin seisoskelee tai ehkä vähän haahuilee itsekseen. Hoitajia on kolme 16 lapsen ryhmässä, eli eivät ehdi liikuttaa pienempiä. Enemmän sitä energiaa saa purettua sisällä leikkimällä kuin ulkona seisoskelemalla. Tämä siis koskee noita pieniä. Isommilla sen sijaan pakkasraja taitaa olla -20 tai -25, en ole ihan varma.
 15. Me ollaan naimissa mutta pidettiin kumpikin omat nimemme. Lapsi on miehen nimellä, mulle oli ihan sama että kumma nimi tulee. Päädyttiin sitten miehen sukunimeen joka on paljon harvinaisempi kuin omani. Lisäksi miehelle asia tuntui olevan tärkeä, minulle ei niinkään.