Mandii

Aktiivijäsen
  • Content count

    139
  • Joined

  • Last visited

About Mandii

  • Rank
    Aktiivi
  1. Me lähdetään 10 kk vauvan kanssa reilun viikon päästä All inclusive-matkalle Ayia Napaan. Kuulen mielelläni myös kokemuksia ja voin tulla niitä sitten reissun jälkeen kertomaan.
  2. Me varattiin just Rodoksen matka toukokuuksi. Lapsi tulee olemaan matkan aikaan 11 kuukauden ikäinen. Aiemmin ollaan oltu miehen kanssa kahdestaan Karpathoksella ja Korfulla sekä lapsena olin Kosilla. Otettiin Tjäreborgilta Sungarden-hotelli Holiday vacation club ja siellä kaksio, koska mun äiti tulee viikoksi mukaan. Hintaan kuuluu all inclusive, mutta saa nyt nähdä millainen se on. Viime vuonna Egyptissä oli aika karmea. Odotan kyllä niin innolla matkaa, vaikka tiedänkin, ettei se samanlaista ole kuin kahdestaan matkaillen. Kreikka on kuitenkin niin ihana maa
  3. Meidän poika syntynyt kesäkuussa ja nyt on sopivan kokoinen. Enpä usko, että menee enää ensi talvena.
  4. ^Elena meillä on nyt kohta 2 kuukautta ollut nuo "oireet" eikä yhtään hammasta ole ilmaantunut eli ihan heti ei välttämättä teilläkään puhkea. Meillä on siis kaikkea jyrsitty ja kuola valuu ihan hirveästi ja hampaat kuultaa ikenien läpi. Mutta tätä siis jatkunut jo pitkään
  5. Mulle tuli synnytyksessä 4. asteen repeämä ja lisäksi peräsuoli repesi (emättimen ja peräsuolen väliin tuli reikä). Mut kursittiin heti leikkurissa ja täytyy kyllä sanoa, että olen toipunut todella hyvin hommasta. Sain paljon keskustella asiasta sairaalassa ja hoitajat ottivat huomioon vaikean synnytyksen sairaalassaoloajalla. Sain lähetteen fysioterapiaan ja puolen vuoden kuluttua synnytyksestä peräsuoli ultrataan ja katsotaan, miten on parantunut. Kaikki toiminnot kuten kakalla käyminen on ollut ihan normaalia tuosta repeämästä huolimatta. Yhdynnässä pystyin olemaan muistaakseni 7 viikkoa synnytyksestä, mutta ihan täysin kivutonta se ei ole. Mulle luvattiin heti synnytyksen jälkeen, että seuraavat lapset tulevat sektiolla. Lopputarkastuksessa pyysin vielä, että lääkäri laittaa sen mun papereihin, ettei kukaan sitten pakota mua synnyttämään alakautta. Mulle ei jäänyt kammoa itse synnytystä kohtaan, mutta repeämät todennäköisesti johtuivat mun kudosten heikkoudesta, joten uudet repeämät ovat kai odotettavissa. Vauva oli 4500g ja 54cm eli aika iso vauveli.
  6. Ei tullut, vaikka iso vauva tulikin. Ei kuitenkaan ollut ns. makrosominen eli keskivartalo pullea eikä joutunut sokeritippaan sairaalassa, vaikka sitä pelkäsin, koska söin sokeria jonkun verran radista huolimatta. Vauva oli syntyessään 4500 g ja 54 cm pitkä. Me ollaan molemmat miehen kanssa isoja, joten pientä vauvaa ei ollut geenienkään puolesta odotettavissa. Muoks. Ja mulla siis todettiin radi heti alkuraskaudessa. Sain arvoja parannettua seuraavaan, keskiraskaudessa tehtyyn rasitukseen mennessä, mutta jouduin kuitenkin insuliinille viimeisten kolmen viikon ajaksi. Insuliini aloitettiin siksi, ettei vauvasta tulisi liian isoa. Vauva syntyi rv 39+0.
  7. Meidän poika taitaa kuulua myös isoihin vauvoihin. Syntymämitat: 4500g/ 54cm 1 kk: 5390g/ 60 cm 2 kk: 6205g/ 62,4 cm Rintamaidolla mennään ja hyvin tuntuu edelleen tulevan täyteen siitä, nyt siis kahden kuukauden ikäinen. Aloitan kyllä heti vellin tai perunan, jos alkaa nälkäänsä itkemään.
  8. Raskauden aikana ensin paino putosi ja sitten palasi pikkuhiljaa lähtöpainoon. Synnytyksen jälkeen painoa tippui viikossa 16 kiloa tällaiselle ylipainoiselle raskaus oli hyvä dieetti
  9. Meidän kolmeviikkoinen on nyt nukkunut parit päikkärit mahallaan ja yhtenä iltana nukutin mahalleen, mutta käänsin sitten kyljelleen. Kannattaa kyllä kokeilla, jos mahavaivoja on. Menee muutama kerta ennenkuin vauva oppii rauhoittumaan siihen, mutta selästä kun silittää ja juttelee hiljaa, niin rauhoittuu. Meillä terkkari kysyi heti alussa, että ollaanko kokeiltu mahallaan nukuttamista eli käsittääkseni se on ihan ok, jos vauva kannattelee päätään.
  10. Löytyi, kiitos avusta!
  11. Tasan 39 viikolla alkoi sponttaanisti suppareilla ja veden menolla.
  12. ^Kiitos vastauksesta, mutta vielä, miten sitä imutehoa säädetään? Ohjekirjaa olen tavannut, mutta en löydä
  13. Onko jollain Ainu Medelan käsikäyttöinen pumppu? Ja saatteko tulemaan sillä maitoa? Mä en saa sillä pisaraakaan tulemaan, sähkökäyttöisellä tulee kyllä eli ei ole tisseistä kiinni
  14. Monta hyvää asiaa tullut, komppaan erityisesti: - repeämiä ei tarvitse pelätä, ne nimittäin eivät tunnu siinä ponnistusvaiheessa missään. Mulla repesi paljon ja pahasti, mutta tunsin vain kiristävää tunnetta. - epparin leikkaamista ei tosiaan kannata pelätä, mulla kävi ainakin niin, että huusin kätilöille, että "ottakaa se pois" ja siinä vaiheessa näin kun kätilö otti sakset käteen Ja ei tosiaan sattunut. - epiduraalin laittaminen ei myöskään satu yhtään, eniten jännitti se, tuleeko kipeä suppari kun pitää olla liikkumatta. - se on hyvä tietää, että varsinkin rankassa synnytyksessä taantuu helposti pikkulapsen tasolle. Mä olin päättänyt olla huutamatta ja reipas, mutta tunnin ponnistusvaiheen aikana huusin kätilöille monesti, että "ottakaa se pois" ja "mitä jos se ei tule ulos?" - kipu ei tosiaan lopu vauvan syntymään, mulla ei istukka syntynyt ja kun sitä yritettiin painaa ulos, ulvoin kivusta ja revin kätilön ja lääkärin käsiä pois mahani päältä. Oli tunne, etten jaksa kipua enää yhtään.
  15. Mut pistettiin myös viime viikolla eli rv 36 insuliinille. Mulla tuo aamun paastoarvo vaihtelee 5,2 - 5,9. Nyt kun olen ollut äitiyslomalla, olen nukkunut pidempään ja paastoajasta on tullut pidempi, joten siksikin olleet vähän korkeammat. Olen kyllä pyrkinyt syömään viimeisen iltapalan joskus 23 jälkeen. Mulla alkoi myös rv 34 nousta aamupalan jälkeiset eli yhtäkkiä puuro ei sopinutkaan enää. Nousi kerran jopa yli 9. Nyt syön aamupalaksi smoothien, johon laitan rahkaa, rasvatonta/sokeritonta jukurttia, banaania ja jotain muuta hedelmään esim. persikkaa sekä lorauksen maitoa. Tuon jälkeen arvo on non 7 paikkeilla. Mua ei sureta tuo insuliinin pistäminen yhtään, koska se on kuitenkin vauvan kasvun kannalta hyväksi, ettei tule makrosominen vauva. Nyt vielä oli ihan ok kokoinen, isompi kuitenkin kuin keskiarvo. Kuten Eledeekin sanoi, mullakaan ei nyt vajaan viikon kokemuksen mukaan vaan ole ollut juurikaan hyötyä insuliinista, on silti paasto ollut 5,5 - 5,9. Nyt määrää vähän lisättiin ja yritän herätä aikaisemmin, ettei paastoajasta tule pitkää. Ei mun mielestä noista kannata siinä mielessä huolestua, kun kerran tiedät syöneesi raskaan aterian. Eri asia on, jos syöt kevyen ja normaalin aterian ja sen jälkeen olisi tuollaiset arvot. Ja mä olen syönyt aina siitä huolimatta iltapalan, vaikka olisin syönyt tuhdisti illallisen, koska muuten aamun paastoarvo saattaa olla korkealla.