Saga

Jäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Saga

 • Rank
  Aloittelija

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 1. Meillä ristiäiset 2 viikon kuluttua ja kutsutuksi tulivat isovanhemmat (4), sisaruksemme puolisoineen ja kummit. Kaikki 6 kummia ovat sisaria ja heidän puolisoitaan. Yhteensä meitä tulee tällä kokoonpanolla 16+pappi+pienokainen, ihan sopiva määrä kotona tapahtuvaan juhlaan
 2. Itse tein positiivisen raskaustestin pari päivää sen jälkeen kun olin täyttänyt 36v (esikoinen kyseessä). Tärppäsi ensimmäisestä kierrosta, vaikka olimme varautuneita, että voioi tässä iässä kestää vaikka kuinka kauan ennenkuin tärppää. Lisäksi mulla ylipainoakin jonkun verran. Kaikki meni kuitenkin aivan loistavasti läpi raskauden ja synnytyksen ja nyt meillä on pian kuukauden ikäinen, maailman suloisin, pikkunyytti Tsemiä kaikille yrittäjille ja älkää luovuttako!
 3. Meillä ei olult Doppelria käytössä ja en varmaan ostaisi seuraavaankaan mahdolliseen raskauteen, koska uskon, että omalla kohdallani se vain lisäisi stressiä, kun pitäisi alinomana kuunnella pikkuisen sydänääniä... Toki varmasti on tilanteita, joissa sen käyttö antaa mielenrauhan, mutta pelkäisin, että se saisi minulla pakkomielteen kuunnella niitä koko ajan ja auta armias, jos ne ei joku kerta kuuluisikaan sillä, mikä paniikki voisi olla! Loppuraskaudessa kannattaa muistaa, että jos liikkeet vähenee huomattavasti tai loppuu, mutta Dopplerilla sydänäänet kuuluu, ei tarkoita sitä, että kaikki olisi hyvin, vaan on mentävä sairaalaan tarkistuttamaan tilanne. Esim. hapenpuute sikiöllä saattaa ilmetä liikkeiden vähyytenä, vaikkakin sydänäänet kuuluisivat normaalisti.
 4. Oikeastaan vastaukseni voisi olla suoraan kuin edellinen eli Tuu-tikin. Mulla käynnistettiin synnytys lapsiveden menon takia ja käynnistelyä kesti 2 vrk. Sitten kun se synnytys vihdoin alkoi, oli kivut aivan helv...tilliset! Siis todella karmeat. Supistukset alkoivat aika äkisti ja tihentyivät jo ensimmäisen tunnin aikana 5 min välein tapahtuviksi. Epiduraalista sain loppujen lopuksi avun, tosin senkin laitto meni nippa nappa ja kipujeni vuoksi en meinannut pysyä paikoillani ja laittaminen oli hankalaa. Mutta voi autuus, mikä helpotus se sitten oli! Kiitos siis epiduraalia, muutoin oisin varmaan kuollut.. no en, mutta en olisi uskonut kipuja niin karmeiksi. Jälkikäteen kipu kuitenkin tavallaan unohtuu ja en pelkää seuraavaa mahdollista synnytystä kuitenkaan...itselläni saattoi se kyllä edesauttaa, että pelkoa ei jäänyt, koska itse synnytys meni sitten kuitenkin nopeasti ja kipua lukuunottamatta hyvin, joten mitään traumoja ei jäänyt ja pääasiana oli lopputulos: terve, ihana pikkunyytti
 5. Poika syntyi 40+2
 6. Moikka! Olen huomannut, että pariviikkoa vanha lapseni hengittelee silloin tällöin hyvinkin tiuhaan, mutta pääasiassa siis levollisesti. Neuvolassa ja synnärilläkin sanottiin, että kuuluu asiaan, mutta silti huolestuttaa minua. Olen jopa alkanut panikoimaan asian puolesta....Vauva muuten virkeä, syö hyvin jne. mutta esiintyykö teidän vauvoillanne silloin tällöin hetkellistä tiheentynyttä hengityst`ä?
 7. Rv 37+6 arvioitiin ultralla vauvan kooksi n. 2,6 kg ja rv 38+5 myös ultralla "vajaa 3 kg". Poika syntyi rv 40+2 ja painoa 3,5 kg eli ihan ei nappiin menneet arviot.
 8. Vastasyntyneemme syö tiuhaan, n. 1-3 tunnin välein, 10-35 min kerrallaan ja yleensä aina ahnasti per kerta. Hän ulostaa normaalin näköistä vauvan ulostetta tosi tiuhaan, tuntuu että koko ajan. Synnärille, kun soitin sanoivat sen olevan normaalia eli varmastikin näin, mutta kyselisin, että onko täällä muita, joiden pikkupaketit tuntuvat kakkaavan KOKO ajan? :=)
 9. Olen nyt rv 37+5 ja mieheni vielä muutaman päivän työssä 200 km päässä. Pelottaa, jos synnytys alkaakin ja yksin sitten täällä joudun kärsimään, kun meneehän hänellä n. 3 h ennen kuin ehtii paikan päälle. Onko kellään alkanut synnytyssupistukset yhtäkkiä, esim. kaupungilla ollessa ja olette joutuneet vaikka tilaamaan taksin kotiin? Lapsivesihän voi tietty mennä ensin myös, mutta eikös sen jälkeen usein ala supistukset, että osaa jo vähän sitten niitä odotaakin...? Mulla ei ole ollut yhtään supistuksia koko raskauden aikana ja koko ajan tietty tässä vähän jännittää milloin ne alkaa...kai ne sitten tuntee, kun tosi kyseessä Mutta tosiaan kyselisin ihan sitä, että kuinka äkkiä ne sitten voi alkaa...ihan hetkessä vai onko ensin sellaisia kivuttomia suppareita, joita muuttuvat intensiivisemmiksi ja kivuliaimmiksi?
 10. Heippa! Täällä taas kyselee pian esikoisensa synnyttävä uusavuton.. Eli meillä vauvan sänky on makuuhuoneessa, joka aika kaukana olohuoneesta ja muista oleskelutiloista, mutta olemme päättäneet hankkia itkuhälyttimen, jotta kuulemme vauvan itkun muihin tiloihin. Vastasyntynythän kaiketi nukkuu aika paljon imetysten välissä eli ilmeisesti se oma sänky on se pääpaikka, missä hän oleilee aluksi, mutta miten sitterin kanssa -oletteko laittaneet ihan pikkusta miten paljon sitteriin istuskelemaan ja seuraamaan eloa esim. olohuoneeseen? Entä esim. lyhyet kyläreissut? olisiko sitteri oiva juttu ottaa kylään mukaan vai oletteko pitäneet vauvaa sylissä? Meillä vaunuissa tällä hetkellä ei ole kantokassia, joka tietty olisi helppo kyläreissuja varten ja nyt aloinkin miettiä, että entäs kun mennään vaikka poikkeamaan jossain, niin missä kuljetan/pidän vauvaa? Tietty turvakaukalokin varmaan toimisi vauvan sitterina tunnin parin kyläreissun tms. aikana?
 11. Aiomme käyttää äitiyspakkausta ensisänkynä. Äp:n peitto vaikuttaa tosi suurelta laatikkoon ja vauvaankin nähden...mitä olette käyttäneet peittona, jos olette siis äp-laatikkoa käyttänyt ensisänkynä? Oisko ideaa taittaa peittoa kahtia vai tuleekohan liian paksu sitten? Entä, jos käyttää ns. unipussia, niin tarviiko vielä huovan tms. lisäksi? Ainakin meidän ostamassamme unipussissa vauvalla kädet "paljaana" eli riittääkö pelkkä pitkähihainen sisäpaita vai tarviiko vielä muuta peitettä?
 12. Kiitti viisaammille
 13. Tämä nyt ehkä menisi sinne tyhmien kysymysten joukkoon..mutta: pitääkö vastasyntyneellä olla puuvillamyssy sisälläkin päässä vai missä tilanteissa? Ulkona ymmärrän tietysti, että asianmukaiset päähineet, mutta miten sisätiloissa ja nukkuessa?
 14. Eli ilmeisesti se äp toppahaalari tulee olemaan liian iso vastasyntyneelle...mä kun vasta nyt asian hokasin, kun koko ajan olin, että haalaria ei tartte ens alkuun ostaa. Vai ootteko käyttänyt sitä äitiyspakkauksen haalaria ja laittanut vaikkapa hiusdonitseja lahkeisiin lyhentämään sitä? Täytyypä kurkata vaikka Huutonetistä, josko siellä olisi pienempiä haalareita myynnissä. Tuo äp toppahaalari näköjään koko 68-74...