Antoniina

Aktiivijäsen
  • Content count

    89
  • Joined

  • Last visited

About Antoniina

  • Rank
    Tavis
  1. Päivitelläänpä tietoja. 0kk: 3840g / 52 cm 1 kk: 4500g / 56,4cm 2kk: 6340g / 60,6cm 3kk: 8000g / 66,7 cm 4kk: 9140g / 70cm 5kk: 9600g/ 70cm 6kk: 9980g / 72,7cm Tuossa neljän ja viiden kuukauden välissä tuli stoppi kasvulle. Siinä kyllä oli mittajan vaihdoskin joten epäilen, että vähän oli tullut pituutta mutta edelleisellä mittaajalla oli käynyt virhe. Nyt taas kasvetaan hyvää tahtia. Meillä poika kääntyi melko aikaisin (taisi olla ennen 3kk ikää) ja on yrittänyt ryömiä jo pitkään..varmaan kohta kaksi kuukautta. Vaikutti siltä, että lähtee koostaan huolimatta aikaisin liikkelle mutta eipäs se niin mennytkään. Jotenkin tunnostaa siltä, etteivät yläkropan voimat riitä kymmenen kilon laahamiseen. Seistä törröttää kyllä haluaisi kovasti ja harjoittelee seisomista tukea vasten. Saa nähdä päättääkö tuo ottaa suoraan jalat alle kun ovat muutenkin voimakkaat ja tuntuvat dominoivan melko lailla (kädet eivät voi vähempää kiinnostaa..)
  2. Voi apua tätä maailmaa jos jo vauvaiässä poikien pitää olla isoja ja tyttöjen siroja. Eikö vauva saisi olla ihan vaan sellaisia kun ovat. Kun eihän näistä vielä edes tiedä mitä kokoluokkaa ovat aikuisena. Varmasti meidänkään pojasta ei mitään kaksimetristä näillä geeneillä ole tulossa vaikka vielä onkin melko poikkeuksellisen pitkä sälli. Säälin jo valmiiksi kuvitteellista tyttövauvaa jos sellaisen joskus saisin
  3. Päivittelempä meidän poitsun mitat. 0 kk 3840g 52cm 1kk 4500g 56,4cm 2kk 6340g 60,6cm 3kk 8000g 66,7cm 4kk 9140g 70cm Lääkärineuvolassa lääkäri totesi, että on hyvä kun kasvu on edes vähän tasoittunut. Kuulemma muuten oltaisiin oltu jo huolissaan. En edes hoksannut kysyä mikä nopeassa kasvussa huolta sitten aiheuttaisi... Viime aikoina on taas saanut kuulla huudahduksia tyyliin "onpa lihava lapsi" vaikka poika kasvaa ihan keskikäyrillä pituuteensa nähden. Seuraavaksi vastaan varmaan, että "ohoh! Onpas sulla iso perse".
  4. Eiköhän meidänkin poika kuulu tänne. Neuvolakorttiinkin tuli tänään oikein maininta "pitkästä pojasta". K on kasvanut tähän malliin: 0 kk 3840g 52cm 1kk 4500g 56,4cm 2kk 6340g 60,6cm 3kk 8000g 66,7cm Yläkäyrän yläpuolella siis mennään tuon pituuden suhteen. Kyllä pojan pituus aina ihmettelyä saa aikaiseksi. Itse taas ollaan vain ylpeitä meidän pienestä suuresta miehestä. Pistää kyllä miettimään millä geeneillä poika kasvaa kun ei itse olla kovinkaan pitkiä. Minä olen 161cm ja mies 175cm. Eikä sukukaan kovin pitkää ole -anoppi esimerkiksi 142cm! Saa nähdä tasoittuuko tuo pituuskasvu nyt sitten jossain vaiheessa...Meillä mennään korvikkeella ja osittaisimetyksellä joka taitaa nyt kyllä tulla tiensä päähän (poika ei enää suostu syömään). Neuvolasta ohjeistettiin aloittamaan nyt 3kk iässä pikkuhiljaa vellit. Ihmetyttää tuo eri neuvoloiden erillainen suhtautuminen. Meille ei kyllä olla sanottu, että pituuden suhteen olisi mitään huolta -päinvastoin kehuttu hyvää kasvua!
  5. Minulla oli ruokavaliolla hoidettava radi. Vain keskimmäinen arvo vähän koholla. Arvot pysyivät hyvinä koko raskauden -ainoastaan yhdesti mittasin hieman kohollaan olleen arvon. Vauva syntyi 39+2 ja painoi 3840 pituutta 52cm. Sokerit laskivat syntymän jälkeen ja oli hetken sokeritipassa.
  6. OYS

    ^Minusta tuo muuttui ihan juuri. Synnytin itse toukokuun lopulla ja silloin sanoivat, että nyt ovat käytännöt muuttuneet. Kaikissa lipuissa ja lapuissa seisoi väärät kellonajat. Onneksi muuttunut parempaan suuntaan. Itse toivuin sektiosta ja poika oli lastenosastolla joten oli aivan äärettömän tärkeää, että mies pääsi koko päiväksi sairaalaan meidän kanssa.
  7. Meidän pojalla oli syntyessään mittoja 52cm ja 3840g. Syntyi rv 39+2. Nyt 2kk neuvolassa (eli vähän vajaa 2kk ikäisenä) mitat 60,6cm ja 6340g. Kyllähän sitä tietenkin kaikennäköistä kommentia tulee -niin hyväntahtoista kuin kauhisteluakin. Me taas miehen kanssa olemme vain ylpeitä siitä miten hienosti poika kasvaa Samalla myös kyllä ihmetellään millä geeneillä se tuota pituutta haalii kun meistä ei kumpikaan kauhean pitkiä ole. Miehen vauvakirjaan merkittyihin mittoihin kun vertaa niin poika on isäänsä reippaasti edellä
  8. Käytiin ultrassa rv 38+4 jolloin vauvan painoksi arvioitiin n. 3500g. Laskettuna aikana arvioitiin painavan n. 3700g. Poika syntyi viisi päivää myöhemmin (39+2) ja painoi 3840g.
  9. ^^ Täälläkin alkoi jokottelu. Ja sitten kaikki ovat niin pettyneitä, että itsellekin pukkaa pientä stressiä. Ei tietenkään pitäisi mutta mutta...
  10. Marisen tässäkin ketjussa vaikka laskettuun aikaankin on vielä kaksi viikkoa. Tympii vain kun kaikki merkit ovat ilmassa ja elo on yhtä kipuilua. Tuntuu vain kokoajan siltä, että kroppa yrittää saada homman käyntiin mutta ei oikein onnistu siinä. Pöljä minä olen mennyt vielä kaikille kertomaan tästä oireilusta niin nyt kaikki odottavat muksua jo tulevaksi
  11. Melko himmeä viiva yltää rintoihin asti. Ensi alkuun näkyi vain navan alapuolen mutta loppuraskaudessa alkanut tuo ylempi osakin näkymään. Poikaa on luvattu.
  12. Minä ostin Muumilaakson vauvakirjan. Ihana
  13. Mulla tuntuu myös. Juniori ihan tosissaan tuntuu potkivan äitiä takapuoleen välillä
  14. Rv 20 pystyin varmaksi sanomaan, että mahassa tuntuva muljuaminen on vauvan liikkeitä. Kuplintaa ja muljahduksia joiden alkuperästä en ollut vielä varma joitain viikkoja aiemmin. Kyseessä ensimmäinen raskaus ja istukka edessä vaimentamassa.
  15. ^Katselin vielä noita laittamiasi kuvia ja mietin, että eivät tainneet minunkaan viivat tuota vahvemmiksi muuttua.