amella

Aktiivijäsen
  • Content count

    127
  • Joined

  • Last visited

About amella

  • Rank
    Aktiivi
  1. ^Joo siis sitä mä tuolla yritin sanoa. Eli viimeksi oli ostanut mekon TopShopista ja nyt ASOS:ilta. Hauska, miten nuo on aina uutisia Muoks. joo oli vähän hassusti muotoiltu. Yritin tuolla "ASOS:n puodilla" vitsailla siitä, kun on aina niin iso uutinen, että herttuatar shoppailee tavallisten tallaajien kaupoissa.
  2. Herttuatar on shoppaillut tällä kertaa ASOS:n puodissa.
  3. Vauvat vaihtuivat Jyväskylän keskussairaalassa http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57423-aitien-painajainen-toteutui-suomessa-ylilaakari-tyrmaa-kovan-vaitteen
  4. Tyttöjä: Ilma Raita Satu Sini Sorja Suometar Säde Taru Vappu Varma (Ilma ja Säde ovat tosin vähän luontoaiheisia, joten taitavat mennä vähän ohi.)
  5. Lisään vielä, että toki etenkin uskonnollisten joululaulujen kepeys voi joissakin tapauksessa olla vähän subjektiivinen käsite... Tarkoitin enemmänkin, että tuskin on tarvetta mitään listaa tms. soveltuvista/ei-soveltuvista lauluista tehdä Minusta tärkeämpää olisi kokonaisvaltainen näkökulmamuutos, eli että joulu ei ole pelkästään kristittyjen juhla, ja ottaa se huomioon mm. lauluvalinnoissakin. Eli sillä meiningillä, että jokaiselle jotakin ja yhdessä oppimaan toistemme ajatuksista
  6. Mielestäni laulamista ei kannata tältä maailmankatsomuskannalta niin kovin vakavasti ottaa. Koulussa lauletut laulut ovat lähtökohtaisesti ihan eri asia kuin virret (jotka voi käsittää lauletuiksi rukouksiksi). Etenkin joululauluille on ominaista tietty kepeys, jonka yleensä lapsikin tajuaa. Jos ja kun niistä kumpuaa ihmetteleviä kysymyksiä, niin niistä keskustellen voi jopa oppia toisten ihmisten kulttuureista ja ajatusmaailmoista. Se on mielestäni täysin eri asia kuin varsinainen opetustilanne, jossa opettaja kertoo tosiasioina tietyn maailmankatsomuksen näkemyksiä, tai jumalanpalvelus / virrenveisuu. Toki olisi suotavaa että laulettaisiin monipuolisesti erilaisista kulttuureista ja maailmankatsomuksista kumpuavia lauluja, eikä pidättäydyttäisi vain yhdessä yksipuolisessa maailmankatsomuksessa.
  7. Nukeilla leikkivät pojat järkyttävät maailmalla... http://www.hs.fi/msn/ulkomaat/Sukupuolineutraaleja+lelukuvastoja+kauhistellaan+maailmalla/a1305622728919?jako=dcd3b33043a3a5e974915dedee2b0616&ref=fb-share
  8. Mä en tuossa kuvailemasi kaltaista pilkkaa löytänyt. Teksti oli kolumnityylisesti kirjoitettu, hieman puhetyylisesti ja provosoivasti, mutta ei mielestäni pilkaten. Mielestä on ihan aiheellista kysyä, että miten raamatun tarinat opettavat eettisyyttä ainakaan paremmin kuin puhdas elämänkatsomustieto. Itse en olisi noin provosoivasti asiaa esittänyt, mutta tuosta loukkaantuminen tuntuu ehkä kuitenkin vähän tarkoitushakuiselta. Mielestäni tämä hiljaa olemisen vaatimus tässä yhteydessä on outo, kun selvästi yhteiskunnassamme on vääryys tässä asiassa.
  9. Aamuhesarin luettuani oli pakko tulla käymään täällä, sillä arvasin, että täällä on jo juttua tuosta kolumnista Vaikka tuo onkin vähän provokatiivisesti kirjoitettu, niin kyllähän se täyttä asiaa on. Ja juuri sitä, mitä me olemme täällä keskustelleet. Erilaisia maailmankatsomuksia on niin paljon, että yksi valtionkirkko on todellakin jo aikansa elänyt ilmiö.
  10. Bongasin sellaisen kuin Amila. Annettu 2000-luvun alussa 8:lle, sitä ennen ja sen jälkeen näkyi kertaalleen se "alle 5" kummankin sukupuolen kohdalla, eli jäisiköhän tuon nimen kantajien lukumäärä siihen 10 henkilön pintaan. Pienen maistelun jälkeen oikeastaan ihan kiva.
  11. Minusta tuossa on vain kysymys siitä, että kristittyjä pyydetään toimimaan samoin kuin kaikki muutkin toimivat. Eli oman maailmankatsomuksen mukaiset toimet jätetään kaikille yhteisten toimintojen ja palveluiden ulkopuolelle. Ei niiden piilossa tarvitse tapahtua.
  12. Voi, ja käsittääkseni sellaisia onkin. On niitä muitakin yksityisiä, tiettyyn arvomaailmaan perustuvia päiväkoteja ja kouluja (esim. Steiner). Se on eri asia, onko tuollainen eriytyminen suuressa mittakaavassa yhteiskuntamme kannalta hyväksi. Toisaalta itse henk.koht. olen sitä mieltä, että on vain hyvä jos ihmisillä on aidosti vaihtoehtoja. En minäkään ymmärrä ns. tapakristittyjen halveksimista. Mielestäni uskonasiat ovat tosiaan niin henkilökohtaisia, että ei toisella ihmisillä pitäisi olla mitään asiaa sanoa, miten toisten on sopivaa uskoa/olla uskomatta. (muoks. En tosin saanut sellaista käsitystä Kärpäsen tekstistä. Mutta tuolla keskustelun alussa joitain sellaisiakin kommentteja taisi olla.)
  13. ^Ida-Mari, esim. Rilla avasi viimeisimmässä kommentissaan hyvin sitä, mitä se tarkoittaisi vuosilomalaissa tarkoitettujen vapaiden suhteen.
  14. Piippis, koin koko kirjoituksesi ja etenkin tämän lainaamani osuuden jotenkin todella osuvaksi ja läheiseksi. Olisin voinut kirjoittaa itse täsmälleen samoin. (Paitsi että en ole kristitty) Olen täsmälleen samaa mieltä.
  15. Ei kukaan ole pyytänyt maan alle menemistä, vaan sitä, että uskonnolliset asiat erotettaisiin selkeästi maallisista meille kaikille yhteisistä tilanteista. Edelleen uskonnon harjoittaminen omassa elämässään olisi kaikille täysin vapaata ja sallittua. Miksei joulukirkkoon voi mennä koulun jälkeen? Ihan niin kuin muunlaisen maailmankatsomuksen omaavat jättävät omat katsomukseensa liittyvät toimensa kouluajan ulkopuolelle? Tuosta kristinuskon aktiivisesta osuudesta nykykulttuurissamme voidaan olla montaa mieltä, ja ainakin se on kiistatta vähentymässä päin. Toki kulttuuri muodostuu monista kerroksista, mutta on kovaa vauhtia maallistumassa länsimaissa. Ensinnäkin monet vapaiden ja sitä myötä juhlien ajankohdat taitavat juontua alunperin maanviljelytöiden (ja yleensä vuodenaikojen) rytmittämästä elämästä, ja käännytystyön yhteydessä kristilliset juhlat oli helpompaa sijoittaa tuon rytmin mukaisesti. (LISÄYS: Ja huom! En tällä kommentilla missään nimessä halua vähätellä tai mitätöidä kristillisille tärkeitä juhlia! Se, että noin on käynyt, on varmasti vain ollut kaikille silloin kätevämpää. Se ei ole mitätöinyt eikä tulisikaan mitätöidä niiden merkitystä niile, jotka sen merkityksen kokevat.) Kuten tuossa jo oli puhetta, esim. Briteissä on otettu käyttöön bank holidayt joiden avulla taataan tietty määrä vapaita työvuoteen ihan ilman uskonnollisia viboja taustalla. Eli vaihtoehtoja on, kuten jo aiemmin mainitsin