ninde

Aktiivijäsen
  • Content count

    143
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ninde

  1. En halua sua nyt mitenkään masentaa mutta itse synnytin h 42+0 4910 grammaa painavan pojan ja kuukausi ennen lata arvioitiin paino max 3,9 kg. Itse olen ollut siinä uskossa että painoa tulee lisää myös lasketun ajan jälkeen mutta eimitenkään turbotahdilla kuten kasvun kiivaimpina viikkoina? Lienevät myös melko veteen piirrettyjä asioita nämä
  2. Mulla oli kuopusta odottaessa ja alkoivat alkuraskauden jälkeen. Mitään lääkityksiä tai käyriä tai tutkimuksia ei tehty, kurjilta tuntuivat ja niitä tuli välillä jopa niin useasti että mietin pitääkö tässä jonnekin lähteä. Ne onneksi vähenivät raskauden edetessä ja olivat siis kohdallani vaarattomia. Toivottavasti säkin pääset niistä eroon pian
  3. Esikon neuvolakorttia en löydä mutta pienempi hän oli kuin sisarukset. Kakkonen oli 1v 6 kk:n iässä 13,8 kg ja 92 cm pitkä tyttö. Junnu vastaavassa iässä 16.2 kg ja 89,5 cm pitkä poika. Tuosta kuukauden kuluttua mitattiin sydänkontrollissa ja painoa oli jo päälle 17 kg ja pituuttakin yli 90 cm.
  4. Ensinnäkin todella lohdullista lukea että monella on käynnyt hyvin, vaikka alkio on pieni ensin ollutkin. Itse kävin tänään ultrassa ja alkio vastasi h 6+2 vaikka kuukautisten ja oviksenkin mukaan olisi ollut h 7+1. Tässä huolestuttaa eniten se, että plussasin haamujen haamun jo h 3+2 eli tuon 6+2:n mukaan se olisi ollut plussa jo h 2+3. Eli joku mättää. Syke oli kuitenkin vahva ja lääkäri tsemppasi ettei mitään hätää, ihan normaaliraskauden löydös. Pakko vain yrittää ottaa päivä kerrallaan ja mennä sinne ultraan vaikka uudestaan parin viikon päästä. On tämä raastavaa...
  5. Tästä raskaudesta sain haamun jo h 3+2 eli kp oli 22/25-27.
  6. Kolme viivaa kolmessa raskaudessa ja on syntynyt tyttöjä ja poika
  7. Selkeä plussa (haamuja jo parin päivän ajan) ja myös digisti todistettu (tosin vasta h 3+5 eli kaikki vielä mahdollista) ja eka kokonainen vehniskierto pulkassa
  8. Mirabel, itse aloin litkiä tuota noilla main, kuuden päivän päästä tiedetään taas enemmän
  9. Kyllä tälläisen paatuneen vauvantekijänkin silmiin nousi tänä aamuna vesi kun otin vehniksen ja foolihapon ja kulautin ne greippimehulla alas, yhyy, mutta mitäs sitä ei kokeilisi
  10. Alffie, kyllä se tasoittuu Meidän pojalla on jo pitkään mennyt 98/104 cm:n vaatteet, kasvu on selvästi taittunut liikkumisen myötä ja massun röllykkäkin kaventunut. Ja pituushan on suhteellista, oma mieheni on 190 cm ja ei omasta korkeudestani ainakaan mitenkään erityisen pitkä
  11. Koran, ei suostunut enää edes katsomaan pulloon päin kuin yritin suostutella tänä aamuna ottamaan hörppyä
  12. Noita pituuksia ei voi ennustaa kuin vasta kasvupyrähdyksen taitevaiheessa, ei missään nimessä alle kaksivuotiaana Isosta vauvasta voi hyvin kasvaa pieni aikuinen ja päinvastoin. Murrosiässä näitä kasvuasioita pystyy katsomaan käyrältä jo ihan eri tavalla mitä alle kaksivuotiaana.
  13. Kiitos Sue ja muut vastauksista Alojn litkiä sitä kolme päivää sitten ja bongasin tänään jättiovisviivat eli ovuloin ainakin, jee! Juotin myös miehelle ja sanoin että on vähän kuin Viagraa, meinasi motata kun maistui niin paskalle
  14. Tyhmä kysymys laiskalta kuumeilijalta mutta voihan näitä syödä vaikka imettää ja onko kuinka fataalia alkaa popsia niitä/sitä vasta oviksen aikoihin, onko siitä enää mitään iloa?
  15. Esikoista 1v 9 kk. Keskimmäistä 2 v 6 kk. Kuopusta imetän edelleen ja kiirettä vieroitukselle ei ole. Kaikkia olen täysimettänyt puoli vuotta.
  16. Oma (tai no pankin) omakotitalo 5-6 huonetta
  17. Meidän nuorimmaiset on samaa possea Poika syntyessään 4910g ja 56 cm, 1kk: 6435 g, 59,5 cm 2 kk: 7835 g, 63,5 cm 3 kk: 8865 g, 67 cm 4 kk: 9900 g, 69 cm 5 kk: 10490, 72 cm 6 kk: 11460 g, 75 cm 1 v: 14200, 83 cm 1 v 5 kk: 15500 g, 88 cm Painoa tuli pahimmillaan kilo viikossa ja täysimetin sälliä puoleen vuoteen. Yksivuotisneuvolassa ajattelin että jätkä on laihtunut mutta hupsista heijaa, pituuden ja painon suhde olikin noussut kahteenkymmeneen viiteen. Siskotkin olivat melko jötkyjä ja pitkiä, keskimmäinen oli pidempi mutta hitusen kevyempi. Vanhin oli siroinja pienin, painoi saman verran neljävuotiaana mitä poika nyt.
  18. Meidän pojalla suurin piirtein niin että otettiin heti käyttöön 62 cm, muutama hassu 56 cm:n kävi satunaisia kertoja päällä. Neljän kuun iässä oltiin koossa 80 cm, välikoot jäivät vähälle käytölle. Puolen vuoden jälkeen koko alkoi olla 86 cm, nyt käytetään kokoa 92-98 cm. Paidat/bodyt ovat olleet aina kokoa isompia pitkäselkäisellä, persevällä ja reitevällä pojalla. Jospa tämä nykyinen koko säilyisi vaikka seuraavat puoli vuotta Ja siis poikani on ollut aina iso, roteva ja melko pitkä, synnärilläkin hakivat hänelle isompien poikien vaipat ja vaatteet kun vastasyntyneiden vastaavat eivät riittäneet Tyttöjen kohdalla kasvu oli myös kiivasta ekan puolen vuoden aikana jonka jälkeen riitti koko 86 cm seuraavalle vuodelle jopa.
  19. Meillä on City Crossit ja olen ollut tosi tyytyväinen Ollaan pitkiä molemmat ja noissa on hyvät säädöt myös meidän korkuisille. Citykoppa jäi meillä pieneksi neljän kuukauden iässä mutta vauva olikin mutantti ja niin iso että olisi pursunnut myös mistä tahansa muualtakin ulos. Vielä menee 88 cm:n ja 15,5 kg:n pötkylä ratasosaan jääkarhupussin kanssa päiväunille.
  20. Luin jostain tutkimuksesta jostain joskus että pidempi imetys on armollisempi tisseille mitä lyhyt. Mulla on tissit imetyksen edetessä rupsahtaneet ja alkaneet roikkua, siinä vuoden kintailla. Sitten kun touhu on loppunut on päässyt itku kun kupeissa on pyörinnyt kaksi surkeaa rusinaa. Siitä muutaman kuukauden kuluttua tilanne on taas korjaantunut ja tissit jopa terhakoituneet ja palanneet ihan c-sarjalaisiksi takas. Kyllähän se parhain simpsakkuus on jo nähty mutta kun ei tässä mitän kaksikymppisiä enää olla niin kaikkea ei voi saada. Mulla imetykset ovat olleet pitkiä, ekat olivat 1 v 9 kk ja 2 v 6 kk, kolmatta imetän edelleen. Raskausaikana olen kasvattanut meijereitä dollyn mittoihin ja joka kerta maha on kasvanut tissien edelle vasta h 30 jälkeen.
  21. Trikoisella pärjää hyvin jos vauva on pienikokokoinen eikä kasva karhun lailla. Kudottu on sen saijaan pitkäikäisempi ja monikäyttöisempi, sillä saa hyvin myös lapsen selkään ja lonkalle, jotka trikoisella eivät onnistu. 520 cm liina riittäisi varmasti niihin pisimpiinkin siodntoihin, toki 4,5 metrin pätkälläkin selviää Ja kyllä noista liinoistakin saa hyvin omansa takaisin, vatrsinkin jos satsaa kunnon kudottuun liinaan
  22. Trikoisissa liinoissa ainakin Hugga oli piiiiitkä. Didymokselta saa kasikokoista liinaa, joka on sen 560 cm pitkä, melko samoihin menee Hoppen pisin malli. Olitko ajatellut trikoista vai kudottua?
  23. Onkos kenelläkään kokemusta Pallaksen isofixistä, siitä jossa on se palkki? Tämä isofix on vasta nyt tulut markkinoille ja olemme sitä kovasti miettineet seuraavaksi istuimeksi kun Duologico 2:n on auttamattoman pieni. En ymmärrä kuka siinä pitää enää isompaa lasta. Ja harmittaa laittaa noin pientä vyöistuimeen mutta kun ei mahdu niin ei mahdu.
  24. Mä vannon jääkarhupussin ja Ruskovillan nimeen. Ainoa miinus on se ettei jätkä mahdu oikeen enää kieseihin ja pussukkaan, nukkuu teppana jalat koukussa mutta nukkuu, se on pääasia. Itse olen pitänyt rajana 15 astetta jonka jälkeen siirrän autotalliin.
  25. Spinaalin vaikutusaika on lyhyempi, max muutama tunti ja sitä ei voida antaa uudestaan. Epiduraaliannoksia voi sen sijaan lisätä synnytyksen pitkittyessä, nämä lienevät ne suurimmat syyt miksi ensareille ei spinaalia ensisijaisesti suositella. Itse sain tässä kolmannessa koitoksessa spinaalin ja olin tyytyväinen. Olin jo kahdeksan senttiä auki synnärille mennessä ja olisin ehkä selvinnyt jopa ilman puudutustakin mutta olin niin henkisesti valmistautunut spinaaliin (taustana kaksi järkyttävää ponnistusvaihetta ja luinmonesta lähteestä että spinaali vie ponnistuskivun, no ei se ihan näin mennyt) etten suostunut siitä enää luopumaan. Aukenin spinaalin aikana sen kaksi senttiä lempeästi ja ponnistustarve tuli paineen tuntena puudutuksen lakatessa. Mulla onkaikki lapset laskeutuneet vasta ponnistusvaiheen alkaessa joten mitään minuutin ponnistusvaihetta en isojen lasten synnyttäjänäö varmasti ikinä koe. Jos spinaalista nyt jotain miinusta niin ehkä se kutina, joka on vaivaton ja normaali haittavaikutus. Epiduraaliin (sain ekassa synnytyksessä) verrattuna eroja oli mielestäni puudutuksen kesto. Ekassa olin puudutettuna niin tehokkaasti että ponnasin lasta maailmaan melkein kaksi tuntia. Kolmannella kerralla lapsi syntyi helposti ja hyvin, en uskalla vannoa olisikio kokemus ollut yhtä hieno ilman tuota must have-puudutusta. Niin ja kakkosynytys oli kamala, siis se ponnistusvaihe oli kuin jostain helvetin tulilta ja siitä selvittyäni vannoin etten enää ikinä synnyttäisi ilman puudutusta.