Virika

Aktiivijäsen
  • Content count

    90
  • Joined

  • Last visited

About Virika

  • Rank
    Tavis
  1. Minkälaisia keinoja olette käyttäneet liikkumisen kannustamiseksi? Mä en keksi muuta kuin lelujen asettamisen tavoittamattomiin, mutta se ei meillä ole selvästikään kovin suuri motivaattori Ehkä meidän lelut on tylsiä...
  2. Meillä otettiin ensimmäisenä kaurapuuro kuvioihin viikkoa vaille 7kk iässä. Viljoista sanotaan että pitäisi aloittaa aakkosjärjestyksessä (kaura, ohra, ruis, vehnä). Keitin ihan tavallista kaurapuuroa pienen määrän veteen, soseutin hiutaleita ennen keittämistä hiukan. Mutta en tiedä miten pienelle voi/kannattaa viljoja aloittaa, meitä (6kk täysimetys) ohjeistettiin neuvolassa että eka otetaan kasvikset ja hedelmät ruokavalioon ja vasta sitten viljat.
  3. Me ollaan Tammikuussa lähdössä 5,5kk ikäisen kanssa Atlantin toiselle puolelle. Vähän huolettaa tämä aikaero, mikä on siis 6 tuntia... Vinkkejä oikeaan rytmiin pääsemisestä otetaan siis vastaan? Auttaako valoisassa ulkoilu tms?
  4. Meillä on Dorjan soft startit ja niissä on isot kääntyvät etupyörät(jotka on myös helppo lukita). Olen nyt työnnellyt näitä 3kk ja olen tykännyt Näissä on erikseen kova makuukoppa sekä ratasosa, eli eivät ole sellaiset yhdistelmävaunut, joissa makuukoppa laitetaan ratasosan päälle. En suosittelisi kerrostaloon, jossa joutuu erikseen koppaa raahaamaan koska se on painavahko. Mutta näin omakotitalossa on kiva että kopassa on tilaa vähän isommankin lapsen nukkua. Kaupassa yhdistelmien kovat ja pehmeät kopat näyttivät huomattavasti pienemmiltä kuin tämä Dorjanin koppa. Mahtuvat hyvin meidän sedan-mallisen auton takakonttiin, johon eivät mahtuneet monet isoilla kiinteillä pyörillä varustetut vaunut. Mukavat työntää, tosin eivät sovi kovin pitkälle henkilölle taittuvalla työntökahvalla, jalkatila jää aika pieneksi jos nostaa kahvan ylös. Kori vaunujen alla on aika tilava mutta virallinen painorajoitus (3kg) ja se että koppa on aika alhaalla(joten esim. ostoskassin laittaminen koriin on vähän hankalaa) rajoittavat käyttöä. Mä olen kuljetellut siellä lähinnä isoimpia ostoksia (kuten vaippapakettia) ja vaunun sadesuojaa.
  5. HYS

    Synnytin Hyvinkäällä heinäkuussa. Eikä ole kuin positiivista sanottavaa. Sekä synnytyssalien että vuodeosaston henkilökunta oli mukavaa ja ammattitaitoista. Remonttiahan siellä vielä tehtiin, joten porailun yms. ääniä kuului, mutta en niistä häiriintynyt. Ruoka oli mielestäni hyvää ja kun osastolla on vielä pieni jääkaappi johon voi tuoda omia eväitä ja johon hoitajat näyttivät jemmaavan iltapalalta jääneet leivät yms. vapaasti syötäviksi niin olin tähän puoleen erittäin tyytyväinen. Kun pitkät yösyötöt kyllä tekivät nälkäisiksi yölläkin... Mun huonekaverit oli vähän nuivia, mutta se ei taida olla sairaalan vika ;P
  6. Käytin synnytyksen aikana (HYKS) TENS-laitetta. En ollut aikaisemmin kokeillut, oli siis sairaalan laite. Auttoi yhdessä ilokaasun kanssa mukavasti ja antoi isällekin jotain tekemistä, kun hän tarkkaili käyrältä milloin supistus alkaa ja naputteli sitten tehoja masiinaan ja vähensi tehoja supistuksen loputtua. Käytettiin laitetta myös sen jälkeen kun epiduraali oli pistetty, se kun ei vienyt kaikkia kipuja heti. Suosittelen kokeilemaan jos sairaalassa sellainen mahdollisuus on!
  7. Mä olen ollut tyytyväinen Voguen lentosukkiin. Ostin Sokokselta. Polvimittaiset ja mustat, ovat käyneet pesukoneessa. Tosin voi alla että en tiedä paremmasta, kun en ole koskaan käyttänyt tukisukkia jotka olisi ostettu instrusta tms.
  8. Mulla on eka neuvola käynti ens maanantaina, 8+4 on silloin viikot. Kamalasti toivoisin että edes yritettäisiin kuunnella josko sydän lyö, olis sitten jotenkin varmempi olo jos sen tietäisi. Mies ei tule mukaan, kun on juuri vaihtanut työpaikkaa ja ei halua tästä vielä siellä kertoa...
  9. Me tehtiin testi yhdessä. Joten mies sai tietää samaanaikaan ja samalla lailla kuin minä. Mun vanhemmat saivat tietää käytännössä heti, koska mentiin käymään ja ei nähty syytä aloittaa mitään antibioottikuuriselittelyä... Eivät onnitelleet, kun kaikki oli niin alussa, mutta selkeästi kyllä olivat mielissään. Miehen vanhemmille kerrottiin samasta syystä joskus viikolla 7. Onnittelivat, vaikka anoppi totesikin että häntä ei ole yhtään "mummottanut"... Parhaalle ystävälleni kerroin puhelimessa kun sattui soittamaan noin viikko plussaamisen jälkeen. Eräälle miehen ystävälle kerrottiin myös 7 viikolla kun mentiin yhdessä syömään. Yleisesti päätettiin ottaa linja että Ei lähdetä läheisille sepittelemään valheita, mutta firman pikkujouluihin suunniteltiin uskottavaa selitystä autoilulle. Eli niille kerrotaan odotuksen alusta, joille voitaisiin myös sitten kertoa surullinen uutinen...
  10. Kannattaa kokeilla omatekoisia mehuja (tai. kaupan aitoa karpalomehutiivistettä) ja vissyjä. Schweppes russchian menee aika hyvin sellaisenaan, jos tykkää vähän happamemmasta.
  11. Kiitos Onneksi en ollut ainoa joka ei ollut tuohon tietoon vielä törmännyt, niin ei ihan hukkaan mennyt kysymys.
  12. Voiskohan tässä ketjussa myös selvittää mitä tarkoittaa kun raskauden kesto ilmoitetaan 4+3 viikkoa? Miksi kaksi eri lukua Kai tämä jossain on selvitettykin, mutta en ole vielä törmännyt... Kiitos!
  13. Mulla väheni paleleminen kun rupesin syömään Multitapseja. Ainakin nyt tarkenee välillä mennä nukkumaan ilman kaulaliinaa ja villasukkia Voihan tämä tietysti olla lume-efektikin, mutta ei näistä kai haittaakaan ole. Pahoinvointia tms. eivät nämä ole minulle aiheuttaneet.
  14. Mukava kuulla että on muitakin flegmaatikkoja liikenteessä... Mä aukaisin suuni asiasta miehellekin, joka totesi suora viivaisesti että "Käy ostamassa vielä yksi testi!" Joten kävin Eipä tarvitse sitä miettiä enää... Sitten odotellaan viikon päässä olevaa neuvolaa...
  15. Selailtuani keskustelujanne tuli mieleen että yritänköhän nyt turhaan olla "cool"... Heti menkkojen jäätyä pois tein kaksi apteekin omaa testiä(pari päivää väliä) joista tuli kummastakin haalea plussa viiva, ei minuutissa kuten piti, mutta kuitenkin ennen sitä ohjeen maagista viittä minuuttia. Menkkoja ei ole kuulunut, joten olen olettanut olevani raskaana, kun kierto oli aikaisemmin säännöllinen. Olettamuksen mukaisesti olen käyttäytynyt ruoka- ja juoma-asioissa, ja neuvolan olen varannut mutta pitäisikö tässä muuta? Aika monet tuntuvat käyvän omaan piikkiin ultrassa ennen neuvolaa, mutta jotenkin se ei tunnu omalta jutulta. Toisaalta ihmeempiä oireitakaan ei ole, joten välillä meinaa iskeä epäilys... Onkohan tämä nyt totta ollenkaan? Pitäisikö sitä vielä tehdä yksi testi, sekin tuntuu hölmöltä, eikös kuitenkin tuo menkkojen pois jääminen ole se "varma" merkki? Vai odottelenko sinne 8 viikon lopulle jolloin on se neuvola-aika? Kuten lukijat arvaavat ekaa odotellaan hiukan ristiriitaisin fiiliksin. Toivottu tämä on, mutta itsellä on sellainen "älä nuolaise ennen kuin tipahtaa" olo. Onko joukossa muita varovaisia (tai saamattomia en oikein tiedä kumpaa tämä nyt on)?