Eliza

Aktiivijäsen
 • Content count

  209
 • Joined

 • Last visited

About Eliza

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Täällä reilun 3v erbipojan äiti. Meidän pojalla on myöskin erbi oikeassa kädessä.. Käsi ei liikkunut lainkaan ensimmäisinä kuukausina vaan oli jopa kosketusarkakin (synnytys todella vaikea, elvytettiin henkiin; apgair-pisteet 1 ja 2 viikkoa teho-osastolla), hoidettiin aluksi lastalla. Epäiltiin synnytyksen jälkeen, että kädessä on totaalinen erbi, mutta tällä hetkellä tilanne on todella hyvä eikä ulkopuoliset juurikaan tiedä lapsella olevan vammaa.. ainoastaan me vanhemmat huomaamme käsien eripituisuuden ja käyttövajavuuden. Poikaa on niin röntgen- kuin magneettikuvattu, botoxoitu muutamaan kertaan, leikkausta väläytetty välillä, mutta vielä ollaan siltä vältytty... mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa satsata jumppaamiseen.. meillä sitä tehtiin alkuun ensimmäisen vuoden aikana jopa öisinkin, kun oli helpompi venyttää ulkokiertoa kun toinen nukkui eikä pistänyt vastaan venytystä niin paljon. Edelleen jumpataan joka päivä ja fysioterapiaa saadaan kerran viikossa... Tsemppiä leikkaukseen, kyllä se hyvin sujuu
 2. Mulla oli ihan samalla tavalla silloin alussa ja siks mua hoidettiin mm. sähköllä, kun epäiltiin, että selkälihakset on totaalisen jumissa.. Leikkausta ei kannata suotta jännittää (ei muakaan oltu koskaan aiemmin leikattu, saati sitten nukutettu) se menee ihan hyvin, kun ajattelee että enää ei koskaan tarvi kärsiä niistä kivuista.. siis mä suosittelen lämpimästi leikkausta, jos siihen vaan pääsee. Lapsen hoitaminen kohtauksen aikana on ihan täysin mahdotonta, ite jouduin muutaman kerran soittamaan miehen paikalle, kun alkoi tuntumaan ensimmäiset oireet. En edes pahimmalle viholliselle toivois näitä kipuja, sillä välillä tuntui siltä, että pian viikatemies tulee ja korjaa pois..
 3. Täällä on yks, joka kärsi myös niistä vaivoista.. Ite jouduin leikkauspöydälle synnytyksen jälkeen.. Kohtaukset oli tosi kamalia, varsinkin kun ei tiedetty mistä ne johtuivat. Sain monta kertaa kipupiikinkin kankkuuni, kun epäiltiin, et synnytyksessä ois menny selkä niin jumiin, et siks kipukohtauksia. No, 3,5kk pallottelun jälkeen yks lääkäri keksi ultrata mun sappeni ja sieltähän se syy löytyikin... kiireellisenä leikkaukseen. Leikkaava lääkäri sanoi leikkauksen jälkeen, että sappikipu on kovempi kuin sydänkohtauksen kipu, että jos seuraavan kerran kärsit näin kovista kivuista niin syynä on sydänkohtaus. Tiedän tunteen varsin hyvin, ei ollut kiva maata lattialla kaksin kerroin ja itkeä kivusta ja samalla hiki valui päästä. Mikään asento ei ollut hyvä ja olo oli kaamea. Yks pahimmista kohtauksen aiheuttajista oli ainakin mulla kaikki rasvainen ruoka (esim. makkara, nakit), omena, jopa tomaatti. Panacod kuulemma joillakin pahentaa sappikipuja, itellä se vaan helpotti. Leikkaus ei ollut mitenkään paha; päiväkirurgiassa tähystyksellä. Piti vaan pumpata maidot rinnoista ja kaataa viemäriin vuorokauden ajan leikkauksesta, et saatiin kaikki nukutusaine pois kropasta.
 4. Minimaraton myy myös ja sivuille pääsee tästämutta hinta on suolainen..
 5. Laskeskelin joskus pari vuotta sitten, että esikoisen syliin saamiseen meni rahaa n. 9000€ (3* ICSI, parit PASit ja alkiokuoren avaukset, pakastukset, lääkkeet), kakkoseen rahaa meni hieman vähemmän n.2000€ (ICSI, Parit Pasit, lääkkeet), kolmosta ei olla uskallettu edes suunnitella vielä.. täytyy ansaita ensin taas rahaa noihin laskuihin.
 6. Kannattaa ottaa mukaan kalenteri, jos olet pitänyt kirjaa kuukautisistasi; kattoo onko säännöllinen kuukautiskierto vai ei (sekin kertoo jotain jo gynelle), mun muistaakseni silloin joskus kun samasta asiasta gynellä kävin, hän teki sisätutkimuksen, kokeili kohdun mahan päältä, muistaakseni tais katsoa ultrallakin mm. munasarjat.. mutta kaikki riippuu siitä, millainen gyne on kyseessä, toisessa paikassa tehdään erilaisia tutkimuksia kuin toisessa. Tsemppiä tutkimuksiin..
 7. Ainakin Reimalla on fleecehaalareita myynnissä esim. Citymarketissa/ Prismassa, hinta paikasta riippuen n. 25-29€. Sit tietysti reiman tehtaanmyymälästä löytää noita. Tuota kokonaista fleecehaalaria ei tehdä enää 104 (ainakaan reimalla) vaan pitää tyytyä takkiin ja housuihin 104cm alkaen. 98cm löytyy koko haalari. Ite ostin just viime viikolla fleecehaalarit molemmille lapsille.
 8. Tampereen Väestöliittoa voin vain kehua, meidän esikoinen on saanut alkunsa siellä ja palvelu oli loistavaa.. alkoi tuntumaan kuin toiselta kodilta se paikka (kun siellä niin usein käytiin) ja hoitsut sekä lääkärit oli mukavia (ovat edelleen). Muutaman hoitajan kanssa ollaan tekemisissä edelleen ja käydään joskus näyttämässä kuinka heidän kättensä tulos on kasvanut
 9. Me aloitettiin hoitotaival viime syksynä 1v 1kk vanhana oikein rankemman kautta päiväkodista. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Muutaman viikon jälkeen alkoi korvakierre, johon popsittiin 1kk aikana 6 antibioottikuuria (turhaan), korvien puhkaisu * 2, jonka jälkeen jouduttiin sairaalaan sisälle vajaaksi viikoksi, jossa todettiin pneumokokkibakteeri, joka oli resistenssi lähes kaikille antibiooteille; hoitona suonensisäinen antibiootti. Sairaalasta päästyämme ei laitettu poikaa enää päiväkotiin vaan aloitimme pph-paikan etsinnän ja samalla pääsimme korvien putkitukseen (2vkoa sairaalasta päästyä). Elokuun alusta lokakuun loppuun mennessä laps oli ollut hoidossa päiväkodissa 15 päivää, mutta maksoimme täyden maksun kaikista 3kk, koska poissaolo ei ollut yhtäjaksoista vaan välissä oli ollut muutaman päivän hoidossa. PPH:lle päästyämme laps on tainnut olla hoidosta pois vaan muutaman päivän (hampaiden puhkeamisesta johtuva kuume tai mun lomapäivien takia, kun ollaan jääty kotiin viettämään laatuaikaa ) Maitohappobakteereiden aloittaminen ei auttanut ainakaan meidän poikaa (juotu gefilus-maitoa, syöty saman sarjan jugurtteja, rahkoja) ennen hoidon aloitusta ja senkin jälkeen.
 10. Ne kerrat kun olen verikokeissa käynyt niin vastauksen on saanut viimeistään seuraavana päivänä.. ja ihan numeraalinen tulos saatiin... Toivottavasti saat pian oman tuloksesi, joka olisi positiivinen
 11. Lääkkeellinen ja lääkkeetön PAS eroaa jonkin verran. Lääkkeettömässähän sun on pitänyt tikutella itse ovis (tietty käydä kontrolliultrassakin) ja siitä oviksesta siirto on ollut muutaman päivän sisällä. Lääkkeellinen PAS alkaa lääkehoidolla eli n. kp 1 tai kp 2 (riippuu lääkäristä) aloitaan hormonien syönti (ite popsinut Zumenonia) tai sitten laastarilla (Estradot), jotka vaikuttaa kohdun limakalvoon (tarkoitus saada siitä mahdollisimman vastaanottava), kun lääkkeitä on popsittu n. 10-12 päivää, käydään kontrolliultrassa, jossa katsotaan onko lääkkeellä vastetta (eli onko limakalvo paksuntunut tarpeeksi), jos on niin sovitaan siirtopäivä. Siirtopäivää edeltävänä päivänä aloitetaan luget (tai sitten siirtopäivänä, tuokin on lääkäristä riippuva). Tuota lääkitystä jatketaan sitten koko aika kunnes on raskaustestin aika; jos testi on positiivinen lääkitystä jatketaan n. rv12 saakka, jos testi negatiivinen lääkkeet saa lopettaa ja vuoto alkaa. Pas päivä pystytään säätelemään lääkkeellisellä kierrolla paljon paremmin, eikä siirto ole niin päivän päälle.
 12. Ei ole puolta vuotta, sillä jonojen purku käynnissä ja jopa kesällä otetaan vastaan. Heinäkuussa pulju kiinni kaks viikkoa muuten auki.... muutenkin riippuu paljon mihin hoitoon tulossa, käsittääkseni IUI:hin pääsee helpommin kuin IVF/ICSI:iin.
 13. Ota yhteyttä julkiselle ihan suoraan ja ilmoittaudu jonoihin (mun ymmärtääkseni pääsette hoitoihin vielä, mutta kysäse suosiolla hoitaneelta taholta, ne osaa sanoa varmasti tuohon). Mun käsittääkseni julkinen kustantaa kolme hoitoa.. kelalla menossa joku uus lainsäädäntö just noista kustannusasioista joten siitä jutusta en osaa sanoa vielä mitään.
 14. Tampereella tuo ei ainakaan ole onnistunut, ei ainakaan kukaan kaveripiirissä ole saanut lastaan samaan paikkaan eikä edes samalle pph:lle.
 15. Travallessa alkaa taas juhannuksen jälkeen ale, joten silloin ovet on auki ma-la (kellon aikoja en ihan tarkkaan muista mutta tais olla klo 10-17 ja la 10-14)