Helea

Aktiivijäsen
 • Content count

  369
 • Joined

 • Last visited

About Helea

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2259 profile views
 1. Pikku hurmurista Keravalta löytyy muut paitsi easy walkerit ainakin nettisivujen mukaan.
 2. Meillä juuri putkitettiin korvat julkisella puolella täällä Helsingissä. Lähete saatiin maaliskuussa ja nyt toissa päivänä oli putkitus, eli aika nopeasti päästiin toimenpiteeseen. Mutta nuohon putkitukseen liittyen miten kauan putkitetun korvan vuotoa voi katsoa heti putkituksen jälkeen? Vuoto oli keskiviikkona heti putkituksen jälkeen vähäistä samoin torstaina, mutta nyt tänään korva on vuotanut todella runsaasti kellertävää eritettä, tuota tulee niin paljon, että hiukset on liimautuneet yhteen ja puseron olkapäät on ihan märät. Tänään nousi myös kuume ja lapsi valitti vatsaansa. Soitettiin ja korvaklinikalle, mutta olivat sitä mieltä ettei liity korviin kun lapsi kerran mahaansa valittaa. Kuitenkin putkituksen jälkeen ohjasivat että kun tutkimukseen osallistutaan pitäisi sinne soittaa jos on kuumetta tai muuta. Yksityisellä jo kuumeen ja voimakkaan kivun takia käytiin, mutta ei mahasta mitään vikaa löytynyt. Koska olisi syytä olla uudestaan yhteydessä jos vuoto jatkuu? useimmissa ohjeissa on 3 vrk:tta, ja huomenna tulee siis kolme putkituksesta...
 3. Imaisi kyllä ensin tutin suussa ja laittoi sitten kantaosasta kiinni pitäen tutin estellen suuhun tai siltä ainakin minusta näytti.
 4. NKL

  Seulontaultrat jatkuu Naistenklinikalla normaalisti remontinkin ajan eli sen voi edelleen valita sairaalaksi. Sulkujen pitäisi kuitenkin alkaa maalis-huhtikuussa eli suurin osaa synnyttäjistä ohjataan joko Jorviin tai Kättärille. Näin ainakin vielä viime viikolla ohjeistettiin
 5. ^^ Olenkohan nyt ymmärtänyt ihan väärin että vyöruusu on mahdollista saada myös rokotuksen jälkeen? Ilmeisesti kuitenkin epätodennäköisemmin kuin sairastetun vesirokon jälkeen. THL:n rokotus sivustolla ainakin sanotaan seuraavaa: "Vesirokkorokotteen antamasta mahdollisesta suojatehosta vyöruusua vastaan ei toistaiseksi ole todisteita." "Oka-rokotevirus kykenee aiheuttamaan piilevän infektion ja aktivoitumaan vyöruusuna tavallisen varicella-zosterviruksen tapaan. Ei kuitenkaan tiedetä, jääkö rokotevirus kaikilla rokotetuilla henkilöillä elimistöön. Vyöruusutapaukset terveillä rokotetuilla ovat hyvin harvinaisia." Olisi kiva tietää jos asiasta on uudempaa infoa
 6. Mitkäs noiden baby jogger Gt:n ja Versojen suurimmat erot onkaan? Meni jotenkin nuo esittelyvideot sekaisin. Meillä ois suunnitelmissa ostaa vielä yhdet rattaat vaikka lapset onkin jo 2 ja 4 ja tarve ois näppärille ja suht pieneen tilaan meneville + tietysti tarpeeksi isonlle painorajalle. Baby joggerit vaikutti lupaaville.
 7. Taisin tuosta imetyspaitojen "hiostavuudesta" kirjoittaa. Eihän tuo puuvillatrikoo sinällään hiostakaan, mutta kun siinä etumuksessa oli sitä kangasta useammassa kerroksessa (muistaakseni 3 kerrosta niin siitä tuli mielestäni jotenkin paksu ja tönkkö ja sen takia sitten minusta kuumempi kuin esim boobin paidoissa. Mutta nämähän on toki makukysymyksiä. Mutta siis boobin paita jousti enemmän kuin missy momin jos istuvuus oli samaa luokkaa eikä tuntunut minusta niin kuumalta. Värivalikoimasta kuitenkin plussaa. Itse vaan tykkäsin sitten loppu viimeksi enemmän yksi luukkuisesta vaihtoehdosta kun luukkukin jousti enemmän. Mutta tämä taas varmaan riippuu paljon myös rintojen mallista ja koosta.
 8. Oma kokemukseni on kyllä jo muutaman vuoden takaa, mutta tilasin ulkoiluhousut ja ilmoitin tilauksen yhteydessä omat mittani. Housut olivat niin tiukkaa mitoitusta, että ne mahtuivat jalkaan ehkä kaksi viikkoa. Ja jotenkin istuivat muutenkin huonosti. Toki tilanne on varmaan tässä välillä muuttunut. Ainkin imetyspaitojen koko muuttui jossain vaiheessa reilummaksi. Imetyspaidat olivat ihan näppäriä, mutta tykkäsin kuitenkin itse enemmän boobin imetyspaidoista, olivat jotenkin juostavampia, eivätkä niin hiostavia kuin nuo Missy Momin paidat.
 9. Reilu vuosi sitten kirjoittelin tähän ketjuun pojan sivuäänestä ja siitä miten se todettiin vaarattomaksi. no nyt sitten tuli neuvolalääkärillä käydessä kuitenkin lähete sydäntutkimuksiin. Jo kerran viattomaksi todettu sivuääni olisi nyt tämän lääkärin mukaan voimistunut ja kuuluu koko ajan eikä enää hengityksen tahtiin vaihdellen. Sivuäänen sijainnin perusteella lääkäri epäili että kysessä voisi olla aortan ahtauma. Aika lailla jännittää nyt mikä tilanne on ja pelottaa kun jo ehti kerran ajatella että sivuääni olisi viaton. Voihan tuo toki edelleen olla jotain viatontakin, mutta huolettaa silti. Etenkin kun tutkimuksiin pääsyä joutuu odottamaan vielä kuukauden päivät .
 10. Meillä ei vielä ole varsinaista diagnoosia karsastuksesta, mutta voin kertoa miten meillä on asiaa tutkittu. Kesällä ennen kuin poika täytti kolme, huomasimme että hän usein ruokapöydässä ja muutenkin väsyneenä katsoi jotenkin kieroon. myös tv:tä katsellessa pojalla oli useimmiten pää oudosti kallellaan. Aina tuota kieroon katsomista ei kuitenkaan ollut. Otin asian puheeksi 3 v. neuvolassa ja saimme ajan neuvolalääkärille joka laittoi lähetteen silmäpolille. Tämä tapahtui siis elokuussa. Lääkäri ei omissa tutkimuksissaan saanut karsastusta esille, mutta varsinkaan piilokarsastusta on vaikea huomata. Tässä välissä kestikin sitten aika kauan eli vasta joulukuussa saimme kutsun jatkotutkimuksiin ja meidät oli ulkoistettu maksusitoumuskelle yksityiselle lääkäriasemalle kun polilla oli täyttä. Joulukuun tutkimuksissa ei löytynyt mitään vaikka kaikki tutkittiinkin. Näkö erilaisilla tauluilla, silmänpohjat jne. Silmälääkäri päätti kuitenkin että puolen vuoden päästä tuosta jatkokontrolli, jossa varmistetaan että mitään ei todellakaan ole. Nyt viime toukokuussa oli tuo uusinta kontrolli, jossa todettiin että pojan näkö on nyt mahdollisesti huonontunut ja yhdessä testissä oli viitteitä karsastuksesta. Nuo molemmat kuitenkin voivat kuulemma johtua myös väsymyksestä ja siitä ettei reilu kolmevuotias jaksa välttämättä keskittyä tutkimuksiin. Joten taas saatiin pyyntö tulla uudestaan n 8 kuukauden kuluttua. Nuo ongelmat kuulemma voi sitten korjata joillain harjoitteilla, mutta niitä ei kuulemma kannata vielä näin pienillä teettää koska eivät jaksa keskittyä tarpeeksi. No En nyt sitten tiedä onko tuolla pojalla ongelmaa vai ei. Sen olen ainakin huomannut että pojan on vaikea piirtää mallista kuvioita vaikka tunnistaakin kuviot erilaisissa yhteyksissä. En sitten tiedä onko näillä kahdella asialla yhteyttä. Eipä tästä nyt tainnut kauheasti olla apua, selvemmissä karsastuksissa tutkimukset on varmaankin nopeampia eikä tarvita näin pitkää prosessia.
 11. Tuo vesirokko on aika haasteellinen. Meillä oli pojalla julmettu määrä näppyjä joita luulin hikinäpyiksi tai hyönteisen pistoiksi. Lääkäri sitten totesi vesirokon, vesikelloja tuli vasta viidentenä päivänä ja niitäkin vain neljä. kuumetta tai mitään muitakaan oireita ei ollut. Kutinakin oli vähäisempää kuin atooppisen ihon kohdalla talvella. Tytölle tuli kolme viikkoa pojan näppyjen tulon jälkeen kolme näppyä käteen, mutta eivät muuttuneet vesikelloiksi. Nyt sitten mietitään että oliko vesirokkoa vai ei. Jos pojalla ei olisi ollut vesirokkoa olisin kyllä ajatellut tytön näppyjä hyttysen pistoiksi... Nyt en sitten tiedä. Tytölläkään ei muita oireita ollut, viikon kestävän ripulin kyllä sai näppyjen seuraksi, mutta olivat kyllä luultavasti kaksi erillistä asiaa. Nyt sitten mietin että pitäisikö tytöltä otattaa vasta-aineet vai ei? tietäisipä sitten että onko sairastanut vesirokon vai. Se kun on kuitenkin tytöille tärkeä tieto.
 12. Oma saksan taitoni on varsin alkeellinen, mutta sen ja googlen käännösohjelman avulla pärjäsi aika hyvin. DHL:n seurantkoodiinkin sai engalnninkielisen linkin. Tilauksen maksoin paypalilla, kun luottokortti maksu ei jsotain syystä onnistunut. Postikulut taisi olla 13 euron luokkaa.
 13. Kikiweltin tilaus onnistui hyvin ja tuote tuli nopeasti. Ainoa miinus oli suomen posti, jossa paketti oli ties kuinka kauan ennen ilmoitusta että se on siellä ja tämäkin selvisi vasta soitolla dhl:lle. Olisi ehkä hoitunut nopeammin, mutta en ollut itse kotona ja mies ei tajunnut asiaa aiemmin selvitellä. Mutta siis istuin on juuri sellainen kuin luvattu, tuli alle viikossa maksusta ja on toiminut moitteettomasti. Ja tulihan tuo suomenhintoihin nähden halvemmaksi + saatiin väri jota täältä ei olisi saatu . Voin siis suositella Kikiweltia.
 14. Tuohon Kikiweltiin päädyimmekin . Toivon mukaan istuin tulee nopsaan. Toimitus oli ainakin edullinen ja säästöä suomen hintoihin tuli 110€, plus että saatiin väri jota Suomessa ei toistaiseksi edes myydä. Täytynee palata kertomaan kokemuksista kunhan istuin kotiutuu.
 15. Onko kukaan selvittänyt mistä vielä saisi cybexin turvaistuimia suomeen? My toys ei enää toimita ja siellä olisi tullut istuin 100€ halvemmaksi kuin suomesta ostettaessa. Kidsroom ilmeisesti toimittaa, mutta heillä ei ollut varastossa Pallas 2fixia. Jostain pitäisi istuin saada kun vanha hajosi ja 100euroa on aikas paljon rahaa...