nna

Aktiivijäsen
 • Content count

  170
 • Joined

 • Last visited

About nna

 • Rank
  Aktiivi
 1. Ootko testannut ilman sitä "hierovaa" pehmiketyynyä? Se ainakin jos on rakosellaan jostain kulmasta niin heikentää pumpun tehoa. Mulla on kanssa aventin sähkökäyttöinen pumppu ja se on ihan huippu kun sen vaan saa kasattua oikein onhan sulla doremifa kaalinlehtiä laittaa rintojen päälle? Mulla oli ne käytössä yötä päivää ekat kolme vuorokautta kun maito alkoi nousta. Ja aina ennen pumppausta lämmitin rinnat mikrossa lämmitettävillä kaurapusseilla, nopeutti herumista ja avasi tiehyitä. Lisäksi hieroin rintaa kovien kohtien kohdalta pumppauksen aikana. Tsemppiä doremifa, kyllä se siitä lähtee
 2. Niin siis kyllä varmaan noista turvavyöistuimista voi joistain malleista tehdä pelkän istuinkorokkeen mutta sellainen istuin ei taida olla vielä tässä vaiheessa ajankohtainen. Hainkin nyt lähinnä sitä että eihän mitään sellaista istuinta, joka on tarkoitettu 9kg ->, ole olemassa kun pystyisi niin paljon riisumaan. Ja eiköhän jokainen halua hankkia lapselleen sen turvallisimman vaihtoehdon, minä katsoin parhaimmaksi vaihtoehdoksi Klippanin istuimen. Siinä matkustetaan selkä menosuuntaan niin kauan kuin pystytään, ainakin 4-vuotiaaksi saakka. Sitten mietitään uudelleen jatketaanko tällä istuimella vai ostetaanko joku "kehittyneempi" malli. Isofix-kiinnitys oli mulle kanssa yksi ykköskriteereistä ja kun oli mahdollisuus ottaa sekä selkämenosuuntaan että isofix samassa istuimessa, niin se oli sillä selvä.
 3. Eihän esim. klippan triofix-istuinta riisuta millään tavalla vaikka se kasvaa ns. lapsen mukana. Ainoastaan pääntuki nostetaan aina tarvittavalle tasolle ja taidetaan sieltä yks pehmuste ottaa pyllyn alta pois. Onko edes olemassa mitään sellasia istuimia kun saa ns. riisuttua kokonaan? Ainakaan niin paljon että koko selkänoja irtoaisi.
 4. askel, ok. Mitäköhän kompromisseja tarkoitat? En tiedä, siksi kyselen että viisastun.
 5. Mikä ongelma siinä lapsen mukana kasvavassa istuimessa sitten on, NeNNNi?
 6. Me päädyttiin myös Klippan Triofixiin. Loppusuoralla Klippanin kanssa oli BeSafen Izi Compi mutta päädyttiin sitten lopulta Klippaniin sen vuoksi että menee pitempään ja sopi täydellisesti meidän volvon takapenkille. Meille oli istuimen valinnassa tärkeinä kriteereinä selkämenosuuntaan-matkustus (toki tuon Klippanin saa käännettyä kun lapsi täyttää 4v.), isofix-kiinnitys (autossa on se mahdollisuus niin miksi jättää käyttämättä) ja se että joku mahtuu vielä etupenkille istumaan kun takana on turvaistuin. Klippanissa houkutti myös kotimaisuus.
 7. Emmaljunga edge duo compi, 889e vauvatalo johannasta uutena viikko sitten, safety 1st kolmipyöräiset "matkikset" 300e kotiintuotuina Amazonista, Hartanin yhdistelmät (vuodelta 2005) käytettyinä mummolavaunuiksi 60e.
 8. 40+3 käynnistettynä minun korkeiden verenpaineiden vuoksi.
 9. Painoarvio ultralla 40+1 oli 3700g, siitä käynnistykseen ja tyttö syntyi 40+3 ja painoi 2955g.
 10. Itse oli raskauden alkaessa töissä hoitajana osastolla jossa hoidettiin pelkkiä sairaalabakteeri-potilaita (eli MRSA, ESBL, TRPA). Hygieniahoitajilta tuli samantien ohje vaihtaa osastoa ja sainkin siirron melko nopeasti toiselle osastolle samaan sairaalaan. Siellä uudella osastolla jouduin kuitenkin hoitamaan satunnaisia MRSA- ja ESBL-potilaita koska "potilasta ei voida jättää hoitamatta". Tämä tottakai on totta, mutta enhän minä kuitenkaan se osaston ainoa hoitaja ollut... Minulle hygieniahoitajat sanoivat ettei minun tarvitse/kuulu kertoa neuvolassa ammatistani sairaalabakteeri-potilaiden parissa. Olen kuitenkin suojautunut asianmukaisesti potilaita hoitaessani ja huolehtinut hyvästä käsihygieniasta.
 11. Minä otin napakorun pois jo melkeimpä heti kun tein positiivisen raskaustestin... Halusin minimoida mahdolliset repeytymät ja antaa reiän venyä mahan mukana ilman korua. Katsotaan saanko korua enää takaisin synnytyksen jälkeen...
 12. Voi miten hyviä kuvia olette ultrista saaneet!
 13. Ensimmäiset täysin selvät ja potkuiksi tunnistettavat liikkeet tunsin rv 18-19. Istukka takaseinässä ja esikoinen kyseessä
 14. tyttö tiedossa.. poika tiedossa.. * Vatsasi on levinnyt sivulle. * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. *Olit yhdynnässä muutamaa päivää * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. ennen ovulaatiota. * molemmat * Viiva vatsassasi päättyy napaan. * Viiva vatsassasi jatkkuu aina rintojen korkeudelle. (ei viivaa, ainakaan vielä) * Vauva potkii hillitysti. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. *Edellinenkin lapsesi on tyttö. * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina. * Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. (siis minä stressasin, mies tuskin ) * Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin. * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. (kaikki karvankasvu on kiihtynyt, paitsi hiustenkasvu...) * Kätesi on aiempaa pehmeämmät. * Kätesi kuivuvat helposti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Vauvasi sydämen syke on alle 140. * Olet normaalia kiukkuisempi. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. * Vauvasi hikottelee usein. * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi. (hikkaa ei ole vielä ainakaan tuntunut) * Ikenet verestävät odotusaikanasi. * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. Tyttö: 7 Poika: 7 Eli eipä tästä nyt paljoa viisastunut Tosin tyttöä on ultrassa lupailtu.
 15. Tässä mun massu rv 19+3 aika pieni vielä mutta eiköhän se siitä vielä kasva muoks. Piti myös kirjoittaa että ihania masuja kaikilla! On ne vaan niiiiiiiiiiiiin kauniita