Minttuliini

Aktiivijäsen
 • Content count

  932
 • Joined

 • Last visited

About Minttuliini

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Neven, tosi hienoa jos nauta sopii! Se helpottaa kyllä tosi paljon ruuanlaittoa, että voi käyttää samaa lihaa. Meidän kokeilut tyssäskin sitten tähän. Käytiin alkuviikosta vehnäaltistuksessa ja hetihän se reaktio tuli: ehdittiin ottaa eka annos ja siitä meni tyttöjen kroppa ja pää ihan sekaisin pariksi päiväksi (en tiedä miten pitkään tämä jatkuu). Pienet reppanat, tuli ihan paha mieli taas tuosta käynnistä, vaikka tää olikin ihan vuosittainen rutiinitoimenpide. Lääkäri oli sitä mieltä, että nyt täytyy olla tosi tarkka näiden syömisten kanssa, ettei mene taas pahempaan suuntaan. Isosiskohan on ollut jo 3 vuotta aika rajoitetulla ruokavaliolla. Tauon jälkeen aletaan siten taas maistelemaan uusia makuja, jos niistä joku kävis. 6 viikon kokeilujen aikana aika niukka on saalis ollut tähän mennessä. Kaiken tän keskellä totean, että sentään ruis näyttäisi sopivan molemille. Tuntuu, kuin rukouksiin olisi vastattu.
 2. Nyt on kyllä pakko tulla kertomaan ihan lyhyesti, että meidän elämä taitaa sitten kääntää uuden lehden! Ollaan altistettu lääkärin ohjeiden mukaisesti ruista 5 päivää ja se näyttäisi sopivan! Tää kolmen vuoden helvetti ja syyllistäminen, se nalkutus että kaikki on mun syytä ja ja. Mun syytä vissiin, että nyt ruis alkaakin sopia...Oireet on todella minimissä, vanhemmalla tytöllä ei ole juurikaan mitään oiretta. Pientä näppyä, mutta niin pitkään jatketaan kun olotila tytöillä pysyy hyvänä eli ei mene oireet pahaksi. Aivan huippua! Mä löysin tänään kaupasta 100% luomuruisleipää, sitä voidaan sitten syödä koko perhe. Altistukset jatkuu koko kesän ja seuraavaksi pidetän pieni taukoa ja jatketaan lääkärin listaa. <3
 3. Lainaan itseäni muutaman vuoden takaa. Tilanne on pitkälti sama, mutta ruokavalioon on saatu hapanmaitotuotteet. Tämä on ollut todella iso juttu! Muuten oireet ja uudet ruoka-aineet tuottaa tuskaa. Tyttö täyttää loppukesästä 4 vuotta ja ei olla kovin paljon parempaan menty tänä aikana. Iho-oireet on kerta kerralta pahemmat ja voimakkaammat, kun näppylät ja kutina oli aluksi vähäistä (3 vuotta sitten). Kuitenkin meillä on tosi iloinen ja liikunnallinen tyttö! Nyt on alkanut ilmaantua surua ja haikeutta, kun kaverit saavat aina kaikkea herkkua ja hän saa aina jotain muuta. Tämä on tosin jo vähän helpottanut kun yritetään mahdollisimman vähän kiinnittää tähän huomiota. Meille on syntynyt myös toinen tytär ja hän täyttää 2 vuotta kesällä. (aikaisemmin taisin jotin kirjoitella) Tämä tyttönen on ollut haasteellinen, mutta niin erilainen tapaus. Allergioita on yhtä paljon ja oikeastaan tyttö on vielä herkempi: oksenteli jossain vaiheessa ja mitään ei olla vielä saatu listaan ts. uudet ruoka-aineet ei vaan sovi. Vuoden korvatulehduskierteen jälkeen saatiin suositus putkitukseen ja päädyttiin operaatioon. Tilanne helpottui osin, mutta pari pahaa tulehdusta on sattunut tämän 4 kuukauden aikana. Mä alan vahvasti epäillä, että parilla ruokakokeilulla saattaa olla tähän yhteys ja siksi ollaan pidetty nyt vähän taukoa. Meidän lapset ovat olleet syksystä asti kunnan päiväkodissa ja pääosin kaikki on mennyt tosi hyvin. Ruuat on hyvät ja vahinkoja on sattunut ihan muutama, mutta onneks hoitajat on reagoineet heti. Tytöt tykkää tosi kovin päiväkodin ruuista ja aina on kuulemma maistunut hyvin. Meille on sattunut lähinnä hyviä kokemuksia. Mitä tulee tähän vanhemmat henkiseen puoleen...Olen saanut näiden kolmen vuoden aikana monelta taholta kuulla paljon pahaa ja arvostelua. Sanoja, mitkä todella sattuvat. Sanoja ja kuvitelmia, miten epäonnistunut ja kuinka kaikki on lopulta omaa syytäni. Olen tyrinyt altistukset ja aina voisin tehdä kaiken toisin ja paremmin. - Nämä tällaiset jutut ja niiden kuuleminen on arkipäivää ja minusta on kuoriutunut todella kova ihminen. Nyt, kun kaikkea ajattelee jälkikäteen, niin ihmettelen, että paljon ihminen jaksaa ja kestää. Samalla ihmettelen, mikä ihme vaivaa, kun on pakko päästä aina mollaamaan, syyttelemään ja arvostelemaan. Ja ihan tutuista ihmisistä puhun. Toki myös olen saanut arvostelua lääkäreiltä ja tuntemattomilta, mutta nämä henkilöt ovat lopulta olleet väärässä ja diagnoosi on ja pysyy. (lasten allergian tila) Saan kuitenkin olla kiitollinen, että lasteni allergiat eivät ole hengenvaarallisia (toivottavasti näin jatkuu) ja elämä pääosin hymyilee. Allergiat on vain yksi osa elämää, vaikka välillä se meinaakin ottaa vallan ja tuntuu hallitsevalta. Tällä hetkellä minusta kuitenkin tuntuu, että tämän ruokavalion kanssa elo sujuu hyvin, vaikka välillä meinaa henkinen puoli rakoilla ja lujaa. Tuli tosi pitkä tarina omista ajatuksista. Näin tällä kertaa. Kovasti tsemppiä ja lämpimiä ajatuksia kaikille
 4. Miten pitkään maidon heruminen on normaalia, kun imetyksen lopettaa? Vuosi sitten lopetin ja nyt huomasin, että maitoa heruu vielä ja rinnat on välillä samoin kipeät ja arat, kun raskausaikana sekä imettäessä. Esikoisen jälkeen heruminen loppui alle puolessa vuodessa ja ennen toisen lapsen raskautta sitä ei ollut millään tavalla havaittavissa. Pitäisikö tässä kohta huolestua?
 5. Meidän lapset on vielä aika pieniä, joten ollaan haluttu viettää hääpäivää koko perhe yhdessä. Meidän hääpäivä on heinäkuussa ja ollaan tehty kahtena vuotena niin, että olemme lähteneet viettämään hääpäivää Vanhaan Porvooseen. Siellä on käyty syömässä, kävelty ja ihasteltu pikkuputiikkeja ja lopuksi kävelty satamassa. Ollaan nautittu kaikki päivästä, vaikka salaa jo odotan sellaisia hääpäiviä, jolloin lähdetään jonnekin kahdestaan. Tällä hetkellä hyvä näin
 6. Enkulipeikolla on mielettömät tarjottavat ja kauniisti koristeltu koti! Ihanalta näyttää Mä kaipaisin apua kakun kanssa. Oon suunnitellut tekeväni prinsessa tyylisen kakun ja kokeilussa on ollut mantelimassa (ennen toiminut hyvin) sekä sokerikuorrutus (se valmis massa). Tein jälkimmäisestä kuorrutteen jo esikoisen viime synttäreillä ja ei siitä ihan perfect tullut. Miten te muut olette saanut siitä päällisestä tasaisen, kun sen laittaa kakun päälle? Ongelmia, mitä olen havainnut: Marsipaani - helppo käsitellä, mutta murtuu helposti (käytänkö liikaa tomusokeria?) Sokerimassa - epätasainen pinta - vaikea saada pysymään kasassa, kun kakkua päällystää (olen kokeillut leivinpaperia, sillä saa kätevästi kakun päälle, mutta pinta jää epätasaiseksi) Täytyy laittaa kuva tänne, ehkä siitä näkee paremmin sen ongelman.
 7. Meidän esikoinen on riisille allerginen, reagoi tosi kovin. Sieti pienenä, mutta kun viljat (vehnä, ohra,ruis,kaura) ei käy niin on nyt herkistynyt tosi kovin riisille (on syönyt sitä vuoden verran paljon) eikä se enää mitenkään käy. Pikkunen on mustikka-allerginen. Mustikasta alkaa oksentaminen -> iho-oireet -> suolisto-oireet. Mä oon nyt miettinyt tuota kakkuasiaa ja taidan tehdä jokaiselle omat kakut. Tytöt on niin eri jutuille allergiset, ettei taida löytyä sopivia yhteisiä juttuja, vaan teen kolme kakkua sitten suosiolla. Tai pikkuselle vaan yhden cupcake-leivoksen.
 8. En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta jospa osaisitte auttaa. Meillä lähestyy 1-vuotissyntymäpäivät ja olen miettinyt kovin, että mitä laittaisin kakun täytteeksi? Pitäisi olla siis maidoton viljaton. Olen suunnitellut prinsessakakkua sokerimassasta kuorrutettuna ja väliin vadelmaa. Nyt vaan pitäisi saada joku kaveri vadelmalle, en vaan keksi mistä. Mitä olette käyttänyt leivonnassa rahkojen, kermojen yms. tilalla kakuissa?
 9. Hienoa Tiity. Kuulostaa mahtavalta Tsemppiä, että jatkossakin alkaa ruoat käydä paremmin ja oireet hälvenee!
 10. Neven, meillä alkaa monesti oireet just tuollaisilla "rokkomaisilla" näpyillä ja siitä ne oireet pahenee aika nopeesti jos ei keksitä, että mikä ne on aiheuttanut. Minäkin varmaan lopettaisin altistuksen ja pitäisin vähän taukoa. Tsemppiä <3 On tämä kyllä aika suossa tarpomista. Meidän pikkulikka vaan oireilee ja taas pamahti molempiin korviin tulehdukset. Tuntuu, että kaikesta tulee oireita ja yöhuutoa. Päärynää ja tuoretta banaania + riisikakkuja. Riisiä ei syö, ei sitten mitenkään, maissisosetta oon saanut uppoamaan ja Muksun riisipuurojauheesta tehtyä puuroa. Lisäksi oon keittänyt soijarouhetta. Et aika pienet on eväät. (etenkin kun ei olla vieläkään varmoja, että oireileeko nyt kuitenkin tuosta maissista) Isosisko voi jo vähän paremmin ja hapanmaitotuotteet käy taas pienissä määrin. Mikä ihme siinä on, että (lehmän)maito ei käy, mutta jogurttijuoma/rahka käy? Mä oon nyt sitten antanut tuota mansikkajogurttijuomaa (Kidius). Tietääkö kukaan, onko sitä muissa mauissa? (kävisi päärynä, banaani, vadelma, mustikka ja rypäle) Hyvää pääsiäistä!
 11. Mä tuon tänne nyt muutamia inspiraatiokuvia, mistä olen saanut ideoita ja fiilistä tulevien juhlien suunnitteluun. Toivottavasti näistä on iloa muillekin. Eilisiltä lapsimessuilta tarttui mukaan kassillinen juttuja kesän juhliin ja bongasin siellä myös sen jalkapallovuoan. Jäi harmittamaan, että niin kiireessä en ehtinyt katsoa sitä tarkemmin.
 12. Kiitos, hyvä vinkki. Itseasiassa mulla olisi juuri sopivan kokoinen metallikulho, mistä se voisi onnistua, jos pysyy kasassa. Kiitos, täytyykin sitten harkita myös tätä vaihtoehtoa.
 13. Näyttää herkulliselta Sincerity. Suloinen sankari. Osaisiko kukaan vinkata, mistä saisi sellaisen puolipallon (pyöreän) kakkuvuoan, millä saisi tehtyä mm. prinsessakakun? Jalkapallon mallisiin olen törmännyt, mutten sitten tiedä, että miten hyvin se muoto tulisi sieltä lävitse ja helpompi olisi tehdä kakku valmiiseen vuokaan. Ullanunelmalta olen katsonut, mutta siellä näytti olevan kalliit postikulut esim. Confettiin nähden. (postin hinnoittelun mukaan *jos oikein ymmärsin* ja kalliiksi tulisi tilata tarpeet)
 14. Mä kaipaisin hiukan vinkkejä nettikaupoista, mistä saisi tilattua tarvikkeita 1-vuotissyntymäpäiville. Bake&Party sekä Confetin sivuilta olen jo katsellut, mutta kiinnostaisi, olisiko vielä jotain muita paikkoja mistä olette ostanut juhliin tarvikkeita. Haussa olisi jotain mansikka-aiheista. (punainen-limevihreä) Mukit ja lautaset on, muuta tarviketta vailla vielä.
 15. Juuri kun meillä huokaistiin helpotuksesta, niin eiköhän tämä yöhuuto - iho-oireet - suolioireet - kategoria palannut. (ja vielä molemmilla ) Kai tämä on vaan nyt tajuttava, että tällaista on niin pitkään, että tytöt kasvaa isoiksi ja vanhemmat saa nukkua sitten joskus. ninuski, meillä saatiin hapanmaitotuotteita viime kesänä/syksynä ruokavalioon, mutta loppuvuoden vehnäaltistus vei nekin pois kokonaan ja pahensi oireita muutenkin. Nyt taas on saatu noin 2-3 kuukauden tauon jälkeen taas juusto/rahka ruokavalioon. Tosin enpä tiedä, että johtuuko maidosta vai mistä - tytöllä taas yöhuutoa ja vääntelemistä. Annettu siis minitilkka maistaa maitoa. Juustosta ja rahkasta ei ole tullut mitään ja nyt noin kuukauden pian syönyt.