annaa

Jäsen
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited

About annaa

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Länsi-Suomi
  1. Hih, no niinpä tietysti. Eivät vaan ole saavuttaneet meitä täällä perähikiällä vielä Mutta kiitos tiedosta, että noista isoimmista kaupoista ainakin saa!
  2. Vink Vink! Uusimmassa Yhteishyvä-lehdessä oli mainos, joka osui silmiini ja heti tuli tämä topic mieleen. Eli Semperiltä uusia (?, en ole varma ovatko uutuksia, en ole ainakaan aikaisemmin törmännyt) lasten välipaloja (esim. keksejä, mehuja), jotka ovat lisäaineettomia ja luomuja ja oliko vielä ainakin sokeroimattomia. Minut ainakin mainos sai kiinnostumaan ja koitan metsästää niitä kauppojen hyllyiltä lähempään tarkasteluun Ja Creme tuossa ylempänä sanoikin hyvin, "sitä saa mitä tilaa". Samaten tuossa Taloussanomien artikkelissa kirjoitettiin, että saamme sitä, mistä olemme valmiita maksamaan. Kuluttajat eivät (vielä?) arvosta tarpeeksi lisäaineettomuutta ja luomua, jotta näiden tuotteiden hinnat laskisivat ja markkinointi keskittyisi korostamaan näitä. Viime aikoina on tullut mielestäni lisää keskustelua (esim. tv-ohjelmat) juuri tämän ketjun aiheesta ja toivottavasti ihmiset heräisivät asiaan pikkuhiljaa lisää. Tosin, joitakin vuosia takaperin oli juttua mediassa siitä, että perunalastut sisältävät syöpää aiheuttavaa karsinogeeniä, mutta muistaako tätä enää monikaan? Itsellenikin se tuli mieleen vasta pohdittuani näitä ruokaasioita lisää ja on vuosien varrella jäänyt sipsit ostamatta muusta syystä (you know, himo ja menee se puoli pussia ainakin ).
  3. Hyvä keskustelunaihe! Toinen ruokanatsi ilmoittautuu... Olen TODELLA tarkka ruoista. Tässä asiassa meillä ei tingitä, sitten säästetään jostain muusta, jätän vaikka yhden-kaksi uuden vatteen kuukaudessa ostamatta, mutta ruoan tulee olla puhdasta. Käyn läpi aina tuotetiedot ja koitan parhaani mukaan välttää kaikkia E-lisäaineita. Vatajan nakkeja syödään, jos nakkeja syödään ylipäätään. Itse en ole syönyt grillimakkaraakaan moneen vuoteen, jo pelkkä ajatuskin ällöttää. Ainoa mikä harmittaa on, että kaupasta on vaikea löytää marinoitumattomia tuotteita.. valikoima saisi olla isompi. Oma marinadi on sitä paitsi paljon maistuvampi! Luomua ja lähellä tuotettua yritän ostaa aina vain kun mahdollista, eli ainakin lihat ja hedelmät ja vihannekset ovat meillä luomua. Mehuja juodaan jonkun verran, aina täysmehua ja luomua ja kesällä äitini tekee omista marjoista mehua, jota juodaan pitkin vuotta. Ostan torilta kalaa ja vihanneksia. Silloin tällöin käyn ekokaupassa ostamassa täydennystä varastoihin. Pulla leivotaan itse, usein. Saa purettua stressiäkin kun vaivaa oikein kunnolla pullataikinaa Ja jos jostain lisäaineita saan niin karkeista, heikkouteni, vaikka koitan pitää minimissä. Lapset syövät myös makeisia, mutta todella vähän. Leipävinkkinä suosittelen (oululaisen?) luomu jälkiuunileipää. Hieman aikuisempaan makuun, melko "kovaa" lapsille purtavaksi. Heh, taisi kuullostaa, että olen ihan kilahtanut asiasta? Oikeastaan homma hoituu todella helposti kun pitää silmät auki ja tottuu siihen hiljalleen. Ei sillä, aivan varmasti omatkin muksut lisäaineita elimistöönsä saavat, mutta jos tämä edes hiukan vähentäisi niiden määrää. edit. kirjoitusvirheitä..
  4. Ehdoton nounou täälläkin. Ystäväni sai lapsen 6 vuotta sitten ja tilasi silloin sellaisen Ruotsista ja se oli ihan kiva, kun ei kaikilla ollut vielä. Mutta ei omille lapsilleni En tiedä mitä tekisin, jos lahjaksi joskus saataisiin? Ehkä just kirjahyllyn päälle, niinkuin joku täällä kirjoittikin.
  5. Kuten on jo sanottu, Skanssi on tosi rauhallinen, viikonloppuisinkin. Siellä on lisäksi liukuportaat sellaista "liukumallia" (ymmärsiköhän kukaan ) eikä portaat, joten helpompi mennä rattailla. Myös parkkipaikat ovat mielestäni paremmat. Skanssissa on vain hieman huonot ruokailumahdollisuudet, ihania kahviloita löytyy kyllä: Aschan ja em. Brahe (voi nam!), mutta lämmintä ruokaa saa vain muutamasta paikasta. Me tullaan ostoksille Turkuun n. tunnin ajomatkan päästä ja silloin olisi kiva, että olisi myös mahdollisuus syödä ravintolassa saman katon alla, kun viivytään sitten myös hieman pidempään tuon ajomatkan takia. Samasta syystä ehkä suosimme Myllyä, sillä siinä on sitten Ikea ja muuta kauppaa vieressä Suosin siis Myllyä, vaikka paljon plussia Skanssin puolella onkin En vain löydä Skanssista mitään ostettavaa vaikka suht samat putiikit siellä on kuin Myllyssä.... edit. lisäys ruokailusta
  6. Meillä oli Maxi Cosin matkarattaat, joissa sai selkänojan lähes makuuasentoon ja nukutin näissä parvekkeella, sitten kun Bugaboiden koppa alkoi jäämään pieneksi. Hyvän lämpöpussin kanssa niissä pystyi nukkumaan pakkasillakin. Ihan kätsyt myös matkoilla. Tehtiin melko lyhyitä matkoja esikoisen ollessa pieni ja silloin oli Maxit mukana, pidemmillä matkoilla Bugat. Ja riippuu tietenkin matkakohteesta kummat kannattaa ottaa mukaan, kaupunkilomalla maxeilla päästiin hyvin liikkeelle, kun tultiin Suomeen, otettiin Bugat mukaan niin päästiin liikkumaan lumessakin PS Oletteko jo nähneet näitä? Vau! Lähde edit. pienensin kuvaa x 2
  7. Jotenkin olen halunnut lapset tässä melko lyhyellä ikäerolla. En tiedä, miksi? Tuntui vain siltä Ikäerosta tuli mieleen se, että hyvä ystäväni on aina sanonut, että hänellä ja hänen pikkuveljellään ei ole oikein mitään yhteistä tekemistä ym., koska heillä on kymmenen vuoden ikäero. Varmasti totta, kuten myös se kolikon toinen puoli.
  8. Komppaan! Paitsi laitan lapset valmiiksi myös silloin tällöin. Jos lapset ovat menossa päiväkotiin vien heidät sinne kävellen ja siinä saa mukavasti aamulenkinkin ja vähän ulkoiltua. Töissä teen ihan omia hommia enkä mieti kotiasioita, mulla on myös lähes tunnin työmatka/suunta, ja siinä ehtii vaihtaa koti- tai työmoden päälle ja pohtia, mitä tarvittaisiin kaupasta tänään. Muuten en ole minäkään kaivannut omaa aikaa, jos mies on kotona saan kyllä lähteä juoksulenkille tai käydä kaupassa yksin, jos haluan. Se riittää tällä hetkellä. Kun olin täyspäiväisesti kotona kaipasin hieman enemmän omaa aikaa kodin ulkopuolella, mutta nyt kun on muitakin menoja ja mietittävää niin on kiva olla välillä kotonakin.
  9. Voi vide... Tuli ihan ikävä meidän Cameleoneita! Esikoiselle ostettiin ne ja oltiin enemmän kuin tyytyväisiä Niin ihanan kevyet ja muunneltavat, helppo ohjata yhdellä kädellä ja menee säässä kuin säässä ym. Tosin meidän rattaissa meni kahden kuukauden aikana molemmat isot pyörät rikki, mutta niissä oli jokin valmistusvirhe ja saatiin takuuseen uudet, jotka ovat toimineet moitteetta, mikälie maanantaiversio sattunut kohdalle. Kun toinen lapsi syntyi olen työnnellyt heitä molempia PT Vibeissa ja Cameleoneita en ole käyttänyt vuoden aikana kertaakaan! Maanantaian kaivan ne heti kyllä varastosta... Meillä on ollut aikoinaan nuo talvirenkaat käytössä ja se ohjaus tietysti hieman muuttui, mutta pian siihen taas totuttua pääsee niillä mielestäni paremmin eteenpäin. Itselläni menee hermo heti sellaiseen sahaamiseen ja pitää päästä eteenpäin reippaasti.... :girl_to_take_umbrage2:Ja kun se pyörien vaihto on niiiiin helppoa ja kätsyä niin eipä siihen kulu aikaa ja pähkäilyä.
  10. Kiva lukea, että monet ovat palanneet töihin aikuisten kontaktien puutteessa! Itse en saanut kaikilta kovin hyvää vastaanottoa sanoessani, että palaan töihin heti äitiysloman jälkeen, koska pidän työstäni ja kaipaan aikuista seuraa ja jutella myös muista asioista kuin lapsista. Stressitaso on hieman ehkä noussut, mutta olen silti paljon energisempi! Saan nykyään aivan yhtä paljon aikaan kuin ollessani täysipäiväisesti kotona. Aivan äitiysloman lopussa osallistuin jo muutamiin seminaareihin, jotta pääsin taas kärryille, mutta tuolloin mies oli lasten kanssa kotona. Minulla on mahdollisuus silloin tällöin tehdä kotoa töitä, kuten miehellänikin ja päiväkotipäiviä kertyy näin melko vähän ja ne on melko lyhyitä päiviä. Olisin varmaan ollut kuuakauden pari enemmän kotona, jos mahdollisuutta tähän kotityöskentelyyn ei olisi minulla eikä miehellänikään.
  11. Meillä on etuniminä ihan muut nimet, mutta sitten toiset nimet tulee suvusta. Äidilläni ja minulla on samat toiset nimet, joten halusin sen myös omalle tyttärelleni. Eikä miehellä ollut sitä vastaan mitään. Miehen isän toinen nimi on periytyvää mallia, mutta sitä ei ole annettu miehelleni. Anoppi esitti toiveen, voisiko antaa meidän esikoiselle ja olin sitä jo muutenkin kaavaillut, joten miksei Miehellä ei ollut tähän oikeen mielipidettä, päästiin nimistä muutenkin hyvin sopuun.
  12. Kun lapset päivähoitoon menevät, vien heidät yleensä ennen kahdeksaa, kuitenkin ennen yhdeksää. Pois hakee se kumpi meistä ensin ehtii. Yleensä siina kolmen neljän maissa, joskus lyhyempiäkin päiviä.
  13. Meillä käy molemmat päiväkodissa, mutta suurimmaksi osaksi hoidetaan vielä kotona. Ennen kuin toinen lapsi syntyi, oli esikoinen päivähoidossa enemmänkin, mutta nyt taas olen enemmän kotona, kuten miehenikin ja koitetaan sovittaa omat työmme niin että toinen olisi kotona lasten kanssa. Jos miehellä työmatka, niin teen töitä kotona enemmän, esimerkiksi. Mutta aina ei saada järkkäiltyä ja sitten tulee muutama päiväkotipäivä lapsille, mutta hyvin he ovat siellä viihtyneet. Isompaa ei meinaa saada kotiin ollenkaan...
  14. Eka meni yli ja sanottiin, että toinenkin menee. Ja niinhän se meni. Esikoinen tuli 42+4 ja kuopus 41+2.
  15. Meillä on ollut Vibet nyt reilun vuoden ja ollaan oltu tyytyväisiä. Kivasti saa kaksi lasta, ja vierastan itse hieman tuplien leveyttä, joten nämä ovat olleet meille hyvä ratkaisu. Pääsee hyvin eteenpäin kuoppasimmillakin teillä. Meillä on ollut käytössä Cocoon kuopuksella, missä ei mitään lämpöpusseja juurikaan lisäksi tarvitse, mutta meille hyvä, sillä hän syntyi tammikuussa. Kesällä on sitten mennytkin jo sisaristuimessa jonkun verran tai myöskin cocoonin kanssa. Olen vain taitellut sitä pehmustetta/peittoa siinä päällä cocoonin alle. Etupyörä on tosin välillä kenkkuilut, mutta tuossa ylhäällä taidettiinkin kirjoittaa, että se vika on uusimmissa Vibeissa korjattu. Ja mitä tohon kuljetuspussiin tulee, mulla on jo mennyt hermot sen kanssa. Se on aivan järjettömän ahdas. Jotenkin ne sinne saa tungettua, mutta tarvitsee tosiaan ohjeet vierelle, ei oo mikään läpihuutojuttu Painavat välillä kahden lapsen kanssa, mutta niin ne on varmaan kaikki rattaat.