Moonbeam

Aktiivijäsen
 • Content count

  840
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Moonbeam

 1. Onnea Tiitiainen!
 2. Tiitiainen mäkin näen viivan ja väriä
 3. Olen aika huono kommentoimaan tätä. Mutta kummipojallamme oli venekallo ja se leikattiin 5kk:n iässä onnistuneesti. Nyt hän on 3. luokkalainen poika, jolla enää muistona arpi leikkauksesta.
 4. Mä tulin heti kytikselle kun näin tiitiaisen kirjoittaneen viimeisen viestin! Mä näen kyllä jopa kännykällä väriä (yleensä en kännykällä erota). Toivottavasti vahvistuu!
 5. Ranskasta löytyi hienosti purkkiruokia, ainakin peris supermarketeista turhaa roudasimme Suomesta varmuuden vuoksi.
 6. Olen varmaan tuolla aiemmin jo kertonut oman hyvän kokemukseni Tyksiin mentiin klo 7. Otettiin verikokeet, käyrää, laitettiin katetri, mentiin saliin, kaikki esittelivät mulle itsensä, laitettiin puudutus (minkä takia mulla on nyt sellainen muistikuva, että ei mun jalat edes puutuneet, vaan ainoastaan tuo leikattava alue?). Tyttö oli 8:39 maailmassa. Ommeltiin 30min-45min. Ja pääsin heti heräämöön, jossa mies ja tyttö odottivat, ja sain heti tytön rinnalle. Ei me siellä heräämössäkään kauaa oltu, ehkä joku 1,5-2h? Kipulääkityksenä mulla oli kipupumppu, jota laitettiin ekana iltana kovemmalle. Kyllähän se haava sattui, mutta ei sitä enää muista. Vessassa käynti oli haastavaa ja sain magnesiummaitoa helpottamaan. Sanoisin että mulla meni sektio niin hyvin kuin voi mennä. Ai niin ja tikitkin oli itsestään sulavat! Ei niitäkään tarvinnut käydä poistattamassa.
 7. Meidän tyttö (esikoinen) syntyi suunnitellulla sektiolla, tiistaina mentiin aamusta sisään ja perjantaina päästiin puolen päivän jälkeen kotiin. Eli 3 yötä meni myös meillä
 8. Mulla oli myös omia keksejä ja suklaata, mutta ne ei maistuneet. Kätilöitä pomputin myös soittokellolla. Kannattaa muuten tarkastaa että ne soittokellon kaukosäätimet toimii. Sektiohaavan kanssa ei ole kiva yrittää kurotella kelloon yöllä kun kaukosäädin ei toimi ja ei ole huonekaveria...
 9. Mä muistelisin myös että täyttelin mehukannua ja hain jugurtteja. Sektion takia kipeänä makailin niin joko mies/hoitaja toi mulle ruoan pari ekaa päivää.
 10. Ei se ajatus niin hurja ollut että viestin piti tulla kolmesti poistelen illalla ku olen koneella...
 11. --
 12. --
 13. Ajatus parakissa synnytyämisessä kuulostaa hurjalta... Jos meille lähiaikoina kakkonen tulee ja remontti on käynnissä tai tilat jossain erikoisessa paikassa, täytyy oikeasti harkita Saloon menemistä.
 14. ^ Oletko menossa TYKSiin kääntöyritykseen? Vuosi sitten meillä oli sama tilanne: tyttö oli 10vkoa perätilassa eikä kääntämistä lähdetty lopulta edes yrittämään. Kääntöyrityksessä multa kysyttiin olenko miettinyt synnytystapaa ja sanoin että haluan sektion. Mua ei edes yritetty ympäripuhua kun kerroin että pelkään synnyttää alakautta perätilavauvaa ja pelkään että vaikka yrittäisin, mulla ei olisi tarpeeksi rohkeutta ja jouduttaisiin kuitenkin sektioon. Kääntöyritys oli 37+0 ja sektio varattiin saman tien viikolle 39+0z.
 15. Jäikin tuo kirjoittamatta kokonaan 37+1 oli lääkärikäynti ja alkuperäinen sektioaika olisi ollut 39+0. Kun perätila huomattiin jo rv. 27 sitä seurattiin tarkkaan (pari kertaa varmistettiin ultralla neuvolassa) ja silloin tuo käännösyrityskin tehtiin ajoissa.
 16. Yritänpä muistella omaa kokemusta joulukuulta TYKSistä. Meidän tyttö oli majaillut 10vkoa perätilassa kun mentiin käännösyritykseen. Mulla oli aivan ihana nuori lääkäri ja harjoittelija mukana. Ensin ultrattiin ja sitten kokeiltiin paikkoja ja vauvan asentoa. Pylly oli jo tiukasti alhaalla ja kun pelkkä liikuttelu sattui niin paljon, halusin tietää kuinka luottavainen lääkäri oli siihen että käännösyritys onnistuu. Lääkäri sanoi suoraan, että luulee ettei kääntäminen onnistu ja silloin päätin ettei edes yritetä. Lääkäri kysyi olenko miettinyt synnytystapaa ja olin alusta asti ollut sitä mieltä, että perätilavauvaa en synnytä alakautta. Mulla ei ollut mitään muuta pelkoa synnytystä kohtaan kun perätilavauva alakautta. Eli motivaatiota mulla ei ollut koska pelkäsin sitä että synnytys keskeytyisi pelon takia ja jouduttaisiin kuitenkin sektioon. Sektio varattiin samantien 23.12. 22.12 kuitenkin mulle soitettiin että TYKSissä on ruuhkaa ja joku täytyy siirtää jonosta pois. Mulla kun ei ollut raskaudessa ollut ongelmia, olin se joka siirrettiin jonosta pois ja sektio tehtiin onnistuneesti 27.12.
 17. Meillä lauletaan joka ilta tytölle Sininen uni ja Maat, metsät hiljenneinä. Ei meillä perheessä olla hirveän uskovaisia, mutta nuorempana tuota jälkimmäistä laulettiin partiossa ja silloin jo päätin että sitä laulan lapselleni. Vasta myöhemmin mulle selvisi että se on virsi
 18. Meillä tyttö syntyi suunnitellulla sektiolla. Sektiopäivä oli varattu 39+0 (jouluaatonaatto) mutta edellisenä iltana soitettiin että TYKSissä on niin pitkä jono että joku täytyy siirtää pois jonosta ja se oli minä. Tämä sen takia että raskausaika oli mennyt niin hyvin. Uusi sektioaika varattiin joulun jälkeen: 39+4.
 19. Mun kokemus on TYKSistä viime vuoden lopulta. Kyseessä suunniteltu sektio joka tehtiin puudutuksessa. Kun tyttö oli syntynyt, lähtivät isin kanssa toiseen huoneeseen mittaukseen ja lääkärin tarkastukseen. Sitten tyttö pääsi isän paidan alle siksi aikaa että mut tikattiin (muistellaan että tätä kesti n. 30-45min). Kun tikit oli paikoillaan, mut vietiin "tarkkailuhuoneeseen" jossa isä ja tyttö oli ja heti tyttö rinnalle. Oltiin huoneessa pari tuntia ja välillä hoitaja kävi paikalla. Eli tytöstä en joutunut olemaan erossa kuin tikkauksen ajan ja kaikki meni niin nopeasti etten edes huomannut eron olleen noin pitkä. Meille oli kerrottu että mikäli vauvan kunto on huono, en saa häntä rinnalle ja tähän oltiin henkisesti varauduttu. Sektio meni hyvin ja tyttö hyväkuntoinen joten päästiin heti tutustumaan toisiimme
 20. Olin osastolla 310 27.12-30.12. Kolmen hengen huone, mutta oli rauhallista ja meitä oli vain kaksi äitiä (ekan yön olin yksin). Ei mitään pahaa sanottavaa! Henkilökunta oli asiantuntevaa, kätilöille ja anestesialääkäreille erikoismaininta! Apua ja kipulääkettä (sektio) sai nopeasti ja imetykseen sai paljon tukea! Soitin osastolle myös kahdesti seuraavina päivinä ja sain lisäapua pariin kysymykseen.
 21. Minä olin 26 ja mies 30 kun aloitettiin yritys. Omat opinnot loppuvaiheessa ja molemmat vakituisessa työpaikassa. Lapsi ilmoitti heti tulostaan ja sain itse gradun loppuun kuukautta ennen laskettua aikaa. Ehdin myös täyttää 27 ennen vauvan syntymää.
 22. poistettu ja päädytty siirtymään sittenkin seuraavaan ketjuun tammikuisten mahat käyty kurkkaamassa
 23. Ensimmäistä odotan. Ensimmäiset selvät potkut käteen asti tulivat 19. viikolla ja kohtu takaseinässä. Hipaisuja ja kuplintaa tuntunut 13. viikosta asti.
 24. 17+0 kunniaksi meidän Jytkyn yksiö
 25. Laitetaanpas ensimmäinen kuva tänne 14+0 kunniaksi Esikoista odotetaan. Ennen näyttänyt vaan turvonneelta, mutta tänään aamulla alkoi jo itsekin uskoa, että vauvamaha tämä on. muoks. tulipa pienenä, klikkaamalla saa halutessaan suuremmaksi