macadamia

Aktiivijäsen
 • Content count

  598
 • Joined

 • Last visited

About macadamia

 • Rank
  Aktiivi
 1. Mulla on kokemusta Euroopan lennoista Finskillä, Norwegianilla, Lufthansalla ja TAPillan. Nämä ovat olleet suht tasavertaisia. Mannertenvälisistä lennoista on kokemusta Finskistä, Qantasista ja Singapore Airlinesista. Nämä on meidän mielestä paremmuusjärjestyksessä Singapore Airlines, Qantas ja Finnair. Singaporen lennoilla käytiin vähän väliä tarkistamassa tarvitaanko jotain, halutaanko syödä samanaikaisesti vai eri aikaan, ylipäänsä halutaanko ateria silloin kuin muille tarjoillaan vai etu/jälkikäteen. Lentoemännät myös otti (luvan kanssa) melkein joka lennolla jossain vaiheessa vauvan mukaansa ja kierrättivät häntä henkilökunnan keskuudessa (ja ottivat blondista sinisilmästä kuvia). Me oltiin tästä vain tyytyväisiä, koska matkustaessamme kahden lapsen kanssa se pieni lepotauko tuli todella tarpeeseen. Molemmat lapset saivat myös lelut, ja isompi (tuolloin 2,5 -vuotias) sai myös lastenaterian (etukäteen tilattu). Muutenkin lapset sai paljon positiivista huomiota henkilökunnalta. Finnairilla suhtautuminen on ollut siis ihan asiallista, mutta mitään ekstraa/ylimääräistä apua ei olla saatu. Seuraavat mannertenväliset lennot tilasimme tarkoituksella samalta yhtiöltä. Heillä on myös isommat vauvakorit (14 kg asti), joten matkan aikaan reilu vuosikas kuopuksemme mahtuu siihen vielä. Lisäksi vauvakorin saattoi varata puhelinsoitolla eikä siitä tarvinnut maksaa erikseen. Lisäbonuksena sallittu matkatavaramäärä on 30 kg/hlö joten pystymme yhdistelemään matkatavaroitamme eikä tarvi ottaa niin monta laukkua mukaan.
 2. Tämän viikon on Reiman outleteissa kaikki aletuotteet -60%. Ainakin Tammistossa oli aika paljon nimenomaan välikausivaatetta.
 3. ^Tosi hyvä että nyt toimii ! Vähän samaa aihetta liipaten: onko muilla ollut hankaluuksia saada kaukaloa (meillä siis tuo Maxi-Cosin Pebble) irti Donkeyn adapterista? Mulle (ja jopa mun miehellekin) tämä on niin hankalaa, että selkeästi rajoittaa käyttöä! Osaksi hankaluus on varmaankin siinä, että kaukalo on aika korkealla (verrattuna esim Bee+:n) joten käsivoimia tarvitaan eri tavalla, mutta en usko että se johtuu ainoastaan tuosta. Mä en muistaakseni ole kertaakaan saanut itse kaukaloa irroitettua Donkeysta (mies on ollut mukana ja tullut hätiin), enkä uskalla yksinäni lähteä tuolla kombolla nyt edes liikkeelle etten jää jumiin johonkin parkkikselle kaukalo rattaissa kiinni.
 4. No niin, kysyin mieheltä ja muistin samalla itse että miten tämä meillä meni: eli aluksi siis itse käytin vääriä painikkeita kun otin kaukaloa rattaista irti. Eli ei ollut ongelma itse adaptereissa/kaukalossa. se tekniikka miten mun on helpointa saada kaukalo irti on siis niin, että painan pyöreää painiketta peukalolla, mutta en peukalon päällä vaan sillä keskimmäisen nivelen kohdalla. Näin saan tarpeeksi voimaa, siinä tuntuu sellainen pieni nytkähdys siinä pyöreässä painikkeessa kun se on tarpeeksi pohjaan asti painettu. Ja tosiaan puolet voi irroittaa yhden kerrallaan, eli ei tarvi painaa molempia peukaloita ihan yhtä aikaa ja sitten nostaa, vaan voi ensin irroittaa yhden laidan ja sitten toisen. Mies kävi nyt tarkistamassa nuo Donkeyt, ja sanoo että kyllä sen työntöaisan saa helposti irti, mutta se ei varmaan ole tarkoitettu irroitettavaksi. Mutta nyt ebayssa on listattu myös sellaiset suojat joissa on tarranauha, joten luulen että tilaan mielummin sellaiset kuin alan irroittelemaan tuota työntöaisaa. Lola86: Mä olen käyttänyt Donkeyita paljon myös yksöisrattaina kun olen liikkunut vain vauvan kanssa (vaikka meillä on edelleen hyvät yhdistelmärattaat myös esikoisen jäljiltä), ja olen kokenut ne kyllä tosi hyviksi myös yhden kanssa. Se ostoskori on tosi kätevä. En ole ihan varma mitä muita eroa Donkeyilla ja Buffaloilla on, mutta Donkeyitten vauvankoppa on kyllä ainakin selvästi kapeampi. Ja renkaat on eri materiaalia.
 5. Noissa työntöaisan pehmusteissa on yleensä tarranauha tai nepparit. En usko että työntöaisaa saa irti... Siinä myyntitekstissä nimenomaan sanotaan että työntöaisa pitää otaa irti laittoa varten. Otin myyjään yhteyttä (muussa asiassa, mutta mainitsin etten tiedä osaanko ottaa työntöaisaa irti), ja hän vakuutti että se on ihan helppoa kuusiokulma-avaimella. Katsellaan, en halua hajottaa rattaita yhden pehmusteen suojan takia! Tästä ei nyt ole Suga Plum Fairylle paljon apua, mutta muistan että meillä tapahtui tuo pari kertaa aluksi kun alettiin käyttämään kaukaloa +rattaita. Valitettavasti en yhtään muista että mikä siihen oli ratkaisuna! Meillä on siis Bee + ja Pebble. Nykyään tämä toimii hyvin,kaukalon saa helposti irti kun tietää tekniikan (eli painaa niistä kahdesta pyöreästä nappulasta, ei tarvi painaa yhtä aikaa vaan toisen sivun voi irrottaa ensin ja sitten vasta toisen). Voin vähän yrittää kysellä mieheltä että muistaako se miten tämä meni meillä.
 6. Mä olen nyt vihdoin hommaamassa meidän Donkeyihin turvakaaren ja työntöaisan pehmusteen suojia. Nuo mitä olen katsonut ovat ihan sellaisia kiinteitä putkia, joten ne laitetaan pujottamalla paikalleen. Osaakohan joku neuvoa että miten työntöaisan saa tuota pujotusta varten irti...?
 7. JS

  Joo siis tarkennuksena: mä sain sen käsityksen kätilöiltä että se on nimenomaan heidän näkökulmastaan liian pieni, siis oman työskentelyn kannalta. Synnyttäjänä siinä vaiheessa tuskin osaa kaivata valtavasti lisäneliöitä . Ja mä en kummassakaan synnytyksessä ole osannut arvostaa ikkunoitakaan kovin paljoa, kun pimeää on ollut ulkona melkein koko sen ajan kun salissa on oltu.
 8. JS

  ^ Mä kyselin tästä kätilöiltä pari viikkoa sitten kun olin synnyttämässä (epiduraalin saatuani avautumisvaiheessa oli kiva jutella heidän kanssaan - mulla oli siis kätilön lisäksi myös opiskelija mukana synnytyksessä). Jos nyt oikein muistan luvut, niin he kertoivat että normaalisti heillä on noin 300 synnytystä kuukaudessa, ja nyt on 400 (ja vertailuna, Naistenklinikalla kuulemma on 700). Jorviin on rakennettu 2 ylimääräistä synnytyssalia, mutta kuulemma niitä käytetään vasta kun on aivan pakko, koska ovat niin pieniä ja niissä ei ole ikkunoita. Kätilöt myös kertoivat, että eivät ole joutuneet käännyttämään synnyttäjiä muualle, vaikka sulkuja kai onkin välillä ollut. Nykyään heillä on myös sellainen periaate (ilmeisesti johtuen suuremmista synnyttäjämääristä), että perhehuoneita ei anneta uudelleensynnyttäjälle vaikka sellainen sattuisikin olemaan vapaana. Lisäksi tällä hetkellä Jorvin äitiyspoliklinikka on käyttökiellossa, koska sieltä löytyi hometta nyt syksyllä. Siksi esim. normaaliultrat on siirretty Jorvista muualle, ja muut äpkl-käynnit toteutetaan muissa Jorvin tiloissa. Mä olen synnyttänyt Jorvissa kahdesti, elokuussa 2011 ja nyt pari viikkoa sitten. Mä en kokenut mitään eroa, eli en huomannut että nyt olisi ollut mitenkään kiireempi.
 9. Saa poistaa: http://www.vauva.info/foorumi/topic/21845-m-imetysliivej%C3%A4-cake-lingerie-70-d-ja-lindex-75-d/
 10. Munkin laitetta voi säätää. Mulla on Contour-niminen vekotin, Bayerin tekemä. Viime raskaudessa oli FreeLite, ja kyllä sitäkin pystyi säätämään (kaupunki oli näiden 2 vuoden aikana vaihtanut laitteen, joten idioottimaisesti mä en voinut käyttää sitä vanhaa laitetta vaan sain uuden - musta aivan käsittämätöntä resurssien tuhlausta). Mulla täytyy olla ne säädöt ihan tapissa syvimmällä neulansyvyydellä, jotta saan verta tulemaan. Ja mulla kyllä terkan hemoglobiinipistos tekee paljon isomman reiän! Mulla on vrk-käyräpäivien jälkeen sormenpäät aivan pieniä mustelmia täynnä, ja hellänä. Jos vahingossa pistää juuri samaan kohtaan kuin mihin on tehnyt reiän viimeisen parin päivän aikana, niin se kyllä sattuu aika ikävästi.
 11. Totta turiset. Puhuin sujuvasti aidoista ja sen seipäistä Mulle terkka sanoi että aiemmin kotimittausten raja oli 5.5, mutta nykyään se on 5.3. Mun kotimittauksissa siis tuo 5.3 on ollut se mitä on pidetty raja-arvona..
 12. Löytyisköhän jostakin yhteensopivat turvakaaren suojuksen ja vaunuverhon? Molemmat on hankintalistalla, ja mulla tuli mieleen että sehän olis kiva jos ne olis vaikka samasta kankaasta! Mä en haluais just noita Kurtisin tai Dookyn verhoa, vaan jonkun enemmän oman maun mukaisen... Jos olis näppärä niin sellaiset varmaan tekis itsekin, mutta luulen että on koko perheen hermojen kannalta parasta jos löytäisin paikan josta voin ostaa sellaiset.
 13. Kiitos forgetmenot sadesuojavinkeistä! Täytyy vielä kokeilla kotona että laitoinko sen eka kerralla oikein. Mä ajattelin että tehdään ehkä niin, että käytetään vaunukopassa sitä Brion suojaa, ja istuinosassa tuota Bugisten omaa (kun siihen se ei ollut mun mielestä aivan yhtä tiukka). Sitten kun molemmat istuu istuimissa niin varmaan tuo oma suoja myös siihen toiseen istuimeen. Tosin en tykkää siitä, että tuo Bugisten oma suoja vie paljon enemmän säilytystilaa kuin Brion (jonka saa rattaiden sivuun omaan pikku pussiin). Tilasitko sen lycraisen suojuksen ebaysta vai jostain muualta? Onko sulla suositella jotain tiettyä myyjää/liikettä? Tuo olis periaatteessa varmaan helppo itsekin tehdä, mutta mä haluaisin sen lycraisen/muutoin joustavan (luule että se on helpompi saada kaaren päälle, ja istuu siihen paremmin), ja sellaisen kankaan ompeleminen tavisomplelukoneella ei kuulosta kovin houkuttelevalle!
 14. Hyvä tietää että sadesuoja löystyy, katsotaan tuleeko sitä käytettyä. Istuimen päälle pingottaminen ei ollut yhtä hankalaa kuin vauvakopan. Musta tuntui että kynnet vähintään hajoaa kun sitä yritin pungertaa siihen vaunukopan reunan yli. Nyt ollaan suoritettu koeajo! Yksi harmittava takaisku huomattiin: rattaat ei mahdu duona meidän terassin ovesta ulos. Me siis asutaan 2-kerroksisessa (rinne)talossa, ja pääsisäänkäynti on yläkerrassa. Ollaan pidetty rattaita alakerrassa, ja sinne siis mennään terassin kautta. Itse oviaukko on kyllä tarpeeksi iso, mutta koska heti oven takana on 90 asteen kulmassa seinä, ovi aukenee vain tasan suoraan kulmaan aukkoon nähden, ja oven paksuus vie siis tilan siitä oviaukosta. Eli joko täytyy laittaa rattaat mono-moodiin uloslähtiessä/sisääntultaessa, tai taittaa hieman kasaan jolloin ne kyllä saa helposti nostettua ovesta sisään/ulos. Silloin tietysti täytyy vauvankoppa nostaa pois, ja esikoinen ei voi olla kyydissä (tämä jälkimmäinen ei kyllä varmaan ole mikään ongelma). Katsotaan miten tämä alkaa sujua. Luulen että tuo kasaantaittaminen voi olla simppelimpi ja nopeampi vaihtoehto. Positiivinen juttu oli se, että rattaat mahtuivat duona meidän takapihalta pois, siinä on sellainen kapea aukko mistä täytyy mennä läpi, ja jonka mitattiin olevan juuri sen 74 cm. Itse rattaat olivat kyllä tosi kivat työntää ja käyttää! Tuntui että rullaavat paremmin kuin meidän aiemmat yhdistelmät, ja tuntuvat itseasiassa aika lyhyiltä noihin aiempiin kolmipyöräisiin verrattuna. Esikoinen istui myös tyytyväisenä kyydissä. Meillä tuo duosta monoksi muuttaminen ei tunnu yhtään jäykältä, joten en tiedä onko tässä runkokohtaisia eroja. Laurell, kerron mielelläni että miten turvakaaren suojuksen tilaus menee, kunhan saan päätettyä että minkälaisen oikein haluan.
 15. Meidänkin Donkeyt saapui eilen, ja ne on ihanat ! Ainut valittamisen aihe minkä keksin on se sadesuoja - siis sehän vaatii supernaisen voimat että sen saa pingotettua vauvankopan päälle! Istuimen päälle sain sen vähän helpommin, mutta ei se kyllä mikään kovin näppärä ole. Mitä sadesuojia teillä on käytössä? Testasin jo meidän Brion yksösrattaiden sadesuojan, ja se ainakin menee hienosti sekä vauvankopan että istuimen päälle. eli jos toisen sellaisen hankkisi niin ne ainakin toimisi hyvin. Entäs sitten se istuinkaaren suojus? Minkälaisia teillä on? Katselin niitä ebaysta, ja mietin että onkohan lycrainen helpoin. Ainakin fleecestä tehtyjä tuli myös vastaan, ja ehkä kai myös tavallisesta puuvillakankaasta (en ole varma, kun kaikissa ei kerrottu että mitä kangasta ne on). Onko kaikilla ollut vauvankopassa lämpöpussi? Meillä on äitiyspakkauksen makuupussi, ja sitten sellainen Joutsenen untuvamakuupussi. Mietin että pärjäisköhän näillä, vai olisiko parempi hankkia ihan kunnon lämpöpussi - joko Bugisten oma tai jonkun muun merkin. Vauva on siis odotettavissa lokakuussa, eli talven yli vauvakoppa on käytössä. Laukkukoukkuja en ole vielä ehtinyt testata, kun ne on Beessä kiinni jotka on meidän auton takakontissa... Täytyy testata tänään. Tänään täytyy muutenkin lähteä koeajelulle, eilen ei viitsitty sateeseen lähteä uusia rattaita likaamaan !