tresor

Aktiivijäsen
 • Content count

  198
 • Joined

 • Last visited

About tresor

 • Rank
  Aktiivi
 1. Kiitos Nirppu, fmn ja nio! Tämä vakuutti, ei siis muuta kun kärryt tilaukseen
 2. Mahtavaa lukea täältä käyttökokemuksia Donkeysta! Meillä ollaan päätymässä Donkeyhin duona erikoiselle ja marraskuussa saapuvalle kuopukselle. Sain hyvän tarjouksen ulkomaisesta nettikaupasta, ja oikeastaan ainut asia, mitä enää mietin, on kärryjen kokoaminen, kun ne toimitetaan pakattuina. Osaisiko joku muu ulkomailta tilannut kertoa, miten hankalat Donkeyt tai muut Bugikset on koota itse ts. kuinka monena palasena ne toimitetaan? Kiitos!
 3. Käynnistyi spontaanisti lapsiveden menolla 41+6, käynnistys oli varattu seuraavalle päivälle. Syntyi 42+0 kiireellisellä sektiolla virhetarjonnasta johtuvan hitaasti etenevän synnytyksen vuoksi.
 4. Alkoivat päivänä, jona tyttö täytti 7 kk. Imetys väheni puolen vuoden paikkeilla aamuun ja iltaan, mikä siis ilmeisesti käynnisti kierron. Täytyy sanoa, että vaikka en itse vuotoja kyllä kaivannut, niin oli kivaa saada menkat takaisin. Tuntui, että kroppa ja mieli alkoivat kaiken rajun hormonimylleryksen jälkeen vihdoin normalisoitua.
 5. nonna-marie: NKL:sta en osaa tarkemmin sanoa, kun me oltiin Kättärillä. Käynnöt tuskin kuitenkaan HUS:in alueella paljoa poikkeavat toisistaan. Meille tehtiin erittäin selväksi, ettei HUS:in alueella pääse magneettikuviin kuin aiemmin lantion alueella todetun poikkeavuuden tai esim. onnettomuuden aiheuttamien vaurioiden vuoksi. Kysyä toki kannattaa. Pelkopolin kautta muistan kuulleeni joidenkin päässeen kuvattaviksi.
 6. Molemmilla todella vaikea ja hitaasti etenevä ensisynnytys. Äidillä lopulta hätäsektio, minä selvisin kiireellisellä. Molemmilla vauvoilla avosuutarjonta. Ja synnytystapa-arvion tehneen lääkärin mukaan nämä asiat eivät ole sitten mitenkään perinnöllisiä...
 7. Mä sain lähetteen arvioon synnytyssairaalaan neuvolalääkäriltä mahdollisesti geneettisenä rasitteena olevan ahtaan lantion takia (äidin kaikki kolme lasta olemme syntyneet lantion ahtauden takia sektiolla). Lähete meni läpi, mikä ei kuulemma ole ainakaan Hgi:ssä itsestäänselvyys. Rv 37+0 synnytyslääkäri ultrasi sikiön tarjonnan ja koon ja teki sisätutkimuksen sekä tunnusteli paikkojen tilavuutta ja häntäluun asentoa käsillään. Teki erittäin selväksi, ettei magneettikuvia otetan kuin erittäin harvinaisissa tapauksissa. Totesi, että estettä alatiesynnytykselle ei ole. Lähdin reippain mielin synnyttämään. Synnytys antoi vääriä hälytyksiä moneen kertaan lasketun ajan tienoilla ja sen jlk, mutta ei käynnistynytkään kunnolla. Sitten vihdoin synnytys viimein käynnistyi spontaanisti, mutta ei edennyt normaalisti. Kohdunsuu ei auennut kovien supistusten eikä runsaan oksitosiininkaan voimalla kuin kaiken kaikkiaan muutaman sentin. Lopputuloksena kiireellinen sektio ja hyvinvoiva tyttö. Synnytys ei edennyt tytön avosuutarjonnan takia, ja näin ollen synnytyslääkärin mielestä estettä alatiesynnytykselle ei tulevaisuudessa ole. Tulevissa synnytyksissä arvio tehdään automaattisesti. Itse kyllä epäilen, että mitenköhän alatiesynnytys mahdollisen seuraavankaan lapsen kohdalla onnistuu, kun äidin ensimmäinen synnytys oli mennyt lähes täysin samalla tavalla, vaikka syyksi silloin aikoinaan olikin merkitty lantion ahtaus... Sektiosta jäi kyllä hyvä ihan mieli, joten sekään ei kauhistuta
 8. Me käytiin viikoilla 26+4 Felicitas-klinikalla Tapio Kurjella, ja voin suositella paikkaa sekä lääkäriä lämpimästi! Hän ultrasi vauvaamme pitkään (reilusti yli puoli tuntia) ja selitti samalla kaiken näkemänsä ymmärrettävästi. Saimme paljon tietoa vauvastamme ja vahvistuksen sille, että tässä vaiheessa kaikki näyttäisi olevan hienosti Kyselimme lääkäriltä myös paljon meitä kiinnostavia asioita, joihin kaikkiin saimme asiantuntevan vastauksen. Hinta oli 231 euroa, johon sisältyi DVD-tallenne ja kuvat. Olemme hakeneet Kelalta korvausta, joka on noin 50 euroa, jos se myönnetään. Mainittakoon vielä yleisenä kommenttina, että itse suhtaudun 4D-ultraan samalla tavalla kuin Salama. Olen todella tyytyväinen käyntiimme ja nyt rauhallisemmin mielin loppuodotuksen suhteen
 9. Mulla on ollut raskauden aikana vaihtelevissa määrin ongelmia iskiaksen kanssa. Kovin pahaksi vaiva ei ole äitynyt, mutta tasaisin väliajoin on ilmoitellut itsestään. Viime viikolla kävin sitten kokeilemassa akupunktiota ensimmäistä kertaa elämässäni, ja kivut lievittyivät heti. Tällä viikolla muutaman kerran olen tuntenut pienen vihlaisun alaselässä, mutta en mitään mainitsemisen arvoista! Oman kokemuksen perusteella voin siis suositella akupunktiota, jota menen varmasti ottamaan uudestaankiin tämän raskauden aikana
 10. Tätä palstaa itse noin tuhat kertaa piinaviikoilla pläränneenä on kivaa päästä listaamaan omat oireetkin! Tässä siis mun oireita ennen plussaa: - erilaiset tuntemukset alavatsassa: ensin nippailuja ja repäisykipuja, sitten lähempänä plussaa näiden lisäksi menkkamaista jomotusta - ajoittainen etova olo, etenkin ovista seuraavalla viikolla - hajuaisti herkistynyt - alkoholi ei maistu - peipposen pirteys todella aikaisin aamulla, kuolemanväsymys iltaisin - tissit vähän arat ja huomattavasti turvoksissa - ovista seuraavasta viikosta eteenpäin tihentynyt vessahätä - pissan väri todella keltainen ja haju voimakas - ajoittain yllättävä kova jano - hengästyminen: paljon treenaavana ihmisenä jo rappujen nousu saa pumpun hakkaamaan ja puuskutuksen päälle...! - omituiset unet (näitä nyt on kyllä muutenkin) - ajoittainen euforisen onnellinen olo Oireita oli siis runsaasti, joten katsotaan, mitä tän plussan jälkeen nyt sitten alkaa ilmaantua!
 11. Ensimmäinen haaleampi mutta selkeä plussa kp 27/25-28 ja toinen vahvistunut viiva kp 29/25-28. Ennen ensimmäistä plussaa ehdin saada muutaman negan, kun hätähousuna testailin ihan liian aikaisin, koska oireita oli niin paljon. Opimme siis, ettei kannata lannistua, jos ensimmäiset testit näyttää negaa
 12. Täällä myös plussattu Ja kahden testin voimin! Olo on epätodellisen onnellinen, ja toivotaan, että pikkuinen pysyy tiukasti matkassa loppuun asti. Voi tätä onnea.... Hurjasti plussapuhureita kaikille!
 13. Meillä tietää vaan mun äiti ja sisko. Muille ei kerrota, ennen kuin ja jos jotain oikeasti tapahtuu. Jos tulen raskaaksi, niin aika alussa kertoisin lisäksi luultavasti niille parille lähimmälle ystävälle, joiden kanssa haluaisin jakaa myös sen, jos raskaudessa ei kaikki menisikään hyvin. Muille kerrottaisiin vasta kriittisimmän ajan jälkeen.
 14. Meillä yritys vasta ihan alussa, joten en voi kommentoida kun yhden kierron perusteella. Join ovulaation jälkeisellä viikolla muutamana iltana n. puoli lasia punkkua. Kun joitain toiveita herättäviä oireita alkoi ilmaantua, niin alkoholi ei enää yhtäkkiä maistunutkaan. Yleensä kyllä viini maistuu, joten varsin ihmeellistä mun kohdalla Viime viikonloppuna oli vuorossa juhlat, joissa tiesin viinin kuuluvan asiaan, joten testasin juhla-aamuna varmuuden vuoksi. Sain puhtaan negan, joten join ruuan kanssa yhteensä n. lasin viiniä. Senkin lähinnä vain välttyäkseni kysymyksiltä, jotka kieltäytymisestä olisi seuranneet. Ihan raskauden alussa mun käsityksen mukaan ei pieni määrä alkoholia ole haitaksi, mutta eipä varmaan juuri kyllä hyödyksikään. En siis aio pingottaa, vaan muutama lasi viiniä saa mennä, jos maistuu ja plussaa ei vielä näy. Näin täällä!
 15. Hurjasti onnea kaikille plussaneille! Ja plussatuulia kaikille muillekin!