Neitoperho-78

Aktiivijäsen
 • Content count

  375
 • Joined

 • Last visited

About Neitoperho-78

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kiitos Alya!
 2. Tuoreita kokemuksia kenelläkään? Onkohan Porissa nykyisin mahdollista saada sairaalan puolesta TENS-laite synnytykseen?
 3. Täytynee minunkin liittyä tähän ketjuun vertaistuen saamiseksi! Paastoarvo oli sokerirasituksessa 5,8, muut arvot eivät ylittyneet. Viikon olen nyt kotona mittaillut ja yhtään ylistystä ei ole toistaiseksi tullut. Aiemmissa raskauksissa olen radilta välttynyt, joten tämä on nyt ihan uusi juttu. Kaksi lasta on ennestään ja syntymäpainot olleet 3850g ja 3750 g. Olen menossa ultraan 31. raskausviikolla, kun istukan sijaintia tarkistetaan. Oli rakenneultrassa melko alhaalla. Samalla kiva saada tietää vauvan koko. Tähän asti on ollut joka ultrassa 4 päivää pienempi kuin neuvolan laskemat viikot. Tänään menossa rv 27+2.
 4. Ajankohtainen aihe meilläkin! Poika täyttää ensi viikolla 2,5 vuotta ja nyt on meneillään hurja uhmaikä. Esikoinen on ollut "helpommalla" temperamentilla varustettu ja tällaiset hurjat raivokohtaukset ovat meillä ihan uutta. Tänään poika sai yhteensä 5 itkupotkuraivaria, koska en antanut laittaa hammasharjaan älyttömiä määriä tahnaa, vaatteet oli tyhmät, uimahallista joutui lähtemään kotiin ja sinne ei lähdetty enää takaisin, joutui menemään päiväunille (kuten kaikkina muinakin päivinä) ja illalla jälleen nukkumaan mennessä. Todella rankkaa, kun yksi hepulikohtaus voi kestää puoli tuntiakin. Otimme jäähypenkin käyttöön muutamia viikkoja sitten, kun tottelemattomuutta ja uhmaa alkoi olla aiempaa enemmän. Jäähyllä olen välillä pidellyt kiinni, koska poika lähtee sieltä muuten saman tien. Ja jäähyllä olen pitänyt niin kauan kunnes raivo laantuu ja poika tahtoo tulla syliin ja tehdä niin kuin aikuiset toivovat. Pahimman raivon vallassa poika ei tahdo syliin, vaan yrittää tehdä kiellettyä asiaa tai heittäytyy maahan, juoksentelee edestakaisin, heittelee tavaroita, sylkee lattialle ja huutaa koko ajan niin kovaa kuin kykenee... En ole keksinyt muuta kuin jäähypenkille viemisen ja siellä on tosiaan pakko pysyä niin kauan että on rauhoittunut. Jos jollakin on hyviä vinkkejä tai kirjallisuusvinkkejä uhmaikään liittyen niin olen kiitollinen!
 5. Ekassa raskaudessani kaikki oli hyvin ar-ultrassa rv 7+4, mutta muutama päivä myöhemmin alkoi tuhrutella ja sitä jatkui noin viikon. Sitten alkoi vasta kunnolla keskenmeno ja kovat kivut. Esikoisen raskaudessa tuli pyyhittäessä tippa vaaleanpunaista ja tippa rusehtavaa vuotoa rv 9+, mutta sitä ei voi oikeastaan edes tuhrutteluksi kutsua. Nykyisessä raskaudessa ei ole tuhrutellut yhtään ainakaan toistaiseksi, nyt menossa rv 9+2.
 6. Kp 27/28 selkeä viiva Apteekin omalla testillä, aiemmin en testaillut.
 7. Tumma viiva oli ja tyttö tuli! Tyttö on jo yli 2 v. ja viiva näkyvissä edelleen!
 8. Meidän tyttö on nyt 8 kk vanha ja tähän asti on käytetty vain kertiksiä. Nyt kiinnostaisi kokeilla kestoilua jollain Aio-kestovaipalla. Mikä vaippa mahtaisi vastata eniten toiveitani? *Hyvä istuvuus (hoikka vyötärö) *Hyvä imukyky, pintakuiva *Mahdollisimman litteä *Narukuivaus
 9. Meilläkin Oran Taigat pehmeällä kantokopalla. Tosi tyytyväinen olen ollut! Renkaita ei ole tarvinnut pumppailla koko aikana (7kk). Kääntyvä aisa on myös plussaa, että voi aurinkoisella kelillä kääntää aina vauvan varjon puolelle. Auton takakonttiin ovat painavat nostaa ja välillä kokoon taittaminen on vähän takkuillut, mutta muuten ei mitään negatiivista sanottavaa. Shoppaillessa käytän matkarattaita, jotka ovat pienemmät ja ketterämmät.
 10. Tuli tuosta mieleeni, että huopa nukkaantuu tosi nopeasti käytössä. Ja huovasta voi irrota nöyhtää vauvan suuhun. Ala-asteella olen tehnyt oppilaitten kanssa huopaleluja ja oma malli-kissani on yhden lukuvuoden jälkeen jo ihan nyppyinen... Sen perusteella en suosittelisi huopaa vauvan lelujen materiaaliksi. Itse olen ajatellut ommella reunapehmusteet äitiyslaatikkoon, jota aion käyttää ensisänkynä. Myös pinnikseen teen reunapehmusteet ja yhteen pussilakanaankin on jo kangas ostettuna. Pienet tossut ja yhdet pikkuruiset villasukat olen jo tehnyt. Sellainen "pesulappu-rätti olisi myös tarkoitus tehdä. Käsityölehdistä jemmasin ohjeita helppoihin neuleisiin ja fleece-vaatteisiin.
 11. Millaisia liinavaatteita kannattaisi hankkia vaunuihin?
 12. Esikoisella lähtee pakkaus tilaukseen ihan lähipäivinä! En osaa vielä sanoa, otanko seuraavalle lapselle pakkausta. Luultavasti kuitenkin tokalle lapselle rahana...
 13. Hurjasti onnea Emppu!
 14. Tämä onkin varsin mielenkiintoinen ketju! Onneksi teidän kokemukset ovat pääosin positiivisia! Marraskuuta odotellessa...
 15. Kävin kurkkaamassa iloisia uutisia. Paljon onnea kaikille plussanneille!