Tiitsi

Jäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Tiitsi

 • Rank
  Aloittelija
 1. Sitäpä en enää muistanutkaan, että niitä pitää tosiaan kääntää. Taisivat olla aika jäykätkin..
 2. Kuomu irtoaa tosiaan, mutta kiinnikkeet oli muistaakseni melko syvällä ja vaatii sorminäppäryyttä saada ne sieltä klipsautettua/painettua auki. Sitten kuomun vain kääntää toisinpäin ja kiinnittää takaisin. Meillä myyjä käänsi valmiiksi ostovaiheessa
 3. JoHe, riippuu haluatko, että se on mahdollista "koppavaiheessa" tai ihan isompiakin lapsia työntäessä. Meillä sisaruksilla oli Bumbleride Indie Twin, joihin sai kopan kasvot työntäjään päin joko merkin omalla kovalla kopalla, tai irrottamalla ja kääntämällä (erilliset) kuomun ja kiinnittämällä lenksuihin pehmeän kantokopan (meillä oli käytössä Ora-merkkinen). Istuvaa lasta ei niissä saa kuin kasvot menosuuntaan. Ratasvaiheessa jos haluaa kasvot työntäjään (kuten itse olisin halunnut vielä koppavaiheen jälkeenkin), olisi esimerkiksi Ora Land. Ne on verrattain edulliset ja sopivat Suomen vaihtuviin säihin. Mutta nuo Bumbleriden tuplat oli ihanat! Meillä ne ehti olla puoli vuotta, ennen kuin siirryttiin kesällä rattaat+seisomalautaan. Esikoinen haaveilee edelleen kyllä tuplista (ikää jo 4,5v), ja oltu ilman tuplia jo 1,5 vuotta. Niissä oli isot ilmakumirenkaat, pumppailtiin silloin tällöin sellasella lyhyellä (esim motonet) venttiiliin kiristettävällä pumpulla, helppo homma. Etupyörät oli kääntyvät, lukittavissa, mikä olisi ollut hyvä ominaisuus käyttää esim bussiin noustessa.. Ne ei kuitenkaan menneet pieneen kasaan, joten eivät mahdu auton pieneen tavaratilaan, meillä oli silloin Volvo V70, ja sai sinne nyt jonkun kauppakassin lisäksi. Niitä oli kuitenkin ilo työntää ja kätevästi kulkivat säällä kuin säällä.. Hankala niissä oli selkänojan nauhasäätö, se jäi joskus jumittamaan. Ostettiin ne PikkuHurmurista, ja loistava palvelu: toimitus maahan viivästyi, joten toivat meille maksutta kotiin asti, kun kuopuksen syntymä lähestyi vauhdilla.
 4. Onko tää ihan kuollut aihe jo? Meiltä lähtee Bumbleride-tuplat ja Ora Saaga-yhdistelmät kiertoon, kun ostajat löytyy ja sillon pitäs olla mietittynä, mitkä olisi seuraajat. Meillä vauva pian 10kk ja esikoinen reilu 3v. Kriteereinä kääntyvät eturenkaat, 4 rengasta, istuimen suunta vaihdettavissa, seisomalaudan saa kiinni, säädettävä työntöaisa, suht pieneksi kasattaessa menevä, suojaava kuomu.. Yllättäen mietin uusia yhdistelmiä ilman vaunukoppaa eli Brio Smile ja City Versa. Versaa en oo päässyt testaamaan, kun on kuulema poistuva malli, ja olisi hieman matkaa lähteä Vantaalta Turkuun, jossa niitä edelleen olisi. Kokemuksia puolesta ja vastaan?
 5. Duet on se kapeampi versio. Meillä teki tiukkaa jo kesävaatteissa esikoisen (2v 90cm 12kg) kanssa, muuten ne olis ollu varteenotettava vaihtis! Mut nyt mä kaipaisin MYÖS sitä helppoutta laittaa auton perään. Siis eihän nuo mitkään mahdottomat oo, mutta onhan ne isot.. Voi kun baby jogger city selectit olis ollut paremmat työntää, oltiin niin lähellä, ettei ostettu niitä! Ne menis ihan unelmapieneen tilaan!!!!!!!! Ja mua jo nyt ahdistaa, että kun vauva tuosta vähän kasvaa (nyt reilu 3kk), pitää pikkanen laittaa kasvot musta poispäin istumaan :/ Mä vieläkin jotenkin unelmoin niistä bjcs:istä... Mut ehkä me päästään suoraan takas yksösrattaisiin, onhan tuo esikoinen sitten jo 3v kun vaavi 6kk...
 6. Bumbleriden tuplat vie ainakin melko paljon tilaa. Varsinkin jos on vauvankoppa, se tarttee irrottaa saadakseen vaunut kasaan (siis ainakin siinä tapauksessa, että se on ratasosan päällä, meillä ei ole sitä bumbleriden omaa koppaa). Mutta en oo ikinä jaksanut laittaa sitä lukitusvipua paikalleen, heittänyt konttiin vain ilman sitä. En tiedä, tulisko eri fiilis jos olisi lukinnut ne. Meillä V70 Volvo. Jos käydään kunnon ruokaostoksilla, harmittaa, jos nuo tuplat viemässä tilaa. Kuomusta: kuomun saa irrotettua kokonaan ja myös työnnettyä taakse. Kuomun voi myös kääntää irroituksen jälkeen toisin päin, jolloin voi tehdä niin kuin me: Oran puolikova kantokassi vauvalla kasvot työntäjään päin ratasosan päällä ja iso kuomu suojana.
 7. MBD on tosiaan kapea istuinosaltaan, ei tulleet meille sen takia. Bumbleridessa oon käyttänyt Eisbärchenin talvipussia talvihaalarissa olevalle 13kg/90cm esikoiselle eikä tee tiukkaa. Hankalaa noissa on selkänojan alas laskeminen, se toimii remmisysteemillä, ja on jotenkin aivan jumissa, pitäis soittaa liikkeeseen, että onko vika vai ominaisuus..
 8. Meillä bumbleride tuplat. Hyviä puolia on mm nivelaisa, erilliset turvakaaret, erilliset säädettävät jalkatuet, käännettävä kuomu, jolloin ratasosan päälle voi vauvalle laittaa (muunkin merkkisen) kopan niin että vauvan kasvot on työntäjään päin. Kuomut on suuret, suojaavat hyvin. Kuomun takaosassa on pieni vetoketjullinen tasku, jossa oon pitänyt helposti saatavilla puhelinta, nenäliinoja, avainta.. Etupyörät on myös isot ja kääntyvät, en ole vielä kokeillut niiden lukitsemista kulkemaan suoraan. Kulkevat kätevästi juuri noiden kääntyvien eturenkaiden ansiosta. MUTTA matalalattiabussiin nousu taapero (13kg) ja vauva (5-6kg) voisi olla helpompaa renkaat lukitsemalla, koska tällöin puoltavat voimakkaasti painavamman lapsen suuntaan, kun paino eturenkailla noustessa bussiin. Tämän kun huomioi, onnistuu kuitenkin ilman lukitsemista. Lumessa tai pehmeässä hiekassa/sorassa ei ole tullut kokeiltua. Pienemmistä kynnyksistä/katukiveyksistä menee yli työntämällä, tarvitsematta nostaa etupyöriä ilmaan. Harvassa vaunussa/rattaassa on noin suuri maksimikuorma (2x20kg ja 5kg tavarakoriin), joten ei ihan heti tule kyllä kilorajat vastaan! Kysele vain lisää!
 9. Jenny-Maria, meillä juuri nuo bumbleriden tuplat, esikoinen nyt 2v7kk ja vauva reilun kuukauden. Esikoinen inhosi yksösrattaiden kankaista sadesuojaa, ja kiskoi sitä aina pois tieltä nähdäkseen paremmin. Tuon sisällä istuu sinällään ihan tyytyväisenä, mutta sitä edessä olevaa "huoltoluukkua" (?) kyllä räplää ja availee. Kyllähän se vähän huurustuu, mutta aukkoja siinä on niin paljon, että happi kyllä sisällä riittää. En tiiä olisinko ostanut tuota sadesuojaa, jos ei kaupanpäällisiksi olisi tullut, mutta oon kuitenkin ollut ihan tyytyväinen. En sitten tiedä miten toimii räntäsateella, jäykistyykö kylmemmillä ilmoilla. Tähän mennessä oon vain ryntännyt sen alakoriin kuivuttuaan rattaiden päällä ensin. Tykkään itse rattaista paljon ja meillä ei vauvalla siis sitä kovaa koppaa vaan meillä jo ollut Oran pehmeä koppa, jonka saa kiinnitettyä rattaisiin papukaijalukoilla. Saa kätevästi nostettua sitten vauvan mukaan kopassa esim neuvolaan ja asukaspuiston sisätiloihin mennessä.
 10. duudeli - asutaan 1990 rakennetussa luhtikerrostalossa. Meillä avatun oviaukon leveys n.74,3cm. Avattu ovi tosiaan syö paljon, vaikka meillä aukeaa jonkin verran enempi kuin teillä. Meillä on tuplina Bumbleride Indie twin, joiden kokonaisleveydeksi ilmoitetaan 74cm, mutta jos uloimmat pisteet mitataan, tulee leveydeksi 75,5cm, kyseessä molemminpuolin olevat metallitapit mukitelineen kiinnitystä varten. Rattaat mahtuu meidän ovesta sisään nippanappa, raapii ovenkarmeja tullessaan. Joku täällä vinkkas pyytää liikkeestä kotikokeiluun, jotta näkisi mahtuuko edes sisään. Joillakinhan tiukkaa tekee hissiin mahtuminenkin. Me asutaan onneks ekassa kerroksessa, joten tullaan suoraan kadulta meille rivitalomaisesti. Liikkeelle sopi kotikokeilu, ajoivat illalla kotiin mennessään meidän kautta rattaiden kanssa ja kokeiltiin sisään työntämistä, sitten veivät rattaat taas mennessään. Huippu juttu, ei tarvinnut jännätä mahtuuko, kun rattaita siis odotettiin silloin vielä vasta Suomeen saapuvaksi haluamaamme väriä. Liike oli Keravan Pikku Hurmuri. Hyvää palvelua! Jouduttiin heistä riippumattomista syistä odottamaan rattaita alkuperäislupausta pidempään, niin saatiin vielä (edes korvausta pyytämättä) sadesuoja kaupan päällisiksi! Selvästi kalliimmathan nämä ovat carenoihin verrattuna, mutta ne eivät olisi meille mahtuneetkaan, enkä päällekkäin/peräkkäin istuttavia löytänyt sellaisia, joihin olisin mieltynyt.
 11. Nyt parhaillaan Lastenturvassa on se uusi malli evo2 näköjään "nopeimmille" 299€!!! Oho, tän vuoden malli kyseessä kuitenkin! Tolla hinnalla olis saattanut meille siitä kuomukankaasta huolimatta kotiutua, jos mahtuis ovesta.. Mun kaverilla oli vanha malli kovalla käytöllä 1,5v (se kyllä näkyikin sitten), oli todella tyytyväinen.
 12. Meille oli aluksi tulossa juuri noi evo2-carenan tuplat. Liikkeessä kun käytiin katsomassa, tuntui kuomukankaat kuitenkin niin suojaamattomilta, syysvauva kun tulossa. Toisekseen ei olis mahtunut meille edes sisään.. Kun ei voi mitata karmien välimatkaa, kun ulko-ovi vie siitä aukosta oman osuutensa, meillä hädintuskin muutaman millin yli 74cm kun ovi selällään auki. Saatiin myyjäliike (pikku hurmuri) tuomaan bumbleride indie twinit kokeiluun ja juuri mahtuu sisään hieman osumaa ottaa, muttei liian pahasti. Vielä kun saisi istuimet käännettyä työntäjään päin...!
 13. Kerro carrus sitten mitä tykkäät!! Mua edelleen kiinnostaa nää yksin/kaksin-vaihtoehdot, vaikka ollaan tilattu syyskuussa toimitettavat Bumbleride Indie twin-tuplat. Meillä l.a vajaan 4viikon kuluttua ja esikoinen tulee just 2v5kk. Kaupassa kun b-dualejakin katottiin tuntui, että sinne alas olis hankala pujottaa laps, mutta kerrohan sitten!! Ja jotenkin muistelen, että silloin olisi puhuttu, että pääistuinta ei saa makuuasentoon tms. Miten tän kevään malli eroaa vanhemmista malleista?
 14. NickiJ, käytiin katsomassa BJ city selectejä sisarusrattaiksi, etukäteen olin varma, että ne tulis meille. Istuimet pitää myyjän mukaan irrottaa kun kasaa (onko jollain muuta tietoa?), mutta menee siis aivan älyttömän pieneen tilaan siitä huolimatta ja hyvin yksinkertainen ja helppo kasaus. MUTTA syy miksi jäivät kauppaan oli painava: etupyörien ylösnosto oli älyttömän raskasta tyhjilläkin rattailla. Ja sitä kun jokatapauksessa joutuu tekemään melko paljonkin, kynnykset, teiden ylitykset.. Miehen mielestä oli myös tosi raskaat siltä osin vaikka muuten tuntui unelmarattailta.
 15. Bumbleriden blogista löytyi muuten tällainen postaus huoltoa koskien, laitoin miehelle linkin, niin tietää valmistajien ohjeet Mies kun on niin tarkka meiän autonkin huoltojen ym suhteen, niin josko innostuisi levittämään sen innon myös vaunuihimme http://www.bumbleride.com/updates/?p=2515 Blogista löysin myös tiedon, että irrotettavat kankaat voi konepestä 30asteessa, liikkeessä puhuttiin käsinpesusta, ja sellainen merkki löytyi kankaista. Helpotusta siis pesuun!' MUOKS: tarkennusta ja lisäystä